katarinka.z 07.12.07, 21:35 Czy mogłabym prosić o jakieś wypowiedzi na temat następującego zestawu antybiotyków: flukonazol, rifampicyna, unidox, duomox. Czy ktoś z Was był tak leczony? Jakie mieliście skutki uboczne itp. Z góry dziękuję... k# Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tokis Re: antybiotyki... 07.12.07, 21:40 fluktonazol jest na grzyba. Ja biorę rifampic, unidox i zamur.Znosze zasadniczo dobrze, ale grzybek dopada. biorę jeszcze nystatynę Odpowiedz Link
arrakis74 Re: antybiotyki... 07.12.07, 21:52 Ja miałem podobny zestaw. Duomoxu nie tolerowałem ze wzglu na wielkość dawki. Zamiast niego miałem jeszcze Zinnat i Azitrox. Przy 4 abx trzeba bardzo uważać na wyniki krwii - eozonofile spadły mi do zera. Odpowiedz Link
katarinka.z Re: antybiotyki... 07.12.07, 22:07 Ja do tej pory brałam tetracyklinę i flukonazol... bardzo dobrze je znosiłam. Mówiąc szczerze to najbardziej chyba sie boję przejścia na unidox... Chociaż przyznam, ze w ogóle taki zestawik leków na miesiąc mnie przeraza - wiec chciałabym sie jak najwięcej rzeczy na ten temat dowiedziec k# Odpowiedz Link
baska192 Re: antybiotyki... 07.12.07, 22:35 Bywaja momenty gdy unidox jest wykanczajacy ale to jakos mija.Dasz rade.Powodzenia.Ja sama jestem zdumiona co moja watroba wytrzymuje.A teraz wprost nie moge sie doczekac kiedy wroce do unidoxu.Uwazam ,ze jest swietny. Odpowiedz Link
tokis Re: antybiotyki... 08.12.07, 00:03 Ta...to jedyny czas - pora roku - na unidox, gdy nie ma słońca. W sierpniu byłem cały poparzony, inna sprawa że jak głupi pojechałem do Chorwacji. Ale nie powiem żeby jakos specjalnie mi pomagał, chociaz toleruje do wyjatkowo dobrze. Odpowiedz Link
wera51 Re: antybiotyki... 10.12.07, 08:30 Mój mąz jest na takim zestawie (bez flukonazolu - zamiast nystatyna) już 5 tygodni. Ogólnie znosi go bardzo dobrze (ale on jest bez objawowy i za tydzień kończy). Pierwsze 2 tygonie były nie najlepsze zanim nauczył się postępowac z unidoxem i dobrał do tego dietę. Jedyny skutek uboczy (trudno powiedzieć czego) to przez jakieś 3 tyg "niedobry" posmak w ustach prawie cały czas i do tej pory powtarzający się czasmi ślinotok. Odpowiedz Link
katarinka.z no to co dalej?:( 10.12.07, 22:25 nio i się zaczęło... wystarczy połknąć unidox... po chwili wymiotuje Czy jest coś czym mogę zastąpić to paskudztwo? Bo nie wyobrażam sobie wymiotowania dzień w dzień przez najbliższy miesiąc... zresztą wtedy w ogóle by sie mijało z celem branie tego antybiotyku Odpowiedz Link
kwiat.wisni Re: no to co dalej?:( 11.12.07, 02:40 Bierzesz Unidox w trakcie jedzenia i dużo popijasz? Odpowiedz Link
katarinka.z Re: no to co dalej?:( 11.12.07, 08:40 tak.. wszystkie abx biore w trakcie jedzenie, bo inaczej mi zoładek wysiada.. Odpowiedz Link
hanka78 biotrakson - czy jest niebezpieczny? 24.01.08, 15:43 Chciałam zapytać o wasze doświadczenia z biotraksonem. Dlaczego wszyscy się go tak boją podawać? Na ulotce nie wspominają o jakichś specjalnych zagrożeniach..., nawet o wstrząsie anafilaktycznym.... Czy to jest abx jakoś wyjątkowo niebezpieczny? Odpowiedz Link
agat-ka Re: biotrakson - czy jest niebezpieczny? 24.01.08, 15:59 Mnie biotrakson wyleczyl z neuroboreliozy + inne leki . Jest niebezpieczny i trzeba często kontrolować morfologie krwi, krzepliwośc i APAT/ASPAT. Ja akurat miałam dobre wyniki, co tydzień miałam robione. Biotrakson 2 g dziennie brałam 49 dni cały czas pod kontrolą lekarza i szpitala. Odpowiedz Link
hanka78 Re: biotrakson - czy jest niebezpieczny? 24.01.08, 16:05 dlaczego jest niebezpieczny? czy ma jakieś działanie na serce i układ krążenia? Agatko gdzie Ci się udało być pod opieką szpitala nie leżąc w nim? Odpowiedz Link
agat-ka Re: biotrakson - czy jest niebezpieczny? 24.01.08, 16:15 Leżałam w szpitalu bo W-B miałam dodatni. Morfologia krwi sie psuje , spadaja białe ciałka poniżej dolnej granicy a to jest groźne dla zdrowia. Na serce i ukł. krążenia nie wiem ale poszukaj sobie o cefalosporynach chyba IIIciej generacji bo to z tej grupy abx. Odpowiedz Link
hanka78 co z ciśnieniem? 26.01.08, 14:16 hmm pewnie większość abx "psuje" i może zpowoduje reakcję alergiczną, ale słyszałam, że biotrakson obniża ciśnienie... spotkaliście się z taką reakcją u siebie? Odpowiedz Link