Dodaj do ulubionych

Europa jest mala

07.01.11, 10:31
Dowiedzialam sie od niemieskich przyjaciol, ze w Polsce ma powstac centrum leczenia boreliozy metodami "naturalnymi" lub podchodzacymi pod taka nazwe.

Mysle, ze z tad sa te wszystkie wpisy i watki o wielkich pozytkach takiego leczenia ( zappery, kropelki, siano czy siusiu...).

Kiedys mialo powstac centrum medyczne i niektorzy chcieli do tego celu uzyc forum i oraganizacje chorych.
Forum jest zaglebiem chorych w poszukiwaniu ratunku, ktore sie samozasila bez konca. Lasy kasek dla biznesmanow!

Czy teraz dzieje sie to samo? Jezeli tak, to lepiej od razu i prosto z mostu o tym powiedziec i nakreslic jawnie plan dzialania, a nie robic cicho-ciemne podchody.

Wiadomo, ze leczac ludzi chorych ( z borelioza lub z inna franca) mozna zarobic pieniazki. Jezeli chorzy maja uczestniczyc w takim przedsiewzieciu, to lepiej niech maja wszystkie karty w swoich rekach i decyduja majac wszelkie informacje.

Moze osoby, ktore organizuja takie centrum lub wspoldzialaja z tym projektem o tym napisza. Napewno bedzie to cos ciekawego, bedzie mozna skorzystac z oferty, ale lepiej robic takie podejscia jawnie, bo niektorzy na robieniu tajemnic i spiskow juz sie w historii ludzkosci przejechali.
Nikt nie lubi jak sie go robi w konia i wykorzystuje nieswiadomie...
Obserwuj wątek
    • raf.99 Re: Europa jest mala 07.01.11, 11:28
      Franiolku,
      (z całą możliwą sympatią to piszę i z uśmiechem na twarzy. I chcę to napisac zanim rozpęta się tu jakaś następna burza w której osobiście nie mam ochoty uczestniczyc)
      Nie chcę się wypowiadac za innych, mogę też nie miec pełnej wiedzy w temacie bo nie znam wielu ludzi a tym bardziej ich zamiarów.
      Ale opierając się na tym co widzę, czytam i obserwuję jako mała mysz, uważam że dzieje się tu na forum jakieś grube nieporozumienie. Może czegoś nie wiem, nie jestem świadom (??)
      Niemniej ja widzę naturalne zainteresowanie ludzi metodami które są stosowane przez uznanych praktyków, w tym lekarzy. Nie zarejestrowałem osobiście do tej pory żadnych podejrzanych działań czy "sił nieczystych" ani na forum ani w mojej okolicy.
      Czuję się, jak pewnie jeden z wielu, (slusznie czy nie...) wywołany do tablicy i mogę tylko zapewnic że żadna żywa ani martwa (?) dusza nie inspirowała mnie gdy dobre miesiące temu sięgałem po tekst Klinghardta z zamiarem przetłumaczenia... Tyle jestem w stanie od siebie powiedziec. Może inni wiedzą coś czego ja nie wiem... Mam wrażenie że dotykamy tutaj jakiegos absurdu...
      • raf.99 Re: Europa jest mala 07.01.11, 11:50
        I jeszcze jedno. W ostatnich dniach spod dwóch "świeżych" nicków jacyś dziwni ludzie (bo dla kogoś kto zna to forum jest jasne że już tu chyba kiedyś byli) robią wątpliwej jakości propagandę w dokładnie przeciwnym kierunku.
        Trolling tych dwóch osób (w każdym razie dwóch nicków) zamieszał wodę w naszym forumowym jeziorku i podgrzał niepotrzebnie emocje. I tak narodziła się (siłą polaryzacji stanowisk) jakaś kompletna bzdura w postaci opozycji: podejście ILADS kontra medycyna slternatywna. To nie jest tak! To według mnie jest absurdalne i nie ma cienia sensu, po argumenty odsyłam do wątku dr Piotra. Cała dyskusja zostałą w ten sposób wykrzywiona w jakąś osobliwą, niezrozumiałą dla mnie stronę.
        Nie dajmy się jakimś dziwnym emocjom sprowadzac na manowce! Rozumem jeszcze od biedy idzie jako tako ogarnąc większośc skomplikowanych kwestii. Gdy do gry wchodzą emocje to argumenty schodzą na bok, a dyskusja skręca w stronę bełkotu.
        Przez szacunek dla tego forum proszę wszystkich o minimum rozasądku...
    • ewa475 Re: Europa jest mala 07.01.11, 11:32
      Ach,to stąd te wątki,te nicki namnożone ostatnio.
      Nie wyszło państwu z leczeniem boreliozy,wiadomo,żaden lekarz ILADS się w to nie zaangażował,to trzeba w Polsce zrobić coś w rodzaju drugiego Augsburga,na zasadzie ludzie chorzy wszystko kupią jak im się powie,że pomoże.
      Byłam zdziwiona,że każde leczenie raptem stało się złe,nawet zioła Buhnera,wg którego książki powstałej głównie dzięki uporowi i determinacji Małgosi,można się leczyć za darmo.
      Z tego co wiem wszyscy lekarze ILADS w Polsce i na świecie polecają suplementy,witaminy,ochronę przeciwgrzybową,diety,masaże,akupunkturę,itd.
      Czyli nic nowego,ale zapodane jako sposób leczenia boreliozy alternatywny dla abx czy ziół nie do przyjęcia.
      Okazuje się,że jednak dla dobra chorych,och,ach,można na wszystkim zarobić.
      • ewa475 Re: Europa jest mala 07.01.11, 11:45
        Rafsmile
        Cenię i lubię Cię za to staranie,za przybliżanie Klinghardta,za tłumaczenia jego metod na polski dla ludzi chorych,dla nas,bo nie ma tylko jednej jedynej metody walki z tą paskudną chorobą,która nas spotkała.
      • geodeta_31 Re: Europa jest mala 07.01.11, 11:49
        Pójdę śladem Rafa i, jakkolwiek by to nie zabrzmiało, napiszę, że jakąkolwiek inicjatywą mającą na celu naciąganie chorych i zarabianie na chorych na boreliozę czy inną przewlekłą chorobę, brzydzę się niepomiernie. I nie rozdzielam tutaj zbyt mocno różnego rodzaju szamanów, od dr. B czy H. i ich stawek. Ponieważ jak już tutaj pisano - chory przewlekle czepiał się będzie wszystkiego i za każde pieniądze.
        Wszelkie linki i tłumaczenia jakie pojawiły się na łamach forum podpisane przeze mnie, są jedynie wynikiem moich wcześniejszych lub teraźniejszych poszukiwań i domysłów. A zamieszczone zostały w celu umożliwienia chorym w miarę zdrowej alternatywy w świecie jedynej i oczywistej prawdy. Dziękuję za tę możliwość.
        Zdrowia dla wszystkich.
        • ewa475 Re: Europa jest mala 07.01.11, 16:24
          Tak jak pisałam,w świecie boreliozy nie ma jedynej i oczywistej prawdy.
          Forum borelioza NIGDY nie uznawało wyłącznie metody ILADS,wręcz odwrotnie,było i jest pełno wątków na temat leczenia ziołami,pamiętam z dawnych czasów leczenie protokołem Marshala,wątki na temat diety Gersona,Budwig,był długi wątek o ozonoterapii i o stosowaniu MMSu.
          Również Stowarzyszenie Chorych na Boreliozę jest otwarte na nowe metody leczenia,bo Stowarzyszenie to wszyscy chorzy na boreliozę i ich rodziny.
          Nie wiem więc po co takie wpisy,że forum to świat jedynej i oczywistej prawdy.
          Takie wpisy mają na celu raczej deprecjonowanie forum,co nagminnie się zdarza osobom,które z forum odeszły.
    • pawel96b Re: Europa jest mala 07.01.11, 11:51
      Hm, Franiolek ma chyba troche racji. Sporo ludzi odkrywa w borelce mozliwosc zrobienia kasy. W Krakowie na ten przyklad powstala nie tak dawno pewna prywatna "klinika" (nazwy nie chce podawac) nastawiona owszem na leczenie bb - ale za jaka kase! Ozonoterapia metoda autotransfuzji za jedyne 180 zl za wlew. A trzeba przynajmniej 10 kupic. Niezle, prawda? A przeciez biotrakson (4g, sprzet do wlewow, pielegniarka) wychodzi kolo 60zl/wlew, bez pielegniarki ok 30zl.

Ludzie, dostalismy po dupie od "przyrody", a teraz jeszcze ktos chce na nas zarobic. Nie dajmy sie robic w bambus.

Pawel

• franiolek1 Re: Europa jest mala 07.01.11, 12:12
        Tzn nie mialam na mysli zadnego "naciagania". Nie o to chodzi.

Chodzilo mi o to, ze jezeli jest taki projekt by powstalo centrum leczenia boreliozy metodami powiedzmy to mieszanymi, albo innymi, wszsytko jedno jak to zwal, to dobrze, zeby o tym jawnie i prosto napisac.

Oczywiscie jest to biznes, ale nie ma w biznesie niczego zlego, przeciez nikt nie bedzie leczyl nikogo za darmo.
        Z tym, ze dla takiego biznesu forum jest zaglebiem zlota - chory na chorym i kazdy sie chwyta kazdej mozliwsoci wyzdrowienia.
        Wystarczy zmanipulowac, i napedzic sobie pacjentow.
        To sie juz zdarzalo w historii tego forum.

Nie podejrzewam ani Ciebie raf, ani Ciebie geo o nic, nie musicie sie tlumaczyc, tylko namawiam tych, ktorzy takie centrum tworza o podzielenie sie swoimi planami, lub zalozenie innego forum, gdzie beda prowadzic rekrutacje do swojego pacjenteli.

Rozumiem, ze przy takich projektach nalezy utrzymywac sprawy w tajemnicy, bo konkurencja, bo strach przed niewypalem itd, ale w takim razie niech i nabor pacjentow bedzie sprawa wtorna, gdy jawne juz bede intencje kazdego.

Tak raf, to jest absurd, ale jak to mowia nasi anglosaksonscy przyjaciele: "Once bitten, twice shy"
        • pawel96b Re: Europa jest mala 07.01.11, 12:29
          OK, zgadzam sie ze biznes to biznes. Chodzi mi tylko o to, ze jest cos takiego jak pojecie "fair price", czyli ceny, ktora jest fair. Na to niestety jedynym ratunkiem jest konkurencja, wiec dobrze byloby miec wiele takich "centrow", a nie jedno.

Poza tym w dobie zapasci NFZ i sluzby zdrowia to szpitale/przychodnie przyszpitalne moglyby spokojnie wprowadzic odplatne wlewy w trybie ambulatoryjnym. Maja wszystko co jest potrzebne, zeby to bylo bezpieczne. Na razie przynajmniej w Krakowie nie jest to mozliwe, dostep do wlewow jest tajemniczo limitowany i wymaga lezenia na oddziale (bez sensu).

Pzdr,
          Pawel
        • raf.99 Re: Europa jest mala 07.01.11, 13:23
          Franiolku, przyznam że nadal nie rozumiem całej sytuacji - i widzę że nie tylko ja. Oczywiście że ja się nie tłumaczę, podbnie jak geo, bo jasne jest że nie mam z czego smile Nadal odnoszę wrażenie że ktoś tu niepotrzebnie zrobił zamieszanie... Nie śledzę forum wnikliwie, nie pasjonują mnie kłotnie ani personalne prztyczki które tu co jakiś czas ludzie sobie rozdają, stąd mogę nie wiedziec wszystkiego... Ale mniejsza o to, lżejsza moja głowa.

Na marginesie natomiast tego wszystkiego, konstatacja którą od dawna chcę się podzielic, otóż większośc nieporozumień, zadym, awantur, niesnasek, fochów i niedopowiedzeń jakie od czasu do czasu przewalają się przez to forum ma swoje źródło moim zdaniem w naturze medium jakim się posługujemy, a zwłaszcza w anonimowości. Inaczej rozmawia się z ludźmi których choc raz spotkało się osobiście (nie muszę też chyba nikomu uświadamiac jak bardzo choroba upośledza nas pod wzgędem szeroko rozumianej prawidłowej komunikacji z innymi). Starajmy się więc wszyscy w miarę możliwości budowac naszą społecznośc chorych w oparciu o kontakty osobiste, nie tylko wirtualne. Temu służy zjazd letni, temu służą spotkania lokalne. Z tą myślą zapraszam do Krakowa 17/01 smile
          • franiolek1 Re: Europa jest mala 07.01.11, 13:44
            Masz racje! Zjazdy i spotkania sa bardzo wazne. Jedyny, na ktorym bylam jest dla mnie super wspomnieniem i gdyby nie odleglosc to bylabym z Wami w Krakowie na spotkaniu. Bardzo Wam tego spotkania zazdroszcze!
            Dzieki tym zjazdom i spotkaniom, czesc forumowiczow juz sie zna....i to nie bardzo zmienia atmosfere...mysle, raczej, ze jest to typowa atmosfera for internetowych i specyfika for o boreliozie smile A, ze trafilo sie jeszcze kilka "osobowosci" nadzwyczaj bojowniczych, klotliwych i macacych i jest jak jest.

Ja napisalam nic nie wiedzac o jakis klotniach na forum w ostatnich czasach. Nie bylo mnie na forum przez prawie miesiac i nie mialam czasu jeszcze przeczytac "nowosci".
            Po prostu dowiedzialam sie o projektach w Polsce, i jakos mi sie to skojarzylo z dyskusjami na forum i z byla, kiedys juz, sytuacja.

Milego spotkania Wam zycze!
            • raf.99 Re: Europa jest mala 07.01.11, 19:08
              No cóź, wiadomo jak działają fora internetowe i jakie mają obciążenia związane ze swą naturą. Wiadomo też (choc o tym akurat w moim przekonaniu za mało się mówi na przykład tu na forum) w jaki sposób i w jak wielkim stopniu borelioza wywiera (fizjologiczny przed wszystkimi innymi) wpływ na naszą psychikę - na zachowania, emocje, temperament, na postrzeganie innych, czy na odbiór ksobny tego co mówią inni, itd., itp. Te anomalie można wyliczac długo. Gdybyśmy mieli wszyscy tego świadomośc to mam wrażenie że atmosfera byłaby czasami lżejsza.

I rzecz śmieszna dla mnie. Od jesieni na stronie Stowarzyszenia mamy dostępną świetną prezentację zjazdową na temat mózgu i różnego rodzaju zaburzeń psychicznych w boreliozie. Nie wszyscy ją znają a jest bardzo ważna i byłaby pomocna dla wielu w zrozumieniu co się tak naprawdę dzieje w naszych chorych głowach i jakie to ma konsekwencje w codziennym życiu - odbijające się na przykład na zdolnościach efektywnej komunikacji, zwłaszcza przez forum smile Wiele by się wyjaśniło, dlaczego tyle nieporozumień, kłótni i złych emocji czasami.
              Autora i prelegenta mieliśmy okazję poznac, ja niestety marnie się czułem i zwyczajnie nie miałem psychicznie siły z nim pogadac, czego do dziś żałuję. Natomiast od miesięcy kołacze mi się myśl że trzeba by założyc wątek o mózgu w boreliozie i "wyciągnąc" w pierwszym rzędzie ten przystępny i poglądowy materiał, który tyle wyjaśnia a do którego podejrzewam niewielu z tych którzy nie byli w Wawie, dotarło.
              I tak się tylko teraz zreflektowałem czy jak to teraz zrobię to też mi ktoś zaraz wskoczy na głowę i zarzuci że promuję jakąś osobę którą raz widziałem na (herksujące) oczy? smile
              Przewietrzmy te opary absurdu bo zwariujemy do reszty smile

A już co do spotkań to ja za to w tym względzie jestem zdeklarowanym optymistą i wierzę że gdyby się co poniektórzy mieli szansę (oraz oczywiście odwagę) spotkac buzią w buzię to by trochę ładniej ze sobą gwarzyli smile, z wielką korzyścią z resztą dla nas wszystkich. Ja osobiście z chęcią bym im w tym jak mogę, pomógł smile
              • ewa475 Re: Europa jest mala 07.01.11, 20:05
                Rafsmilekocham Cię za takie wpisysmile
                Wobec wpisów przedziwnych jednodniowych głosów rozsądkusmile mam tylko jedną myśl:róbmy swoje!
                Ja robię swoje z radością,że już mogę,widzę Raf,że Ty też już możeszsmile i cieszę się,że 17stego inauguracjasmile!
                • raf.99 Re: Europa jest mala 07.01.11, 21:51
                  smile
                  Ewa, czekałem trochę bo nie chciałem zapeszyc - ale już widzę że późną jesienią coś się u mnie w samopoczuciu "odetkało" i w końcu korzystam ze stabilnej energii (tu Raf robi puk puk... w niemalowane, bo niedługo zaczyna nowy zestaw...)
                  To prawda, to radośc coś robic jak już można ufac swoim siłom - czy to fizycznym czy psychicznym.
                  Niemniej pamiętam dobrze jak to było kiedy czyjaś jedna nieprzemyślana uwaga (najczęsciej w zupełnie innym kierunku) czy głupia kłótnia innych, potrafiły podminowac i podciąc energię do czegokolwiek. I wiem że w różnym stopniu to dotyczy nas wszystkich chorych - nasza psychika jest często kompletnie "obrana ze skórki" - i tylko z tego względu czasem (niechętnie, bo można inaczej spożytkowac czas i energię) zabieram głos gdy widzę złą energię - bo wiem po sobie jakie to wyrządza szkody, ile rzeczy możliwych zostawiamy wtedy nie zrobione, przez ten stracony czas, energię i nerwy.
                  A tu co rusz widac jak wiele, wiele rzeczy jesteśmy w stanie zrobic działając razem i wspólnie, albo każdy na swoim kawałku - byle tylko w jakiejś tam prowizorycznej zgodzie. smile
                  Pozdrawiam smile
              • slowianka_kr Re: Europa jest mala 15.01.11, 23:50
                Raf, w którym miejscu znajduje się wspomniana przez Ciebie prezentacja? Bardzo mnie zainteresował temat - czy możesz podesłać link?
                • raf.99 Re: Europa jest mala 16.01.11, 00:31
                  Jest tutaj:
                  borelioza.org/prezentacje.htm -> "Warszawa 2010 - Mózg w chorobie"
                  Trzeba ją pobrac, zapisac na dysku i rozpakowac.
      • ewa475 Re: Europa jest mala 07.01.11, 12:20
        Ok,fajno,zobaczymy jak pożyjemysmile czy taka klinika lecząca boreliozę najlepiej i najpewniej powstanie.
        Pawełsmilewidzę,że rozumiesz problem.
        Problem leczenia boreliozy w ciągu 5 lat od powstania Stowarzyszenia Chorych na Boreliozę,został przez nas już na tyle nagłośniony,na tyle oswojony,że usiłuje z tego dorobku skorzystać paru domorosłych biznesmenów i biznesmenek.
        Dodatkowo do tego celu wykorzystywane jest forum co już jest szczególnie obrzydliwe.
        No,cóż,pieniądze są najważniejsze.
        • duo123 Re: Europa jest mala 07.01.11, 14:24
          Franiolku, zgadzam się z Toba w 100%, ze nikt nie lubi jak się go w konia robi, masz rację, że najlepsza jest jawność. Wreszcie wiedzieć, o co chodzi w tym wszystkim... Najgorzej jak usiłują człowiekiem manipulować i go po prostu wykorzystywać...robiąc w głupa...Co do Augsburga to od osoby , która tam leczyła swoją połówkę wiem, że bardzo się cenia i w tym konkretnym przypadku, sprawa i tak zakończyła się niepowodzeniem...Oby ten polski ośrodek nie był jakąś wielką skarbonką pełna pieniędzy i zawiedzionych nadziei...chorych ludzi...
    • dx771 Re: Europa jest mala 07.01.11, 14:14
      To nic nowego franiolku bo już dawno jest klinika która działą w Gliwicach i chyba Kielcach która leczy metodami alternatywnymi (ozon + różne pola maagnetyczne + lewatywy itp.). Wizyta dochodzi do 1000 zł. Do ppełnego wyleczenia potrzeba ~ ok. 20 wizyt.
      Klinika reklamuje się że ma 100%-ą wyleczalność boreliozy.
      • franiolek1 Re: Europa jest mala 07.01.11, 14:21
        OMG!
      • twoj_glos_rozsadku Re: Europa jest mala 07.01.11, 16:49
        dx771 napisał:

> To nic nowego franiolku bo już dawno jest klinika która działą w Gliwicach i c
        > hyba Kielcach która leczy metodami alternatywnymi (ozon + różne pola maagnetycz
        > ne + lewatywy itp.). Wizyta dochodzi do 1000 zł. Do ppełnego wyleczenia potrzeb
        > a ~ ok. 20 wizyt.
        > Klinika reklamuje się że ma 100%-ą wyleczalność boreliozy

jesli powyzsze to prawda- takie placowki powinny byc bezwarunkowo zamkniete
        • wetiver Re:Do "twoj_glos_rozsadku" 07.01.11, 19:22
          Człowieku!
          Chyba wczoraj na forum dra Kurkiewicza obiecywałeś,że nie będziesz już się wypowiadał na temat alternatywnych metod leczenia.Kłamałeś?
          Swoją drogą Twój nick dużo mówi o Tobie.Sugerujesz każdemu czytającemu,że jesteś jego głosem rozsądku.Pusty śmiech mnie ogarnia...Pozwól,że każdy będzie się kierował własnym rozsądkiem .Historia zna już groźne przypadki takich,co wiedzieli lepiej...
          • twoj_glos_rozsadku Re:Do "twoj_glos_rozsadku" 07.01.11, 19:39
            bez przesady prosze, nazwa mojego nicku jest z przymrozeniem oka.
            nie pojmuję co tobie tak przeszkadza w moich wypowiedziach w tym watku. wypowiedzialem sie w sposob kulturalny/ nikogo nie obrazajac. nie jestem wszechwiedzacy, ale jak czasem ludziom sie powie gorzka prawde to sie zloszcza//w tym przypadku prawde o wybranych nieskutecznych metodach alternatywnych//
            • twoj_glos_rozsadku Re:Do "twoj_glos_rozsadku" 07.01.11, 19:42
              post scriptum- nazwa nicku z przymrozeniem oka, ale wypowiedzi bez przymrozenia,, oczy szeroko otwarte
              • twoj_glos_rozsadku Re:Do "twoj_glos_rozsadku" 08.01.11, 12:53
                p.s. 2
                mialo byc napisane z przymruzeniem,a omylkowo wyszlo z przymrozeniem (pewnie od tych mrozow co niedawno nas nawiedzily)
                • geodeta_31 Re:Do "twoj_glos_rozsadku" 08.01.11, 16:55
                  twoj_glos_rozsadku napisał:

> p.s. 2
                  > mialo byc napisane z przymruzeniem,a omylkowo wyszlo z przymrozeniem (pewnie od
                  > tych mrozow co niedawno nas nawiedzily)

Yhm tongue_out Pewnie od mrozów...
            • margolcia_63 Re:Do "twoj_glos_rozsadku" 07.01.11, 19:48
              Mechanizm jest prosty. Ludzie nie lubię przyznawać się, że zostali "nabici w butelkę" a inni sobie poużywają bo potrzebują kozła ofiiarnego a ci najbardziej cwani zbiorą śmietankę.
      • ter69 wyleczalność100% ha ha 16.01.11, 21:57
        ja tam zostawiłam kupę szmalu a teraz wcinam od dwóch lat abxy.
    • twoj_glos_rozsadku Re: Europa jest mala 07.01.11, 16:47
      z niemalym zaciekawieniem czytam ten watek,, chcialbym zaznaczyc iz sam nic nie wiem na temat planowanego osrodka i moja krytyka bezwartosciowych metod alternatywnych wyplynela tylko i wylacznie z mojej wlasnej potrzeby. odnosnie placowki o ktorej mowa- jezeli beda to wartosciowe metody to w mojej opinii dobrze, ze taka placowka powstanie. jezeli natomiast bedzie sie tam swiadczylo bezwartosciowe uslugi takie jak biorezonans oberon, volla, czy tez roznej masci energetyczne kropelki- w takiej sytuacji /ewidentnej szarlatanerii/ chorzy powinni byc na biezaco ostrzegani przed nia.
      • mariano_84 Re: Europa jest mala 08.01.11, 17:52
        Moim zdaniem takie ośrodki leczące bb metodami naturalnymi są tylko po to, żeby wyciągać kasę od ludzi, którzy ją posiadają i przytrafiła się im bb, tudzież dla tych chcących iść na łatwiznę z wielką niewiedzą. Jest sprawdzony protokół Buhnera, który działa i nie ma w nim nic skomplikowanego poza zapoznaniem się z tym, jak zamawiać zioła.
        Biznes is biznes a taki ośrodek to i ja sobie mółbym otworzyć. Może ktoś z pomorskiego ma taki pomysł;]? Chętnie podzielę się swoimi informacjami i będę miał stałą prace.
        • dx771 Re: Europa jest mala 09.01.11, 01:56
          mariano_84 napisał:

Jest sprawdzony protokół Buhnera, który działa i nie ma w nim nic skomplikowanego poza zapoznaniem się z tym, jak zamawiać zioła.

Niestety z wpisów na forum nie widać by wiele osób leczyło się ziołami nie mówiąc o skuteczności. Nikt oprócz kilkoro osób nic nie pisze o leczeniu wg. Buhnera i o ewentualnych sukcesach.
          • raf.99 Re: Europa jest mala 09.01.11, 08:55
            Hmm...
            Atmosfera jaka panuje na forum od pewnego czasu delikatnie mówiąc nie zachęca do zwierzeń... Zwłaszcza na tematy które przyciągają gorliwych i bezinteresownych krytyków wszystkiego co nie jest ich własnym zdaniem. Wytrwać tu mogą tylko najbardziej odporni psychicznie - a to nie jest królewska dyscyplina dla chorych na Bb.

Jeżeli nie będziemy wspólnie dbać o standardy zachowania na tym forum, jeśli będziemy przechodzić obojętnie wobec trollowania, wpisów agresywnych, ad personam, nie na temat, nie na miejscu, jeśli nie będziemy hamować emocji i bronić prawidłowej, rzeczowej dyskusji to to forum będzie dalej podupadać. Złe obyczaje i złe emocje mają to do siebie że się rozprzestrzeniają - i zarażają wszystkich dookoła, czasem i tych których normalnie niewiele jest w stanie sprowokować.

Nie mówię o cenzurze ani o ograniczaniu wolnej dyskusji. Mówię o pilnowaniu standardów i zasad które są proste i jasne - i jasno opisane w netykiecie i regulaminie forum.

I nie rzucam tym samym bynajmniej kamyka do ogródka moderatorów, oni i tak mają masę pracy za którą rzadko kto im podziękuje. To jest tak naprawdę zadanie dla nas wszystkich którzy korzystamy z tego forum.

To forum to jest wspólne dobro osób chorych, miejmy to wszyscy na uwadze i dbajmy o nie!
            • mariano_84 Re: Europa jest mala 09.01.11, 11:43
              Nie rozumiem o czym ja mam pisać? O tym, że dzisiaj mi strzyknęło coś w kolanie a następnego dnia boli mnie rzęsa czy paznolieć tak jak niektórzy opisują i dzwonią notorycznie do lekarzy przeszkadzając innym w wizycie. Peperfresh się wyleczył i zniknął. Cieszy sie zapewne odzyskanym życiem i ja również prędzej czy później zrobię to samo, ponieważ mam inne proirytety jak choćby nadrobienie zaległośći, które powstały podczas okresu choroby niż siedzenie na forum i czytanie kłótliwych wątków co lepsze zioła czy antybiotyki.
              • dx771 Re: Europa jest mala 09.01.11, 13:16
                mariano_84 napisał:

> Nie rozumiem o czym ja mam pisać? O tym, że dzisiaj mi strzyknęło coś w kolanie
                > a następnego dnia boli mnie rzęsa czy paznolieć tak jak niektórzy opisują i dz
                > wonią notorycznie do lekarzy przeszkadzając innym w wizycie. Peperfresh się wyl
                > eczył i zniknął. Cieszy sie zapewne odzyskanym życiem i ja również prędzej czy
                > później zrobię to samo, ponieważ mam inne proirytety jak choćby nadrobienie zal
                > egłośći, które powstały podczas okresu choroby niż siedzenie na forum i czytani
                > e kłótliwych wątków co lepsze zioła czy antybiotyki.

1. Część osób dzieli się swoimi doświadczeniami z leczenia.

2. Druga (coraz większa) grupa nie dzieli istotnymi doświadczeniami z innymi, albo dlatego że im się nie chce, albo dlatego że nie za bardzo wiedzą co napisać .

3. Trzecia działa szerzej i poświęcając swój czas dla innych chorych (praca nad książką, organizowanie spotkań, działalność w Stowarzyszeniu, fizyczna pomoc innym).

Nie ma co się zasłaniać awanturami na forum ,po prostu wybrałeś drugą opcje tak jak 90% czytających.
                • uruz2 Re: Europa jest mala 09.01.11, 23:35
                  Popieram biznes i ludzi z inicjatywą. Problem w tym, że ja zapłaciłam już haracz za metody naturalne, bo bałam się ładować abxy we własne dziecko. Ładowanie w siebie nie stanowiło problemu. No i wypróbowałam sporo ( nie wszystkie, bo czas zaczął naglić) tych metod...Jeśli od prawie roku daję własnemu synowi kilka garści prochów, to chyba mam prawo stwierdzić, ze metody naturalne mnie zawiodły...
                  Uprzedzając zajadłych szermierzy metod naturalnych - nie oczekuję cudu mniemanego po abxach. Ale tez nie zamierzam słuchać, iż są metody alternatywne dla antybiotykoterapii. Są metody wspomagające.
                  Dlaczego nikt nie proponuje leczenia kiły i gruźlicy metodami naturalnymi??? Istnieje gruźlica lekooporna. Leczyć ją ozonem i już!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka