Dodaj do ulubionych

Mile zaskoczona

01.10.10, 08:25
Miałam do załatwienia sprawe w OAED,musiałam tam byc przed 8 rano. Zwaliłam wiec dominika na poranny spacer. Byłam wczesniej a tam juz tłum ludzi o dziwo. ale kiedy otworzono okienka tłum wypchnął mnie jako pierwszą big_grin W szoku byłam po ostatnich przeprawach w banku gdzie by Cie zjedli jak wchodzisz bez kolejki.

A tak na marginesie to jestem juz bezrobotna Polka w Grecji sad choć moze jednak tak smile
Obserwuj wątek
    • roxy_84 Re: Mile zaskoczona 01.10.10, 11:07
      ana_mama_patrycji napisała:
      >
      > A tak na marginesie to jestem juz bezrobotna Polka w Grecji sad choć moze jedna
      > k tak smile

Ojej a to czemu tak????????????
      • mamalal-ka Re: Mile zaskoczona 01.10.10, 23:11
        Jaka tam bezrobotna! A za babysitter własnego malucha to kto robi?!?
    • bebiak Re: Mile zaskoczona 01.10.10, 23:30
      Jakieś kolacje też chyba przygotowuje, może coś czasem uprasuje (bo pierze to pralka chyba)...

A w ogóle Ania wygląda kwitnąco - toż Ją widziałam jakieś 2 tygodnie temu i byłam pod wrażeniemsmile)) I gdyby nie ten qrka strajk proastiakos - Kasia też by była wcześniejsad
    • bebiak Re: Mile zaskoczona 01.10.10, 23:32
      A w ogóle mnie ten brak pracy nie zaskoczył, bo nie wiem czemu byłam przekonana, że Ty od dawna nie pracujeszsmile Nie wiem dlaczego tak myślałam...
    • ana_mama_patrycji Re: Mile zaskoczona 02.10.10, 07:33
      Nie pracuje faktycznie od dawna, ale cały czas byłam zatrudniona. Dopiero teraz rozwiazałam umowe oprace i zarejestrowalam sie w OAED jako bezrobotna.
      • babycool Re: Mile zaskoczona 03.10.10, 18:25
        Anus gratuluje uzyskanego statusu smilesmile Od kolezanki z mojej bylej pracy wiem, ze to nie jest takie proste smile

A na brak roboty chyba nie narzekasz smile

To ja tez sie pochwale: rowniez jestem bezrobotna smile I zarejestrowane. Mimo, ze dopiero przybylam na Cypr, nigdy tu nie pracowalam, to bez najmniejszego problemu sie zarejestrowalam, bez jakichkolwiek praw zasilkowych czy ubezpieczeniowych, ale licza mi sie nieskladkowe lata pracy i moze trafia sie oferty.
        Pracy jest tutaj naprawde duzo, ale znalesc cos w godzinach przedszkola, bez sobot i niedziel, ktore to M. ma bardzo zajete, jest rzecza niemozliwa. Ale szukam: grunt to poczucie wlasnej wartosci i optymizm smile

Z bezrobocia pozdrawiam Was! smile
        • ana_mama_patrycji Re: Mile zaskoczona 03.10.10, 20:09
          babycool napisała:
          Od kolezanki z mojej bylej pracy wiem, z
          > e to nie jest takie proste smile

A wiesz zadnych problemow nie mialam z zalatwieniem. Wielki ukłon dla mojego Grzecha który mi pomagał smile Co prawda trzeba spelnic kilka wymagan ale spoko. Byc moze twoja kolezanka w centrum Aten załatwiała bo tam wiem ze tworzą problemy ponad miarę. U nas na wsi traktują po swojskiemu wink
          • annielika Re: Mile zaskoczona 03.10.10, 22:34
            Tak z ciekawosci pytam, jakie sa wymagania?
            • ana_mama_patrycji Re: Mile zaskoczona 05.10.10, 20:27
              Przede wszystkim musisz pracowac chyba dłuzej niz rok i byc zwolniona a nie zwalniasz sie sama,
              chcą rozliczenie podatkowe bo nie mozna przekroczyc jakiegos progu
              ksiazeczke ubezpieczeniowa
              wyciag wszystkich ensyma z ostatniej pracy tez musi ich byc odpowiednia ilosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka