zazule 06.01.08, 16:39 poniewaz "leczenie robali" staję sie na naszym forum coraz bardziej popularne. To zakladam wątek na temt leków jakie można kupić w Polsce. Jak ktos moze cos polecić nie koniecznie z autopsji to proszę o wpisy. zaz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosho Re: Leki na robale 06.01.08, 19:08 Ja za tydzień bede brał przez 3 dni Vermox (mebendazole) A pozniej przerwa i albendazol. Albendazol: www.gsk.com.pl/produkty/files/pdf/Zentel_zawiesina_doustna_400_mg_20_ml_SPC_2004-10-28.pdf Odpowiedz Link
tosho Re: Leki na robale 06.01.08, 19:09 Jestem ogolnie ciekaw czy bedzie jakas reakcja. Badania na robale wyszly mi ujemne. Odpowiedz Link
zazule Re: Leki na robale 06.01.08, 20:24 U mnie tez ujemne - ale zgodnie ze światową tendencją tez sie przymierzam do "odrobaczania". Tosho czym te leki sie róznią? Odpowiedz Link
aqarel Re: Leki na robale 06.01.08, 21:19 tosho napisał: > Jestem ogolnie ciekaw czy bedzie jakas reakcja. > Badania na robale wyszly mi ujemne. > a w rozmazie mikroskopowym jaką wartość miałeś granulocytów kwasochłonnych(Eozynofilie) Odpowiedz Link
tosho Re: Leki na robale 06.01.08, 21:59 Granulocyty kwasochłonne: 0,04 a czemu pytasz ? Odpowiedz Link
domin46 Re: Leki na robale 07.01.08, 19:47 bo w większości przypadków (robaczyc i alergii) właśnie eozynofile są mocno podwyższone, jak również bywa podwyższone IGEcałkowite. Pisze w większości , bo jak to bywa nie zawsze, tak gdzieś w 70-80%. Inaczej też pewnie organizm reaguje jak jego system immunologiczny jest obciążony dodatkowo jakąś np. boreliozą itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link
artur737 Re: Leki na robale 08.01.08, 06:31 Badanie krwinek kwasochlonnych na robale to raczej slaby test. Z Lymenetu jakos wynika, ze stosunkowo malo ludzi leczy sie na robaki farmakologicznie bo chyba tylko Scott. W tej chwili Francja jest chyba na czele testowania tego wlasnie frontu. Odpowiedz Link
tosho Re: Leki na robale 08.01.08, 11:25 Scott to w ogole jest oryginał Nie ma suplementu , którego Scott by nie próbował. Bardzo sympatyczny gość, ale chyba ma trochę obsesję na punkcie swojego leczenia. Perfekcjonista. No i chyba wszyscy w Californi są już "przetestowani" przez Scotta metodą ART (doktora Klinghardt'a) A te kłótnie pomiędzy Scott'em a Cave'm to już są legendarne Odpowiedz Link
batalhador Re: Leki na robale 27.01.19, 15:06 ja miałem blastocystis hominis (blastocystoza) - wyszło w badaniach kału. Leczyłem metronidazolem, nie pomogło. Dopiero Alinia dała radę Odpowiedz Link
piotr89 Re: Leki na robale 04.02.19, 00:49 Odsprzedam lek Alinia (Nizonide 500mg) Lek jest oryginalny, odsprzedaję nadwyżkę po skutecznym zakończeniu kuracji. Lek jest skuteczny na przywrę, tasiemca, lamblie, glistę, nicienie, węgorka, tęgoryjca oraz amebę. Zdjecie: scr.hu/MWWDYv7 cena 7zł za tabletkę tel 5.3.6_59_5_3_83 Piotr Nawiązując do powyższego pytania (wiem, ze temat stary, ale może komuś sie przyda) W moim przypadku przez 5 lat jezdziłem po lekarzach byłem w kilku szpitalach. Nikt nie był w stanie określić skąd u mnie cyklicznie pojawiajace sie bóle brzucha, czasami az do utraty przytomnosci. Zaden lekarz nie zasugerował, ze moge miec pasożty, temat totalnie ignorowany. Nie łudzcie sie, ze w kale cos wam wykaze, robiłem to badanie wieokrotnie, nigdy nic nie wyszło jak u wielu innych osob, które miały pasozyty. (Ma je ok 95% ludzi). Przypadkiem trafiłęm na badanie bio rezonansem, na którym wykazało silną infekcję pasożytniczna na wątrobie i woreczku żółciowym- przywra kocia, psia, przywra krwi, glista ludzka, tęgoryjec oraz lamblie. Po kuracji lekami przeszły mi wszystkie objawy. Dodam tylko, ze na gliste leczyłem sie Zentelem, na reszte pasożytów bardzo skuteczna jest alinia. Odpowiedz Link
partyzm Re: Leki na robale 20.10.19, 23:54 witam, A ja powiem o swoim przypadku..od 2,5 roku zmagam sie z problemami skornymi, zaczelo sie od popekanych dloni (od wewnatrz), a nastepnie przeszlo na cale cialo, czerwone, suche plamy na klatce piersiowej, pod oczami, ramionach,nogach do tego ciemne podkrazone oczy, swiąd. Chodzilem do wielu lekarzy,glownie odsyłany do dermatologow, pediatrow ktorzy diagnozowali objawy jako atopowe zapalenie skory. Uzywalem przeroznych masci, rowniez takich ze sterydami, ale plamy ciagle byly. Tydzien temu udałem sie aby zrobic badanie na pasozyty i wynik byl pozytywny: Blastocystis sp. za dwa tyg. mam wizyte w specjalistycznej poradni chorob zakaznych takze wkoncu mozesz dowiem sie cos konkretnego. Po wizycie u mojego pediatry do ktorego udałem sie w wynikami na obecnosc pasozytow stosuje od paru dni metronidazol ( 3 x 500mg na dobe), ale zadnej nie widze poprawy. Jezeli ktos mial podobne objawy prosze o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link