gmbh1 03.10.07, 08:29 no własnie nie ból żoładka,tylko brzucha...jakby skórcz jelit? co to moze byc? ja wpadłam w panike czy to nie...nie daj Boze rzekomobłoniaste zapalenie jelita????? pozdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reni5553 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 09:09 Też miałam takie historie w pierwszym miesiącu leczenia, na biotraksonie+tini+azitrox. Był to silny ból skurczowy brzucha, który łamał mnie dosłwownie w pół. Też bałam się, że to rzekomobłoniaste. Dwie tabletki nospy pomagały i ból mijal. potem wszystko ucichło. Odpowiedz Link
franiolek1 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 09:10 Czy masz biegunke? Taki bol moze byc od skurczu jelit. Wez srodek rozkurczowy, we Francji istnieje Spasfon (phloroglucinol). Z moich wspomnien, w Polsce jest chyba No-spa? Sprobuj, moze po tym przejdzie. Jezeli nie, to trzeba dalej szukac. Odpowiedz Link
gmbh1 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 09:16 biegunki nie mam! jestem w 4 m-cu brania leczenia!!! wczesniej nic sie nie działo wczoraj mnie ten bol złapał... wiecie co? wypiłam wczorj przeterminowane nasienei lnu- bo bolał mnei zoładek czy ten bol jaelit-brzucha to mzo ebyc od przeterminowanego lnu??? chyab nie Odpowiedz Link
gmbh1 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 09:27 biegunki nie mam-wręcz przeciwnie w sumei nic wczorj nie jadłam takiego od czego mógły bolec mnei brzuch! tylko to przeterminowane (6 mc-y) nasienie lnu! pije teraz melise i rumianek-moze przejdzie? a antyb-mam ochotę rzucic w cholerę! jestem w panice!!! Odpowiedz Link
gmbh1 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 09:37 a moze to mi watroba wysiadła?? próby wątrobowe tydzien temu były oki! za to niski poziom leukocytów i hemoglobiny! co sądzicie???? Odpowiedz Link
reni5553 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 09:37 Spokojnie gmbh1, przy rzekomobłoniastych z tego co wiem występuje biegunka. ja też była spanikowana tymi bólami bardzo, a łzy mi same leciały- takie były silne. Mąż chciał wzywać pogotowie. Potem jak mnie zaczynało pobierać (ze 2-3 razy jeszcze) łykalam Nos- pe 2-3 tabletki naraz i mijało. myślę, że to nasz "środek" się buntuje na abx. Odpowiedz Link
franiolek1 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 09:38 W rzekomobloniastym zap jelit, najczesciej wystepuje biegunka. Nie pamitam jakie bierzesz antybiotyki? Czy bierzesz tinidazol lub metronidazol? Prewencyjnie mozesz wziac Enterol i no-spa. Czy bierzesz odpowiednie srodki na grzyba? Duzo probiotykow? Nie denerwuj sie. Odpowiedz Link
gmbh1 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 09:47 biorę teraz klabax i zumor,tini,i 3 rodzaje probiotykow,viageryt ale powiem szczerze,ze czasmi to branie nie jest regularne..czasmi biore tini tylko raz dziennie,czasmi tylko 2 probiotyki ale chyba nie ma to az tak wielkiego znaczenia? dzieki za słowa otuchy! pozdrawiam Odpowiedz Link
franiolek1 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 09:54 To ma znaczenie, olbrzymie. Antybiotyki i probiotyki nalezy brac regularnie, nie wolno o nich zapominac. Probiotyki nalezy brac daleko od antybiotykow. Nie zapominaj o tinidazolu! Clostridum difficile leczy sie wlasnie tinidazolem. Napisz czy bol przechodzi po no-spa. Odpowiedz Link
gmbh1 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 09:57 No-Spa jest na recepte wiec dopiero po pracy bede mogła zazyc-jak pojdę do lekarza. antyb-biore regularnie gorzej z tymi probiotykami dzikei za wszelkie inforamcje i pocieszenia Odpowiedz Link
reni5553 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 10:01 nos-pa nie jest na receptę. Przynajmniej ja kupiłam bez. Odpowiedz Link
ewunia4444 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 11:59 ponoc jak sie farmaceuta uprze to chce recepte wiec chyba jest na recepte ale ja bez problemow kupuje bez, zmien apteke Odpowiedz Link
gmbh1 Re: dziwne bóle brzucha... 03.10.07, 15:53 No-Sao troszek pomogła kupie jeszcze nasiona lnu i....mam nadzieję,ze bedzie dobrze! pozdrawiam i wielkie dzieki Odpowiedz Link