rene1231 18.12.07, 22:37 Czytam że jest tu taki lekaż jak patolog ale nie wiem od czego on jest? Podpowiecie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachula_gr Re: patolog 18.12.07, 22:46 Patolog----> ο παθολόγος---> internista. Duzo czasu mi zajelo przyzwyczajenie sie do tego okreslenia, bo kojarzy mi sie zgola odmiennie wiec jak poraz pierwszy zlapalam w Grecji jakies powazniejsze przeziebienie i swiezoupieczony grecki malzonek wyslal mnie do patologa to pomyslalam, ze chce mnie wyslac juz na tamten swiat Odpowiedz Link
rene1231 Re: patolog 19.12.07, 14:25 Super wielkie dzięki .Tak przypuszczałam ale wolałam sie upewnić.Jak Ty to robisz że piszesz greckimi literami? Odpowiedz Link
bachula_gr Re: patolog 19.12.07, 21:37 flisvos napisała: > bachula pewnie tak jak ja ma grecka klawiature Bingo Wyspiarko Oprocz greckiej klawiatury mam grecki komputer a w nim greckie (o zgrozo!) Windowsy, a wiec i grecka czcionke. Tylko z pisaniem mam wyraznie pod gorke )) Rene- przeszukaj forum nowogreckie lub Grecja/Cypr- tam co jakis czas pojawiaja sie lopatologiczne posty o instalacji greckiej czcionki. Powodzenia. Odpowiedz Link
rene1231 Re: patolog 20.12.07, 23:32 słuchajcie a raczej czytajcie,ja też mam grecki komputer i klawiatura tylko Windowsa od paru dni mam polskiego bo mój coś tam dziubał w komputerze i sobie zmienił no a teraz nie ma kiedy wymienić z powrotem.Ja osobiście nie jestem orłem w pisaniu po grecku ale chodze do szkoły ucze sie no i przedewszystkim moje dziecko sie uczy.No może wkońcu nadejdą łaskawe dla mnie czasy i oprogramowanie zostanie zmienione.) Odpowiedz Link