Dodaj do ulubionych

Zespół chronicznego zmęczenia

18.11.07, 23:43
Witam Mam pytanie o to jak rodzina powinna zachowywac sie gdy
małżonek jest chory na ZCZ. Po przeczytaniu artykułu a potem forum
na temat chronicznego zmeczenia wszystkie syndromy mam jak na dloni
u mojego meza. Co zrobic by On sam doszedł do wniosku ze jest chory.
W artykule bylo powiedziane ze ludzie chorzy tego nie widzą. Jestem
juz wykończona Jego zachowaniem, nasz związek wisi na przysłowiowym
włosku. Moze ktos wie jak takiej osobie pomoc by zrozumiała co sie
z nią dzieje?
Obserwuj wątek
    • nataszkam Re: Zespół chronicznego zmęczenia 25.11.07, 17:13
      A co pomoże zrozumienie przez chorego, że jest chory? Na Twoim
      miejscu poszukałabym przyczyny tego zmęczenia- tylko wtedy macie
      szansę na odzyskanie zdrowia i poprawę w Waszym związku.
      Gdzie wyczytałas ten artykuł?? Bo to akurat jest zupełnie odwrotnie-
      to zazwyczaj rodzina nie widzi, nie wierzy, że człowiek jest chory.

> Moze ktos wie jak takiej osobie pomoc by zrozumiała co sie
      > z nią dzieje?

Chcesz przez to powiedziec, że Ty wiesz, jak się czuje Twój mąż, a
      on sam tego nie wie??
      Nie wiem, czy w ogóle da się zrozumieć, co się dzieje z samym sobą-
      ja do tej pory tego nie rozumiem, a choruję już ponad 5 lat. Z tym,
      że znalazłam przyczynę, ale i tak mi to nie pomogło ani zrozumieć
      mojego stanu, ani- póki co- poprawić swoje samopoczucie. Nie jest
      tak tragicznie, jak było, ale nie jest wesoło.
      Sprawdźcie boreliozę- od tego zacznijcie...
    • jowita84 Re: Zespół chronicznego zmęczenia 03.08.15, 13:28
      Racja zacznijcie od badań, poza tym nie próbowałabym na siłę przetłumaczyć facetowi, że jest chory, faceci muszą się czuć siłaczami, więc delikatnie z tym. Spróbuj suplementów, które będziecie brać we dwójkę, póki jeszcze nie wiadomo nic konkretnego- ja stosuję z moim mężczyzną żeń szeń, bo to taki naturalny energetyk, choć nie działa oczywiście od razu. Fajny jest gold żeń szeń complex- bo ma 3 rodzaje żeń szenia i mnóstwo fajnych witaminek, spróbuj.
      • alf.ika Re: Zespół chronicznego zmęczenia 16.08.15, 23:37
        no te gold żeń szeń coplex jest całkiem fajny - widzę ze mam więcej energii czyli takie regularne łykanie coś daje!
    • hub_son Re: Zespół chronicznego zmęczenia 05.02.16, 08:39
      Mój tata miał to samo i trwało to kilkanaście miesięcy, to był najgorszy okres w naszej rodzinie. ZCZ potrafi wykończyć psychicznie... całe szczęście, że nauka poszła do przodu tak samo jak z resztą farmaceutyka i są sposoby na dźwignięcie się.
    • makronim Re: Zespół chronicznego zmęczenia 08.02.16, 13:10
      A co mu pomogło, bo nie wiem do końca co masz na myśli mówiąc o tym dźwignięciu się. Bo w końcu jakąś metodę skuteczną znaleźliście, tak?
    • hub_son Re: Zespół chronicznego zmęczenia 09.02.16, 11:08
      Tabletki, ale ziołowe, nic co spowolni myślenie, czy tempo życia! I harmonizatory. Jeden harmonizator osobisty, ale stosowany regularnie! Codziennie. Ważne, żeby był cały czas w polu oddziaływania na pacjenta. No i jeszcze jedna z ważniejszych rzeczy, czyli uprawianie jakiegoś sportu. Piłka, siatka, pływanie, bieganie, rower, cokolwiek by odciągnąć się od poczucia zmęczenia.
      • xanonymous Re: Zespół chronicznego zmęczenia 09.03.19, 13:56
        Wypierd*laj z tego forum i nie pisz bzdur. Uprawianie sportu? hahaha a jak to robić jak człowiek nie ma siły żeby nawet utrzymaćsamodzielnie porządek w domu tzn. regularnie sprzątać? Bieganie? Człowieku coś ci się w głowie pomieszało. Harmonizery i inne odpustowe zabawki wsadź sobie tam gdzie słońce nie dochodzi. Wszystkie te cudowne urządzenia słuza wyciągnięciu pieniędzy od naiwniaków to jest oszystwo, koniec i kropka, pseudonaukowe biorezonanse, jakieś zappery i inne duperele.
    • makronim Re: Zespół chronicznego zmęczenia 09.02.16, 12:15
      Ok dzięki, znalazłem takie harmonizatory bio infoo kilka rodzai, poczytam trochę o nich i pewnie się na któryś skuszę.
      • angia89 Re: Zespół chronicznego zmęczenia 08.04.16, 20:44
        ja mam bio info 7 i od razu odczułam, że mogę łatwiej zasnąć i łatwiej sie skupić! To trochę tak porządkuje energie w okół jakby być w lesie czy coś :)
    • michal.wandzik Re: Zespół chronicznego zmęczenia 22.07.18, 23:15
      Ja bym sprawdził z czego wynika to zmęczenie! Przyczyn może być wiele jedną z nich np może być bezdech senny, który latami sieje spustoszenie w organizmie i grozi wieloma poważnymi chorobami i konsekwencjami (wylew, zawał czy chroniczne zmęczenie właśnie) Więcej o bezdechu sennym znajdzie Pani np na stronie firmy Stanmed24 a dokładnie pod tym adresem stanmed24.pl/bezdech-senny-i-chrapanie,4 która to specjalizuje się w diagnostyce i leczeniu bezdechu sennego.
      • xanonymous Re: Zespół chronicznego zmęczenia 27.07.18, 22:59
        A na czym polega leczenie bezdechu?
    • xanonymous Re: Zespół chronicznego zmęczenia 13.12.18, 17:26
      andepend naltrexone działa przeciwzapalnie a CFS to -> www.youtube.com/watch?v=L76yoVHcbes

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka