eter05 21.06.07, 12:48 Nieustajaca arytmia co robic czy to xerx,czy isc do jakiegos lekarza zeby mi odstawil abx Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
welwiczia1 Re: arytmia 21.06.07, 14:15 Ja mysle ze to herx. Przed leczeniem mialam straszliwa arytmie - bardziej w kierunku ciaglego silnego kolatania serca. Podczas leczenia, przez ponad 7 miesiecy serce walilo mi jak oszalale, albo przestawalo prawie bic, przy tym ciagle b. szybkie tetno. Teraz , w 9 miesiacu leczenia serce znacznie sie uspokoilo - aczkolwiek pozostawia jeszcze sporo do zyczenia, ale nie jest to tak przerazajace i intensywne jak przez pierwsze 7 miesiecy abx. Odpowiedz Link
tulipanik4 Re: arytmia 21.06.07, 16:46 No właśnie...kochani...ja mam nie wiadomo co albo chlamydię albo borelię od 6 lat mam objawy sercowe tzn, częstoskurcze nadkomorowe lub tachykardię zatokową trudno im było rozróżnić..nie wiedziałam że to może być borelia czy też chlamydia więc nic z tym nie robiłam specjalnego mam taki problem że objawy ostatnio się bardzo nasiliły właściwie to wystąpiły nowe oprócz arytmii jakieś kołatania do tego silna duszność pieczenie i bóle za mostkiem, ogólnie byłam flak, dostałam antybiotki (doustnie) i od razu poczułam się lepiej praktycznie już po 24 godzinach mogłam normalnie oddychać... tylko że......lekarka która mnie badała nie stwierdziła żadnych objawów osłuchowych czy to wyklucza zapalenie wsierdzia, czy osierdzia albo mięsnia sercowego??? no i czy ta choroba może się tak zaostrzać w stadium przewlekłym, miałyście coś takiego??? mi serce wyciszyło się od razu.....no ale.....z tego co wiem kardioborelioza powinna być leczona w szpitalu.......kurczę nic już nie rozumiem z tego..... p.s. ja oprócz częstoskurczu dochodzącego do 200/min mialam tak jak wy takie potknięcia, ale one nie są groźne tak mi powiedział kardiolog..... szkoda tylko ze nic nie wie o leczeniu boreliozy.. Odpowiedz Link
zazule Re: arytmia 21.06.07, 17:33 Trzeba byc czujnym Mykoplasmy mogą doprowadzic do zaplenia mięsnia serca i wtedy arytmia nie jest sprawa tylko Herxow. Oczywicie trzeba sie leczyc abx w takiej sytuacji ale moze byc tez wskazane właczenie dodatkowych leków na arytmie. Polecam kosultacje u lekarza. U mnie problemy kardiologiczne trwały ok -2-3 miesiacy. Tętno dochodzio do 180- 200 przy herxach. Odpowiedz Link
fikemola Re: arytmia 22.06.07, 10:01 mój przykład: arytmia stopniowo nasilała się w ciągu dwóch lat od trzech dodatkowych dobępobudzeń na dobę, do prawie 2 tyś. na dobę - tuż prezed abx(bardzo nieprzyjemne przewalanie serca z dusznością w gardle). Po około 7-10 dniach brania biotraksonu arytmia prawie ustała jakby jej nie było )) tylko kiedy mam herxa arytmia wraca wraz z innymi obkawami ale na krótko i nie tak intensywnie jak przed abx. "mój" kardiolog powiedział że arytmia może przejść po abx (zanim przeszła) teraz widzę 90% poprawy )) pozdrawiam Odpowiedz Link