Dodaj do ulubionych

Pytanie do admina

14.03.13, 19:17
Czy admin forum mógłby odpowiedziec mi dlaczego toleruje ciągłe mniej lub bardziej chamskie przepychanki na forum? Pytania i ciekawe informacje giną w zalewie pomyj...Jest to z ogromna stratą dla nas, tych chorych , którzy czasami nie maja siły przebijac się przez bezwartosciowe, agresywne wypowiedzi co rusz. Ja swego czasu udzielałam sie na forum, próbowałam najpierw spokojnie apelować, ostatnio natomiast się wściekłam - chcę spokonie poczytać interesujacy mnie wątek ale niestety, znowu nie da się...bo po raz kolejny ktos zachowuje sie jak kura - idzie i przysrywa gdzie popadnie, fajdając całe podwórko. Gdzie jest gospodarz tego forum?
Obserwuj wątek
    • fionka21 Re: Pytanie do admina 14.03.13, 21:39
      Ja również mam podobne odczucia. Uważam, że agresja i ignorancja zniszczyły to forum.
    • admin.fba Re: Pytanie do admina 14.03.13, 21:55
      Niestety żadne forum począwszy od wp, onetu, interii itp. a skończywszy np. na skijumping nie jest wolne od tego typu zachowań. Każde forum, które ma odpowiednio dużą ilość użytkowników przyciąga "użyszkodników". To oni również najgłośniej krzyczą o cenzurze, gdy moderatorzy próbują zrobić porządek.
      Wywalić z forum?
      Wrócą pod kilkoma innymi nickami.

Najlepszym rozwiązaniem jest chyba ignorowanie takich osób i ich wypowiedzi. Do opiekunów forum należy usuwanie postów, które wyraźnie przekraczają granice przyzwoitości lub nie mają nic wspólnego z poruszanym w wątku problemem.
      Oczywiście różnych i sprzecznych ze sobą opinii na ten temat może za chwilę pojawić się kilkanaście, ale to niestety nie rozwiąże problemu.

Ponadto żaden moderator, czy opiekun forum nie siedzi przy kompie 24h/dobę i nie jest w stanie studiować każdego wpisu. Kiedy szukaliśmy kogoś do pomocy, to zgłosiła się 1 (słownie: jedna) osoba.
      • pumeczka77 Re: Pytanie do admina 15.03.13, 07:04
        Dzięki za odpowiedź. Oczywiście ignorowanie złosliwosci to jest jakaś metodą, ja zreszta ją cierpliwie stosowałam ale ona tez ma swoje granice- po prostu czytanie w interesujacym wątku co chwila jakichś ataków,złośliwości bardzo przeszkadza i zwyczajnie czasami juz wkurza. Moim zdaniem osoby, które długotrwale jatrzą i wnoszą zamiast adekwatnych uwag swoje złosliwości (a nietrudno je wyłowić) powinny mieć zwróconą uwagę a jeśli to nie pomaga po prostu bana. Jest wątek hyde park i tam mozna dawac upust swoim złosliwosciom a nie wpierdzielać sie w merytoryczne pytania na forum.
    • margolcia_63 Re:Pytanie do pumeczki 15.03.13, 08:12
      Czy wiesz co to forum?
      Czy wiesz, że słowa "posrywaać", wpierdzielać" .... są obraźliwe.
      Czy wiesz, że aby coś czytać trzeba najsamprzód coś napisać. Masz problem z czytaniem? Co cię interesuje by Broń Boże nikt tam nic nie napisał!!! Najlepiej by każdy miał własne forum zwłaszcza pumeczka by nikt jej nie przeszkadzał w czytaniu.

A usuwać jest sens. jak można było usunąć założyciela forum. to tym b. można i powinno się banować ludzi ogłupiających chorych, handlarzy i innych niezrównoważonych.

Czytać nie może???!!! Interesujących wątków???!!! No tego tu jeszcze nie było!!!
      Jak nie zniknie ta pani Psiczko, to ja znikam. Ciekawe co pumeczka tu wniesie? Może kiedyś tu zajrzę.

• pawel96b Re: Pytanie do admina 15.03.13, 09:32
      Pumeczko, zgadzam sie z Toba calkowicie.

Ludzie uciekaja stad, czesc przeniosla sie na inne fora, czesc na fb. Zamiast dyskusji, wymiany pomyslow jak sobie pomoc widac tu glownie jazgot i warczenie na siebie. To jest obrzydliwe.

Pawel
      • zazule Re: Pytanie do admina 15.03.13, 10:33
        Sama konstrukcja forum jest zła.
        Nie mozna dawac ostrzeżen. Do wyboru masz ban lub nic.
        Mozna logowac sie po innymi nickami bo banie.
        Wpis Margolci ze wzgledu na ponizajacy charakter wypowiedzi innego forumowicza powinien dostac ostrzezenie ale jest to nie mozliwe. Efekt jest taki ze takie wpisy sie bede powtarzac.
        Natomiast na zbanowanie jest to za mało.
        Do wyboru jest durna przepychanka słowna lub ignorancja.

Nie wiadomo kto jak długo jest na forum ile postow napisał, jakie sa jego kompetencje, wiedza etc. Dlatego łatwo ludziom wciskac różne kity.

pozdr
        zaz

• lorenzo3-8 Re: Pytanie do admina 15.03.13, 10:40
          Margo się nie przejmujcie do jej objawów można dołączyć pomroczność jasną ,nie każdy jest idealny i nie każdy jest za a nawet przeciw smile
          • pumeczka77 Re: Pytanie do admina 15.03.13, 11:22
            Wiesz, ja się nie przejmuję po prostu mnie to wkurzyło, ze w kolejnym wątku trzeba przedzierać sie przez te same, powtarzające się jazgotliwe badziewia. I moje zdumienie dlaczego takie ujadanie a często atakowanie jest tak długo tolerowane. Głowa boli, chciałoby się spokojnie czegoś dowiedzieć a tu znowu ten sam jazgot... Inaczej tego nie mogę nazwać.
            • wroteknowynick Re: Pytanie do admina 16.03.13, 07:31
              Mówiłem że trzeba zrobić "Punch wątek" big_grin niech tam się leją
        • dx771 Re: Pytanie do admina 15.03.13, 14:53
          zazule napisała:

> Mozna logowac sie po innymi nickami bo banie.
          > Wpis Margolci ze wzgledu na ponizajacy charakter wypowiedzi innego forumowicza
          > powinien dostac ostrzezenie ale jest to nie mozliwe. Efekt jest taki ze takie
          > wpisy sie bede powtarzac.
          > Natomiast na zbanowanie jest to za mało.

Zbanowanie jest dobre ponieważ wielu "fachowców" traci swój dorobek intelektualny jaki wypracował na forum. Jako nowy nie ma autorytetu.

> Do wyboru jest durna przepychanka słowna lub ignorancja.

Czasami trzeba się poprzepychać aby po pierwsze zająć takich pseudozbawców na Hyde Parku jakimś zajęciem i trochę pokazać ich pawdziwe intencje.

Na forum narciarskim jak niechcący złamie regulamin to od razu kasują mi wpis i nikt nie widzę w tym problemu i zmowy producentów nart smile
          • pawel96b Re: Pytanie do admina 15.03.13, 15:06
            Jestem za kasowaniem kazdego przypadku agresji na forum.
            Wartosc merytoryczna zadna, w ogole nie pomaga w tym co najwazniejsze, czyli walce o zdrowie.

Pawel
          • zazule Re: Pytanie do admina 15.03.13, 22:45
            Na forum elektroda za pisanie z błedami ort dostajesz na czerwono odp pkt regulaminu jako ostrzenie. dlatego sie tam nie logujebig_grin, nie mowiac o innych zachowaniach, które na tym forum uchodzą a tam sie wylatuje.
            To b kulturalne forum i super pozytczne i merytoryczne.
            pozdr
            zaz
        • qwerty090 Re: Pytanie do admina 15.03.13, 17:00

> Nie wiadomo kto jak długo jest na forum ile postow napisał, jakie sa jego kompe
          > tencje, wiedza etc. Dlatego łatwo ludziom wciskac różne kity.

W wyszukiwarce jest opcja szukania po autorze.
          • zielarz22 Re: Pytanie do admina 16.03.13, 08:37
            A może rozwiązaniem jest w ogóle zniesienie cenzury.
            Admini nie mają czasu, chociaż z tym jest różnie bo pies dla jednych ma więcej czasu i wyczulony wzrok a dla innych jakby tego czasu mniej i czasem gorszy wzrok.
            Wtedy nie będzie problemów z tym, że moderatorzy pozwalają margo na wszystko a inni mają problemy.
    • zyjatko12 Re: Pytanie do admina 17.03.13, 19:43
      Zgadzam się, że nieustanne przepychanki pomiędzy niektórymi użytkownikami powodują, że ludzie przestają się wypowiadać, czy nawet odchodzą z forum. Sama trafiłam tutaj pod koniec października, założyłam swój pierwszy temat <odnośnie WB> - i długo nie musiałam czekać aż stał się on miejscem do rozstrzygania osobistych porachunkówsmile Szczerzę muszę przyznać, że poprzez konwersacje na priv uzyskałam dużo więcej przydatnych informacji niż na "ogólnym" <a to przecież jakby nie patrzeć - forum!>

Przy okazji pozwolę sobie pozdrowić Wszystkich Pokojowo nastawionych oraz lubujących się w konstruktywnej rozmowie opartej na wzajemnym Szacunku (na szczęście i takich tu nie brakujewink )
      • chemdog Re: Pytanie do admina 18.03.13, 13:02
        dokładnie tez kiedyś więcej pisałem ale mi się nie chce bo każdy mój wątek staje się nie przyjemny bo ta sama osoba wchodzi i go psuje na siłę się czepiając i pisząc nie na temat smutne to choroba powinna łączyć ludzi a nie ich dzielić!!!!! pokój dla wszystkich ludzi dobrej woli
    • adrian_fenig Re: Pytanie do admina 18.03.13, 13:42
      Witam,
      Pumeczka ma całkowitą rację. Poziom hejterstwa na tym forum przekroczył poziom krytyczny. Od momentu, jak z forum zniknęła doktor Beata oraz doktor Piotr, forum pod względem merytorycznym spada lotem koszącym w dół. Jego przydatność dla nowych użytkowników jest wątpliwa - wartościowe informacje są poukrywane w morzu bezwartościowych wpisów.
      Ja ograniczyłem bytność na tym forum. Od czasu do czasu zabieram głos w zagadnieniach na których temat mam jakąś wiedzę praktyczną. Ale staram się nie wchodzić w żadne dyskusje, bo takowe nie mają sensu - mój czas jest zbyt cenny aby go marnotrawić na przepychanki z hejterami.

Tak na marginesie poznałem jakiś czas temu pewnego internetowego krzykacza. W "realu" ta osoba okazała się bardzo zakompleksionym i sfrustrowanym człowiekiem. W "realu" rozmawiał zupełnie inaczej niż w necie. Wnioskuję z tego, że internet jest dla wielu miejscem do wylewania swoich życiowych pomyj. W mojej ocenie takie osoby powinny dostawać ostrzeżenia, że za taki ton wypowiedzi dostaną bana. Jeżeli to nie skutkowałoby, to tacy użytkownicy powinni być bez sentymentów usuwani z forum.
      Druga sprawa, to nieaktywowanie profilu forumowego. Osoba bez profilu jest totalnie anonimowa i może robić co chce.

Jednym słowem konstrukcja tego forum jest archaiczna. To co oferuje gazeta.pl to jest dużo za mało na dzisiejsze agresywne czasy. Najlepiej byłoby przenieść zarchiwizowane wątki do nowego forum na innym portalu i zacząć wszystko od nowa.
      • pawel96b Re: Pytanie do admina 18.03.13, 13:59
        Adrian zgadzam sie z Toba za wyjatkiem kwestii aktywacji profilu. Moim zdaniem dla niektorych osob jest to niezbyt dobre rozwiazanie. Dlatego z duza doza ostroznosci podchodze do forow na FB, gdzie ludzie pisza o swojej chorobie podpisujac sie imieniem i nazwiskiem.

Ogolnie popieram coming out i otwarte mowienie o problemie boreliozy, bo wiemy ze to ogromny problem. Pamietajmy jednak, ze do takich zasobow moga miec rozni ludzie, np przyszli pracodawcy i moga w zwiazku z tym podejmowac rozne, niekoniecznie korzystne dla nas decyzje.

Tak wiec pewna doza anonimowosci jest ok. Hejterstwo - nie.

Pawel
        • maleoobeauty Re: Pytanie do admina 18.03.13, 14:36
          Uważam, że to forum powinno się przenieść na forum zamknięte SCHNB. Tam na pewno byłoba dużo bardziej merytoryczna dyskusja na każdy temat. Posty agresywne byłyby kasowane bez jakichś kontrowersji.
          A poza tym trzeba by zaktywizować to drugie forum SCHNB.
          Pzdr
      • fionka21 Re: Pytanie do admina 18.03.13, 14:57
        adrian_fenig napisał:

> Najlepiej byłoby przenieść zarchiwizowane wątki do nowego forum na innym portalu i zacząć wszystko od nowa.<

Obawiam sie, że jest już za późno.

Zwróć uwagę, że najstarsze zarchwizowane wątki już są niedostępne. Teraz archiwum zaczyna się od 2008 roku. Czyli 4 lata szlag trafił!
        • chemdog Re: Pytanie do admina 18.03.13, 17:55
          a fora na fb to największa inwigilacja i dostęp do wszystkiego niepowołanych ludzi..tak jak ktoś na górze powiedział nie jesteśmy anonimowi i chociażby pracodawcy mogą w każdej chwili zobaczyć wszystko o nas na takim portalu jak fb czy inne dlatego trzeba teraz uważać w sieci na wszystko i to bardzosmilea druga strona medalu jest taka że szkoda że tak się dzieje i niema na to środka by temu zapobiec trzeba pomyśleć nad tym by forum było miejscem wsparcia i wiedzy i zrozumienia a nie siedliskiem troli internetowych i chamstwa pozdrawiam
          • uruz2 Re: Pytanie do admina 18.03.13, 19:43
            Na psy forum zaczęło schodzić w momencie, kiedy zabrakło założyciela. Przypomnę, że lekarze prowadzili ze sobą dość brutalną polemikę.
            Były niewybredne wycieczki osobiste. Oskarżenia o błędy w leczeniu, niedouczenie, złe łączenie leków. Chorzy czuli się olszołomeni, nie wiedzili, komu ufać.

Wydawało się, że ukrócenie tych kłótni będzie z korzyścią dla pacjentów. Okazało się jednak, że pewien zamordyzm i autorytet być musi. To był błąd. Teraz to widać. Przy lekarzach nikt by nie śmiał bredzić o adicoxie, polecać bandyckich firm, zadawać w nieskonczoność pytań, na które jest odpowiedź w w FAQ.

Nie mówiąc o kolportażu książek i innych ciekawych rzeczy.

Teraz jest już po zabawie. Zakaźnicy zacierają tłuste łapki, a biała śmierć obśmiewa bandę hipochondryków, piszących na forum.

Wieloletnia, ciężka praca poszła na marne. Wiedza jest już niedostepna, bowiem pierwsze lata były przełomowe i rewolucyjne.

To już koniec i chyba zamiast walczyć z wiatrakami, czas się do tego przyznać.

• zazule Re: Pytanie do admina 18.03.13, 20:43
              Na gazecie nie ma dobrych forów.
              I nikt kto chce miec dobre forum nie zakłada na gazecie.
              Wiedza jest do odtworzenia to nie jest problem.
              Ale na tym forum to trudno cos odtwarzac jak i tak potem to zniknie.
              Moi zdaniem potrzeba nowego forum, za 2 - 3 lata takie forum bedzie rozkrecone na dobre.
              Jezeli zabrakło załozyciela a forum sie sypie, to znaczy ze wszystko opierało sie na jednej osobie, a to raczej nie o to chodzi.

pozdr
              zaz
    • adrian_fenig Re: Pytanie do admina 19.03.13, 11:52
      uruz2 napisała:

[...] Przy lekarzach nikt by nie śmiał bredzić o adicoxie [...]

No właśnie takie wypowiedzi przyczyniły się do kłótni, podziałów i do destrukcji tego forum.
      Forum służy wymianie doświadczeń. Służy poszukiwaniu lekarstwa, na tę potencjalnie nieuleczalną chorobę. Jak to powiedział Burrascano o leczeniu boreliozy - "Cure unknown".
      W związku z tym, wszystkie chwyty są dozwolone. Dla mnie nie jest problemem, że ktoś napisał, że mu pomogły dajmy na to... kąpiele z sody oczyszczonej. Nie jest to powodem, aby tę osobę nazwać idiotą, a potem zmieszać z błotem.

Z tego forum zniknęły najbardziej wartościowi użytkownicy, tacy jak artur737, bea1964, piotr.kurkiewicz, jan440, a pozostali krzykacze, hejterzy, zadymiarze. Tak więc z tym forum jest ewidentnie coś nie tak. W takiej atmosferze niczego konstruktywnego się nie zrobi.
      Moim zdaniem trzeba stworzyć nowe forum na jakimś funkcjonalnym portalu, z grupą osób szanujących się nawzajem.

Trzeba też napisać nowe FAQ, bo te z tego forum jest już nieco przestarzałe. Rozdział o antybiotykoterapii może zostać nietknięty, bo tu się nic nie zmienia. Od 25 lat nie wprowadzono do aptek żadnego nowego antybiotyku, więc sytuacja jest constans. Ale jest wiele innych tematów do rozwinięcia. Pisał o tym kiedyś jan440, ale oczywiście został zakrzyczany.
      • pawel96b Re: Pytanie do admina 19.03.13, 12:08
        Co wiecej - jesli chodzi o podejscie do leczenia tylko antybiotykami - przeciez sam Horowitz na wykladach mowil, ze abx to tylko 1 z 14 czesciowych rozwiazan problemu Lyme!

Porownal sytuacje chorego do sytuacji czlowieka z 14-oma gwozdziami w nodze - abx wyjmuja tylko 1 gwozdz! Dlatego nie rozumiem, dlaczego niektore osoby chca byc bardziej ILADS niz sam Horowitz...

Z punktu widzenia chorego, jesli znajduje cos co jest tanie i mu pomaga i moze odlaczyc sie od lekarza, wizyt i wydawania szmalu 600-800 zl/mc to tylko dobrze. W ostatnich wykladach Horowitz powiedzial, ze nalezy postepowac tak, zeby pacjent mogl zrezygnowac z abx tak szybko jak to mozliwe.

Byc moze w interesie lekarzy i farmaceutow jest leczyc Lyme tylko i wylacznie abx, ale to bynajmniej nie musi byc interes chorego.

Pawel
        • pumeczka77 Re: Pytanie do admina 19.03.13, 18:19
          "Przy lekarzach nikt by nie śmiał bredzić o adicoxie, polecać bandyckich firm..."

Po pierwsze lekarz nie jest zadnym bogiem i dlaczego czegokolwiek przy nim "nie śmieć", szczególnie w tej chorobie lekarz nie jest zadną wyrocznią.
          Po drugie skąd wiesz czy za kilka lat adicox czy cokolwiek innego nie okaze sie skutecznym lekiem? Gdyby człowiek nie próbował, kombinował, badał i ryzykował nadal byśmy tkwili w epoce średniowiecza medycznego.
        • chemdog Re: Pytanie do admina 20.03.13, 11:08
          100% racji interes 100% nie chorego kartelu farmaceutycznego które obracają miliardami a choroba z Lyme to dobre pole do biznesu po gdzie można sprzedać więcej antybiotyków jak nie ludzią z boreliozą ?jeszcze zaszczepić im że jest ona nie uleczalna i do końca życia trzeba jeść abx aby objawy się nie pojawiały ale coraz więcej ludzi idzie po rozum do głowy i widzi ze coś jest nie tak
    • zielarz22 Re: Pytanie do admina 19.03.13, 21:16
      Fascynujące jest czytać opowieści osób krytykujących Adicox a jednocześnie stosujących wit.C w gigantycznych dawkach. O Adicoxie niewiele wiadomo i teoretycznie jest szansa, że mógłby pomagać (ja osobiście wątpię ale nie mam prawa się wypowiadać bo nie próbowałem), o wit.c przynajmniej wiadomo, że nie ma działania antybakteryjnego a pomimo tego ma sporo zwolenników.
      Olejki które mają przebogatą literaturę naukową potwierdzające ich antybakteryjne działanie są kompletnie ignorowane.
      Co najciekawsze najbardziej przez osoby które ich nie próbowały.
      Ale takie jest życie.
      • dx771 Re: Pytanie do admina 19.03.13, 21:52
        zielarz22 napisał:

> Olejki które mają przebogatą literaturę naukową potwierdzające ich antybakteryj
        > ne działanie są kompletnie ignorowane.

Mając przepis na mieszankę różnych olejków jest różnica że nie będę ich mieszał w bazie (np. olejku z pestek winogron) i zastosuję wcierając pojedyńczo? Czy jednak lepiej stosować jako mieszanka olejków?
        • lorenzo3-8 Re: Pytanie do admina 19.03.13, 23:19
          Adicox piszecie ......brałem go przez 2 miesiące efekty wspaniałe przez 2 miesiące nawet najmniejszego objawu nie miałem,mój kolega brał go przez 3 miesiące po tym czasie w badaniu krwi nie wykryto krętka wszystkie jego objawy wycofały się został tylko jeden poważny problem ze wzrokiem na który jak na razie nie pomagają żadne zioła a chłopak próbuje z każdej strony.Denerwują mnie ludzie którzy nie próbowali danej rzeczy a drą pi..de (sory) że to nie tędy droga Ze tylko chemia pomaga nie (MG64) Próbowałem też olejków hmmm DODAJE JE TERAZ CAŁY CZAS DO KĄPIELI eUKALIPTUSOWY,jodłowy herbaciany i co i to że przestały mnie boleć nogi kolana z dzieckiem na spacerze ni muszę przysiadać na ławce w wieku 40 lat smile i jak ktoś pierdoli że coś nie działa i wciska ludziom tylko jedno gówno z którego potem jest się ciężko wykaraskać to niech buja na ryj.Szkoda mi tylko ludzi którzy zaczynają bo takie rady mogą im wyrządzić wiele złego a wszyscy wiedzą jak jest na początku człowiek nawet brzytwy by się chwycił żeby tylko wyjśc z tego gówna .
          Pozdrawiam ......................nie wszystkich
          • dx771 Re: Pytanie do admina 20.03.13, 08:24
            lorenzo3-8 napisał:

Denerwują mnie ludzie którz
            > y nie próbowali danej rzeczy a drą pi..de (sory) że to nie tędy droga Ze tylko
            > chemia pomaga nie (MG64) Próbowałem też olejków hmmm DODAJE JE TERAZ CAŁY CZAS
            > DO KĄPIELI eUKALIPTUSOWY,jodłowy herbaciany i co i to że przestały mnie boleć n
            > ogi kolana z dzieckiem na spacerze ni muszę przysiadać na ławce w wieku 40 lat
            > smile

Lorenzo wiesz na czym polega problem z olejkami - nikt nie pisze o swoich doswiadczeniach. Jesteś tutaj chyba pierwszą osobą od dawna. Atak na olejki wystąpił dlatego że pewne osoby piszą tylko o tym by zamówić olejki Nemo - a nie ma żadnych opinii o olejkach.

• adrian_fenig Re: Pytanie do admina 20.03.13, 09:17
              Opinie o olejkach sa na forum Olejki, ponieważ tutaj olejki eteryczne zostały zakrzyczane. Ale ten temat w tym watku to off-topic, wiec nie należy go kontynuować. Ten wątek raczej dotyczy hejterstwa, które od dłuższego czasu niszczy to forum.
              • dx771 Re: Pytanie do admina 20.03.13, 10:47
                adrian_fenig napisał:

> Opinie o olejkach sa na forum Olejki, ponieważ tutaj olejki eteryczne zostały z
                > akrzyczane. Ale ten temat w tym watku to off-topic, wiec nie należy go kontynuo
                > wać. Ten wątek raczej dotyczy hejterstwa, które od dłuższego czasu niszczy to f
                > orum.

Na forum olejki nikt paktycznie nie pisze tym bardziej o olejkach jak już to tylko o Nemo. Dlatego nie ma tam dyskusji. Tutaj też nikt nie pisał tylko zaczeło się od marketingu nemo i potem nie dziw się że jest jak jest. Ostatnio pojawiła się jakaś niby pielęgniarka ktora pojawiał się niewiadomo skąd zachwalając jakiś gabinet (ozon lub biorezonans - nie pamiętam) nigdy nigdzie nic nie napiała, nagle tutaj zaczeła się udzielać jak ten gabinet jej pomógł - typowy marketing.

Adrian to napisz tam coś o swoich doświadczeniach olejkowych - chętnie skorzystam.
                napisz fajny watek o zastosowaniu poszczególnych olejków w depresji, chorobach skóry itp. to na pewno nie będziez wyśmiany.
                • lorenzo3-8 Re: Pytanie do admina 20.03.13, 10:57
                  A może byś tak kupił sobie 3 opakowania za 30 zł i sam sprawdził przez miesiąc i zdał relacje .
                • zielarz22 Re: Pytanie do admina 21.03.13, 10:53
                  DX
                  Nie lubię jak ktoś udaje głupszego niż jest w rzeczywistości.
                  Adrian wielokrotnie pisał o swoich doświadczeniach z olejkami, w tym również na tym forum, wystarczy czytać jego posty.
                  Przecież ani on, ani nikt inny nie napisze o leczeniu depresji olejkami - z prostej przyczyny - nie ma badań naukowych to potwierdzających.
                  Jeśli chodzi o choroby skóry to są rewelacyjne olejki na trądzik.
                  Wiadomo, że każdy wpis o zastosowaniu olejków czy dowolnie innych substancji będzie inny. Ja na tym forum przeczytałem kilkadziesiąt tysięcy postów, w tym o reakcjach na abx i nie było dwóch takich samych relacji.
                  A przecież abx to proste leki bo zawierają tylko 1 substancję czynną w przeciwieństwie do olejków zawierających do kilkuset substancji.
                  Istotne jest tylko jedno - czy objawy przechodzą, czy czujesz się lepiej.
                  Ty sobie możesz dalej bić pianę o nieskuteczności olejków bo ich nie próbowałeś, podobnie jak wszyscy którzy je krytykują - też nie spróbowali.
                  A może spróbujesz i wtedy chętnie przeczytam Twoje posty na temat olejków.
                  Nie będę drwił jak napiszesz, że działają bo działają praktycznie na wszystkich.
                  • dx771 Re: Pytanie do admina 21.03.13, 11:06
                    zielarz22 napisał:

> DX
                    > Nie lubię jak ktoś udaje głupszego niż jest w rzeczywistości.

> Ty sobie możesz dalej bić pianę o nieskuteczności olejków bo ich nie próbowałeś
                    > , podobnie jak wszyscy którzy je krytykują - też nie spróbowali.

No właśnie to nie jest problem z adminami tyko z takimi jak Zielarz - moderatorzy powinni szybko go zbanować dla dobra forum bo chyba tacy jak ja przestaną tutaj pisać i zostaną sami Zielarze. Chyba tego nie chcecie. Mi już zaczynaja ręce opadać - rezygnuję z pisania tutaj do czasu aż nie będzie porządku.

Zadałem grzecznie pytanie bo nie wiem czy ważne jest aby mieszanki olejowe mieszać z bazą (w moim przypadku Buhner zaleca olej z pestek winogron) czy można stosować same (skoro nie zawieraja drażniących olejków.
                    • zielarz22 Re: Pytanie do admina 21.03.13, 20:15
                      Dx.
                      A kim Ty jesteś, że myślisz, że forum bez Ciebie zginie.
                      Co takiego dla innych zrobiłeś?
                      Nie lubię jak się kogoś podpuszcza - niedługo zaczniesz pytać które olejki leczą z raka.
                      Grzecznie odpowiedziałem na Twoją zaczepkę skierowaną do Adriana i sugerowaniu, że uprawia marketing.
                      To o mnie możesz napisać , że uprawiam marketing bo stosuję i zachwalam olejki już ponad rok.
                      I propaguje ich stosowanie bo wiem, że pomagają i teoria sprawdza się w praktyce. Ty nie wiesz więc nie zabieraj głosu na ich temat.
                      A mieszać sobie możesz co chcesz.
            • lorenzo3-8 Re: Pytanie do admina 20.03.13, 09:24
              Ja w przeciwieństwie do wielu na tym forum co tak ujadają próbowałem bardzo wielu rzeczy i widzę po sobie co mi pomaga ,oczywiście to że mi pomaga nie musi pomóc innym .3 lata temu żeby wejsc do domu na 2 piętro to musiałem robić 3 przerwy z inhalatorem w dłoni ,i cieszę się że jeszcze pamiętałem gdzie mieszkam. Na kolana i stawy zjadłem z 12 opakowan 4flexu ,nie piszę o kwasach hialuronowych krzemach i innych dodatkach i co i nic a tu patrz po głupich olejkach i to nie dr Nemo biegam po schodach jak małolat i to z dzieckiem na ręku (tak myślę żę to po nich)
              2 lata antybiotyków w moim przypadku dały cofnięcie objawów tylko że po odstawieniu antybiotyków był natychmiastowy nawrót ze zdwojoną siłą było gorzej niż przed leczeniem.
              Jedynie co się uspokoiło to objawy neurologiczne z którymi do dzisiaj mam prawie spokój .
              • lorenzo3-8 Re: Pytanie do admina 20.03.13, 09:29
                Co do hejterstwa było jest i będzie dalej jeżeli forum zostanie w takiej formule co teraz. Te informacje co tu były zagineły w falach zawisci i ignorancji i są już stracone.Spróbujcie coś znależć przez wyszukiwarkę nie jest to możliwe
          • chemdog Re: Pytanie do admina 20.03.13, 11:14
            ja daję pichtowy.sosnowy oraz eukaliptusowy razem z olejkiem kamforowych nogi nie te co kiedyś i mniejsze bóle krzyża i ciała dużo dają ale trzeba regularnie stosować do kąpieli i do tego fajnie pachną ale niektórzy lubią zapach metronidazolu w buzi...hehe taki dobry powinni go dawać jako przysmak przystawkę obowiązkowo każdemu od małego do śniadania obiadu i kolacji
            • lorenzo3-8 Re: Pytanie do admina 20.03.13, 11:24
              chemdog napisał(a):

> ja daję pichtowy.sosnowy oraz eukaliptusowy razem z olejkiem kamforowych nogi n
              > ie te co kiedyś i mniejsze bóle krzyża i ciała dużo dają ale trzeba regularnie
              > stosować do kąpieli i do tego fajnie pachną ale niektórzy lubią zapach metronid
              > azolu w buzi...hehe taki dobry powinni go dawać jako przysmak przystawkę obowią
              > zkowo każdemu od małego do śniadania obiadu i kolacji

Zrezygnowałem z prysznica na rzecz kąpieli gorących ,więcej trzeba za wode zapłacić ale jaka frajda
      • chemdog Re: Pytanie do admina 20.03.13, 11:11
        no niema pomaga budować kolagen wit c...ale antybakteryjnego działania to ona niema ale co z tego czy to adicox czy coś innego jak by ci pomogło nie cieszył byś się? nie ważne to jest co by to było jak by to miało pomóc to co w tym złego ale jak na forum znikną wpisy ludzi którzy stosują to czy tamto i coś pomaga i opiszą to to jest dobre ale tutaj dostaję się przysłowiowo w ryj za to że się coś powie nie daj boże złego na abx to już jest straszne szkoda bo tracą na tym ludzie dużo tracą
        • pumeczka77 Re: Pytanie do admina 20.03.13, 13:04
          Ale temat wątku był całkiem inny i nawet jakby ktoś chciał to nie skorzysta z Waszych wpisów tutaj.
          • uruz2 Re: Pytanie do admina 22.03.13, 23:08
            Cóż za celna uwaga. smile

A jeśli chodzi o średniowiecze medyczne...W porównaniu do obecnego klimatu forum, średniowiecze jest raczej pozytywnym prównaniem. Daj Bóg, żeby pionierzy i himalaiści, (awangarda tegoż forum), mieli połowę wiedzy słowiańskich szeptuch.

Lekarze, choćby nawet zakaźnicy, samym tytułem robią na ludziach wrażenie. Nie są nawet herosami, ale przepychanki i docinki były daleko rzadsze, bo nie wypada się opluwać w majestacie ostatniego kontaktu.
            Zamordyzm, moja pani, jest potrzebny, jak widać. smile
            • pumeczka77 Re: Pytanie do admina 23.03.13, 12:49
              uruz2 napisała:

> > Lekarze, choćby nawet zakaźnicy, samym tytułem robią na ludziach wrażenie.>

Nie robią wrażenia przynajmniej nie na wszystkich. A nawet jak robią to niestety często negatywne.

> Zamordyzm, moja pani, jest potrzebny, jak widać>

Na forum nie widac nie tylko zamordyzmu ale jakiejkolwiek kontroli admina. Zamordyzm nie jest potrzebny i źle działa.
              • uruz2 Re: Pytanie do admina 23.03.13, 22:16
                Pumeczko, jak ludziska zaczynają rozmawiać z lekarzami, czy przy lekarzach, to włącza się wyssana z mlekiem matki uniżoność. Plują po wyjściu z gabinetu. W oczy rzadko mówią, co myślą. Argument jest wkodowany - medycyna równa się geniusz i moc dawania i odbierania życia.

Kiedyś cała ta elita terminowała u rzeźników i żywiła się podrobami. Teraz żywi się nami. Lobbing jest b. silny.

Zamordyzm w przeciwieństwie do demokracji, daje szansę na pewną karność. I odpowiedzialność. Zakładam, ze wiesz, co dzieje się w tym kraju i dlaczego.

Formuła forum jest wyczerpana. Leczenie wymaga ogromnej dyscypliny i wiedzy. Nie ma miejsca na ogłupianie innych, bo igra się z ich życiem. Nie ma też miejsca na dodatkowe ryzyko w postaci dobrych rad Goździkowej. Mnie pomogło - tobie też pomoże.

To tak nie działa. Każdy ma inne geny i panel koinfekcji.

• pumeczka77 Re: Pytanie do admina 23.03.13, 22:54
                  Już nie będę więcej Cie przekonywać, że nie wszyscy, nie każdy, że dobrą radę można różnie wykorzystać-rozumnie lub nie. Dobre efekty zamordyzmu tez przemilczę. Niech każdy zostanie przy swoich poglądach.
                  P.S. Byc może dlatego, że i w rodzinie lekarze i wiele lat pracowałam w szpitalu klinicznym i wiele błędów doświadczyłam od lekarzy zadnej unizoności wobec białych fartuchów nie przeżywam. A często raczej mam niestety odmienne uczucia.
                  • zielarz22 Re: Pytanie do admina 25.03.13, 09:36
                    To ciekawe co pisze uruz.
                    Każdy z nas ma inne geny i koinfekcje a wszyscy biorą te same abx.
                    Nie ma sprzeczności?
                    Jaka to ogromna wiedza jest wymagana ?
                    Ile dziesiąt czy set nowych lekarstw pojawiło się w ostatnim dwudziestoleciu?
                    Ogromna wiedza to najczęściej ogromne efekty - gdzie , u kogo?
                    Kto nas ogłupia?
                    • uruz2 Re: Pytanie do admina 25.03.13, 15:37
                      Pumeczko, jeśli pracowalaś w szpitalu, to bardzo dobrze wiesz, że czasem potrzebna jest żelazna dyscyplina. Oczywiście, nie każdy i nie zawsze. Ale duża gupa anonimowych osób, które mają przeróżne intencje...Zakładasz, że każdy ma dobre???? Łudzisz się, ze na forum znajdziesz wyłącznie chorych ???? Którzy mają trochę inne spojrzenie, ale razem zmierzają ku zdrowiu????

Nie. Znajdziesz chorych i hieny cmentarne. Które na nieszczęściu zbijają kasę. Znajdziesz lekarzy, którzy ze szczątkowych informacji uczynią źródło utrzymania, znajdziesz setki osób, które wietrzą interes, bo choroba jest nieprzewidywalna. I znajdziesz niezmiernie przykrą prawdę, o której nikt nie chce słyszeć. Bo każdy pragnie nadziei. Ona istnieje, ale pod wieloma warunkami. Jednym z nich jest właśnie dyscyplina. Jednym z wielu...

Wielkie słowa o wolności są wielkie o ile człowiek wie, że wolność jest okrutna i uciążliwa. Że jest wyborem trudniejszym i wymagającym. Wierzysz, ze każdy tutaj chce i pragnie wolności słowa i działania???? Że nie pójdzie jak owca w czeluść różnych bredni????

• qwerty090 Re: Pytanie do admina 25.03.13, 22:41
              uruz2 napisała:

> Lekarze, choćby nawet zakaźnicy

Hehehehe ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka