Dodaj do ulubionych

Układ krwionośny w bb

12.02.08, 11:21
Proponuje wątek , który zbierze dotychczasową wiedzę i nowe
poszukiwania.Piszcie również na temat o swoich obserwacjach.
U mnie zapadanie się żył dużych na rękach stopach i co odkryłam niedawno żyły
skroniowej lewej jest tam tylko bruzda/przypomnę ,że mam zaniki kory i mięśni/
Normalnie tego nie widać ale jak przejedziesz ręką po żyle chorej to czujesz
ewidentną bruzdę. Zaczęło się od lewej strony wszystkie objawy dotyczyły tylko
lewej - teraz już i prawej.
Obserwuj wątek
    • bagnowska Re: Układ krwionośny w bb 12.02.08, 14:00
      U mojego Grześka żył prawie nie ma! Nie przypuszczałam, że to także może być
      objaw boreliozy! Niestety, nadal testy niczego nie wykazały, dlatego też taka
      wiedza jest dla nas jakąś nową wskazówką. Pozdr - basia
      • borelka46 Re: Układ krwionośny w bb 12.02.08, 20:16
        niekoniecznie od bb, mam jeszcze mykopl.pneum. ijersinie a w posiewie z języka
        na grzyby wyszła klebsiella pneum. Znalazłam że ta klebs.lubi siedzieć w starych
        rurach wodociągowych.Czy twój Grześ ma też głebokie bruzdy w miejscu żył,wybadaj
        i powiedz w których żyłach zmiany są największe?
        • bagnowska Re: Układ krwionośny w bb 12.02.08, 21:05
          Ja nie widzę głębokich bruzd ale żył też nie widzę, zresztą coraz trudniej je
          znaleźć, szczególnie te największe, nawet doświadczonej pielęgniarce. Wkłuwają
          się w te najmniejsze i najboleśniejszesad( Nie robiliśmy jeszcze testów na
          mykopl.i na bartonelle. Czekamy na Poznań i przypływ gotówki.
          • borelka46 Re: Układ krwionośny w bb 12.02.08, 21:52
            Ja tez czekam na to ostatnie co napisałaś, może jeszcze ktoś do nas dołączy,
            oczywiście nie życzymy znikających żył. Może ktoś ma pomysł na jakiś mechanizm
            biologiczny tego procesu żylnego - brałam 10 m-cy antybiotyki - ale jeżeli inni
            z forum nie zgłaszają tego a leczyli lub leczą się niejednokrotnie dłużej to
            wychodzi na bakterie pozdrowienia Danuta

• fionka21 żylaki 17.02.08, 13:40
              Czy ktoś wie jak się ma borelioza do żylaków?

Mój mąż, który ma ewidentne objawy infekcji Bb, ma straszne żylaki na nogach - na udach i w okolicy kostki ma bransoletę. Podobnie jak z boreliozą, nic z tym nie robi, tylko się wstydzi;-P
              Czy można go namawiać na operacje? jakiś czas temu był prawie zdecydowany, ale nie doszło do operacji, bo obraził się na lekarza, który powiedział mu, że ma nadwagę....
              Pozdrawiam, Anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka