Dodaj do ulubionych

Kawka w Salonikach

10.06.06, 17:02
Postanowilam oddzelic kawke poludniowa (Ateny) od polnocnej (Saloniki)
slusznie zaproonowanej przez Olne.

Robimy liste kawoszek? Ja zglaszam sie po wakacjach w Krakowie czyli raczej w
sierpniu, wrzesniu etc. No i zakonczeniu robot na Egnatia O. bo nie pisze sie
na wspinaczke na Kastania, poczekam na tunele.

Kto jeszcze zglasza chec? Wpisywac sie do woli.
Obserwuj wątek
    • flisvos Re: Kawka w Salonikach 11.06.06, 13:51
      ja i do salonik mam daleko, moze kiedys ale raczej w ciemnych barwach to widze :
      (
      • bachula_gr Re: Kawka w Salonikach 11.06.06, 15:44
        A moze postaramy sie, poza sezonem, o jakis ogolnokrajowy zlot Polek w Grecji?
        Wyznaczymy srodek Grecji (moze ktos wie gdzie jest centrum naszej drugiej
        ojczyzny?), postaramy sie o urlop z domu/szkoly/pracy, od
        dzieci/mezow/narzeczonych i wtedy zgodnie chlupniemy kawke bez narzekania kto
        ma dalej?
        Co Wy na to? Na innych forach zloty dochodza do skutku, wiec czemu by sie nie
        zorganizowac i tutaj? Wszak Grecja to nie Australia czy Brazylia, tysiecy
        kilometrow nie trzeba bedzie przemierzac wink

Milej niedzieli.
        • annielika Re: Kawka w Salonikach 11.06.06, 16:21
          no ja sie oczywiscie na to pisze. bardzo chetnie. dla chcacego nic trudnego,
          jak mowia, wiec rzeczywiscie czemu mialoby sie nie udac.
          • koukla Re: Kawka w Salonikach 11.06.06, 20:00
            i ja takze bardzo chetnie, nie ma to jak kawka w babskim gronie. Tylko problem
            wlasnie gdzie?
    • sylwialew Re: Kawka w Salonikach 11.06.06, 21:28
      bachula ale mnie zdenerwowalas z ta kawa w Salonikach a co ja mam sama w
      Kalamacie isc na kawe sad ??????? Ale poprawilas sie z tym zjazdem pewnie ze sie
      zgadzam. Srodek Grecji jest w Kalamacie hihihihihi, mysle ze Ateny to bedzie
      najlepsze wyjscie jak myslicie??????
      • tutanka Re: Kawka w Salonikach 12.06.06, 07:45
        hehehe, ale ci sylwia przypasowalo z tym srodkiem grecjismile
        mozemy sie spotkac i w atenach i na srodkusmile
        dziewczyny z aten i okolic moglyby sie umowic w atenach i razem pojechac do
        kalamaty na przykladsmile
    • olna Re: Kawka w Salonikach 13.06.06, 10:07
      Moze rzeczywiscie kawke odlozyc na okres powakacyjny np wrzesien.Ja jednak
      wciaz proponuje saloniki bo na wycieczke do Aten raczej sie nie zdobede.Gdzies
      blizej to moze jeszcze jakos sie uda wyskoczyc na kilka godzin...
      • bachula_gr Re: Kawka w Salonikach-wariant polubowny 16.06.06, 13:47
        olna napisała:

> Moze rzeczywiscie kawke odlozyc na okres powakacyjny np wrzesien.Ja jednak
        > wciaz proponuje saloniki bo na wycieczke do Aten raczej sie nie
        zdobede.Gdzies blizej to moze jeszcze jakos sie uda wyskoczyc na kilka godzin...

To ja proponuje rozwiazanie polubowne. Spotkajmy sie we wrzesniu w Salonikach
        (kto da rade dojechac) i tam z kawka w dloniach nad mapa uradzimy gdzie bedzie
        zlot.

I co WY na to????
        • flisvos Re: Kawka w Salonikach-wariant polubowny 16.06.06, 13:57
          no dobra na zlot to juz sie wybiore, ale tylko tak sie zastanawiam, dziewczyny
          ten zlot to wy tak chcecie na kilka godzin;
          moze sie gdzies umowimy(nie ma nikt znajomych z hotelem) i chociaz na dwa dni
          (tzn z jednym noclegiem); no bo tak sie tluc przez pol grecji nakawe? a
          wodeczka czy cos? wink
          ps
          tak dawno nie bylam na polskiej imprezie, wiec wybaczcie.
          ps2
          wiem ze latwo mi sie mowi bo nie mam dzieci, ale chyba bedzoiecie mogly sie
          wyrwac
          • bachula_gr Re: Kawka w Salonikach-wariant polubowny-KATERINAK 16.06.06, 16:21
            flisvos napisała:

> no dobra na zlot to juz sie wybiore, ale tylko tak sie zastanawiam,
            dziewczyny ten zlot to wy tak chcecie na kilka godzin;

Tylko bez paniki! Na kilka godzin chcemy kawke w Salonikach zeby obgadac zlot
            (dluzszy niz kilka godzin z przyczyn oczywistych)

> moze sie gdzies umowimy(nie ma nikt znajomych z hotelem)

ja dysponuje hotelem ale sie nie zgadzam na zlot w Metsovie wink)) Bo wtedy nie
            dosc, ze zleca sie dzieci, maz, tesciowa, szwagier, szwagierka to jeszcze pol
            wsi niby przypadkiem wpadnie zobaczyc ten polski sped. Co to to nie.

Ale mysle, ze kolezanka KATERINAKI poradzi w sprawie noclegow w ciekawej
            lokalizacji.......
    • sylwialew Re: Kawka w Salonikach 16.06.06, 21:25
      A ja nadal nalegam ze srodek Grecji jest w Kalamacie winkA tak powaznie to po
      wakacjach zlot murowany i nie chce slyszec ze ktos sie wylamuje
      • flisvos Re: Kawka w Salonikach 21.06.06, 00:48
        no tak ten zlot to musimy zrobic! trzeba wybrac tylko miejsce i termnin
        powakacyjny
        • katerinaki Re: Kawka w Salonikach 22.06.06, 10:11
          ostatnio mam duze zaleglosci z zagladaniem na forum i dlatego dopiero teraz
          przeczytalam o planowanym "zlocie". Jesli interesuja Was Halkidiki, to
          dysponuje tu hotelami w ktorych spokojnie pod koniec wrzesnia/ poczatek
          pazdziernika mage cos takiego zorganizowac. Mysle, ze jest to dobry termin, bo
          po pierwsze beda wolne pokoje w hotelach, po drugie, ceny tych pokoi beda
          logiczne ( nie to co teraz !!!!!) a po trzecie, te z nas ktore pracuja w
          turystyce i wszystkim z tym zwiazanym, do konca wrzesnia beda napewno uwiazane
          w pracy.
          Dajcie znac co o tym myslicie, to zaczne cos przygotowywac.
          • flisvos Re: Kawka w Salonikach 22.06.06, 14:18
            ja do wrzesnia na 100% nie moge, pozniej pracuje jeszcze do poczatku listopada
            ale na dwa, trzy dni sie wyrwe; w polowie listopada lece na miesiac do polski.
            wiec dajcie znac i wy kiedy mozecie i cos wybierzemy
            • bachula_gr Re: Kawka w Salonikach 22.06.06, 21:48
              flisvos napisała:

> ale na dwa, trzy dni sie wyrwe;

Bezdzietna optymistka z Ciebie wink))) Watpie aby matki-Polki-wGrecji mogly sie
              wyrwac na wiecej niz jedna nocke..... Ja z pewnoscia nie.
              • ana_mama_patrycji Re: Kawka w Salonikach 23.06.06, 08:30
                Dokładnie o tym samym rozmawiałysmy z Gochą, nie bedziemy wstanie wyrwać się na
                dłużej bo nasi mężulkowie musieliby zarwać pracę. A z dziećmi ..????? Chyba
                odpada, żadna rozrywka.
                • olna Re: Kawka w Salonikach 23.06.06, 08:59
                  No wlasnie dziewczyny,chodzi o dzieciaki.Na pare godzin sie wyrwe,na dluzej nie
                  ma mowy.Praca,szkola,przedszkole-maz nie wyrobi a ja naprawde nie mam tutaj
                  nikogo do pomocy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka