lyrica 22.05.08, 22:53 Od ginekologa dostałam Fluconazol na grzybicę pochwy, natomiast do kompletu z Unidoxem - Nystatynę. Czy mam brać i to i to? Czy też jedno z drugim się wzajemnie wyklucza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franiolek1 Re: Fluconazol i Nystatyna - brać razem? 23.05.08, 08:18 Mozesz brac razem, choc fluconazol powinien starczyc. Odpowiedz Link
monikagrr Re: Fluconazol i Nystatyna - brać razem? 23.05.08, 14:51 z mojej wiedzy wynika- mozna brac razem. Nie wykluczaja sie i dzialaja na troszeczke co innego. Flukonazol jest niby ogolny ale lepsza jest nystatyna jesli chodzi o zoladek. Natomiast w kazdym innym przypadku- flukonazol. Ja bralam je razem. Odpowiedz Link
lyrica Re: Fluconazol i Nystatyna - brać razem? 23.05.08, 16:36 dzięki serdeczne Fluconazol mam na 7 dni więc może poczekam aż go wyjem i przerzucę się na Nystatynę. Dopiero zaczęłam antybiotyk, więc może nie będzie tragicznie z tymi cholernymi grzybami... Odpowiedz Link
bagnowska Re: Fluconazol i Nystatyna - brać razem? 26.05.08, 19:19 Dołączam do pytania misi, Grzesiek już ją bierze prawie rok...a od czasu do czasu włączamy na tydzień flukonazol (czytałam, że przy rif trzeba brać), ale może przesadzamy?Pozdr - Basia Odpowiedz Link
reni5553 Re: Fluconazol i Nystatyna - brać razem? 26.05.08, 20:49 Ja biorę nystatynę od samego początku leczenia, początkowo nieco mniej, a przez ostatnie 8 m-cy 6 tabletek dziennie. I też od czasu do czasu włączam fluconazol lub olejek z oregano. Leczę się 14 m-cy. Odpowiedz Link