Dodaj do ulubionych

Eurowizja 2006

17.05.06, 21:15
dziewczyny, czy wy ogladacie eurowizje? ja mam do niej taki sentymentalny
stosunek, gdyz przez 4 lata mojego dystansowego zwiazku byl to jeden program,
ktory moglismy razem ogladac, mimo dzielacych nas kilometrow i komentowac
(telefon lub czat). takie male rzeczy pozwalaly choc na chwile zapomniec o
odleglosci.

a w tym roku pierwszy raz bedziemy razem na jednej sofie ogladac i sluchac
piosenek. super! trzymamy kciuki za polske, grecje i szwecje! smile
Obserwuj wątek
    • bachula_gr Re: Eurowizja 2006 17.05.06, 21:37
      Ogladam odkad mieszkam w Grecji bo tu wszyscy ogladaja wiec nie mam wyboru wink
      W zeszlym roku przyznam, ze kibicowalam Grecji a w tym jeszcze nie wiem.
      Piosenki Ich Troje jeszcze nie slyszalam a Anny W. i owszem.
      • annielika Re: Eurowizja 2006 17.05.06, 21:45
        jakby ktoras z was chciala zobaczyc wszystkich wykonawcow wczesniej to wejdzcie
        na stronie www.svt.se a potem na tej stronie jest tytul "se carola showa pa
        poolparty" pod tym sa linki na niebiesko i jeden z nich to "se alla bidrag infor
        kvalet och finalen" (drugi). kliknac i potem otwiera sie "telewizorek", ze tak
        to nazwe. latwo znalezc.
      • dytka7 Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 08:29
        Dziewczyny uwazam,ze Wisniewski jest beznadziejny,i ze stac nas nalepszych
        reprezentantow.
    • koukla Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 10:24
      www.eurovision.tv/english/2288.htm
      na tej stronie mozna posluchac wszystkich piosenek na Eurowizje zarowno na 2006
      rok jak i z lat poprzednich.
      Wisniewski i jego piosenka to kompletne nieporozumienie wg mnie.
    • olna Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 10:39
      Ja tez za Wisniewskim nie przepadam,jego piosenka baaardzo cieniutka ale
      dziewczyny,chyba po jednym SMS-ie wyslemy?
    • pawelek1911 Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 10:46
      pewnie tak,chociaz podobnie jak porzedniczki uwazam,ze to straszna tandeta
      • dytka7 Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 10:55
        Dlatego ze to tandeta,wiec smas nie wysle,nie chce zeby temu ARTYSCIE,przyszlo
        do tej zielonej glowy startowac ponownie w przyszlym roku,przeciez dzieki sms-
        om zostal wybrany w polsce.
        • pawelek1911 Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 11:01
          mam nadzieje,ze do tego po raz trzeci nie dojdzie.Moze w koncu sie zlituje i
          rozwiaze ten wspanialy zespol
          • dytka7 Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 11:05
            widac ze jestes optymista
            • pawelek1911 Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 11:12
              dytka7 napisała:

> widac ze jestes optymista

pewnie dlatego jeszcze zyje hi,hi!!!
              pozdrawiam Krete i zazdroszcze!!!
    • flisvos Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 11:56
      ja tam taz nie bede glosowac na wisniewskiego, bardzo go nie lubie i tylko
      drazni mnie to iz ten sam wykonawca wystepuje poraz kolejny z beznadziejna
      piosenka, wstd sei przyznac ze to polska
      • annielika Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 12:38
        ooo, a ja mam odmienne zdanie. znaczy piosenka nie jest ambitna, wisniewski jaki
        jest taki jest, ale poziom eurowizji tez nie jest jakis ponadprzecietny. jak dla
        mnie moze byc, dodatkowo biorac pod uwage sposrod jakich piosenek go wybrano...
        tamci mi sie nie za bardzo podobali. ale to rzecz gustu. z drugiej strony
        bardziej glosuje na polske niz na sama piosenke.
        • olna Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 13:36
          No wlasnie,tez tak uwazam.Wisniewski bardziej pasuje na eurowizje niz np.Anna
          Maria Jopek a poziom ma tez ciut wyzszy niz ten caly Ivan niewiadomo skad.W
          sumie kiedys zajal nienajgorsze miejsce.Zobaczymy czy teraz w ogole wejdzie do
          finalu
          • annielika Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 13:45
            no ivan w tamtym roku to byl smiech na sali, hehehe. ale przynajmniej bylo sie z
            czego posmiac. jopek absolutnie nie pasuje do eurowizji. nic, zobaczymy jak nas
            zielono-wlosy sie zaprezentuje.
            • dytka7 Re: Eurowizja 2006 18.05.06, 16:34
              smutne jest to wszystko ,bo ja chcialabym z duma pokazac co polska estrada soba
              reprezentuje,tym bardziej ze wielu z nas tak bardzo sie puszy jakim to my
              jestesmy kulturalnym i postepowym narodem.Ta impreze ogladaja nie tylko fani
              disco polo,kiedys ta impreza miala jakis poziom,a skora obecnie wyglada w ten a
              nie w inny sposob to nie znaczy ze my tez do tego poziomu mamy sie znizac.Grecy
              od trzech lat ,chociaz staraja sie cos z tym zrobic ,a my dlaczego nie?Dajac
              glos na tego typka ,dajemy zielone swiatlo dla Mandaryn ,Dod i innych potworow
              estradowych
              • bachula_gr Re: Eurowizja 2006 19.05.06, 08:08
                Zenada.
                Wczorajszy wystep i onoszenie sie z zespolowa ciaza.
                A fe.
              • annielika Re: Eurowizja 2006 19.05.06, 12:39
                dytka, ale przeciez co roku wybierane sa beznadziejne piosenki!!!!!! ich troje
                przynajmniej spiewa cos, co wpada w ucho. jesli nikt by tego nie sluchal to by
                nie przeszli. a udalo im sie. nie twierdze, ze sa jakims ambitnym zespolem, ale
                badzmy solidarni! przynajmniej przy tego typu imprezach.

to tak jak wybrali sakisa w grecji... moze go nie lubili, ale gdy juz mial
                reprezentowac, to go popierali, dlaczego? bo ich wlasny, reprezentujacy kraj.
                jaki by nie byl. a jak dla mnie to byl obciach z ta koszulka! ehhh, to mi sie
                podoba w innych narodach.
    • koukla finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 10:41
      przyznam sie szczerze,ze choc nie przepadam za Wisniewskim ani konkursowa
      piosenka to jednak smutno, ze nie ma nas w finale.poziom pozostalych
      polfinalowych piosenek byl beznadziejny i wydawalo sie ze Ich Troje powinno miec
      jakies szanse. a tu porazka...
      • dytka7 Re: finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 11:13
        i cale szczescie ,wystarczy tego obciachu
      • annielika Re: finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 12:34
        Ojej, te piosenki, ktore weszly byly zupelnie beznadziejne! Rosyjski Sakis?
        Turcja? oooojeeejjjj... przy nich wisniewski nie byl zly. holandia miala fajna
        piosenke, a nie weszli! tez myslalam, ze wejdziemysad buuuuu, to na kogo
        glosujecie teraz?
        • koukla Re: finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 13:09
          dla mnie największym koszmarem ( zarowno piosenka, wrazenia estetyczne, wygląd
          rodem z horroru) byl zespol fiński.dno... i na dodatek przeszli.
          • annielika Re: finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 13:13
            hehehe, a finowie sie bardzo podobali u mnie w rodzinie, hehehhe... ja nie
            moglam na nich patrzec na poczatku. poza tym islandia dala taki wesoly wystep,
            bardzo mi sie podobalo, ale niestety nie byla zbyt "mila" dla grekow (wiecie
            dokladnie co powiedziala? ja slychalam cos w stylu f...k ... greece... cos
            takiego... ), wiec ja wygwizdali. wcale sie nie dziwie zreszta. w polskiej
            gazecie pisza o zlym jej przyjeciu, ale nie pisza dlaczego, szkoda, bo wychodzi
            na to, ze grecy nie goscinni. a to przeciez zupelnie cos innego.
          • koukla Re: finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 13:15
            a co do Wisniewskiego to przeciez normalne jest w tym konkursie ze nie glosuje
            sie na piosenke, ale na kraj.tak bylo w zeszlym roku.widac bylo pewna
            prawidlowosc: Grecja glosowala na Cypr i odwrotnie,Francja na Belgie,Belgia na
            Francje, Anglia na Irlandie, Irlandia na Anlgie, kraje bylego ZSRR sobie
            nawzajem przyznawalo najwiecej punktow i tak dalej i tak dalej.nam chyba
            zabraklo sojusznikow...
            • annielika Re: finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 13:24
              z drugiej strony mamy tylu polakow w roznych krajach... podobno ponad miljon
              wyjechalo, wiec mamy taka ukryta bron... ktora niestety nie zadzialala...
              szkoooooda.
            • flisvos Re: finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 13:49
              koukla z tym glosowaniem tak jest co roku! a najbardziej mnie smieszy teraz w
              tv jak gadaja o cyprze, buuu chyba oglosza zalobe w grecji, hiihhii smieszny
              ten kraj w ktorym mieszkamy;
              ps
              wczorajszego koncertu nie widzialam bo bylismuy na premierze "kodikas da
              vinci", bardzo dobry film, polecam
              • annielika Re: finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 13:53
                ja tez sie wybieram na ten film, ale dopiero za jakis czas, kiedy nie bedzie
                tlumow... a ludzie tam protestowali pod kinem z obrazkami swietymi? oooojej
                przesada zupelna. przeczytalam ksiazke i naprawde przesadzaja z tymi calym
                rabanem wokol ksiazki.

• flisvos kod da vnci 19.05.06, 13:57
                  no ja tez uwazam ze przesadzili z tym calym gadaniem o filmie, poszlam do kina
                  zeby obejrzec dobry film; chyba nikt sobie nie wyobraza ze po obejrzeniu
                  zmienimy religie; przez te ich dyskusje i debaty tylko go tak rozreklamowali,ze
                  teraz wszyscy pojda do kin smile
                  • koukla Re: kod da vnci 19.05.06, 14:15
                    mnie ksiazka bardzo sie podobala, a filmu jeszcze nie widzialam. hahaha Kosciol
                    bedzie decydowal, co mamy czytac i ogladac? a fige z makiem...
              • ana_mama_patrycji Re: finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 14:05
                Poziom tegorocznej Eurowizji był tragiczny w całości. Nie było ani jednego
                kawałka na poziomie, nie podobało mi się nic. Odniosłam wrażenie, że wszystkie
                piosenki są do siebie pod względem rytmicznym i melodyjnym z podlotem do
                egzotycznych rytmów, które są ostatnio w modzie. Panowie z Litwy pobili
                wszystkich - okropność i zespół potworów. Nasz Wiśniewski jest jaki jest, ale
                zdecydowanie "nasza" piosenka była z wyższej półki niż dwa wcześniej
                wymienione. Powinni skończyć z tym eurowizyjnym kabaretem bo tylko się
                ośmieszają.
            • annielika Re: finał Eurowizji bez Wiśniewskiego!!! 19.05.06, 13:54
              mi sie podobala ta piosenka "we are the winners"... pomyslowo, smiesznie...
              ehheh...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka