Dodaj do ulubionych

sensowny lekarz z okolic Gdanska

31.08.10, 08:47
...czy ktos chodzi obecnie do dr. Gorzelanczyka w por. zak. w Gdansku.
ja mam tylko taka nadzieje , ze zakaznicy sie opamietali .
poza tym jestem wsciekla , jestem wsciekla , ze w zeszlym roku kiedy to internet byl przepelniony nowymi danymi o boreliozie , lekarze ...ba ! nawet ze szpitala zakaznego mieli taka slaba wiedze.
Obserwuj wątek
    • kornelcia75 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 31.08.10, 20:20
      a co mają większą teraz?coś nowego!
      Do dr Gorzelańczyka nie ma po co raczej chodzić no chyba po przeciwbólowe jakie
      mi zapisał po 6 tyg leczenia.
      No byłam też u znanej w Gdańsku zakaźnik Panią dr K,która stwierdziła że wogóle
      nie miałam,nie mam boreliozy.

strata czasu i nerwów,a z tego co wiem w Gdańsku nie ma nikogo kto leczy dobrze
      boreliozę,ja miałam lekarza w Krakowie.
      • blusia-1 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 31.08.10, 20:28
        .. no kurcze taka nadzieje mam , ze oni zaczeli sie uczyc w koncu ;p
        dziekuje za opinie .
        a do Krakowa jezdzilas czy telefonicznie tez ?
        • blusia-1 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 31.08.10, 20:32
          a moglabys mi podac to nazwisko tej lekarki ?
          niestety nic nie wiem o zakaznikach.
          ..no w sumie tam w poradni jest lekarka na K. , ale ona jest chyba od watroby.... ??
          • mariano_84 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 31.08.10, 22:49
            Dokładnie jest tak jak napisała kornelcia75. Najlepiej lecz się sama ziołami i spokój ze wszystkimwink
            • blusia-1 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 01.09.10, 09:34
              no wlasnie mysle o tych ziolach . do zakaznika na nfz chce jednak isc , aby dal mi chociaz skierowanie na elise . poki co po prostu
              siebie poobserwuje ... kasy u mnie malo , wiec na razie mysle , ze nie ma co wydawac na testy. borelie mam na 100 procent.
              • mariano_84 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 01.09.10, 14:29
                Jak chcesz to mogę oddać za darmo swoje skierowanie na elise, którego nie wykorzystam.
                • blusia-1 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 01.09.10, 15:58
                  dzieki smile tak bardzo mi nie zalezy na tej elisie , a zreszta ja mam inne nazwisko .
                  jak pojde za dwa mies. do zakaznika to sobie z nim pogadam.
                  pozdrawiam.
                  • kornelcia75 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 01.09.10, 19:47
                    dr Korczak Pani ordynator,gdybym na poczekalni nie spotkała 3 kobiet (w moim
                    wątku chyba napisałam więcej)które od lat cierpią na bb ale nikt im nie
                    pomaga,to jeszcze uwierzyłabym pani doktor że borelioza nie istnieje a jak
                    istnieje to na pewno po 6 tyg każdy jest zdrów jak RYBA!
                    Moje dolegliwości to mój wymysł mam się modlić i czytać mądre książki-no i
                    pewnie wyzdrowieje.
                    • blusia-1 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 01.09.10, 20:22
                      hm.., dr Korczak nie znam...
                      z tego co mowisz , to nimi glowy lepiej sobie nie zaprzatac.
                      tak , czytalam Twoj watek , szczegolow juz nie pamietam , ale wiem , ze wg Twojego opisu to ja mialam podobna plamke i po pieciu dniach stan podg. i ogolne rozbicie. moja lekarka wyslala mnie do zak. na izbe przyjec a tam penw dr.niejaka Swiderska-Adamczewska stwierdzila , ze te objawy to jeszcze nie od tego ukaszenia,ze napewno sie przeziebilam a ta plamka to tylko reakcja uczuleniowa.
                      antybiotyku mi nie przepisala. kazala tylko obserwowac i po 6 tyg. zrobic test . normalnie teraz jestem wsciekla . jak jeszcze rok temu zakaznik mogl byc tak glupi ?! az mi sie w kieszeni noz otwiera !
                      test elisa oczywiscie wyszedl ujemny , a ja sie uspokoilam , bo nie czytalam jeszcze tego forum , chociaz objawy grypopodobne powtorzyly sie dwa razy w prawie rownych odstepach.
                  • mariano_84 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 01.09.10, 21:43
                    To skierowanie jest bezterminowe i bezimienne.
    • tomo1981 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 01.09.10, 23:42
      Prawdopodobnie najbliżej Gdańska leczy dr w Olsztynie. Nie jest tak
      daleko do Olsztyna. Ja się u niego leczę chociaż nie mam pewności na
      co choruję (neuroborelioza czy SM).
      • swigonka Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 02.09.10, 07:03
        Chyba jestem totalnie zagrzybiona, bo przeczytałam:
        seksowny lekarz z Gdańska wink
        • blusia-1 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 02.09.10, 09:22
          big_grin Swigonko dobre !
          fajnie zaczac od smiechu na poczatku dnia.smile

Tomo , jak oceniasz lekarza z Olsztyna ?

Ja wlasciwie pytam bardziej o postepowego lekarza w kwestii boreriozy z nfz.
          Ale warto na ewentualna przyszlosc zbierac rozne info.
          • juzspokojna Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 02.09.10, 13:20
            Witam
            Też jestem pacjentką dr z Olsztyna(mówimy zapewne o tej samej osobie).Jestem
            bardzo zadowolona z jego terapii. Dr wszystkjo bardzo dokładnie tłumaczy,
            wyjaśnia dzieki czemu i mnie robi się lżej na duszy,że już nie jestem taka głupiasmile
            Leczę się od prawie 3 miesięcy i miałam zaledwie dwa trzy tygodnie gorszego
            okresu. Reszta czasu-odzyskane życie.
            Mieszkam w Białymstoku dlatego dla mnie jedynym minusem są późno popoludniowe
            godziny wizyt bo do domu wracam zawsze koło północy albo i dużo póżniej.
            Jego dieta jest bardzo ostra-zero nawet pomidorów.
            Kuracja przynosi efekty i to najważniejszesmile
            • blusia-1 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 02.09.10, 19:58
              ..dzieki bardzo za opinie smile
              mam pare pytan w tej kwesti ..., to moze zapytam majlem ...?
              moja nazwa poczty to terjot.
              • juzspokojna Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 02.09.10, 20:04
                pisz śmiało na maila gazetowego jak masz jakieś pytania-chętnie pomogę.
                Też niedawno błądziłam we mglesmile
                pozdrawiam
                • blusia-1 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 02.09.10, 20:06
                  ..wyslalam . smile
          • tomo1981 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 06.09.10, 04:22
            Oceniam dr bardzo pozytywnie. Lekarz otwarty na to co mowi pacjent. Troszczy sie o pacjentów.
            Swoją drogą kiedyś był na tym forum i moze jeszcze jest smile

Obawiam się że na NFZ będzie trudno znalezć lekarza w Gdańsku. Mi sie nie udało znalezc
            sensownego lekarza z okolic Gdańska nawet który przyjmowałby prywatnie, wiec obawiam sie ze
            znalezienie takiego lekarza z NFZ graniczy z cudem. Moze trzebaby poszukać lekarza
            rodzinnego/internistę otwartego na nowości i ktoremu chcialoby sie pouczyc/poczytac. Moze to
            byłoby rozwiazanie.

Pozdrawiam
            • blusia-1 Re: sensowny lekarz z okolic Gdanska 06.09.10, 11:11
              ..no tak , najlepiej rodzinnego , ktory nie powie: to brak kondycji ! tak mi powiedziala moja rodzinna , gdy mowilam o moim strasznym zmeczeniu .
              ale nic , jak wroci z urlopu ,pojde po nastepna porcje unidoksu (bo lekarz ja zastepujacy dal mi na 10 dni 2x100. smile
              z tego co tu piszecie , to i tak jest to wielki eksperyment , wiec zabieram sie sama za swoje leczenie. na razie studiuje temat ziol . kupilam co nieco w jednej zielarni , kupilam tez w Calivicie
              Paraprotex i cos tam jeszcze , (pare lat temu kilka razy zrobilam tam zakupy) , i dopiero wczoraj przejrzalam inne tego typu sklepy , i wlasciwie stwierdzilam ,ze gdzieindziej mozna dostac taniej podobne preparaty . Ale co zjakoscia ? wlasciwie to jeszcze mam metlik w glowie i teraz nie wiem czy te ziola laczyc z suplementami .
              Tych preparatow trzeba lykac w niesamowitych ilosciach . I co z tym ANDROGRAPHIS ? to mnie ciagle nurtuje ..., czy jest jakis polski odpowiednik ?
              pozdrawiam.
    • yen20 sensowny lekarz z okolic Gdańska -Borelioza 25.08.15, 17:17
      Czy ktoś z Was leczył się metodą ilads?
      • fionka21 Re: sensowny lekarz z okolic Gdańska -Borelioza 25.08.15, 22:30
        Leczyłam się prawie 4 lata. Od prawie 5 lat już się nie leczę i czuję się dobrze.

Nie robiłam żadnych badań po zakończeniu leczenia, więc nie wiem czy przekonuje cię takie wyleczenie bez potwierdzenia na papierze.

Bez względu na to uważam, że decyzja o tym leczeniu była najlepszą decyzją, jaką kiedykolwiek podjęłam smile
        • yen20 Re: sensowny lekarz z okolic Gdańska -Borelioza 02.09.15, 15:58
          A czy znasz może taką lekarkę ilads? : kaczorfelskamed.pl/
          • leni211 Re: sensowny lekarz z okolic Gdańska -Borelioza 03.09.15, 18:13
            Ja znam, prowadzi moje leczenie.
        • miroslaw111 do fionka 04.09.15, 12:34
          cześć fionka,
          a masz gdzieś zapisany przebieg choroby i leczenia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka