21.06.07, 12:48
Nieustajaca arytmia co robic czy to xerx,czy isc do jakiegos lekarza zeby mi
odstawil abx
Obserwuj wątek
    • welwiczia1 Re: arytmia 21.06.07, 14:15
      Ja mysle ze to herx. Przed leczeniem mialam straszliwa arytmie - bardziej w
      kierunku ciaglego silnego kolatania serca. Podczas leczenia, przez ponad 7
      miesiecy serce walilo mi jak oszalale, albo przestawalo prawie bic, przy tym
      ciagle b. szybkie tetno.

Teraz , w 9 miesiacu leczenia serce znacznie sie uspokoilo - aczkolwiek
      pozostawia jeszcze sporo do zyczenia, ale nie jest to tak przerazajace i
      intensywne jak przez pierwsze 7 miesiecy abx.
      • tulipanik4 Re: arytmia 21.06.07, 16:46
        No właśnie...kochani...ja mam nie wiadomo co albo chlamydię albo borelię od 6
        lat mam objawy sercowe tzn, częstoskurcze nadkomorowe lub tachykardię zatokową
        trudno im było rozróżnić..nie wiedziałam że to może być borelia czy też
        chlamydia więc nic z tym nie robiłam specjalnego mam taki problem że objawy
        ostatnio się bardzo nasiliły właściwie to wystąpiły nowe oprócz arytmii jakieś
        kołatania do tego silna duszność pieczenie i bóle za mostkiem, ogólnie byłam
        flak, dostałam antybiotki (doustnie) i od razu poczułam się lepiej praktycznie
        już po 24 godzinach mogłam normalnie oddychać...

tylko że......lekarka która mnie badała nie stwierdziła żadnych objawów
        osłuchowych czy to wyklucza zapalenie wsierdzia, czy osierdzia albo mięsnia
        sercowego??? no i czy ta choroba może się tak zaostrzać w stadium przewlekłym,
        miałyście coś takiego???

mi serce wyciszyło się od razu.....no ale.....z tego co wiem kardioborelioza
        powinna być leczona w szpitalu.......kurczę nic już nie rozumiem z tego.....

p.s. ja oprócz częstoskurczu dochodzącego do 200/min mialam tak jak wy takie
        potknięcia, ale one nie są groźne tak mi powiedział kardiolog.....
        szkoda tylko ze nic nie wie o leczeniu boreliozy..
    • zazule Re: arytmia 21.06.07, 17:33
      Trzeba byc czujnym

Mykoplasmy mogą doprowadzic do zaplenia mięsnia serca i wtedy arytmia nie jest
      sprawa tylko Herxow. Oczywicie trzeba sie leczyc abx w takiej sytuacji ale moze
      byc tez wskazane właczenie dodatkowych leków na arytmie.

Polecam kosultacje u lekarza.

U mnie problemy kardiologiczne trwały ok -2-3 miesiacy. Tętno dochodzio do 180-
      200 przy herxach.

• fikemola Re: arytmia 22.06.07, 10:01
        mój przykład:
        arytmia stopniowo nasilała się w ciągu dwóch lat od trzech dodatkowych
        dobępobudzeń na dobę, do prawie 2 tyś. na dobę - tuż prezed abx(bardzo
        nieprzyjemne przewalanie serca z dusznością w gardle). Po około 7-10 dniach
        brania biotraksonu arytmia prawie ustała smile jakby jej nie było smile))
        tylko kiedy mam herxa arytmia wraca wraz z innymi obkawami ale na krótko i nie
        tak intensywnie jak przed abx.

"mój" kardiolog powiedział że arytmia może przejść po abx (zanim przeszła)
        teraz widzę 90% poprawy smile))

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka