Dodaj do ulubionych

Pytanie do tych, którzy są dłużej w temacie bb

13.05.11, 14:32
Od kilku dni usiłuję odszukać nazwę nowego abx na boreliozę, który jest tylko w Stanach, jest bardzo drogi, ale ponoć skuteczny.

Pamiętam, że nazwa zaczynała się od TIG... i że były na forum o tym dyskusje.

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć? Będę wdzięczna smile
Obserwuj wątek
    • rdk69 Re: Pytanie do tych, którzy są dłużej w temacie b 13.05.11, 14:41
      Tigecycline ?

forum.gazeta.pl/forum/w,26140,122662916,122662916,Tigecycline_i_borrelia_Prace_naukowe_.html
      pozdrawiam,
      r
      • fionka21 Re: Pytanie do tych, którzy są dłużej w temacie b 13.05.11, 14:54
        Serdeczne dzięki!

Nie ma to jak Rodzinka big_grin
        • rdk69 Re: Pytanie do tych, którzy są dłużej w temacie b 13.05.11, 15:31
          Nie ma za co!!! Życzę dużo zdrowia!

pozdrawiam,
          r
        • pawel96b Re: Pytanie do tych, którzy są dłużej w temacie b 13.05.11, 17:22
          Fionka, przy tej cenie to tansze moze byc leczenie srebrem dozylnie smile Argentyn 23 - tak sie nazywa preparat, ktory da sie podawac i.v. Jakies 80$ za pol litra, wlewy mozna robic po 10-20ml.

Pzdr,
          Pawel
        • pawel96b ...jest w Niemczech 13.05.11, 17:27
          www.apotheke.de/TYGACIL-50MG-10-St-pzn-4450697.html
          640 euro smile Ale do sprowadzenia....

Pawel
          • uruz2 Re: ...jest w Niemczech 13.05.11, 22:38
            A kto zrobi te wlewy w warunkach ambulatoryjnych? Nikt, przecież...sad
    • zazule Re: Pytanie do tych, którzy są dłużej w temacie b 14.05.11, 12:03
      ten i inne sa tutaj.

forum.chlamydioza.pl/portal.php?show=71
      • tosho Re: Pytanie do tych, którzy są dłużej w temacie b 14.05.11, 21:53
        Zazulo, powinno chyba być glicylcykliny, a nie glicykliny, ale nie jestem pewien.
        A tygecyklina to nie jest złoty środek, więc nie martw się uruz2. Póki co wciąż wygląda na to, że nie ma jednego określonego antybiotyku który byłby wyraźnie lepszy od pozostałych w przypadku chorób odkleszczowych. W neuroboreliozie niby ceftriakson najlepszy, ale też różnie bywa. Zresztą najlepiej pytać o to lekarzy, myślę, że mają bardziej wyklarowane spostrzeżenia na ten temat.
        • zazule Re: Pytanie do tych, którzy są dłużej w temacie b 15.05.11, 16:11
          Dzieki Tosho, oczywiscie ze masz racje.Poprawie.
          pozdr
          zaz
    • dartom.www Re: Pytanie do tych, którzy są dłużej w temacie b 15.05.11, 12:56
      najpierw znalazlem prace o efektywnosci tigecykliny na borrelie, a pozniej o nieefektywnosci

moze ta nieefektywnosc zostala wykryta z powodu ceny tego leku smile

zobaczymy jak patent wygasnie, ale moze nas nie byc tutaj juz na tej ziemi wink
    • szafirek_80 Re: Pytanko 23.05.11, 14:45
      Niedawno trafiłam na wykaz antybiotyków stosowanych w boreliozie. Niestety nie mogę sobie przypomnieć, gdzie go widziałam sad (na forum?, na stronie SCHnB?), a byłby mi teraz bardzo przydatny. Wśród wszystkich antybiotyków, te stosowane w boreliozie były widocznie zakreślone, chyba na żółto. Może ktoś z Was wie gdzie tego szukać. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
      Kasia
      • fionka21 Re: Pytanko 23.05.11, 15:26
        Link miałaś powyżej wink

Kopiuję:
        forum.chlamydioza.pl/portal.php?show=71
        • szafirek_80 Re: Pytanko 23.05.11, 16:42
          fionka21 napisała:

Link miałaś powyżej wink

Dzięki, a ja tyle wątków przewertowałam w poszukiwaniu tego linka wink Wiedziałam, że gdzieś go czytałam całkiem niedawno. Gapiostwo zrzucę chyba na boreliozę wink Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka