Dodaj do ulubionych

Spółki Wodne

24.09.11, 20:52
Mimo apelu wójta ,nie zyskują dużego poparcia . Po co je zakładać ,skoro główne kanały pozostają niedrożne ,a KPN będzie realizował dalej plan odtworzenia mokradeł , podnosząc poziom wody gruntowej . Gdyby gmina zadbała o to co leży w jej obowiązkach ,nie było by problemów z podtapianiem ,strat w uprawach .Nasz radny prowadzi konsultacje w tej sprawie na wysokim szczeblu ,ale również z dużym dystansem traktuje reaktywację spółek wodnych . W innych gminach urzędnicy czynnie pomagają wiejskim samorządom .www.radzymin24.info/index.php/2011/09/zakladajmy-%E2%80%9Espolki-wodne%E2%80%9D-apeluje-starostwo-powiatowe-w-wolominie/
Obserwuj wątek
    • 54-magda Re: Spółki Wodne 25.09.11, 16:36
      Nie wiem czy u was na tablicy ogłoszeń wisiała informacja o regenerowaniu spółki wodnej kazuń dolina.Z tego co mi wiadomo to we wszystkich wsiach wywiesili . Byłam na tym zebraniu 23.09 w Kazuniu Polskim i to co zobaczyłam i usłyszałam to w głowie się nie mieści.Otóż najpierw wybrali zarząd a potem zastanawiali się czym ten zarząd ma się zająć .To wg mnie szczyt głupoty. A póżniej stwierdzili ze nie wszyscy mieszkańcy maja prawa głosu gdyż nie są spadkobiercami członków którzy kiedyś byli w tejże spółce i tak to właśnie zamknęli ludziom usta .Pytam po co wywieszali ogłoszenia dla mieszkańców o zebraniu , mogli zwołać spadkobierców i wśród nich wybrać zarząd tak jak to zrobili.,a nie zapraszali wszystkich mieszkańców.To zebranie było jednym wielkim niewypałem.
    • adserserwis Re: Spółki Wodne 26.09.11, 20:47
      W wielu miejscach W Polsce problemy i konflikty są podobne . Chyba jeszcze za mało popadało .
      Lepiej się zabezpieczyć , czy ryzykownie liczyć na mniejsze opady ?.www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110307/ROLNICTWO/804734641

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka