karinio31 01.11.07, 19:58 Czy ktoś z was wie jak poradzic sobie z okropnymi nudnościami i nadmiarem śliny, które dopadają mnie zwłaszcza wieczorami po zazyciu doxy i sa nie do wytrzymania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adomi6319 Re: nudności po doxy 01.11.07, 20:42 ja popijam siemieniem lnianym, wiem, że niektórzy jedzą cokolwiek przed połknięciem tego abx - jogurt, mleko, orzeszki; pamiętaj też żeby nie kłaść się przez przynajmniej godzinę po tym antybiotyku, a jeszcze lepiej chodzić, ja staram się też nie schylać, bo podobno nawet można wypalić sobie dziurę w przełyku użyj wyszukiwarki, były już wątki na ten temat Odpowiedz Link
zazule Re: nudności po doxy 01.11.07, 21:09 Jedzenie + produkty mleczne (bez cukru) i bedzie dobrze - popijasz "wiadrem" wody i nie wolno sie kłasc nawet do 2 godzin po zazyciu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=59750134&a=60075010 Odpowiedz Link
kea7 jest nieźle :) 02.11.07, 00:06 na Wolskiej podawali mi doxy nawet wtedy kiedy nie wstawałam wcale i zero informacji o popijaniu wiadrem wody - w końcu to mój przełyk ; doxy z Wolskiej uzdrawia a nie parzy )) jest nieźle )) Odpowiedz Link
kea7 Re: jest nieźle :) 02.11.07, 00:10 ..a ze stanem skręcania żołądka i wycieńczenia ogólnego bliskim zejściu - tuż po szpitalu - odesłali mnie do rodzinnego /nie zapominać,że borelioza jest już wyleczona!!!/ )) Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: nudności po doxy 02.11.07, 15:19 hej! to jak to jest piszecie zeby coś mlecznego a podobno nie mozna 2h przed i 2 h po antybiotyku nic z nabiału? Odpowiedz Link
mea_51 Re: nudności po doxy 02.11.07, 15:40 doxy i tetra to ta sama grupa, dlaczego nie? Odpowiedz Link
betti811 Re: nudności po doxy 02.11.07, 16:26 Doxy jest półsyntetyczna,więc moze dlatego.Pewnie cośtam w niej zmienili,aby się lepiej wchłaniała. Ja łykam doxy ,popijam i kładę się spać i nie mam żadnych sensacji żołądkowo-przełykowych.U każdego jak widac jest różnie,choć z rana jak ją wezmę to mnie czasem tez troche mdli. Odpowiedz Link
mea_51 Re: nudności po doxy 02.11.07, 15:35 W watku Basi "lifeontheice" powoływała się na badania robione chyba w Australii, gdzie poddano badaniom pacjentów zażywających doxy i okazalo się,że poziom leku we krwi był taki sam u pacjentow zazywających nabiał jak u pacjentow bez uzywania przetworow mlecznych. Z taką różnicą,że pacjenci popijający doxy mlekiem lub jogurtem nie mieli prawie żadnych nudnośći. Wobór należy do każdego indywidualnie. Ja nie mogłam zażywać doxy,więc zdecydowałam się popijac jogurtem. Nie wiem na ile moge wierzyc badaniom, zdecydowałam tak . Odpowiedz Link