Dodaj do ulubionych

prośba o interpretację WB - p41

16.03.17, 11:31
Witamsmile

Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników Western Blot.

Stwierdzono u mnie boreliozę przy użyciu biorezonansu magnetycznego, szukam potwierdzenia w badaniach konwencjonalnych.

Dodam, że jeśli rzeczywiście mam boreliozę to według mnie jest to już późna i rozsiana postać neuroboreliozy (depresja, nerwowość, problemy z pamięcią, koncentracją, bóle mięśni i stawów, przewlekłe przemęczenie, senność, problemy ze wzrokiem).

Badanie było robione po 3-tygodniowym zażywaniu Citroseptu.

IGG
Vlse B. afzelii (VlsE Ba) 2
Vlse B. burgdorferi (VlsE Bb) 3
Vlse B. garinii (VlsE Bg) 2
Lipid B. afzelii (LBa) 1
Lipid B. burgdorferi (LBb) 0
p83 (p83) 1
Flagellin (p41) 115
BmpA (p39) 4
OspC (OspC) 4
BB_A34 (p58) 3
BB_K53 (p21) 9
BB_Q03 (p20) 4
BB_N38 (p19) 4
BB_P38 (p18) 3

Normy:
(0-15) negatywne
(16-25) graniczne
(26-255) pozytywne

IGM
Vlse B. burgdorferi (VlsE Bb) 2
Flagellin B. afzelii (p41) 14
BmpA B. burgdorferi (p39) 2
OspC B. afzelii (OspC Ba) 2
OspC B. burgdorferi (OspC Bb) 2
OspC B. garinii (OSpC Bg) 8
OspC B. spielmanii (OspC Bsp) 6

Normy:
(0-15) negatywne
(16-25) graniczne
(26-255) pozytywne

Kilka miesięcy temu też robiłam WB (bez zażywania Citroseptu) i miałam wszystkie paski negatywne w IGG, a w IGM pozytywny tylko p41. Nie wiem w jakich ilościach, bo wynik był opisany bardzo zdawkowo (obecne / nieobecne).

Co teraz? Kolejny WB, a może PCR lub LTT?

Szczerze mówiąc liczyłam, że testy po Citrosepcie będą pozytywne i wreszcie będę wiedziała z czym się mierzę. A teraz czytam, że p41 może być obecne przy kilku innych chorobach...

Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • rzene Re: prośba o interpretację WB - p41 16.03.17, 13:30
      Witaj, do wyników nie ma co przywiązywać większej uwagi, są ujemne to nie znaczy nie nie ma choroby. Masz objawy a to jest kluczowe.
      Biorezonans też nie jest żadnym potwierdzeniem. WB- wyszedł ujemny może tak być bo borellia żeruje głównie w tkankach a nie krwi stąd diagnostyka nie jest taka prosta i oczywista. Zanim zaczniesz dalej się diagnozować to lepiej umów się na wizytę do dobrego lekarza ILADS. Chyba że w miedzy czasie zrobisz LTT albo C6 Lyme. Kolejny WB - raczej nie wyjdzie dodatni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka