Dodaj do ulubionych

Doxycyclina, azitrox, tinidazol a alkohol

22.02.14, 19:17
Witam, przeszukałam wątki ale nie znalazłam nic o kombinacji 3 abx z alkoholem, stąd też moje pytanie: czy biorąc 2 razy dziennie podany w temacie zestaw mogę się od czasu do czasu napić 1 piwo? Biorę od 2 tygodni, czeka mnie całe półtorej roku i prawdopodobne wykluczenie z imprez towarzyskich.. uncertain
Ktoś z was spożywał alko sporadycznie, biorąc 3 abx?
Obserwuj wątek
    • princessa.of.persia Re: Doxycyclina, azitrox, tinidazol a alkohol 22.02.14, 19:38
      przy jednym sie nie poleca a co dopiero przy trzech...

• chemdog Re: Doxycyclina, azitrox, tinidazol a alkohol 22.02.14, 22:40
        No to bezsensu leczenie jak tyle leków i alkohol organizm szybko wymięka i objawy się nasilają
        • wroteknowynick Re: Doxycyclina, azitrox, tinidazol a alkohol 24.02.14, 09:30
          Wiekszosc antybiotykow nie reaguje z alkoholem.

Azole jako grupa reagują z alkoholem, tinidazol i metronidazol

"nie należy pić alkoholu, ze względu na ryzyko wystąpienia efektu disulfiramowego, objawiającego się zaczerwienieniem twarzy, wzrostem ciśnienie tętniczego, przyspieszeniem bicia serca, nadmierna potliwością, dusznościami."
          • wroteknowynick Re: Doxycyclina, azitrox, tinidazol a alkohol 24.02.14, 09:30
            Natomiast jezeli dawki antybiotykow niereagujacych z alkoholem sa duze i obciazaja watrobe, wtedy alkohol doklada do pieca jeszcze bardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka