Dodaj do ulubionych

Zapytanie o test PCR REAL TIME

07.03.11, 05:23
Chcę wykonać test PCR Real Time w Poznańskim CBN, mam pytanko, czy ktoś z was załatwiał to wysyłkowo? Chodzi mi o kilka rzeczy: jak i skąd, oraz za ile można nabyć zestaw wysyłkowy do badań krwi, kto pobiera na miejscu krew (czy można to załatwić przez zwykłe laboratorium) oraz ostatnie pytanie, jak wygląda kwestia samej wysyłki badania? Dla ułatwienia odpowiedzi dodam że jestem z Bielska-Białej, a tu nikt nie robi tego typu badań...
Obserwuj wątek
    • agulaa26 Re: Zapytanie o test PCR REAL TIME 07.03.11, 06:56
      Ja zamawiałam kiedyś zestaw dla mojej mamy. Zadzwoń do Poznania to wszystkiego się dowiesz. Pracują tam bardzo miłe osoby, które wytłumaczą Ci bardzo dokładnie co i jak. Jeżeli nic się nie zmieniło to zestaw zamawiasz u nich np. telefonicznie (koszt chyba 40 zł). Krew możesz pobrać w laboratorium w swojej miejscowości. Jako, że robisz to prywatnie to prawdopodobnie będą chcieli jakąś opłatę (w naszym przypadku 5 zł). Zestaw wysyłasz kurierem.
      Pozdrawiam
      • magalik Re: Zapytanie o test PCR REAL TIME 07.03.11, 08:19
        ha, maż zapłacił za pobranie 15 (ale nic to), ucieszyliśmy się że ktokolwiek po pobraniu krwi chce ją nam dać (nie, nie, żywej krwi osobie prywatnej do rąk nie dajemy). Tak więc najpierw zadzwoń i się upewnij co i jak w danym labie.
        Potwierdzam wcześniejsze zdanie co do osób pracujących w Poznaniu - na parwdę bardzo miłe i pomocne smile

Jak otrzymasz zestaw to tam wszystko jest wyjaśnione, jak pobierać, jak przetrzymywać, nr tel do kuriera odbierającego krew itp.
        • sebastian.n Re: Zapytanie o test PCR REAL TIME 07.03.11, 23:14
          Hej
          Dzięki serdeczne za info, o takie właśnie dane mi chodziło smile Ok, to teraz wiem już co i jak zacząć. Pozdrawiam
    • venla Re: Zapytanie o test PCR REAL TIME 09.03.11, 21:01
      Jeżeli nic sie nie zmieniło od dwóch lat, to akurat wysyłając badania do Poznania o nic nie trzeba się martwić bo oni sami załatwiają kuriera, tzn nie trzeba szukać firmy kurierskiej, która przewozi krew bo o to jest ciężko ale CBDNA w Poznaniu ma umowię z jedną taką firmą i po prostu jest podany nr tel. pod który się dzwoni i wszystko załatwia. Oczywiście warto wczesniej pójść do laboratorium i dowiedzieć się o pobranie krwi najlepiej pokazując zestaw wysyłkowy, bo wszystko musi byc dograne, przecież kurier przyjeżdża po krew o określonej godzinie i ten materiał musi być na pewno pobrany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka