Dodaj do ulubionych

Jak dawkować zioła na babesie

14.03.13, 13:12
podpowiedzcie: ile kupić tego zielska by starczyło na miesiąc odwarów ? i jak to przyrzadzac ? (moge codziennie gotowac, nalewki odpadaja ze wzgledu na zawartosc alkoholu).
www.magicznyogrod....emart&Itemid=54
i ile kupić tego:
biose.com.pl/product.php?id_product=27
i tego: biose.com.pl/product.php?id_product=34
?

chcę sięknąć ziołami na babesie przez miesiąc by zobaczyć czy ją mam.
Obserwuj wątek
    • deathrone Re: Jak dawkować zioła na babesie 14.03.13, 13:14
      poprawny link:

www.magicznyogrod.pl/index.php?page=shop.product_details&category_id=130&flypage=flypage.tpl&product_id=2667&option=com_virtuemart&Itemid=54
      • marcino1974 Re: Jak dawkować zioła na babesie 14.03.13, 13:40
        W przypadku boneset przyjmujesz ok. 5-6 łyżeczek dziennie bądź zaleca robić litrowy wywar z 30g rośliny.
        W przypadku Artemisinin buhner zaleca że dzienna dawka musi wynosić ok. 300-400 mg Atrmizyniny aby taką ilość uzyskać z całej rosliny artemisia annua musisz stosować ok. 30 – 50 g tej rośliny dziennie
        Cryptoleptis to zaleca w nalewkach także nie wiem jak to się ma do wywarów
        • deathrone Re: Jak dawkować zioła na babesie 14.03.13, 15:30
          czyli 30g artemisinu daje buhenrowa dawke 300mg ?

5 łyzeczek zioła boneset dziennie i gotować to np. w litrze wody przez 30 min i pic , tak ?
          • marcino1974 Re: Jak dawkować zioła na babesie 14.03.13, 16:27
            trochę inaczej:
            30 g artemisia annua daje dawkę 300 mg artemizyny (artemisinin)

buchner zaleca co najmniej 300 mg artemisinin dziennie np:
            www.iherb.com/allergy-research-group-nutricology-artemisinin-90-veggie-caps/4389?at=0

Co do boneset to podaje 2 rozwiazania :możesz zagotować 30 g boneset w 1 l wody i wypić na drugi dzien lub pić w formie ciepłych herbat po jednej łyżeczce na szklankę. w książe pisze aby w ciagu dnia pić 2-3 szklanki w ciągu dnia
            • deathrone Re: Jak dawkować zioła na babesie 14.03.13, 20:49
              ok, czyli 30 gram boneset dziennie... kurcze... strasznie drogo wyjdzie sad
              • deathrone Re: Jak dawkować zioła na babesie 26.03.13, 01:09
                ile minut gotować taki wywar ? 30g korzenia w litrze wody ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka