filakia1 17.06.10, 08:53 06.06.2010 r. o godz. 14.25 zawitała na polskiej ziemi Eleni Olimpia - 3500 kg i 58 cm. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: urodzilam - chwalę się 17.06.10, 09:21 Oooo, to witamy Helkę serdecznie na tym ziemskim padole Niech będzie happy przez całe swe życie, niech Jej będzie zawsze dobrze a Wam wszystkim - niech będzie dobrze razem z Nią. Niech Wam dostarcza wiele radości każdego dnia. Wszystkiego najlepszego i dla Was i dla Helki! --- Ja wiem ,że to Eleni ale Helka mnie rozwala po prostu: w lokalu niżej biura mieszka taka Helenka ok 3-letnia: rodzice mówią na nią "Helenka" ale dla nas to Helka jak nic Odpowiedz Link
rene1231 Re: urodzilam - chwalę się 17.06.10, 10:36 Nowej obywatelce świata niech życie z róż się uplata. Odpowiedz Link
morita11 Re: urodzilam - chwalę się 17.06.10, 11:25 Helloł Hela Sliczne imiona Gratulacje dla szczesliwych rodzicow\!!!! Odpowiedz Link
mamalal-ka Re: urodzilam - chwalę się 17.06.10, 11:45 no to mamy następny wpis na liście maluchów ! Główna szefowa się tym zajmie Gratuluję filakia ...kai filakia polla !!! Odpowiedz Link
agniecha313 Re: urodzilam - chwalę się 17.06.10, 15:03 gratulacje i powodzenia rodzicom w wychowywaniu Eleni Odpowiedz Link
izka7790 Re: urodzilam - chwalę się 18.06.10, 05:44 Gratulacje dla mamy i wszystkiego dobrego dla małej dziewczynki! Niech Wam się zdrowo chowa!!! P.S. Czekam na zdjęcia Odpowiedz Link
katinaki Re: urodzilam - chwalę się 18.06.10, 15:19 Gratuluję!!! Niech zdrowo i szczęśliwie chowa!!! Piękne imię wybraliście dla małej... Eleni... Odpowiedz Link
koxanaki Re: urodzilam - chwalę się 19.06.10, 14:49 Gratulacje dla dumnych i szczesliwych rodzicow i kalos mas irthes dla Eleni Odpowiedz Link
jojer Re: urodzilam - chwalę się 20.06.10, 19:46 to ja tez sie przlaczam do gratulacji i zyczen zdrowia i wszelkiej pomyslnosci dla mamy i corci. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: urodzilam - chwalę się 22.06.10, 22:32 Brawo! Zuch dzoewczyny! Jak cudzoziemski tatus sie odnalazl w realiach polskiej sluzby zdrowia? Czy grecka tesciowa odbywa sluzbe przy "lechonie"? Dzielnie dochodzisz do siebie w domowej twierdzy przez przepisowe- greckie- 40 dni pologu? Odpowiedz Link
bachula_gr Re: urodzilam - chwalę się 22.06.10, 22:32 szosty szosty fajna data, ja rodzilam siodmego siodmego )) Odpowiedz Link
filakia1 Re: urodzilam - chwalę się 28.06.10, 13:25 Bachula cudzoziemski tatus przeżył szok jak zobaczył realia naszej słuzby zdrowia....ja zreszta też ...... dużo by pisać w domowej twierdzy nie siedzę (wystarczy że spedziłam w szpitalu półtora tygodnia taki syf w tym szpitalu, że zarazili mi małą - "ale sepsy" nie ma - słowa jednej z lekarek...pocieszające, na szczęscie mała zdrowa i silna sie urodziła i sie sepsie nie dała, skończyło sie na antybiotyku....), zreszta w rodzinie mojego meża nie praktykuje sie 40 - dniowej izolacji Grecka tesciowa póki co w Grecji i ze zdjeciami swojej imienniczki śmiga po wiosce Dziękujemy wszystkim za życzenia pozdrawiamy Odpowiedz Link
bachula_gr Re: urodzilam - chwalę się 28.06.10, 14:15 > Grecka tesciowa póki co w Grecji i ze zdjeciami swojej imienniczki śmiga po wiosce )) a uwierzyla Wam na slowo, ze imie przekazane? Bo tutaj wczoraj jedna rodzinka wyprawiala chrzciny i dwie babcie miay stan przedzawalowy w drodze d kosciola bo mlodzi do konca nie byli zgodni czy dadza wedle tradycji po babci ze strony ojca bo jakos im sie Fryderyka niezbyt podobala i chcieli dac Eleni. Obie babcie nie odpuszzaly nonos'a na krok, zeby dobrze chlapnal przed ksiedzem bo wpowiedzaine-zaklepane ) Odpowiedz Link
filakia1 Re: urodzilam - chwalę się 28.06.10, 15:03 Uwierzyła zreszta urzedowy polski papier jest...no i mój nie odpuścił - ja chciałam Olimpia a on Eleni...w końcu skapitulowałam i jest Eleni, ale teraz jak na nia patrzę to Eleni do niej pasuje bardziej niz Olimpia. Już nawet moja mama zaakceptowała imię, a bardzo jej się nie podobało. Odpowiedz Link
agapi-mou Re: urodzilam - chwalę się 26.06.10, 21:21 Gratulacje niech sie zdrowo chowa i bedzie pociecha dla dumnych rodzicow Odpowiedz Link