Dodaj do ulubionych

Pamietajcie by pic plyny

14.03.05, 22:10
Gdyby komus juz sie udalo uzyskac leczenie antybiotykami to przypominam, zebyscie w czasie leczenie pili troche wiecej niz zwykle. Dobrym zwyczajem jest wypicie szklanki a moze nawet dwoch szklanek wody z kazda dawka leku.

Amoxycylina przy malej podazy wody moze nawet wykrystalizowac w nerkach. Niektore inne leki tez.
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: Pamietajcie by pic plyny 13.03.06, 17:25
      up
      • mile13 Re: Pamietajcie by pic plyny 23.02.07, 21:22
        podbijam by nie zniknoł
    • waldsaw Re: Pamietajcie by pic plyny 25.02.07, 09:31
      a jaką pastą myć zęby? czy do płukania jamy ustnej lepsza będzie rozcieńczona
      woda utleniona?
    • nataszkam A co pijecie? 26.02.07, 20:12
      Niektóre osoby nie piją nawet naturalnych herbatek owocowych. No to w takim
      razie- co pijecie?
      My zapijamy się herbatką żurawinową, leśną czy z hibiscusa, a do śniadania czy
      kolacji- zwykła herbata. Oczywiście- bez cukru. Czasami mamy smaka na wodę
      źródlaną.
      Najbardziej brakuje mi kawy- takiej z mleczkiem czy śmietanką, oczywiście-
      rozpuszczalnej, pitej wczesnym popołudniem.
      A do tego kawałek gorzkiej czekolady...
      Auuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!
      • rzepcia3 Re: A co pijecie? 26.02.07, 20:27
        Ja tylko wodę niegazowaną żywca, kawa poszła w odstawkę i herbatka.
        • nataszkam Re: A co pijecie? 26.02.07, 20:30
          Sama woda???
          Nie dałabym rady. Doszłoby do tego, że na sam jej widok już by mnie mdliło smile
          • klematis7 Re: A co pijecie? 26.02.07, 20:39
            Pije herbate bez cukru i wode mineralna srednio gazowana. Niegazowana mi,
            niestety, nie wchodzi smile
            No i zaczelam pic herbatki na borrelie i na grzyby z Czech - amorejalo mi kupil
            • rzepcia3 Re: A co pijecie? 26.02.07, 21:01
              Najlepsze jest to,że wczesniej zyłam na coca-coli,kawie,mirindzie smile mówie wam
              duże poświęcenie smile
          • anibea100 Re: A co pijecie? 27.02.07, 10:00
            ja piję ogromne ilości wody mineralnej niegazowanej(nałęczowianki - którą
            uwielbiam), piję kawę z mlekiem (nawet dwie dziennie), i bardzo dużo herbat
            owocowych (czarne, czerwone i zielone jakoś mi nie wchodzą od kiedy łykam
            antybiotyki).
            • nataszkam Re: A co pijecie? 27.02.07, 12:24
              Mnie zielona i czerwona też zupełnie nie podchodzą. Zrobiły się obrzydliwe i
              mają posmak zaparzanego siana. Brrr!
              • metroo Re: A co pijecie? 28.02.07, 13:49
                Ja odkąd pamiętam piję wodę niegazowaną,a teraz jeszcze więcej.Strasznie nie
                lubię napojów gaz. słodzonych,chodź czasami przychodzi chwila,że mam ochotę.Piję
                meliskę,szałwię,zieloną i 2 kawy z mlekiem oczywiście bez cukru.
                • ewjan60 Re: A co pijecie? 28.02.07, 13:59
                  Mnie odkąd jestem na tetracyklinie, wszystko smakuje jednakowo,
                  herbata ,kawa,woda, nawet ziółka na osteoporozę ,które zaczęłam pić wczoraj a
                  pachną faktycznie jak siano .Piję bo tak trzeba ale smaku ani przyjemności
                  żadnej.
                  • 74beata Re: A co pijecie? 28.02.07, 14:31
                    Ja piję do każdej porcji leków 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej,
                    herbatkę z Czech na boreliozę, candidę i wątrobę, kawę zbożową i szałwię czasmi
                    napiję się również zwykłej herbaty ale nie ma ona dla minie smaku.
                    • gmag74 herbatki 11.03.07, 11:26
                      czy te czeskie herbatki kupuje sie w czeskich oczywiscie aptekach
                      • rzepcia3 Re: herbatki 11.03.07, 11:28
                        Też bym z chęcią zakupiła taką herbatkę na grzybka.Gdzie można ja zdobyć?
                        • mile13 Re: herbatki 11.03.07, 11:46
                          Herbaki na candide kupuje się w sklepie ziołowym lub w herbaciarni.
                          Smaczne i skuteczne polecam.
                          • hedwig1 Re: herbatki 11.03.07, 19:56
                            czy mozesz podać nazwe tych herbatek na candide i borel.
                            gdzie o nie pytać? i czy naprawde pomagaią, czy tylko smakują ?
                            • mile13 Re: herbatki 11.03.07, 22:01
                              Herbatkis mi pomagają popijam w ciągu dnia.Kupiłam w Bochuminie w sklepie
                              herbacianym za 32 korony.Nazywają sie Anticandin i Borelin dr. Popowa.Smak też
                              maja dobry
                              • amorejalo Re: herbatki 11.03.07, 23:38
                                Z tymi herbatkami, nie ma co przesadzać, nie są one jakimś cudownym lekarstwem.
                                Choć pewnie jakieś właściwości wspomagające posiadają.
                                Podaję linki do strony producenta:

1. www.popov.cz/produkty/zdravotni_potize/Borrelin/323/

2. www.popov.cz/produkty/traveni_a_vylucovani/Antikandin/329/?url=index.php%qshop%rprodukty

My jeszcze kupujemy w czechachherbatkę z Sylibum marianum - OSTROPEST PLAMISTY
                                Poczytajcie:

1. www.moje-lekarna.cz/zbozi/11010485-leros-ostropestrec-plod-150-g
                                2. www.ldn.org.pl/readarticle.php?article_id=43
                                3. Tu są tabletkiw polsce produkowane
                                www.herbapol.com.pl/product.xml?id=321
                                4. allegro.pl/show_item.php?item=172476755

Pozdrawiam
    • rekuc22 Re: Pamietajcie by pic plyny 19.03.07, 11:15
      A jaką najlepiej pic wode mineralną?Ja do tej pory piłem muszynianke, ale ona
      ma duzo zwiazkow wapnia i magnezu, a to podobno utrudnia przyswajanie
      antybiotyków.
      poleccie mim prosze jaka wode mineralną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka