anonimek555 03.02.10, 22:06 Witam!! niewiecie może drodzy forumowicze,kiedy powstaną nowe bloki STBS?Mój wniosek leży już 4 lata,a ja 4 lata nabijam kieszenie innym ludziom.Strony STBS są nieaktualne,a dzwoniąc do w/w instytucji jestem zbywany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sppam Re: nowe bloki STBS 04.02.10, 11:21 Z tego co mi wiadomo, to STBS czeka na decyzję Banku Krajowego czy jakiego tam by nie było (podobno decyzja banku została wydłużona z powodu jakiś zmian organizacyjnych banku-może Zarząd się zmienił?). Ogólnie, jakoś to ciągnie się dość długo, a do tego trzeba doliczyć czas przygotowań i budowy. Wiadomo też, że mają powstać przy ulicy Gospodarczej tylko dwa bloki lub nawet jeden, bo na kolejne budynki nie ma funduszy. Odpowiedz Link Zgłoś
snickers_1 Re: nowe bloki STBS 04.02.10, 14:01 Kobieto 4 lata to nic -możesz czekać i nastepne jeszcze 4 .Ja swój wniosek złozyłem w 2004roku i sie pewnie nie doczekam bo STBS nie ma pieniędzy na budowy nastepnycch mieszkań i będzie chciał sprzedać mieszkania tak jak niżej opisane . Zmienią się zasady wykupu mieszkań 2010-01-06 10:56:14 Prawdopodobnie na początku przyszłego roku pojawi się ustawa, która umożliwi wykup mieszkań w Towarzystwach Budownictwa Społecznego. Stosowny projekt znajduje się obecnie w fazie uzgodnień międzyresortowych w rządzie. --------------------------------------------------------------------- ----------- Podstawowe założenia projektu ustawy przedstawił w rozmowie z Radiem Podlasie prezes siedleckiego TBS-u, Andrzej Filipek. - Po pierwsze wykupić będzie można budynek, który ma co najmniej 10 lat. Po drugie zwrócona musi zostać pomoc zaciągnięta od państwa, czyli konieczna jest spłata kredytu. By dokonać wykupu trzeba będzie także oszacować aktualną rynkową wartość działki i mieszkania. Na poczet wykupu wpłacana będzie partycypacja przeszacowana z wykorzystaniem odpowiednich wskaźników. Ostateczna cena wykupu będzie zależała jeszcze od kilku dodatkowych czynników. - Rzeczoznawca dokona wyceny, która będzie odzwierciedlać wartość rynkową, na którą składać się będą stan techniczny, amortyzacja, zużycie, standard wykończenia, walory energetyczne budynku- wyjaśnił prezes Filipek. W siedleckim TBS-ie już teraz jest spora grupa osób zainteresowanych zmianą statusu swojego mieszkania z wynajmowanego na własnościowe. CZEKAMy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: nowe bloki STBS 04.02.10, 18:20 W STBS od kilku lat rządzi nominat prezydenta z koalicji Zgoda i Rozwój, działacz Platformy Obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: nowe bloki STBS 04.02.10, 20:42 Lepiej będzie. Doszedł członek zarządu, który ma przyśpieszyć stawianie domów na Gospodarczej. Do tej pory faktycznie kiepsko jest. Odpowiedz Link Zgłoś