Dodaj do ulubionych

resveratrol a abx

13.10.11, 16:02
Witam co myślicie o połączeniu resveratrolu z abxami na bartonelle czy jedno na drugie może mieć szkodliwy wpływ...szukam i szukam ale nie znalazlam niczego sensownego Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ekoma.wroc Re: resveratrol a abx 13.10.11, 16:09
      Biorę resveratrol do abxów. Resveratrol wzmacnia działanie innych leków.
    • stranger84 Re: resveratrol a abx 13.10.11, 16:42
      @xena
      Udzieliłem dokładniej odpowiedzi na Twoje pytanie w atku "Koinfekcje - metody naturalne".. Nie zauważyłaś ?
      • xena1988 Re: resveratrol a abx 13.10.11, 17:13
        No nie zauważyłam bo nie wchodzilam tam smilesmile Ok dziekuje smile
    • atlantis111 Re: resveratrol a abx 13.10.11, 18:42
      Łączyłam abax i resveratrol i efekt był rewelacyjny - niestety zioło rozwaliło mi jelita i musiałam się na razie wycofać. Więc bardzo uważaj i wspomagaj jelita czym się da.
      Ja zamierzam wrócić do res, ale dopiero jak posklejam jelita.
      pzdr
      Sylwia
      • canary Re: resveratrol a abx 13.10.11, 18:55
        Rzecz pierwsza, sam resveratrol nie jest ziolem, a rozumiem ze jakas forme tego skladnika bralas. Poza tym, jestes pewna ze resveratrol rozwali jelita, a nie byly one wczesniej w takim stanie?
        • jan440 Re: resveratrol a abx 13.10.11, 20:05
          Ekoma napisz gdzie przeczytałaś, że resweratrol wzmacnia działanie leków.
          • xena1988 Re: resveratrol a abx 13.10.11, 20:29
            Do Jan 440
            Tu masz odpowiedź na swoje pytanie..
            buhnerhealinglyme.com/herbs/antibiotics-longterm/
      • qwerty090 Re: resveratrol a abx 20.01.12, 14:11
        W jakim sensie rozwaliły?
        Buhner pisze,że moga pojawić się bóle brzucha,biegunka,nudności przy za dużej dawce np.ale znikają po odstawieniu....o długotrwałych skutkach ubocznych pierwszy raz słyszę,możesz napisać coś więcej?
    • pies_z_laki_2 Re: resveratrol a abx 20.01.12, 09:10
      Badacz czerwonego wina oskarżony o oszustwo

PAP - Nauka w Polsce, wł.
      19.01.2012

Część badań świadczących o korzystnym wpływie napojów alkoholowych na zdrowie została sfałszowana - informuje "New Scientist". Jak wykazało trwające 3 lata dochodzenie przeprowadzone przez władze University of Connecticut, kierujący tamtejszym ośrodkiem badań kardiologicznych prof. Dipak Das winien jest 145 przypadków fałszowania i fabrykowania danych.

Chodzi między innymi o wyniki analizy białek metodą Western blot i manipulacje dotyczące zdjęć dokumentujacych te analizy. Raport, oparty na analizie ponad 100 artykułów liczy niemal 60 tys. stron. Prace profesora publikowało 11 czasopism specjalistycznych - zwykle nie były to czołowe pisma. Podejrzewa się, że współpracownicy profesora też mogą mieć nieczyste sumienie.

Badania Dasa, dotyczące między innymi dobroczynnego działania zawartego w czerwonym winie resweratrolu budziły zainteresowanie opinii publicznej. W roku 2008 ogłosił, że także białe wino oraz piwo poprawiają stan zdrowia szczurów, chroniąc ich serca.

W przypadku resweratrolu Das nie był pierwszym, który stwierdził jego korzystny wpływ na zdrowie. Wielu innych naukowców potwierdziło dobroczynne działanie tej substancji i wydaje się ono dobrze udokumentowane.

W 2004 r. ukazał się w "Nature" artykuł J.G. Wooda, B. Rokiny, S. Lavu i wsp. ("Sirtuin activators mimic caloric restriction and delay ageing in metazoans"), którzy wykazali, że resweratrol, substancja zawarta w owocach jagodowych, orzeszkach ziemnych, a przede wszystkim w czerwonym winie, działając poprzez białka z grupy sirtuin, wydłuża życie Caenorhabditis elegans i Drosophila melanogaster (muszki owocówki) o 29%. Zanim wykryto, że resweratrol wydłuża życie zwierząt doświadczalnych, wcześniej stwierdzono, że działa kardioprotekcyjnie i przeciwnowotworowo. Znalazło to potwierdzenie w licznych badaniach opublikowanych w 2004 roku (np. Aggarwal B.B., Bhardwaj A., Aggarwal R.S. i wsp.: Role of resveratrol in prevention and therapy of cancer: preclinical and clinical studies. Anticancer Res., 2004; 24: 2783-2840).

Prof. David Sinclair z Harvard University, który odkrył, że resweratrol przedłuża życie myszy i muszek owocowych, twierdzi, że w ogóle nie słyszał o Dasie.

O tym, że badaniami profesora zajęło się US Office of Research Integrity, zadecydował anonimowy donos. Autor sugerował, że doszło do fałszowania danych. Motywem działania prof. Dasa mogła być chęć pozyskania możliwie dużych funduszy z rządowych grantów.

- www.mp.pl/kurier/index.php?aid=65426&l=1209&u=42987881
      • qwerty090 Re: resveratrol a abx 20.01.12, 14:15
        Z tego co czytałam, chodzi głównie o rdest a nie resveratrol, po prostu pod taką nazwą jest sprzedawany ale powinien mieć określoną zaw.samego zioła bo to ono jest najskuteczniejsze. Na planetthrive jest list od kogoś w spr.resveratrolu z wina, Buhner napisał że ten nie jest skuteczny w borelioze i chodzi o rdest/knotweed.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka