Dodaj do ulubionych

Badanie EEG

26.02.13, 15:28
Witam

Ostatnio robiłam badanie EEG. Czy taki wynik może swiadczyć o boreliozie/neuroboreliozie?Dodam, że lecze się już od roku na depresje i zaburzenia schizoafektywne ale zero poprawy.
Mam jeszcze takie objawy jak szarpanie miesni, najczesciej jak siedze albo leze, zaniki swiadomosc tzn jakby na chwile mi sie umysł resetował. Nie wiem gdzie jestem, co robie. trwa to tylko kilka sekund, dretwienie glowy i rożnych części ciała, ciągłe odrealnienie. Klasycznych ataków padaczkowych nie mam.

Opis badania:

Czynność podstawowa nieregularna o częstości 8-10 c/sek., ampl. zapisu do 60 uV, R.Z. słabo wyrażone. HV, foto bez wpływu na zapis, na tym tle obserwuje się rozsiane fale wolne theta oraz kilkakrotnie 1 sek. wyładowania fal ostrych z wolną i wolnych uogólnionych z przewagą skroni po prawej. Na tle nieprawidłowej czynności podstawowej z nałożeniem czynności wolnej theta obecna czynność napadowa typu ogniskowego.

Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • isaki Re: Badanie EEG 27.02.13, 15:07
      Aniu,
      Trudno mi odpowiedzieć. Zanim odkryli moją boreliozę, też miałam patologiczne zapisy EEG. Chcieli koniecznie przeleczyć mnie w zakładzie zamkniętym z pomocą farmakologiczną na coś 'w rodzaju niewielkiej nerwicy z tendencją do obniżonych nastrojów'. Dobrze, że nie było akurat miejsc. Po dwóch tygodniach zadzwonili z przeprosinami, że to borelioza i trzeba szybko rozpocząć leczenie. To było 12 lat temu. Wróciłam do tego tematu niedawno. Leczę się z ILADS tamto leczenie nie dało rezultatów. Moja rada zrób testy. Ja wtedy o mało nie dałam się zamknąć w psychiatryku. Dziś chora chyba baaaaardzo, ale jakimś cudem mam wspaniałego męża i czwórkę wspaniałych dzieci.
      • ankas177 Re: Badanie EEG 27.02.13, 15:34
        Dziękuje za odpowiedź

Psychiatryka już zaliczyłam. Byłam 2 miesiace i czuje się gorzej niż przed pójściem tam.

Teraz czekam na wizyte u neurologa i mam nadzieje że mnie skieruje do szpitala na jakieś kompleksowe badania z borelioza wlącznie.

Dwa lata temu robiłam test wb i wyszedł ujemny ale po tym czasie mialam jeszcze jednego kleszcza ;/

Pozdrawiam serdecznie
        Ania
        • simoo2 Re: Badanie EEG 27.02.13, 19:25
          Te twoje objawy mogą być skutkiem boreliozy ale na pewno nie sa dowodem na istnienie infekcji. Czasami tak bywa że WB jest ujemny mimo aktywnej infekcji. Jeżeli twój neurolog nic nie doda nowego to warto zastanowić się nad innymi badaniami (np CD57 czy LTT).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka