xsenia.pl 19.02.11, 20:43 mam od jakiegos czasu taki dziwny objaw.jak jestem przegrzana to zaraz pieka mnie plecy i jakby bardziej bola i takie dziwne uczucie w glowie, czy mieliscie cos podobnego? porosze o wasze opinie.dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xsenia.pl Re: co z tym robic??? 19.02.11, 22:29 bartonella wyszla mi nisko dodatnia.sama nie wiem w czwartek ide do lekarza jestem z olsztyna, strasznie mnie to meczy. Odpowiedz Link
xsenia.pl Re: co z tym robic??? 21.02.11, 20:46 Czy moze jeszcze sie ktos wypowiedziec.bede wdzieczna.jestescie w tym temacie tak doswiadczeni.dziekuje. Odpowiedz Link
xsenia.pl bylam u lekarza 25.02.11, 07:27 wczoraj bylam na wizycie u pana doktora zakaznika z olsztyna leczacego metoda ILADS.powiedzial ze najprawdopodobniej mam chorobe z LYME.otrzymalam Biotraxon we wlewach 2,0 g jeden raz dziennie,unidox, flukonazol i tinidazol.mam pytanie czy unidox to to samo co Doxycyklina, bo mam w domu pare opakowan a nie chciala bym zeby sie zmarnowalo.Bije sie brac te antybioytki ale zobaczymy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bagnowska Re: bylam u lekarza 25.02.11, 08:24 Witaj. Tak, Unidox, to doxycyklina, możesz śmiało brać . Taki był pierwszy zestaw mojego męża i wówczas nastąpiła największa poprawa. Nie bój się, dr wie, co robi, to dobra decyzja. Trzymaj się, pozdrawiam. Basia Odpowiedz Link
depakinka11 Re: do xeni 25.02.11, 09:40 Witaj ! Dokladnie etz tak mialam. Wystarczylo,ze troche sie przegrzalam piekly,szczypaly mnie plecy. Mi Bartonella nie wyszla. Bylam przekonana ,ze albo antybiotyki wychodza z potem lub bakterie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mab62 Re: do xeni 25.02.11, 14:07 Witaj. Dobra decyzja z tym podjęciem leczenia. Życzę powodzenia i szybkiej poprawy .No i wytrwałości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
xsenia.pl Re: do xeni 25.02.11, 20:32 otrzymalam od doktora nie unidox yulko duomox.wlasnie wykupilam leki.na biotraxon musze poczekac bo nie ma w aptece pani ma zamowic.jesttroszke drogi ale zobaczymy jak to bedzie.czy wogole bede miala jakies efekty tego leczenia, bo tego sie najbardziej boje.napiszcie mi kochani co jeszcze pownnam przyjmowac.kupilam tez probiotyk.jak z jedzeniem.co nieco wiem, bo dostalam ulotke od doktora.dziekuje wszystkim i pozdrawiam. Odpowiedz Link
adrian_fenig Re: do xeni-prosze wypowiedzcie sie 28.02.11, 15:50 xsenia.pl napisała: > wczoraj bylam na wizycie u pana doktora zakaznika z olsztyna leczacego metoda I > LADS. To są w Polsce zakaźnicy leczący metodą ILADS? Ciężko w to uwierzyć. Jeżeli tak, to Czyżby szło ku lepszemu...? Odpowiedz Link
ewewa1 Re: do xeni-prosze wypowiedzcie sie 01.03.11, 22:54 Xenia to w Olsztynie jest zakaźnik leczący wg ILADS???? Wiem tylko ze w Olsztynie jest nasz lekarz forumowy ale zakaźnik????? Jeżeli chodzi o pieczenie to podobnie jak ty miałam. Przyjmuje już od 10.2009 rifampicyne do zestawu i zapomniałam o tym objawie. Bartonella wyszła mi nisko dostatnia ale ją leczę. Może warto spróbować. Pozdrawiam Odpowiedz Link
xsenia.pl Re: do xeni-prosze wypowiedzcie sie do ewewa1 02.03.11, 03:49 tak to jest chyba lekarz,ktory udzielal sie troszke na forum, tak napisalam ze wzgledu na te chorobe.a tak naprawde to myslalam ze on ma specjalizacje zakaznika.ja mam bartonelle nisko dodatnia.przez jaakis czas bralam Rifampicyne, ale ne te moje dolegliwosci ona nie pomogla (pieczenia, palenia), nie wiem moze potrzebny jest inny zestaw.pozdrawiam. Odpowiedz Link
xsenia.pl Re: do xeni-prosze wypowiedzcie sie 04.03.11, 06:57 od czterech dni przyjmuje duomox 2x2,tinidazol 2x1, flukonazol, probiotyk i od jutra zaczyman Biotraxon 1x2,0g.mam lekko podwyzszona elise w klasie IgM, nisko dodatnia bartonelle, yersinie i przebyte zakazenie mykoplazmai.czy myslicie ze zestaw jest dobry? jak narazie nie mam ani pogorszenia ani porawy.jak u was to wygladalo?dziekuje. Odpowiedz Link
slowianka_kr Re: co z tym robic??? 04.03.11, 12:26 U mnie okresowo występowały (i niestety po zaprzestaniu abx nadal występują) silne (nawet bardzo) pieczenia i ból skóry głowy. Ostatnio również w dole pleców (wraz z objawem Lhermite'a). Lekarka obstawiała bartonellę (choć wynik wyszedł mi ujemny) i w nią miałam przez pewnie czas celowane leczenie. Odpowiedz Link
ewewa1 Re: co z tym robic??? 04.03.11, 15:59 Xsenia zauważ ze ja przyjmuję rifampicynę już 18 miesięcy zanim nastąpiła poprawa trwałao to ok. roku a i potem pieczeia sie powtarzały sporadycznie. Obecnie już ich nie mam, reif mam zamiar brac do konca leczenia. Co do obecnego Twojego zestawu sie nie wypowiem bo nigdy nie miałam biotraxonu. Per aspera ad astra - Przez ciernie do gwiazd! Odpowiedz Link
xsenia.pl Re: co z tym robic??? 05.03.11, 12:10 czy moze sie ktos wypowiedziec?? plisss Odpowiedz Link
xsenia.pl nie stac mnie na niestandardowe leczenie 16.03.11, 11:32 chcialam, bardzo chcialam sie przeleczyc niestandardowo, tym bardziej ze bardzo zle sie czuje, niestety nie stac mnie na tak drogie leczenie, czy orientyujecie sie czy w okolicach olsztyna mozna na nfz sie leczyc Odpowiedz Link
xsenia.pl Re: nie stac mnie na niestandardowe leczenie 23.03.11, 20:55 prosze poradzcie cos.... Odpowiedz Link
inka-108 Re: nie stac mnie na niestandardowe leczenie 23.03.11, 23:10 xesniu, też jestem z Olsztyna, niestety na nfz nie można się leczyc tą metodą. Możesz jednak spróbowac dostac się na prywatną wizytę do lekarza z ostródy, który, o ile będziesz miała pozytywne wyniki , może skierowac Cię na 3 tygodnie na wlewy do szpitala zakaźnego i tam mogą Cię leczyc dużymi dawkami antybiotyków ,ale tylko przez jakis czas. Niestety na dłuższą metę, jeśli wybierzesz tę metodę leczenia musisz robic to za własne pieniądze. Odpowiedz Link
xsenia.pl co z tym bolem robic? 25.03.11, 19:24 mam straszne bole glowy, na ktore nie dzialaja zadne leki.glowa boli mnie nawet 2-3 dni z przerwami.czesto budze sie w nocy z bolem glowy ktory wybudza mnie ze snu.a czesto rano budza mnie czolowe bole glowy rozlewaja ce sie na tyl glowy i szyje.czy macie cos podobnego? jak sobie radzicie? Odpowiedz Link
xsenia.pl Re: co z tym bolem robic? 30.03.11, 16:47 pisze juz kilka dni i niestety nikt mi nie odpisuje. bardzo licze tu na forum na wasze wpisy, bo jestescie dla mnie drogocenna wskazowka.oprocz silnych boli glowy mam straszna przeczulice na cieplo.wlasnie wypilam goraca kawe i mam takie wybuch goraca, bola mnie bardziej plecy i dziwne uczucie w glowie.dzis zapisalam sie na akupunkture. Odpowiedz Link
uruz2 Re: co z tym bolem robic? 30.03.11, 20:59 Na bóle stosuję nimesil albo tramal. Na wylewanie się mózgu z czaszki - estazolam. Odpowiedz Link
margolcia_63 Re: co z tym bolem robic? 30.03.11, 22:01 Xenia, u mnie nigdy nie zawodził Ibuprom max na takie opasające bóle głowy. Czy mierzysz ciśnienie krwi? Powinnaś też zbadać tarczycę, na początek TSH, ft3, ft4. Nie piszesz w jednym wątku, więc trudno trochę prześledzić Twoją historię ale takie objawy jakie opisujesz to mi się najbardziej kojarzą z bartonellą. Nie masz takiego fizycznego objawu strachu wypływajacego z karku? Stosowałaś już chinolony, Rifampicynę? Odpowiedz Link
xsenia.pl Re: co z tym bolem robic? 30.03.11, 22:35 ormony tarczycy mialam robione .mam tylko ft3 zanizone co o niczym nie swiadczy.nie chce juz brac poprostu lekow p.bolowych, bo jem je ostatnio jak cukierki, boje sie o watrobe.Rifampicyne bralam kiedys ok.3 miesiecy, nie widzialam zadnej poprawy.najbardziej mi dokuczaja te czolowe bole glowy obnizajace sie az do szyi i ta reakcja na cieplo, jakbym miala cale plecy oblane goraca woda i wtedy bardziej odczuwam bol. Odpowiedz Link
dagmara-5 Re: co z tym bolem robic? 01.04.11, 17:02 Prosze o pomoc!!! Drugi miesiąc lecze sie metoda ilads,boli przeogromnie wszystko 2 lata 3 miesiace neuroborelioza. Jeśli ktos ma doswiadczenie co zrobic z bólem: karku,potylicy,skroni,napieciowego i zatokowego głowy,plus gardło,uszy,oczodoły,szczęka... Jeśli ktoś ma sposoby na jakiekolwiek uśmierzenie z czescia karku-czubek głowy-szyja prosze o kontakt.NIE POMOGŁO NIC. Poradnia leczenia bólu mi pomoże???metody akupunktura i akupresura nic...wszystkie leki oprocz morfiny przetestowałam czy ktos wypróbował??wiem ze na poczatku leczenia jest gorzej ale az tak?? Amelka Ruda Śląska Odpowiedz Link
franiolek1 Re: co z tym bolem robic? 01.04.11, 17:06 Czy probowalas zwykla aspiryne 1000? Pij tez duzo wody, i poloz na glowe mrozone torebki zelowe z apteki. Niestety ten bol znam dobrze, koszmar, ktory moze trwac troche... Odpowiedz Link
mab62 Re: co z tym bolem robic? 01.04.11, 17:28 Dag,musisz to jakoś przetrzymać.Jeśli twoja infekcja nie była leczona właściwie,to namnożyło się mnóstwo bakterii.Dlatego teraz masz takie pogorszenie.Wiem coś na ten temat. Ja zaczęłam wstawać z łóżka po trzech miesiącach leczenia wg Ilads.Po pól roku miałam kilka godzin dziennie bez bólu.Po 11 miesiącach pojawiły sie pojedyncze dni bez silnego bólu.Obecnie okresowo zaczyna być nieźle.(po kilka dni bez silnych bóli).Ale moja infekcja jest co najmniej 20-to letnia. Zobaczysz,że u ciebie też będzie lepiej i polepszenie przyjdzie niezauważalnie.Szyja też odpuści,uwierz mi. Spróbuj może brać chlorellę,mnie troszkę pomagało.Tak jak napisała franiolek,pij dużo wody z cytryną i oliwą.Musisz wypłukiwać toksyny z organizmu.Pozdrawiam gorąco. Ps.Ja po aspirynie wylądowałam na kardiologii. Odpowiedz Link