datum Re: no i stało się 21.09.07, 09:32 Sorry za zbyt szybkie klik. Smutny to uśmiech bo przyplątała nam się candida tropicalis. Czy candida clear - preparat -poradzi sobie bez flukonazolu ? Aspat, Alat wysokie...boje sie już tego flukonazolu mimo , że abx odstawione całkiem Odpowiedz Link
nataszkam Re: no i stało się 21.09.07, 19:33 cześć, czy możesz opisać, jak się zaczęły Twoje problemy z grzybkiem? jakie miałas objawy i jakie badania robiłaś, aby potwierdzić grzybka? No i napisz, czy stosowałas rygorystycznie dietkę oraz czy brałas duzo probiotyków- to może byc dla nas wszystkich wazne. Odpowiedz Link
datum Re: no i stało się 23.09.07, 04:29 Nadal prosze o jakies sugestie, co z tym fantem zrobic, chyba, żeby do laboratorium dać tabletkę candida clear , zeby spróbowali ją podziałac na próbkę kału z candida tropicalis ... teraz mi przyszło do głowy... Nataszkam, dieta - bardzo rygorystyczna, no czasem rzadko, były kawałki pomidora , albo pomidor, jakieś wędliny pewnie z "wkładkami typu laktoza,choć córka nie powinna jej jadać,wiem to od roku. No i unikamy wielu rzeczy z powodu tarczycy, więc dieta jeszcze b-j restrykcyjna... Poza tym prawie samo mięso (czasem indyk ze skórką - bo córka lubi, właściwie lubiła, bo juz ma dość- t ęskni za normalnym jedzeniem) i dozwolone kasze, troche warzyw, zielona, papryka cebula , czosnek, zero cukru, soków , owoców, herbaty.Aha , był taki niedobry dłuższy okres, znalazła w necie chleb żytni biały na zakwasie , mąż jej kupował,nie lubiła tego czarnego ani vasy,później napisałam - dowiedziałam się od Artura na Forum, że biały jest zakazany. Jeżeli chodzi o probiotyki, od początku kuracji i teraz też - jada je dosłownie garściami, to znaczy nie 3 x1, ale np 3x3 (lactive up.probactri4, prolactiv, lacium, nieraz nutrofilB czy jakoś tak, jeden dziennie Lacibios Femina,był tez Lactovaginal w uzyciu , no i enterol - długotrwale 2x1 tabletka,(córka od czasu pobytu w szpitalu ma horendalne kłopoty z jelitem , zbyt duzo wypróznień, chociaż obecnie nie jest juz tak źle) chociaż kiedys Artur też mnie przestrzegał, że to enterol- w uproszczeniu - grzybek i nie powinno się go przyjmować stale tylko ostroznie pulsami. Jest późno - na resztę pytań odpowiem Ci później, na Forum, albo prześlę na pocztę , pozdr. datum Najważniejsze - jak utłuc ta c.tropcalis? Odpowiedz Link
12.07.66jg Re: no i stało się 23.09.07, 11:39 Jestem zainteroesowana tym tematem,bo wlasnie walcze z grzybkie.Dzis juz mnie 3 razy przegonilo.Wczoraj byl tylko na jezyku,dzis juz w pochwie i podejrzewam,ze jelita tez stekaja.Jutro pedze do apteki po cos doustnego na grzyba.Napiszcie wiecej,co jeszcze stosujecie.nie moge sie oderwac od mojej ukochanej kawy z mlekiem,chyba bede musiala sie nauczyc pic bez.Pozdrawiam.Jola Odpowiedz Link
nataszkam Re: no i stało się 23.09.07, 13:53 Kurczę, to niedobrze I co to za dziwna candida??? W szoku jestem. Niestety, nie mam pojęcia, co podpowiedzieć- zupełnie się na tymnie znam. Odpowiedz Link
betti811 Re: no i stało się 24.09.07, 09:30 A wiec nie tylko ja mam 'candidę z tropików' .U mnie wyszlo,że ten grzyb jest wrażliwy na wszystko,więc mam wielką nadzieję,że się go pozbędę. Odpowiedz Link
datum Re: no i stało się 23.09.07, 04:29 Nadal prosze o jakies sugestie, co z tym fantem zrobic, chyba, żeby do laboratorium dać tabletkę candida clear , zeby spróbowali ją podziałac na próbkę kału z candida tropicalis ... teraz mi przyszło do głowy... Nataszkam, dieta - bardzo rygorystyczna, no czasem rzadko, były kawałki pomidora , albo pomidor, jakieś wędliny pewnie z "wkładkami typu laktoza,choć córka nie powinna jej jadać,wiem to od roku. No i unikamy wielu rzeczy z powodu tarczycy, więc dieta jeszcze b-j restrykcyjna... Poza tym prawie samo mięso (czasem indyk ze skórką - bo córka lubi, właściwie lubiła, bo juz ma dość- t ęskni za normalnym jedzeniem) i dozwolone kasze, troche warzyw, zielona, papryka cebula , czosnek, zero cukru, soków , owoców, herbaty.Aha , był taki niedobry dłuższy okres, znalazła w necie chleb żytni biały na zakwasie , mąż jej kupował,nie lubiła tego czarnego ani vasy,później napisałam - dowiedziałam się od Artura na Forum, że biały jest zakazany. Jeżeli chodzi o probiotyki, od początku kuracji i teraz też - jada je dosłownie garściami, to znaczy nie 3 x1, ale np 3x3 (lactive up.probactri4, prolactiv, lacium, nieraz nutrofilB czy jakoś tak, jeden dziennie Lacibios Femina,był tez Lactovaginal w uzyciu , no i enterol - długotrwale 2x1 tabletka,(córka od czasu pobytu w szpitalu ma horendalne kłopoty z jelitem , zbyt duzo wypróznień, chociaż obecnie nie jest juz tak źle) chociaż kiedys Artur też mnie przestrzegał, że to enterol- w uproszczeniu - grzybek i nie powinno się go przyjmować stale tylko ostroznie pulsami. Jest późno - na resztę pytań odpowiem Ci później, na Forum, albo prześlę na pocztę , pozdr. datum Najważniejsze - jak utłuc ta c.tropcalis? Odpowiedz Link
zazule Re: no i stało się 23.09.07, 12:48 Zobacz to- na moja dyskusje z Tosho na temat Kolorexu. Tosho podaje link skąd mozna sprowadzić. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=67963954&v=2&s=0 Odpowiedz Link
datum Re: no i stało się 24.09.07, 07:55 Czy moze ktoś sprowadza do Polski teraz ten Kolorex, chetnie bym dołożyła mu swoje zamówienie, żeby było taniej? W ogóle jaki jest sposób na zminimalizowanie tych kosztów? Gdybym sprowadzała indywidualnie to chyba więcej kosztowałaby wysyłka z USA niz cena samego Kolorexu?Tosho ,Zaz. Zaz, jeszcze jedno , nie znalazłam, ale czy on jest tytlko na tą albicans czy ogólnie na wszystkie szczepy candidy ? prosze o odpowiedź, datum. Odpowiedz Link
zazule Re: no i stało się 24.09.07, 10:28 Nie wiem czy na wszyskie. Próbowałs olejku z oregano? Ja nic nie sprowadzalam do tej pory nie znam sie na tym. Odpowiedz Link
datum Re: no i stało się 24.09.07, 14:22 no i mojej córce wyszły dodatnie chlamysie pn. , babeszja (-), bartonella też minus, Beata poleciła zrobić, jeszcze nie przysłali wyniku, ale ja telefonicznie sie dowiedzialam. Tylko ten grzyb - c.Tropicalis ( ja myślę , że to zastarzala infekcja - bo w szpitalu, kiedy była półprzytomna umyli ją nie jej gąbką - w int. miejscu, nawet jej i nas nie przepraszali, tylko poradzili iść do ginekologa- widać to jego leczenie nie wystarczyło, szlag by ich trafił, a może nałożyło się też coś , co miała przedtem ). Zazulko , dziękuje Ci za odpowiedź. Może ktoś się odezwie- kto sprowadza - dolar teraz tani.Może trzeba znów dawać jej ten Flukonazole, zrbimy kolejne próby, może juz będzie lepiej,chyba nie ma wyjscia, datum. Jeszcze Zaz. - czy Ty spotkałaś się z jakąś ziołową procedurą pozbywania się chlamydii- jako współistniejącej z boreliozą (dodatni PCR Real Time)? Odpowiedz Link
zazule Re: no i stało się 24.09.07, 14:43 Nie - cpn nie leczy sie ziołowo (chyba tylko quercetyna - w polsce brak) Są inne metody jak NAC i infrared sauna czy statyny - jednak abx + NAC sa najlepsze. O infrared saunie w leczeniu cpn w najblizszych dniach bede pisac na forum. Odpowiedz Link
tosho Re: no i stało się 24.09.07, 14:59 Co do Kolorex-u. Jakby się dwie lub trzy osoby znalazły to wtedy jedna osoba kupuje więcej, a pozniej pozostałe oddają jej pieniądze. Ja narazie nie chcę kolorexu, moze pozniej. Wpisz w allegro haslo 'oliwny' powinny jeszcze byc preparaty z wyciągu z liscia oliwnego. (na candide) Probiotyk www.theralac.com wg mnie o WIELE lepszy niz to co jest na polskim rynku. Normalnie się kupuje - potrzebujesz tylko karty kredytowej. Odpowiedz Link
datum Re: no i stało się 25.09.07, 10:53 Dzięki Tosho , zamówiłam przed chwilą dwa opakowania, może to cos da, Beata dała -po zastanowieniu - zgodę, niedługo do niej wyruszamy. Zazule wiesz cos jeszcze na temat tej Quercytyny?Jakieś za i przeciw, gdzie to mozna kupić, w ogóle napisz czy i i co wiesz o tym środku ...proszę. Ja tez spróbuję poczytać, tylko za bardzo nie mam czasu, bo córka przez swój stan - siada jej nie tylko ciało ale i psychika -bez przerwy domaga sie mojej obecności, datum Odpowiedz Link
zazule Re: no i stało się 25.09.07, 12:15 Wiem ze w Polsce nie mozna kupic - to jakis srodek naturalny nia na recepte. kiedys u nas był ale juz nie ma. Nie szukłam gdzie mozna kupic zagranicą. Odpowiedz Link