Dodaj do ulubionych

kamień w nerce

16.04.07, 14:02
Witam...około pół roku temu wykryto u mnie kamienia w nerce (ok.1 cm) zaproponowano mi rozbicie go laserem, jednak po konsultacji z lekarzem rodzinnym podjęłam decyzję o tym,że nie zrobię zabiegu,ponieważ lekarz mi odmawiał(twierdził,że jestem młoda i nie muszę robić zabiegu, a kamień sam zejdzie)...teraz nie wiem czy to dobry pomyał :/ chciałam się zapytać co zrobić...rozbić??a może jakieś ziółka??
Mam jeszcze jeden problem...nie mogę normalnie funkcjonować przez ból nerki od kilku miesięcy jest to ból codzienny...czasami bardzo silny...pomaga mi tylko bardzo silny środek przeciwbólowy-muszę go brać codziennie...mam już tego dość...poradźcie co mam zrobić...czy to normalne,że aż tak długo i mocno mnie boli??
Obserwuj wątek
    • tara34 Re: kamień w nerce 22.07.07, 13:11
      moim zdaniem powinnas słuchać specjalisty.Wiem co to ból nerek,nie polecam Ci
      cierpienia .Kamienie powyżej 6 mm,kwalifikują się do rozbicia ,masz
      centymetrowego .Powikłania kamicy są rózne, oby nie dotyczyły Ciebie ,powinnaś
      mieć wykonaną urografię.Moja rada ,poszukaj dobrego urologa .Ziółka nie
      rozpuszczą takiego kamienia .Nie czekaj!!!!!!!!!!!!!!
      • mamamiwi Re: kamień w nerce 23.07.07, 22:50
        www.kregoslup.polbox.pl/pages/lekarstwa/shi_lin_tong_pian.htm
        Ten lek przepisał mi chinski lekarz. Pierwszą serię brałam 4 tygodnie, teraz jestem w trakcie drugiej, która trwać ma 5 tygodni. Słyszałam z wielu ust, że to skuteczny lek.Może powinnaś się zainterwsować!!
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka