byelenin 03.06.10, 11:10 pewnie wy siedlczanie to znacie, mi wpadło pierwszy raz w ręce.: www.holocaustresearchproject.org/ghettos/images/Siedlce2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyanidesun Re: widzieliście 03.06.10, 16:03 Dworzec kolejowy? Zupelnie niepodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: widzieliście 03.06.10, 17:07 Widzieliśmy, widzieliśmy.. . 4 razy większe i bez zniekształceń. Ale inicjatywa warta pochwały :) P.S. Czemu dworzec ma być podobny, skoro to nie ten sam co dziś? :P Odpowiedz Link Zgłoś
cyanidesun Re: widzieliście 03.06.10, 19:26 Tzn. ze ten byl zburzony? Znajdowal sie w tym samym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: widzieliście 03.06.10, 22:28 mpppm napisał: > Znów piszecie nową historię. No właśnie, nie ma to sensu. Poszukajcie na tym forum, było już o tym kilka lat temu. Na pociechę powiem tylko, że jeśli dobrze pamiętam - to obecny dworzec kolejowy jest piątym lub szóstym budynkiem tego typu w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: widzieliście 03.06.10, 22:35 Jest drugim budynkiem. Po II wojnie i po zniszczeniach odbudowano go. Wygląd już miał inny choć w tych samuch murach. Ostatnia przebudowa przed wizytą JP II. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: widzieliście 03.06.10, 22:37 tu można zobaczyć www.markopm.za.pl/pocztowkisiedleckie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: widzieliście 04.06.10, 21:00 mpppm napisał: > Jest drugim budynkiem.... Pudło Przyjacielu :) Aż mi się wierzyć nie chce, że to Ty napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: widzieliście 04.06.10, 21:09 Chyba że masz na myśli podobieństwo brył. Ja miałem na myśli przeznaczenie budynków. I przy okazji: po odpoczynku i przeprowadzonym rachunku sumienia wyszło mi, że to czwarty budynek stacji kolejowej w Siedlcach. Oczywiście "tego typu" :P Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: widzieliście 04.06.10, 22:06 Jest to drugi bydynek dworca PKP po kilku remontach. Nic i nikt tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: widzieliście 05.06.10, 00:44 mpppm napisał: > Jest to drugi bydynek dworca PKP po kilku remontach. > Nic i nikt tego nie zmieni. A ten jest pewnie pierwszy? I ktoś tu wspominał o pisaniu nowej historii. Odpowiedz Link Zgłoś