artur737 15.04.07, 22:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=24759571 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dartom.www Re: Dretwienie rak 15.04.07, 23:02 taa, to dopiero początek, w później fazie, bardzo późnej nie leczonej, drętwieją i ręce i nogi, potem mózg, przechodzi po abx Odpowiedz Link
kea7 Re: Dretwienie rak 11.07.07, 23:40 dartom? czyżbys coś wiedział(a/ o drętwieniu rąk i nóg? ja wiem sporo i już od dawna i nie tylko w czasie snu czy niekorzystnego ułożenia ciała - nie jestem sama ? Odpowiedz Link
eter05 Re: Dretwienie rak 16.04.07, 20:28 artur737 napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=24759571 Pomoglo mi zoperowanie ciesni nadgarstka Odpowiedz Link
wilhelminaslimak Re: Dretwienie rak 11.07.07, 19:31 Podepne sie pod ten watek. Jestem ze "swieza" borelioza, z rumieniem. Od 3 tygodni biore klarytromycyna 1g/dziennie, do tej pory nie mialam zadnych objawow (na poczatku w 3-4 dniu lekkie zawroty glowy), a teraz od 2 dni mam mrowienie w lewej rece, nie w dloni, ale od ramienia do nadgarska. Jak sie ruszam to tego nie czuje, najgorzej w bezruchu. Jest to dosc delikatne, w taki sam sposób, w jaki cierpnie każda część ciała, po czasowo ograniczonym dopływem krwi (np. na skutek leżenia na niej)... Teraz zaczynam sie obawiac, ze moze nie "ide na leki" (bo z tego co wyczytalam, powinny byc herxy i to po 3 dniach, a tu mrowienie po 20-stu). Czy przypadkiem borelioza sie nie rozwija?? Zaczelam zazywac magnez, zastanawiam sie czy to tez moze byc objaw grzybicy albo... nerwicy (bo juz kiedys mialam takie objawy). Wiem, ze dla Was, takie problemy to pestka, ale kazdy boi sie o swoje zdrowie, zwlaszcza jak poczyta to forum olga Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Dretwienie rak 12.07.07, 00:18 Olga To nie tak sie robi Musisz zalozyc swoj watek, ze swoja historia, bo potem sama sie nie polapiesz gdzie zostawilas informacje, a forumowicze tez nie beda mogli wrocic do Twojej historii, by sobie ja odswiezyc. Wiec sie nie "podpinaj" tylko zaloz wlasny watek. Pozdrawiam Odpowiedz Link
artur737 Re: Dretwienie rak 06.12.07, 15:51 Zmienilem zdanie od czasu gdy pisalem to posty na forum Zdrowie. Przy tego typu objawach spowodowanych borelioza operacja czesto pomaga. Widac choroba powoduje jakis rozplem tkanki lacznej w nadgarstkach. Zdarza sie, ze ktos zdrowieje z boreliozy a objaw cierpnacych rak w nocy pozostaje i musi byc zaadresowany operacja odzielnie. Gdyby ktos sie chcial na to operowac nalezy uprzedzic chirurga aby nie podawal sterydow w czasie i po zabiegu bez waznego powodu. Bo z nieznanych przyczyn oni lubia sobie podac pacjentowi wlasnie sterydy, niekiedy rutynowo podczas tych zabiegow. Odpowiedz Link