Dodaj do ulubionych

powrot boleriozy?

25.06.10, 00:47
witam. 5 lat temu stwierdzono u mnie borelioze bylam leczona
doxycyklina po 6 tygodniach leczenie zakonczono i byl spokoj .
wyjechalam do anglii i teraz cos sie zaczelo dziac.mam bole
miesni,stawow,nerwobole, dretwienie twarzy ,lewa noga i reka bardzo
oslabiona . mam tez problemy z kregoslupem spuchniete kregi szyjne
piersiowe i kosc ogonowa ,probemy z lewym okiem - zamglony obraz
,mdlosci ,zawroty glowy .parcie na mocz ,jak jest goraco czuje sie
jak pijana ,czasami mam tez problemy z polykaniem i mowa ,dzwonienie
w uszach .czy to moze byc zwiozane z borelioza . lekaz powiedzial ze
objawy moga sugerowac SM .mam 35 lat co o tym sadzicie prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • dobbiaco Re: powrot boleriozy? 25.06.10, 02:25
      Masz dokładnie takie objawy,jak ja-tylko u mnie one objawiły się w tak
      ekstremalnym natężeniu-że wyeliminowały mnie z czynnego życia..Rumień w styczniu
      2008-nie rozpoznany przez internistę-a dla mnie hasło"borelioza"..miało tylko
      formę..Nie treść..Koniec lutego-ujemna Elisa;kwiecień-ujemny PCR w
      Poznaniu;wrzesień-Elisa granizzna;pażdziernik-dodatni Westren Blot;grudzień -po
      "leczeniu" państwowych zakażników miesiąc 1 antybiotykiem-ponowny dodatni WB..I
      zlecona przez nich Elisa-ujemna-i powód do odczepienia się od chorego..(Tak
      działa publiczny zakład leczenia chorób zakażnych!)Ze stale pogarszającym się
      stanem,który..poganiał mnie do lekarzy-których kiedyś niespecjalnie lubiłam
      odwiedzać..Rozpocznij długofalowe leczenie-póki Ci się nie pogorszy tak,że nie
      będziesz mogła pracować..Na początku abaxów-może być gorzej..Przeważnie tak
      jest..Trzeba się leczyć-tą metodą dra Burrascano-bo choroba może Cię zaprowadzić
      na wózek inwalidzki..Skoro lekarze nie znają przyczyn SM-mogą te osłonki
      mielinowe komórek nerwowych-niszczyć toksyny krętków Bb-lub innych
      odkleszczowych,którym też nic nie brakuje..Koniecznie przeczytaj tu wątek
      Marleny Ptak-która u Lisa błagała o eutanazję-mając diagnozę SM-i pozostawiona
      samej sobie-jak to nasza "służba "zdrowia czyni z przewlekle chorymi..Po
      badaniach i testach-ma wykrytą czynną neuroboreliozę..Moja teoria laika-niczego
      nie głoszącego-tylko..nieśmiało dedukującego-jakoby nie leczona latami Bb mogła
      się przerodzić w SM-lub Parkinsona_myślę,że ..dzień gdy ta teoria zacznie być
      głoszona "na głos"-jest bliski..U chorych na SM wykrywa się BB;ewidentnie u
      ludzi z testami i objawami Bb-neurolodzy zaraz bąkają o SM...Dziś nie
      dojdziemy-konieczne są badania w tym kierunku..Myślę,że ..państwo unika
      tego"postawienia kropki nad>i<"-bo dla państwa byłoby to zbyt kosztowne..
    • e-strega Re: powrot boleriozy? 25.06.10, 09:36
      Witaj,

a zapoznałaś się z objawami neuroboreliozy? bo to, co piszesz, to wypisz
      wymaluj, neuroborelioza.
      Niestety sad
      • anyx27 Re: powrot boleriozy? 25.06.10, 18:54
        e-strega napisała:

> a zapoznałaś się z objawami neuroboreliozy? bo to, co piszesz, to wypisz
        > wymaluj, neuroborelioza.

W Polsce 99% osób zarażonych boreliozą ma neuroboreliozę. Bardzo rzadko zdarza
        sie, żeby ktoś miał tylko objawy stawowe.
    • missmarta04 Re: powrot boleriozy? 25.06.10, 12:46
      mam 34 lata i te same objawy, lecze sie od 11 miesiecy na Borelioze.
      • xsenia.pl Re: powrot boleriozy? 25.06.10, 18:39
        tez mam identyczne objawy jak Ty.i tez bylam diagnozowana w kierunku
        Sm i tak do konca nie wiadomo czy te moje objawy sa od boreliozy i
        innych chorob odkleszczowych czy od SM.tez sie martwie.
        • anyx27 Re: powrot boleriozy? 25.06.10, 18:53
          Joa.123, 6 tyg. doxy to za mało,żeby boreliozę wyleczyć. Można ją jedynie
          zaleczyć. I u ciebie prawdopodobnie właśnie tak było. Wskazują na to objawy oraz
          opis leczenia sprzed 5 lat.
          • franiolek1 Re: powrot boleriozy? 26.06.10, 13:35
            joa.123 napisala:

"Dzieki za odpowiedzi .Problem w tym ze mieszkam w Anglii i moj doktor
            postanowil leczyc mnie na grype zadne argumenty do niego nie trafiaja
            .SM praktycznie wykluczyl na 90% nie mam pojecia co robic . Nie chce
            dac mi skierowania do specjalisty a jak mu powiedzialam ze to nawrot
            boreliozy to nie mial pojecia co to jest . moze ktos z forum mieszka w
            Anglii i leczy sie tutaj Prosze o pomoc "
            • franiolek1 Re: powrot boleriozy? 26.06.10, 13:36
              fionka napisala:

"Tu masz namiary na organizacje pacjentów chorych na boreliozę. Skontaktuj sie z
              nimi, to podadzą Ci namiary na lekarza. Nie wiem tylko jak to będzie wyglądało
              finansowo:

lymediseaseaction.org.uk/
              bada-uk.org/
              • beatrisbwp Re: powrot boleriozy? 26.06.10, 14:49
                w Angli bylam dosc dlugo i tam na wszystko daja paracetamol!wlasnie przez nawrot bb musialam w grudniu zjechac(wtedy nie wiedzialam o tym ze to bb)i tulaczka po lekarzach,ja w lipcu musze wrocic do GB do pracy(mam nadzieje ze dam rade)tam juz czekaja na mnie ziola(buhner)suplementy itd.-u znajomych.zamawialam z 2 sklepow z USA do GB i nie bylo problemow w 3 dni mialam paczkismilenie ukrywam,ze troche trzeba sie naczytac o tym,poszukac info i poukladac sobie wszystko co i jak,ale mam nadzieje ze bedzie wartosmilea suplementy nie ktore masz w Holland&Barrett-maja dosc tanio i duzy wybor,w Polsce jak sa to drogie lub w ogole nie ma.oczywiscie wybor nalzey do Ciebie,pozdrawiam
                • xsenia.pl powrot boreliozy-do joa.123 28.06.10, 09:28
                  czesc.a na jakiej podstawie lekarz podejrzewa ze to SM. mialas
                  jakies badania typu rezonans magnetyczyny, potencjaly wywolane,
                  badanie neurologiczne?a borelioze na jakiej podstawie leczylas?
                  mialas rumien czy na podstawie objawow?
                  • joa.123 Re: powrot boreliozy-do joa.123 28.06.10, 10:03
                    Jesli chodzi o SM to mialam zrobiony rezonans glowy i kregoslupa po
                    badaniach wykluczono SM . Borelioze wykryli w szpitalu .Trafilam na
                    okulistyke z powodu odklejajacej sie siatkowki oraz innych objawow
                    neurologicznych .Wykonali badania w kierunku boreliozy ,toxoplazmozy i
                    toksokarozy ocznej , borelioza wyszla dodatnia ,znaleziono tez
                    przeciwciala toxoplazmozy
                    • xsenia.pl Re: powrot boreliozy-do joa.123 28.06.10, 10:17
                      ja wlasnie tez sie martwie bo mam bardzo podobne objawy do
                      Twoich.mialam rezonans glowy i odcinka szyjnego, ale u mnie w glowie
                      wyszly zmiany, niespecyficzne dla SM a w odc.szyjnym dyskopatia, nie
                      mialam robionego odc.piersiowego.ok.20 lat temu przywiozlam z lasu
                      ok.8-9 kleszczy.jak lezalam na neurologii to w badaniach wyszla mi
                      dodatnia borelioza w klasie IgM ale niewiele podwyzszona, lezalam 2
                      tygodnie w szpitalu zakaznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka