ter69 23.08.09, 17:55 Zauważyłam, ze podczas 15- dniowych pulsów tinidazolu czuję się dużo lepiej niż wtedy gdy go nie biorę. Czy ktoś z was ma podobną reakcję? Co ona może oznaczać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosho Re: lepsze samopoczucie na tini 23.08.09, 18:17 To oznacza Babesię lub bartonellę moim zdaniem. Lub coś innego, nie związanego z odkleszczowymi. Odpowiedz Link
luna-3 Re: lepsze samopoczucie na tini 23.08.09, 18:54 mam bartonelle i umieralam na tini,potem przerwa teraz powrot i to samo Odpowiedz Link
tosho Re: lepsze samopoczucie na tini 23.08.09, 19:06 Luna - przeczytaj sobie na str. 14 o metronidazolu. Metronidazol to trochę mocniejsza wersja tinidazolu. www.borelioza.org/materialy_lyme/burrascano2008.pdf Odpowiedz Link
katarinka.z Re: lepsze samopoczucie na tini 23.08.09, 20:52 Ja mam wszystko ujemne, a też umieram na tyni Odpowiedz Link
tomik78 Re: lepsze samopoczucie na tini 23.08.09, 20:58 ter ja ma tak samo a mam zdiagnozowane-jersinioze,cpn,bb,mykoplazmy watpliwy Odpowiedz Link
agnesse2 Re: lepsze samopoczucie na tini 23.08.09, 21:47 ja miałam podobnie jak tylko zaczełam brac tini to było lepiej dlatego nie biore już w pulsach ale co 2 dzien Odpowiedz Link
ter69 Re: lepsze samopoczucie na tini 23.08.09, 23:13 Mnie wyszedł dodatnio tylko test elisa na bb w klasie igm. Od razu wylądowałam w szpitalu i leczyli mnie biotraksonem. Po wyczerpaniu standartowego 30- dniowego leczenia refundowanego przez Kasę CH. zostałam z chorabą sama, na szczęście po trzech dniach podjęłam lecznie u dr. Beaty. Na jej polecenie od razu zrobiłam wszystkie możliwe badania w Poznaniu i w Lublinie. Niestety wszystko wyszło ujemnie. Rozumiem, że krętki bb we krwi mogły zostać wybite tą miesięczną kuracją i wychodzą dopiero po tini, czy może być podobnie z koinfekcjami? Dziękuje wszystkim za zainteresowanie się moim problemem. Odpowiedz Link