Dodaj do ulubionych

Prywatyzacja ośrodka w Czastkowie

01.09.11, 15:02
Dziś czekając na babcie usłyszałem, ze dr Mamaj zamierza sprywatyzowac Przychodznie W Cząstkowie Maz,
Zasiegnąłem jezyka i dowiedziałem sie, ze odbylo sie juz w tym tyg. zebranie w tej sprawie z komisja Zdrowia naszej gminy. Na szczescie nei wszyscy ku niezadowoleniu wojta byli za.

I podobno ZOZ NDM tez nei jest zachwycony.

Dlaczego w takich kwestiach nikt nie pyta o zgode mieszkanców.
Jak wiadomo taka prywatyzacja moze przyniesc jakies korzysci ale nie koniecznie. Napewno na kazdym pacjecie trzeba bedzie oszczedzac.... oszczednie wypisywac skierowania itd...

Czy moze ktos, kto korzysta z isrodka w Sowiej Woli, moze sie wypowiedziec... jak to jest po prywatyzacji?
Obserwuj wątek
    • 54-magda Re: Prywatyzacja ośrodka w Czastkowie 01.09.11, 17:22
      Nawiązując do prywatyzacji osrodka zdrowia wogóle służby zdrowia z tego co sie orientuje to to stowarzyszenie powiatu nowodworskiego FORUM wraz z poseł Sikorą organizują takie spotkania.Jak mnie pamięć nie myli to w czosnowie odbyło sie takie spotkanie 24 sierpnia, a w nowym dworze 17 .Ludzie sie nie interesują sprawami bieżącymi tylko myślą o sobie, a jak już coś ich dotknie to szukają ratunku.Z tego co pamiętam to ten ośrodek był niedawno remontowany ciekawa jestem po co skoro juz go prywatyzuja, ale w Polsce kazdy wie jak jest.
      • adserserwis Re: Prywatyzacja ośrodka w Czastkowie 01.09.11, 21:22
        Dobrze ,że gmina wyremontowała ośrodek . Nie sadzę ,żeby doktor Mamaj mogła sfinansować jego odbudowę .Prywatyzacja ,odciąży budżet gminy w następnym okresie ..Możemy spodziewać się również innych korzystnych zmian .
        • 54-magda Re: Prywatyzacja ośrodka w Czastkowie 02.09.11, 12:51
          Niedokońca to go gmina wyremontowała .A w jaki sposób prywatyzacja ma odciążyć budżet gminy bo nie dokońca wiem i jakich zmian korzystnych mamy się spodziewać.
          • adserserwis Re: Prywatyzacja ośrodka w Czastkowie 02.09.11, 21:12
            54-magda napisała:

> Niedokońca to go gmina wyremontowała .A w jaki sposób prywatyzacja ma odciążyć
            > budżet gminy bo nie dokońca wiem i jakich zmian korzystnych mamy się spodziewać
            > .
            Witaj Magda .
            Dobrze , że mieszkańców interesuje ta sprawa i są o tym szeroko informowani .
            czosnow.bip.org.pl/?tree=1008
            Spodziewałbym się : wprowadzenia zdobyczy informatyki ,doposażenia ośrodka .
            Jeżeli bym napisał , że niektóre lecznice dla zwierząt są lepiej wyposażone i większy zakres usług proponują ,to mógłbym Kogoś obrazić i porównanie jest nie trafne .
            Po prostu uważam , że prywatyzacja zmotywuje prowadzących ten ośrodek .
            • adserserwis Re: koszty remontu 02.09.11, 21:55
              www.nowodworski24.cal.pl/news.php?readmore=11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka