renata2005tychy
04.08.08, 18:57
Witam.
Moja mama ma 56 lat od zimy leczy się na gościec - bóle kości sztywne palce ... Pani reumatolog przepisała leki i pomogły mama dobrze się czuła . W kwietniu zauważyła plamkę na łydce po jakimś czasie zaczęło boleć i rozlało się od kostki po kolano wtedy się dała namówić i poszła do lekarza ogólnego.Pani doktor przepisała flonidan i maść sterydową w aerozolu i dała skierowanie do dermatologa. Czas oczekiwania prawie 2 miesiące.Na wizycie okazało się że to po kleszczu takie objawy. Mama dostała doxycylinę na 20 dni.Za tydzień ma wizytę kontrolną.Jednak bardzo mnie martwi to że odkąd zażywa antybiotyk bardzo pogorszył się jej stan- bóle bioder, czasem nie może oddychać bo tak ją kłuje w klatce. bóle palców, stóp że ledwo chodzi...Wiem że takie są objawy boreliozy - choć mam nadzieję że to doxycylinania nie pasje i to są powikłania ...Mama nie miała żadnych badań krwi tylko ten antybiotyk. Mo post jest dość chaotyczny- wiem-ale gdzie tu szukać ratunku widząc takie cierpienie?
Do jakiego lekarza najlepiej się udać z takimi problemami? Może jest na forum ktoś z Tychów lub okolic kto się leczy na tę chorobę?
Dzięki za każdą radę.
Pozdrawiam.