anyx27 14.02.08, 15:39 Chcialabym zrobic sobie kontrolne badania krwi po miesiacu brania abx i nie wiem, czy oprocz zwyklej morfologii, moczu i prob watrobowych zwrocic jeszcze na cos uwage? czy to wystarczy? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fionka21 Re: Badania kontrolne 14.02.08, 16:52 Ja robię to co napisałaś i mam nadzieję, że to wystarczy. Ale może jestem w błędzie... Anka Odpowiedz Link
reni5553 Re: Badania kontrolne 14.02.08, 16:56 AST, ALT, morfologia (ja robię z rozmazem)+co jakiś czas badania ogólne moczu. Co jakiś czas kontroluję bilurbinę. Odpowiedz Link
wera51 Re: Badania kontrolne 14.02.08, 20:04 mąż taki zestaw miał zalecony co dwa tygodnie. Odpowiedz Link
domin46 Re: Badania kontrolne 14.02.08, 16:58 jeśli porobiłaś wszystkie koinfekcje i już jesteś w trakcie ukierunkowanego leczenia to spokojnie wystarczy robić co jakiś czas kontrolną morfologię i próby, ew. mocz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
magdag20 Re: Badania kontrolne 14.02.08, 23:03 my co miesiąc robimy: morfologia z rozmazem ob crp glukoza we krwi profil lipidowy profil wątrobowy + bilirubina całkowita kreatynina,kwas moczowy,mocznik amylaza elektrolity białko całkowite to by wystarczyło na miesiąc Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: Badania kontrolne 14.02.08, 23:06 a ja od 6 mc robię\morfologię,ob,elektrolity,mocz,aspat i alat Odpowiedz Link
magdag20 Re: Badania kontrolne 14.02.08, 23:40 my tak bardziej dokładnie,bo będziemy mieli na później-wszytko było ok do przedostatniego miesiąca leczenia, gdzie skoczył GGTP trochę powyżej normy ale to na rimfapicynie- w poniedziałek idziemy sprawdzić czy wróciło do normy Odpowiedz Link
gavko Re: Badania kontrolne 15.02.08, 08:20 Wybacznie moją niewiedze ale co to jest GGTP i co wskazuje? Odpowiedz Link
anyx27 Re: Badania kontrolne 15.02.08, 18:50 Dziekuje za wszystkie sugestie Ja jestem na doxy i rif.koinfekcje zbadane - mam bart, myko, jers i cpn. Zrobie zwykla morfologie, proby watrobowe, elektrolity, bilirubine i mocz (od rif strasznie pomaranczowy sie zrobil- pewnie Panie w lab troche sie zdziwia ). a jak cos w bad bedzie nie tak, zrobie bardziej szczegolowe. gavko to jest badanie watrobowe. pozdrawiam Odpowiedz Link
domin46 Re: Badania kontrolne 15.02.08, 19:28 pamiętaj, że w dniu badania nie zażywaj leków żadnych, dopiero po pobraniu krwi zażyj piguły. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
anyx27 Re: Badania kontrolne 16.02.08, 13:41 wiem, wiem, zawsze chodze na czczo na badania, nawet bez wody. a wieczorkiem tez wezme leki troche wczesniej, zeby jak najdluzsza przerwa byla.pozdr Odpowiedz Link