Dodaj do ulubionych

XXII sesja

28.12.12, 15:38
Witam. Czy był ktoś z wsa na sesji? Słyszałam ze Błyskotliwy Wójt nie zostawił suchej nitki na sołtys Kazunia Nowego I radym Czosnowa. Czym zaszli mu tak za skóre?
Obserwuj wątek
    • piotr_nowy2 Re: XXII sesja 28.12.12, 21:59
      Uchyl proszę , rąbek tajemnicy . To jest zdumiewające , gdyż rozgłośnia dudniła na temat wspólnego sukcesu samorządowców , odnośnie remontu drogi 575 z Kazunia Nowego .
      • 54-magda Re: XXII sesja 29.12.12, 07:28
        Witam. a na tej sesji nie mogłam być wiec tylko słyszałam . Co do drogi 575 w Kazuniu to słyszałam od wielu ludzi i gdześ czytałam oswiadczenie ze to zasługa właśnie pani sołtys. Może ktoś wie z was kim jest ta osoba a moze ktoś ja zna?
        • adserserwis Re: sołtys 30.12.12, 17:30
          Witaj , Magda
          Myślę , że przyjacielski klaps nikomu nie zaszkodził .
          Funkcja sołtysa wydaje się być łatwa - dla postronnych .

W wieku 90-lat zmarła Pani Leokadia Białowąs . Przez wiele lat wypełniała wspólnie z mężem obowiązki sołtysa w Adamówku . Sporo życia poświęciła dla społeczności , nie licząc na wynagrodzenie
          • adserserwis Re: regulamin utrzymania czystości i porządku 12.01.13, 20:24
            W Czosnowie
            Żadnych uwag do tekstu uchwały ?
    • debina_nowa U nas to PIKUŚ, u sąsiadów się dzieje :) 23.03.13, 02:32
      W Łomiankach radni mają problemy z przeprowadzeniem sesji gminnej. Burmistrz robi co chce i ma z tego ubaw. Kosmita jakiś.
      Przyglądam się już temu od pewnego czasu bo mam tam firmę i ciesze się że u nas jest jak jest :) Oby nas taki los jak Łomianki nie spotkał z tymi ich Burmistrzami.
      Zobaczcie sami co się tam dzieje :) www.lomianki.info/document.php?did=2928

Dla nas to może być zabawne ale tam to już chyba nie jest.
      • 54-magda Re: U nas to PIKUŚ, u sąsiadów się dzieje :) 23.03.13, 06:16
        Rzeczywiście "fajnie". Ale u nas dzieje się podobnie i wie to ten kto ma styczność z nasza gminą nie tylko od święta.
      • l9lasica Re: U nas to PIKUŚ, u sąsiadów się dzieje :) 23.03.13, 21:04
        Bogaty sąsiad , to i na zabawę ma ochotę .
        Czy czosnowskie dzieci korzystają z nowoczesnych szkół w Łomiankach?
        Jest rozważana koncepcja budowy szkoły w Sadowej .
        Burmistrz cieszy się poparciem mieszkańców - patrz wynik referendum ws. odwołania .
        • debina_nowa Re: U nas to PIKUŚ, u sąsiadów się dzieje :) 23.03.13, 22:07
          l9lasica napisał:
          > Jest rozważana koncepcja budowy szkoły w Sadowej .
          > Burmistrz cieszy się poparciem mieszkańców - patrz wynik referendum ws. odwołan
          > ia .
          Wprost przeciwnie. Burmistrz Łomianek Tomasz Dąbrowski nie chce rozbudowy szkoły w Sadowej. Mówi się o jej zamknięciu. Trzeba wierzyć w rozsądek tamtejszych radnych. Może uda im się uratować szkołę. Radna z Dziekanowa mówiła że pieniądze są już na nią przeznaczone tylko Burmistrz a zwłaszcza jego zastępca się sprzeciwiają i mówią ze nie będą budować szkoły dla Czosnowa.
          Zastanawia mnie jak taki urzędnik może nie znać się na tym że za dzieci ze szkół płacić budżet Państwa a nie budżet gminy.

tu jest o tym trochę : www.lomianki.info/document.php?did=2927

• adserserwis Re: U nas to PIKUŚ, u sąsiadów się dzieje :) 24.03.13, 11:26
            W wielu gminach samorządy przewidują możliwość prywatyzacji małych szkół , zapobiegło by to ich likwidacji . Nie grozi nam wyż demograficzny .
            Czy dzieci , w większości zamożnych mieszkańców Sadowy uczęszczają do miejscowej szkoły ?.
            A argument , że Czosnów za mało dopłaca do tej szkoły , rzeczywiście jest bezpodstawny .

Nie wierzę takim obrońcom przyrody, u których miłość do przyrody przeniknięta jest nienawiścią do człowieka.
          • krzysiom_nowy Re: U nas to PIKUŚ, u sąsiadów się dzieje :) 24.03.13, 20:30
            Zawsze broniłem szkoły w Sadowej ale pomysł jej rozbudowy do idiotyzm.
            Nikt z Łomianek nie będzie woził dziecka do szkoły w Sadowe a w samej Sadowej dzieci nie ma i nie będzie. No chyba, że Łomianki chcą zrobić prezent naszej gminie.
            Tak więc burmistrz ma rację.
            Zadymia trwająca w Łomiankach to zasługa radnych pod przewodem przewodniczącego RM. Marzył o stołku vice burmistrza ale korytka nie dostał, więc robi wszystko żeby się przeciwstawić burmistrzowi nie patrząć na dobro mista i mieszkańców. Był szkodnikiem jako vice burmistrz za rządów burmistrza Sokołowskiego i jest takim samym szkodnikiem jako radny w obecnej kadencji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka