Dodaj do ulubionych

ostrzyknięcie moczowodów

28.02.05, 18:33
Proszę o odzew mamy , których dzieci miały robiony taki zabieg, jaki był
stopień refluksu przed ostrzyknięciem a jaki po ostrzyknięciui i czym
ostrzykiwane były dzieci?
Obserwuj wątek
    • madzialena11 Ja ponawiam :) 01.03.05, 21:48
    • berem Re: ostrzyknięcie moczowodów 06.03.05, 16:33
      Już pisałam o ostrzyknięciu w innym wątku ,ale tutaj łatwiej będzie znaleźć
      moją wypowiedź.
      Synek miał już ostrzyknięte ujścia moczowodów teflonem niestety pomógł w
      minimalnym stopniu ,ale widziałam na oddziale dzieci którym pomógł w 100%
      Wszystko więc zależy od organizmu i wiekości wady .
      Teflon jest bezpłatny natomiast Deflux trzeba samemu kupić (1ml. około 1200 zł).
      Oprócz informacji ze strony wiem ,że teflon jest twardszy, mniej plastyczny i
      mniej skuteczny od Defluxu .

Porównanie ze strony:
      Jakie wady ma teflon, silikon i kolagen?
      Teflon i silikon są obcymi materiałami, które nie rozkładają się w organizmie.
      Studia wykazały, że cząsteczki teflonu mogą się przemieszczać wraz z limfą i
      krwią, co prowadzi do uszkodzenia tkanki wokół miejsca iniekcji. Podobne skutki
      powoduje silikon. Wiemy bardzo mało o odległych w czasie skutkach stosowania
      teflonu i silikonu. Kolagen rozkłada się w organizmie, jednak około 3% ludzi
      jest uczulona na kolagen ze skóry krowiej. Nie można również pomijać ryzyka
      przenoszenia chorób odzwierzęcych.

Dlaczego stosuje się kolejny produkt - DEFLUX?
      Ponieważ DEFLUX ma wiele zalet, których nie mają inne produkty. DEFLUX rozkłada
      się w organizmie. Nie zachodzi ryzyko przeniesienia go do innych części ciała.
      DEFLUX nie uszkadza tkanki i nie ma znanych działań ubocznych. Ponieważ DEFLUX
      jest wytwarzany biotechnologicznie, nie ma w jego wypadku ryzyka przenoszenia
      chorób. Wreszcie, DEFLUX jest łatwiejszy do wstrzykiwania od teflonu i
      silikonu, gdyż ma niższy współczynnik lepkości.

Pozdrawiam
      Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka