Dodaj do ulubionych

Test CD57 C6 Lyme

16.09.14, 14:49
CD57 wygląda dość obiecująco wskazując często zaawansowanie choroby jednak podczas gdy w 2010roku można go było zrobić w 3miejssach w Katowicach w cenie 100zł obecnie placówki te nie świadczą już tej usługi bądż jedynie dla własnych pacjentów.

Pozostają Diagnostyki (190zł)lub Instytut Matki i Dziecka w Warszawie ( 160zł) ,czy orientuje się ktoś czy na południu kraju ten test da się taniej wykonać?

Z upływem czasu wydaje się że Boreliozy wcale łatwiej się nie leczy,wiedza 5 lat temu była nie mniejsza o ceny niższe niż obecnie , zauważmy że był wtedy boom gospodarczy i większość ludzi zarabiała powyżej minimalnej krajowej.

Nikt nie porousza tematu badania C6 Lyme , a wydaje się być bardziej wiarygodny niż WB , bo przecież ten potrafi kilka razy z rzędu dać fałszywie ujemne wyniki , a uznajemy że jest głównym testem bb.
Obserwuj wątek
    • adam070 Re: Test CD57 C6 Lyme 18.09.14, 13:13
      Cześć, nie wiem jak jest z dostępnością tego testu na południu, ale mogę się podzielić własnymi doświadczeniami z wykonania testu. Na początku przygody z BB zrobiłem test WB w obu klasach i dla obu klas wynik wyszedł negatywny. Ponieważ ciągle miałem objawy zrobiłem test CD57 C3 w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie. Wynik tego testu też wyszedł ujemny. Na koniec zrobiłem test KKI u doktora W i dopiero wynik tego ostatniego, w klasie IgM wyszedł dodatni - 14 pkt. Tak więc z przydatnością tego testu bywa różnie, w zamierzeniach miał to być test na przewlekłą boreliozę i na monitorowanie postępów leczenia.
    • alesys Re: Test CD57 C6 Lyme 10.10.14, 16:11
      czyste pytanie. Nie myśleliście kiedyś, że podejrzanie często wykrywa się bakterie u tych "specjalistycznych" lekarzy?
      • pies_z_laki_2 Re: Test CD57 C6 Lyme 11.10.14, 11:38
        Ja miałam badania w Synevo i też mi coś tam znaleźli...
        • igm_20_4_pmr Re: Test CD57 C6 Lyme 11.10.14, 12:41
          moje badania w syneo z plynu mózgowo rdzeniowego też wyszło dodatnie a i tak zakwestionowali je zakaźnicy smile
        • miroslaw111 Re: Test CD57 C6 Lyme 11.10.14, 19:39
          adam070 - do czego się odnosisz mówiąc pewnie wcześniej ... czyli Twoim zdaniem KKI jest bardziej wiarygodne ?
      • adam070 Re: Test CD57 C6 Lyme 11.10.14, 18:00
        Pewnie częściej niż u innych ale myślę że wynika to stąd, że trafiają tam pacjenci, którzy podejrzewają u siebie BB bo inne badania wyszły im w porządku. Tak więc w mojej opinii przesiew pacjentów dokonał się już wcześniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka