jusiagra 28.02.05, 18:33 Proszę o odzew mamy , których dzieci miały robiony taki zabieg, jaki był stopień refluksu przed ostrzyknięciem a jaki po ostrzyknięciui i czym ostrzykiwane były dzieci? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berem Re: ostrzyknięcie moczowodów 06.03.05, 16:33 Już pisałam o ostrzyknięciu w innym wątku ,ale tutaj łatwiej będzie znaleźć moją wypowiedź. Synek miał już ostrzyknięte ujścia moczowodów teflonem niestety pomógł w minimalnym stopniu ,ale widziałam na oddziale dzieci którym pomógł w 100% Wszystko więc zależy od organizmu i wiekości wady . Teflon jest bezpłatny natomiast Deflux trzeba samemu kupić (1ml. około 1200 zł). Oprócz informacji ze strony wiem ,że teflon jest twardszy, mniej plastyczny i mniej skuteczny od Defluxu . Porównanie ze strony: Jakie wady ma teflon, silikon i kolagen? Teflon i silikon są obcymi materiałami, które nie rozkładają się w organizmie. Studia wykazały, że cząsteczki teflonu mogą się przemieszczać wraz z limfą i krwią, co prowadzi do uszkodzenia tkanki wokół miejsca iniekcji. Podobne skutki powoduje silikon. Wiemy bardzo mało o odległych w czasie skutkach stosowania teflonu i silikonu. Kolagen rozkłada się w organizmie, jednak około 3% ludzi jest uczulona na kolagen ze skóry krowiej. Nie można również pomijać ryzyka przenoszenia chorób odzwierzęcych. Dlaczego stosuje się kolejny produkt - DEFLUX? Ponieważ DEFLUX ma wiele zalet, których nie mają inne produkty. DEFLUX rozkłada się w organizmie. Nie zachodzi ryzyko przeniesienia go do innych części ciała. DEFLUX nie uszkadza tkanki i nie ma znanych działań ubocznych. Ponieważ DEFLUX jest wytwarzany biotechnologicznie, nie ma w jego wypadku ryzyka przenoszenia chorób. Wreszcie, DEFLUX jest łatwiejszy do wstrzykiwania od teflonu i silikonu, gdyż ma niższy współczynnik lepkości. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link