ditta12 18.01.13, 20:49 Umiałabyś namalować takie słoneczniki na ścianie jak Van Gogh kiedyś dla Pola Gogeina w Arles ? Aaaaa zapomiałam że Ty nie możesz ścian malować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpile_i_ostrygi Re: Słoneczniki 18.01.13, 20:57 zwariowałabym przy tej tapecie:) Obrazek dla Cię, Ditto. Też mi się z nią kojarzysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:04 I ten kot na ramieniu... taka panterka. Wypisz wymaluj moja Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:09 hej hej, Ditta tez jest na forumie tylko chyba sie nam gdzies schowala :) Odpowiedz Link Zgłoś
szpile_i_ostrygi Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:14 Albo robi sobie kanapkę. Pożywia się późno wieczorem. Zwiedzałam dzisiaj w drodze powrotnej Zamek w Gołuchowie. Tylko my w trójkę. Towarzysząca nam babka, wynajęła przewodniczkę. Potem spacer po parku zamkowym. Było przepięknie i przepiękna biel była. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:10 Frida :) Biedna Frida była Kaleką. Meksyk.Miała męża malarza.Ona malowała jak "cywilizują" świat. Odpowiedz Link Zgłoś
szpile_i_ostrygi Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:10 No właśnie, Madau;) jak z Twoim pokojem? Szalenie jestem jego ciekawa. Śmiało możesz popstrykać mu fotki i tu wkleić. Nikt nie skojarzy miejsca. Co innego, my tutaj, w Ojczyźnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:11 Te słoneczniki nie są w moim pokoju.To fota. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:15 U mnie jest po hindusku: roz i czerwien. Ale foty pstryknac nie moge bo moj telefon nie umie robic zdjec ( albo ja taka niekumata jestem) Odpowiedz Link Zgłoś
szpile_i_ostrygi Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:17 To wielka szkoda. Tak szalenie jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
szpile_i_ostrygi Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:23 Ja też nie pstrykam. Pamiętam, tego lata, nad morzem, w czarodziejskiej godzinie zachodzącego słońca, mnóstwo ludzi z wycelowanym obiektywem, i chłopak do dziewczyny mówi: kupisz sobie pocztówkę, a teraz patrz, i delektuj się. Szalenie spodobał mi się ten tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
szpile_i_ostrygi Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:16 Wyciągnęłabyś Ditto swoje płótna, jak myślisz? Pokażesz nam kiedyś? Przynajmniej jedno? Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:19 o, ja tez chetnie chcialabym zobaczyc... pokazesz Ditto? Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:23 [b]jak pozycze aparat od B. to zrobie fotki mieszkanka i wrzuce Odpowiedz Link Zgłoś
szpile_i_ostrygi Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:25 Fajowa z Ciebie dziewczyna, Madau. Trochę Ci zazdroszczę, że możesz sobie pozwolić na taką swobodę. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:26 No, niedokladnie jest to swoboda. mam jak na francje niska rente i wciaz finansowo jestem zalezna od B Odpowiedz Link Zgłoś
szpile_i_ostrygi Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:32 Też finansowo jestem zależna;) Od pryncypałów Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:26 Nie wiem jak się zdjęcia wstawia a poza tym się wstydzę bo ja może zła malarka? Malarka to ja nie jestem.Nie dostałam się do Liceum plastycznego w Łazienka co było w dawnej podchorążówce no a potem choroba i podupadłam na duchu a chciałam się uczyć,zdawać na ASP w Warszawie albo w Łodzi do Wyższej Szkoły Sztuk Plastycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
szpile_i_ostrygi Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:30 Jeszcze jeden zakopany talent. Nikifor nie chodził do żadnych szkół a chciałabym mieć chociaż jeden jego obrazek. Ciekawe. Sprzedałabym go, czy też trzymała, jak skarb, lub jak inwestycję. Czytałam kiedyś, ale to dłuższe opowiadanie by było. O wielkiej ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
szpile_i_ostrygi Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:27 A te słoneczniki na ścianie, to pewnie jakimś przedszkolu. Kolory mają bombardować dzieci. Taki trend. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:31 a moze na priva ditto. Widzialam juz kilka Twoich prac, masz talent dziewczyno Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:32 A gdzie te moje prace widzieć mogłaś????? Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:34 ditta12 napisała: > A gdzie te moje prace widzieć mogłaś????? To nie Ty mi przesylalas na priva? jak to nie Ty, to stokrotnie przepraszam. Bylam pewna ze to Ty ale widocznie mi sie cos pomylilo. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:31 Ja to lubię ten pokoik Van Gogha w Arles bo on namalował dla swego braciszka zeby zobaczył on jak się urządził :) Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:32 Nie widzialam go jeszcze. To pierwszy raz. Ladny, podoba mi sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:37 Ten na pocztę co wysłałam Ci to córka moja narysowała. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:39 No tak, ja odnalazlam tego maila i faktycznie to corki :) Ale...niedaleko pada jablko od jabloni Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:45 Nawet nie zauważyłam kiedy się nauczyła malować i rysować bo maluje też pięknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Słoneczniki 18.01.13, 21:36 Oj Madau ,przepraszam,coś mi się przywidziało że to Szpile napisała.Chochlik wzrokowy :D Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Słoneczniki 18.01.13, 22:40 Już sobie przypomniałam szpilo.Diego Rivejra,czy jakoś tak sie nazywał męż FRIDY!Tak? Odpowiedz Link Zgłoś