Dodaj do ulubionych

nagły atak danego objawu

21.09.08, 20:36
Witam wszystkich smile mam pytanie i kilka wątpliwosci odnosnie bb.Może
zaczne od pytania podczas mojej choroby gdy jeszcze nie brałem abx ,
bo nie wiedziałem jeszcze ze istnieje choroba zwana boreliozą miałem
powiedzmy przez 3 tygodnie ciagłe dusznosci czułem sie
niedotleniony ,oczywiscie były tez dni ze było dobrze i tak 3 tyg
lekka dusznosc a po jakims czasie silna dusznosc z nienacka ,
myslałem ze sie udusze.Tak samo było z sercem przez jakis czas
szybkie bicie .Spokój a tu nagle udezenie serca w nocy (myslałem ze
mam zawał ).Z głową tez tak było jakis czas uciski głowy .Potem za
jakis czas nagły silny uciski głowy , dosłownie az czaszki w poblizu
szczęki i nosa+ bicie serca.<== Moje pytanie brzmi czy cos takiego
występuje w bb ? Moze ktos z was miał takie nagłe uderzenie danego
pojedynczego objawu. OCzywisci była tez cała masa bardzo
charakterystycznych objawów jak mrówki przed oczami , bóle żeber nie
mogłem nawet oddychac ani sie ruszac. Potworne osłabienie bez
powodu, drętwienie lewej łydki, lewego przedramienia, i lewej strony
twarzy,szumy w uszach szczególnie nocą , tiki i skakanie mięsni -
dosłownie widac jak sie same poruszają , takze skakanie mięsnia na
twarzy obok ust, bóle w klatce piersiowej, szmery w sercu, wrazenie
ze serce mi nachwile staje, dziwne przeskoki, reakcje
alergiczne,lęki, oszołemienie, stany podgorączkowe i wiele innych
objawów...Test Elisa + 11,4 , test WB + .Poznan i lublin w czasie
brania abx ujemnie wszystko a ja sie dalej zle czuje .Często sobie
zadaje pytanie czy ja aby napewno mam boreliozę czy tez cos
przeoczyłem.Nigdy nie pamiętam kleszcza.Chociaz rok temu byłem w
górach a potem zaczeły sie objawy po koleji....Przy braniu
Amoxyculiny 3x 1 g objawy ustąpiły na 3 tyg poczym powróciły przy
zwiększeniu dawki Unidoxu do 2 x 200 mg było cos w
rodzaju "herx"tzn oblewały mnie poty, lęki , bóle serca , brak sił
5kg było dla mnie jak 30 kg:/.Teraz biore Duomox 2x3 po 2g +
tetracyclinum 2x3 po 250 mg .I mam bóle serca to dziwne bicie to
zwalnianie, to spadki temp.Co myslicie o mojim przypadku czy
słusznie biore to za borelioze? a moze ktos zwas ma podobne
przezycia ? Dziękuje pozdrwiam.
Obserwuj wątek
    • geodeta_31 Re: nagły atak danego objawu 21.09.08, 20:41
      Ja mam podobne przeżycia. Miałem podobne przeżycia często kiedy się
      nie leczyłem - teraz to rzadzej występuje. To bardzo
      charakterystyczne w tej chorobie, że objawy i bóle wedrują po ciele
      i po różnych organach naszego ciała. Nigdy nie wiadomo co naprawdę
      boli ale żyć się z tym nie da. Sądzę, że właściwie podejrzewasz tą
      chorobę, zwłaszcza że WB jest dość miarodajnym testem (nie znam co
      prawda pasków...). Ja jednak nie jestem lekarzem i moje rady traktuj
      bardziej po przyjacielsku niż jako wykładnię do podjęcia leczenia
      czy jego kontynuowania...
    • tadeusz998 Re: nagły atak danego objawu 21.09.08, 21:04
      Witam .
      Z tego co opisujesz to miałem 90% .Będzie szybciej jak napiszę czego nie miałem
      : bólów żeber , reakcji alergicznych , stanów podgorączkowych .
      Pozdrawiam .
      • mangurr123 Re: nagły atak danego objawu 22.09.08, 14:36
        Dzięki za odpowiedzi. Miałem tez wiele innych objawów nie
        wypisywałem poprostu wszystkich miałem tez skoki cisnienia raz
        wysokie raz niskie przez dłuzszy czas oczywiscie,palenie ciała w
        niektórych miejscach, schudłem 12 kg w ciągu pół roku choc objawy
        mam od około roku, cięzkie nogi, drętwienie pałców obu dłoni do
        zgięc palców, męty oczne i mozliwe ze cos jeszcze tylko ze poprostu
        nie pamiętam wszystkiego. Testy w Poznaniu i Lbl ujemne , mozliwe ze
        zaleczyłem bakterie w sumie bo brałem abx i potem w czasie brania
        abx zrobiłęm te badania a elisa była przed jakim kolwiek leczeniem a
        WB w 5 -ty dzień abx wiec moze była jeszcze większa.Bo przeciez
        chyba nie mam tego od innej choroby bo od czego w sumie. Dzięki 3-
        majcie sie .smile
        --
        Dalej walczymy i sie nie poddamy !!!
        • mangurr123 Re: nagły atak danego objawu 22.09.08, 15:47
          a miał ktos z was moze taki objaw jak refluks żołądkowo-przełykowy
          ja miałem w postaci zgagi , nismaków jar miałem gorzki raz kwasny
          posmak w ustach ,gasrtroskopia wykazała polipa niegroznego ale
          przeszło mi to samo. a teraz znów mam to gorzko to słodko ...dziwne
          takie.
          • mangurr123 Co na wątrobę ? 22.09.08, 20:51
            od kilku dni kuje mnie w prawym boku , tak pokówa to chyba wątrobauncertain
            (mam nadzieje ze za bardzo jej nie uszkodziłem) a co wy bierzecie i
            jak wspomagacie ? wątrobę ja zaczne brac hepatli , no bo co innego
            mi zostaje abx brac musze i reszte suplementów.
            • flork74 Re: Co na wątrobę ? 22.09.08, 20:59
              Na watrobe dobrym lekiem wspomagajacym (ja biore)jest Essentialle
              forte.Jest dwa rodzaje.Na recepte i bez recepty.Lek ten skutecznie
              obniza mi i tak przekroczone normy z powodu brania
              antybiotykow.Polecila mi go moja lekarz z Krakowa.Mysle ze jest
              skuteczny.
              • arrakis74 Re: Co na wątrobę ? 22.09.08, 21:20
                Ja po skończonej kuracji abx i dalszym kłuciu w okolicy wątroby
                zdecydowałem się na hepeel, a później jeszcze essentiale. W chwili
                obecnej nie kłuje i enzymy w normie.
                • mangurr123 Re: Co na wątrobę ? 22.09.08, 22:01
                  mnie jeszcze czeka branie abx wiec dozuce do swojich zestawów
                  hepatil i wyklucze smazone potrawy na początek , zeby mnie nie kuło
                  i zebym mógł zazywac abx . Mysle ze pomoze.
                  • mangurr123 Re: Co na wątrobę ? 23.09.08, 14:22
                    Mieliscie moze takie spięcia wątroby? dokucza mi to.
                    • jagoda398 Re: Co na wątrobę ? 23.09.08, 20:55
                      Miałam enzymy w górnej granicy normy. Bardzo złe samopoczucie i
                      kłucie w boku zwykle mnie dopada po zjedzeniu czegoś , czego moja
                      wątroba nie lubi, choć często nie są to pokarmy szkodzące na
                      wątrobę. Obserwuję po czym są te dolegliwości i ograniczam te
                      produkty lub jeśli to możliwe staram się je eliminować. Przekonałam
                      się na własnej skórze, że moje samopoczucie zależy od tego co jem i
                      piję i ile piję. Zjadam silimarol (ten słabszy ,chyba 0.35) po
                      obiedzie i esentiale forte często ok południa lub na noc i czasem
                      wit E 100. Nie uzgadniałam tego z lekarką ale zrobię to w czwartek.
                      Jutro ponawiam próby wątrobowe ale jestem dobrej myśli. Życzę ci
                      zdrówka. A objawy masz takie jak ja .tyle że ja mam temp poniżej 36
                      a często poniżej 35
                      • mangurr123 Re: Co na wątrobę ? 24.09.08, 14:37
                        mi tez temp spadała przez kilka dni do 36 stopni równiez,życze duzo
                        zdrówka i wszystkiego dobrego, 3-maj sie ,pozdrawiamsmile
                        • mangurr123 Ból wątroby 24.09.08, 17:00
                          ładnie musiałem uszkodzic ta wątrobe bo juz nie kłuje a boliuncertain biore
                          esentiale forte a w piątek mysle zrobic aspat i alat, no bo co mi
                          pozostało muse chyba brac te abx i wszystkie inne pigułyuncertain
                          • glowa_do_gory Re: Ból wątroby 24.09.08, 17:20
                            Zrób sobie zaraz próby wątrobowe - z tym nie ma żartów, a w razie czego należy odstawić antybiotyki.
                          • mamut72 Re: Ból wątroby 24.09.08, 17:22
                            Jestem na antybiotykach od roku i od samego początku biorę na osłonę
                            wątroby hepatil i liv.52 (jednocześnie) 3 razy dziennie po 1
                            tabletce w czasie posiłków. Dopiero niedawno wyniki przestały być
                            wzorowe - ale nie są beznadziejne (przy czym trzeba wziąć pod uwagę,
                            że jestem w wieku tuż-przedemerytalnym i moja wątroba, to
                            nie "nówka"). Bólu wątroby praktycznie nie zaznałam. Parę razy
                            pojawiło się coś, co określiłabym jako dyskomfort lub niepokój w
                            okolicy wątroby...
                            • mangurr123 Re: Ból wątroby 24.09.08, 18:10
                              dzis zjem abc, ajutro pójde z rana na kraw zrobic aspat i alat i
                              skontaktuje sie po wynikach z panią doktor , która mnie prowadzi.Bo
                              co mam zrobic innegosad?
                              • mangurr123 Re: Ból wątroby 24.09.08, 18:18
                                jak myslicie moge wziąsc nospe w razie kłucia albo bólu?
                                • kornelcia75 Re: Ból wątroby 24.09.08, 21:12
                                  wydaje mi się że możesz rozkurczowo,ja też miałam takie bóle,kłucia ciągneło się
                                  to kilka tyg,aspat i alat miałam lekko ponad normę,jadłam specyfiki osłaniające
                                  wątrobę,podali już Ci forumowicze,zrobiłam tez usg w panice wszystko przeszło
                                  • mangurr123 Re: Ból wątroby 24.09.08, 21:58
                                    Dzięki jutro zrobie rano asp i alt .Musze jesc cos na wątrobe, bo
                                    nie jadłem i to przez to, nie dopilnowałem...
                                    • mangurr123 to chyba nie wątroba 25.09.08, 19:46
                                      Zrobiłem Aspat w normie alet lekko zawyzony, ale to nie powód do
                                      bólu kiedys od innych lekarstw miałem duzo wyzej i nic mnie nie
                                      bolało, biore abx dalej, nie wiem od czego ten ból dwunastnica a
                                      moze poprostu miesnie albo bb taki objaw moze , sam nie wiem...
                                      • mangurr123 moze grzyb?:/ 28.09.08, 20:22
                                        Witam ! pisze w tym wątku żeby nie robic nie potrzebnie
                                        nowych...Może ten ból w boku jest od grzyba ,ostatnio po załatwieniu
                                        sie mam swędzenie we wiadomym miejccu...sad, z początku miałem tez
                                        przybielały język ale zaczołem jesc mniej zytniego chleba a pieczywo
                                        chaber i sie troche poprawiło.Potem wzmogło sie wydalanie 5 x na
                                        dzień , a teraz ten swądsad. To moj pierwszy zestaw abx
                                        niestandardowy biore 15 dni, a juz miałbyc przerwac.Wczesniej
                                        brałem mniejsze dawki ale bez odpowieniej liczby priobiotyków , na
                                        samej diecie co dowiedziałem sie od znajmoych , niestety o
                                        priobiorykach juz nie , a lekarze mi nic nie mówili...Musze zrobic
                                        badania zeby móc pokazac pani doktor jak pojade na wizyte.Aha i
                                        jeszcze wczesniej przed braniem tych duzych antybiotyków, tez miałem
                                        lekko przybielawy język i raz jak myłem naczynia to miałem przez
                                        chwilke wysypke na dłoniach od płynu do naczyc, dziwne...a i sie
                                        zapominam ostatnio ale to moze od bb , sam nie wiem ,prosze o rady ,
                                        dzięki pozdrawiam.
                                        • geodeta_31 Re: moze grzyb?:/ 28.09.08, 21:09
                                          mangurr123 napisał:

> Witam ! pisze w tym wątku żeby nie robic nie potrzebnie
                                          > nowych...Może ten ból w boku jest od grzyba ,ostatnio po
                                          załatwieniu
                                          > sie mam swędzenie we wiadomym miejccu...sad

Może się dobrze nie podtarłeś?

, z początku miałem tez
                                          > przybielały język ale zaczołem jesc mniej zytniego chleba a
                                          pieczywo
                                          > chaber i sie troche poprawiło.

Ale to w końcu pod żebrami Cię boli czy masz przybielały język?
                                          Bo wiesz, przybielały język to ma większośc z nas a jak masz
                                          grzybicę przewodu pokarmowego to masz białe place rosnącego syfu i
                                          czerwone nadżerki na polikach od wewnętrznej strony. Jęzor wygląda
                                          jak kożuch a nie jest "przybielały"...

> Potem wzmogło sie wydalanie 5 x na
                                          > dzień

To może ze strachu przed tym grzybem już?

...i raz jak myłem naczynia to miałem przez
                                          > chwilke wysypke na dłoniach od płynu do naczyc, dziwne...

Nie wiem co w tym dziwnego, że coś tam Cię wysypało gdy szorowałeś
                                          Ajaxem zaolejoną patelnię. Cos wlazło z czymś w reakcję i miałeś
                                          czerwony placek - wszysciutko na temat grzybicy.
                                          Gdybyś miał grzybicę, pokuśtykał byś skulony do kibelka w tempie
                                          Roberta Korzeniowskiego gdy wygrywał mistrzostwo olimpijskie...
                                          • mangurr123 Re: moze grzyb?:/ 29.09.08, 13:49
                                            Nie wiem, moze i masz racje , bende stosował diete od pani doktor,
                                            ta z forum jest zabardzo radykalna, o albo zakupie sobie książke tą
                                            co poleca pani doktor = priobotyki , moze nie będzie tak zle.
                                            • mangurr123 Re: moze grzyb?:/ 29.09.08, 13:51
                                              geodeta a ty jak sie zabezpiecacz przecie grzybicy suspicious? jesl mozna
                                              wiedziec.
                                              • geodeta_31 Re: moze grzyb?:/ 29.09.08, 14:40
                                                mangurr123 napisał:

> geodeta a ty jak sie zabezpiecacz przecie grzybicy suspicious? jesl mozna
                                                > wiedziec.

Nystatyna 2x2 dziennie, czosnek w kapsułkach 1 lub 2 razy dziennie,
                                                candida clear włączam gdy sądzę, że może byc gorzej. Gdy sadzę, że
                                                może być bardzo źle robię kurację kilkudniową olejkiem oregano 10
                                                kropli na pół szklanki wody. Od kilku dni stosuję tez Sanukehl Cand.
                                                Robię nim kuracje co kilka miesięcy. To w sumie tyle. Chemii na
                                                grzyby poza nystatyną nie stosuję. Wątroba ma i tak dośc po abx i
                                                oregano. W gorszych czasach poza Optimą suplementuję tez Fisioflor.
                                                • mangurr123 co na grzybice 29.09.08, 14:51
                                                  To Candida Clear chyba kupie , bo optime miał mi wójek przysłac z
                                                  usa ale nie mógł jej znalezc wiec przysle mi inny probiotyk. Tym
                                                  bardziej sie martwie bo mam małe kawałki nistrawionego jedzenia w
                                                  kaleuncertain , ale moze to nie grzyb, wyluzuje troche.Ja mam Pro bactil 4
                                                  1x1 , Trilac 1x1 , Lactiv up 1x1. Zakupie chyba jeszcze Nutriplant
                                                  1x1 chyba nie powinno zaszkodzic to tyle z priobiotyków, dotego od
                                                  czasu do czasu ale nie codziennie łyzeczke flukonazolu w syropie to
                                                  jest 25 mg . + dieta od pani doktor z krk . Ograniczyłem ogólne
                                                  pieczywo , bo ten żytni co ja kupowałem wczesniej nie jestem w 100 %
                                                  pewny czy moge mu zaufac, jem wiecej żytniego chaber i wasa żytnie .
                                                  • mangurr123 Re: co na grzybice 29.09.08, 14:55
                                                    Aha a jogurt "Magda Priobiotic" widziałem takie cos w tesco ale
                                                    było z cukrem na odwrocie pisało wiec nie brałem , gdzie moge kupic
                                                    cos takiego ?
                                                  • mangurr123 dziwny objaw 29.09.08, 21:11
                                                    miał moze ktos malutkie niestrawione kawałeczki jedzenia w kale?
                                                    bardzo mnie to dziwi i niepokoji jednoczesnieuncertain ale tekie jest
                                                    życie...
                                                  • mangurr123 priobiotyki 29.09.08, 21:15
                                                    Jak myslicie nie pogryzą sie ze sobą priobiotyki Pro bactil4 ,
                                                    trilac,lactiv up i nutriplant ? Dzięki pozdr.wink
                                                  • geodeta_31 Re: co na grzybice 29.09.08, 22:13
                                                    mangurr123 napisał:

> Aha a jogurt "Magda Priobiotic" widziałem takie cos w tesco ale
                                                    > było z cukrem na odwrocie pisało wiec nie brałem , gdzie moge
                                                    kupic
                                                    > cos takiego ?

W kazdym osiedlowym lepszym sklepie. Jogurt naturalny bez cukru.
                                                    Napisane jest na nim jak wół... Kupuj jogurty z tesco to nie
                                                    będziesz robił kawałkami jedzenia... Całe będzie się z ciebie
                                                    wylewalo...
                                                  • flork74 Re: co na grzybice 30.09.08, 07:43
                                                    O tak,takie wynalazki skutecznie przeczyszczaja nie przerywajac snu!
                                                  • mangurr123 priobiotyki 02.10.08, 06:58
                                                    mnie nie przeczyszcza , poprostu swędzi mnie w tamtej okolicy jak
                                                    juz jestem po wc .A stolec jest taki inny niz te co zazwyczaj...uncertain
                                                  • mangurr123 grzyb 02.10.08, 20:53
                                                    Mam pytanie gdy zjem np jugurt Priobiotic to mam pieczenie w
                                                    przełyku tak samo było po maslance ? czy to tez moze byc objaw
                                                    grzyba ?
                                                  • mangurr123 pobranie krwi i dziwna reakcja 03.10.08, 21:13
                                                    Witam , może to troche głupio zabrzmi , ale moze ktos z was przezy
                                                    cos takiego.Dzis byłem pobrac krew na morfologię , pani mnie tak
                                                    ukłuła w żyłe na zgęciu łokcia że mi takie "prądy" przeszły w
                                                    nadgarstkuuncertain pierwszy raz tak miałem choc krew pobierałem juz wiele
                                                    razy. Czy igla trafiła w nerw ? czy co. A jesl tak to co chyba nic
                                                    sie nie uszkodziło ? nie mam sinca ani nic tylko tak mnie troche
                                                    boli ręka. I wieczorem miałe takie wrazenia "prądu " na głowie i
                                                    rękach czy to od tego czy od bb ? czy od ręki co sądzicie ?
                                                  • mangurr123 grz 06.10.08, 15:35

Dzisiaj odebrałem wyniki wymazu z odbytu wynik + stwierdzono
                                                    obecnosc Candida Oubicans , ale juz mnie nie swedzi i nie mam
                                                    białego języka .To mój pierwszy zestaw niestandardowy abx , troche
                                                    za krótko to leczenie . Co byscie zrobili no mojim miejscu
                                                    kontynułacja abx -ów ?
                                                  • alexi_17 Re: pobranie krwi i dziwna reakcja 08.12.08, 07:10
                                                    mangurr123 napisał:

> Witam , może to troche głupio zabrzmi , ale moze ktos z was
                                                    przezy
                                                    > cos takiego.Dzis byłem pobrac krew na morfologię , pani mnie tak
                                                    > ukłuła w żyłe na zgęciu łokcia że mi takie "prądy" przeszły w
                                                    > nadgarstkuuncertain pierwszy raz tak miałem choc krew pobierałem juz
                                                    wiele
                                                    > razy. Czy igla trafiła w nerw ? czy co. A jesl tak to co chyba
                                                    nic
                                                    > sie nie uszkodziło ? nie mam sinca ani nic tylko tak mnie troche
                                                    > boli ręka. I wieczorem miałe takie wrazenia "prądu " na głowie i
                                                    > rękach czy to od tego czy od bb ? czy od ręki co sądzicie ?

ja mam ta sama sytuacje.... Czy ktos wie co jest przyczyna i jak
                                                    dlugo trzeba zeby to minelo? Ewentualnie jakie jest leczenie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka