Dodaj do ulubionych

gdzie w Polsce kupię sprawdzone zioła Buhnera?

04.12.11, 13:00
widziałem w kilku sklepach internetowych zioła z prot. Buhnera, ale nie wiem na ile są "pewne" i sprawdzone. Zamówienie ziół w USA nie jest takie proste - szczególnie z uwagi na ograniczoną ilość ziół w 1 paczce i na czas oczekiwania.
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • dx771 Re: gdzie w Polsce kupię sprawdzone zioła Buhnera 04.12.11, 13:23
      Raczej w Polsce niewiele jest rzeczy konkurencyjnych cenowo i jakościowo w stosunku do USA.
    • stranger84 Re: gdzie w Polsce kupię sprawdzone zioła Buhnera 04.12.11, 15:20
      Dokładnie, wybór w polskich sklepach i na allegro jest bardzo ograniczony w dodatku ceny preparatów są znacznie wyższe niż w iHerb.

Jednorazowo możesz złożyć zamówienie do wartości 80 $ /1814 gramów przez International Airmail za 4 - 6 $. W moim przypadku czas oczekiwania wynosi średnio 3 - 4 tygodni. Jeśli chcesz przesyłkę ekspresową DHL - International wartość jednej paczki nie może przekroczyć 22 euro, w przeciwnym wypadku trzeba będzie zapłacić Vat + opłatę za papierkową robotę, którą nalicza DHL min. 50 zł.

Generalnie International Airmail to najlepszy i najtańszy rodzaj przesyłki, do tej pory wszystkie przesyłki dotarły do mnie bez problemów - a było ich kilkanaście.
      • dozdrowija Re: gdzie w Polsce kupię sprawdzone zioła Buhnera 09.12.11, 23:45
        A ja zamawiam zioła w Polsce i mam już po paru dniach, zwykle po dwóch. Androgaphis kupuję firmy NOW na Allegro (ma normalizowane andrografolidy) i pewnikiem przepłacam, trudno. Smilax kupuję też przez Allegro (jako 'Smilax', bo pod mianem 'sarsaparilla' zawiera często kupę błota). A Polygonum cuspidatum kupuję tu: www.magicznyogrod.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1174&category_id=64&option=com_virtuemart&Itemid=127 popierając polskie zielarstwo i likwidację ekspansywnych gatunków obcych z polskiego krajobrazu wink . Mam nadzieję, że praktyki polskich zielarzy nie odbiegają negatywnie od praktyk amerykańskich, a jakoś mam też więcej zaufania do czystości naszego środowiska w stosunku do amerykańskiego... I mam nadzieję, że moje zaufanie nie dozna zawodu.
        pozdrawiam smile
        • ryszard51 Re: gdzie w Polsce kupię sprawdzone zioła Buhnera 11.12.11, 13:40
          dozdrowija!
          ja właśnie miałem o tym samym napisać - na allegro są zioła z firmy Now Foods - jest faktycznie jakieś 30% drożej, ale przesyłka tańsza... a są to dokładnie takie same zioła jak te, które otrzymałem z USA
          • dx771 Re: gdzie w Polsce kupię sprawdzone zioła Buhnera 11.12.11, 14:36
            ryszard51 napisał:

> dozdrowija!
            > ja właśnie miałem o tym samym napisać - na allegro są zioła z firmy Now Foods -
            > jest faktycznie jakieś 30% drożej, ale przesyłka tańsza... a są to dokładnie t
            > akie same zioła jak te, które otrzymałem z USA

Z Iherb suplementy są świeżutkie i mają przeważnie 3-4 lata ważności. Znajomy kupił na Allegro Artemisinin lub Resveratrol i ważność wynosiła "tylko" 1 rok. Niby wszystko ok, ale chyba lepiej mieć preparat z Iherb.
    • gumppek Re: gdzie w Polsce kupię sprawdzone zioła Buhnera 14.12.11, 18:41
      No ładnie DX ale o mnie nie wspomniałeś. smile Pomoc chorym na borelkę stała się prawie moim głównym zajęciem zielarskim. Całą jesień wysyłałem świeży rdestowiec i szczeć na intrakt i nalewkę. Fakt mało piszę o mych doświadczeniach z ziołami ale po prostu nie mam czasu. Nie opieram się o Buhnera, bowiem na podstawie tego co pisał o eleuterokoku /opieram się o książkę wydaną po polsku/ wątpię w jego rzetelną wiedzę. W każdym razie nie ma o tej roślinie zielonego pojęcia. Mało tego przekazuje rzeczy niezgodne z prawdą, w wręcz szkodliwe. /opiszę to dokładniej po świętach/. Tak się składa, że dla chorych udało mi się zdobyć trochę nalewki na Ukrainie. Teraz mam gościa który chce taką nalewkę ściągać z Rosji. Już prawie po sezonie zielarskim i przez 3 miesiące będę się starał opisać moje spostrzeżenia dotyczące stosowania ziół polskich do leczenia boreliozy. Ciągle wprowadzam nowe zioła i okazują się bardzo skuteczne.
      • chorowitka85 do gumppek 15.12.11, 07:43
        gumppek, czy mogłabym Cię prosić o adres email? smile
        • gumppek Re: do gumppek 17.12.11, 02:36
          Mój adres mail gdzieś na tym forum jest i to nie raz no ale by zaoszczędzić Ci czasu gumppek@op.pl smile
          • chorowitka85 Re: do gumppek 17.12.11, 08:38
            bardzo dziękuję smile
      • gozillas Re: gdzie w Polsce kupię sprawdzone zioła Buhnera 15.12.11, 16:34
        >"Ciągle wprowadzam nowe zioła i okazują się bardzo skuteczne. "

Fajnie, może w końcu uda się znaleźć coś co naprawdę da poprawę chorym.

>"Mało tego przekazuje rzeczy niezgodne z prawdą, w wręcz szkodliwe"

Trochę mnie to zaintrygowało. Z niecierpliwością czekam na więcej informacji, które masz przekazać po świętach. Po przygodach z lekarzami zakaźnikami, następnie leczenie ilads w końcu komu wierzyć jak nie Buhnerowi? A te zdania na ostatniej okładce książki :"Stephen Buhner jest jednym z najgenialniejszych znawców roślin leczniczych naszych czasów"?
        • jan440 Re: gdzie w Polsce kupię sprawdzone zioła Buhnera 15.12.11, 20:15
          Z zielarzami jest tak samo jak z lekarzami. Każdy z nich ma swoje ulubione specyfiki, metody leczenia. U nas jedna dr.B namiętnie u prawie wszystkich swoich pacjentów stosuje leki przeciwwirusowe, z kolei druga dr.B jest już mniejszą entuzjastką tych leków.
          Też znam jednego fitoterapeutę który z dystansem podchodzi do Buhnera.
          Co do zdania na książce, to gdyby było napisane, że Buhner jest największym prorokiem naszych czasów to byś też uwierzył?
          Przecież żaden lekarz ani zielarz nie ma 100% metody wyleczenia.
          Każdemu z nich udaje się wyleczyć jedynie część chorych.
        • gumppek Re: gdzie w Polsce kupię sprawdzone zioła Buhnera 28.12.11, 23:47
          No i jeszcze nie napisałem bo tego trochę jest. A to tłumaczenia z rosyjskiego. Nie chcę robić tak jak Buhner że coś pisze i nie podaje skąd to wie. Ja podam literaturę i to najbardziej miarodajną w odniesieniu do tej rośliny, to jest rosyjską. Rosjanie dokładnie badają tę roślinę już od czasu rewolucji październikowej. I robi to bardzo duża rzesza farmakognostów także warto poznać prawdę o tej rośliny a nie mity jakie pisze Buhner. Ponadto teraz tłumaczę książki o złotym wąsie. To ważna sprawa. Myślę, że wkrótce napiszę o tym eleuterokoku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka