Dodaj do ulubionych

Astma a borelioza

16.10.10, 16:22
ostatnio po przeziębieniu nie mogę się pozbyć takiej dychawki - głębszy oddech powoduje kaszel... nie wiem co jest przyczyną, nigdy wcześniej tego nie miałem, a od zakończenia przeziębienia minęły 3 tygodnie...
czy to może być rodzaj astmy?
Obserwuj wątek
    • beatrisbwp Re: Astma a borelioza 16.10.10, 17:13
      ja tak mam od stycznia,nawet gdy chce sie ,,mocniej,,zasmiac to sie od razu dusze..........przy leczeniu troche ustapilo,ale nie zniklo i nieraz nawraca sie,pozdrawiam
      • andrzej1911 Re: Astma a borelioza 16.10.10, 18:55
        Nie tyle astma, ale okresowe problemy z oddychaniem i pokasływanie były u mnie w pierwszej połowie 2010 r., w czasie przyjmowania abx. Już trzeci miesiąc jestem bez objawów borelki, problemy z oddychaniem zniknęły . Robiłem badania płuc - nie była to u mnie gruźlica, ani nowotwór. Były drobne blizny na płucach, które ustąpią, podbnie miał znajomy boreliozowiec - późniejsze jego zdjęcia bez zmian na płucach. Nie wiem odczego były te drobne zminany na płucach, może borelioza, może coś z koinfekcji. ( Do połowy 2009 r. paliłem intensywnie papierosy, które rzuciłem w ramach przygotowań do walki z boreliozą. Obecnie wydolność oddechowa płuc w normie i powyżej , a po kaszlu wspomnienia, omijają mnie także grypy i przeziębienia. Najprawdopodbniej przyjmowanie abx zakończę w tym miesiącu.
        • ryszard51 Re: Astma a borelioza 17.10.10, 20:34
          u mnie leciutka poprawa...więc oby było oksmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka