Dodaj do ulubionych

Choroba w siedleckim PO

10.12.10, 13:45
To, co się tam dzieje skwituję krótko: chore.
Na dzisiejszej radzie miasta M. Dobijański mimo ogromnej porażki został wybrany (jak?) przewodniczącym klubu radnych PO. Komentując tę decyzję M. Kordecki - przewodniczący powiatowych struktur tej partii powiedział: Najpierw powinniśmy rozliczyć wynik wyborów i druzgocącą porażkę naszego kandydata na prezydenta. Zamiast tego robimy krok do przodu – stwierdził. – Nigdy nie ukrywałem, że to nie jest mój kandydat i na prezydenta, i na przewodniczącego klubu radnych – dodał..

Czy Pan Dobijański jest na tyle łapczywy władzy, aby nie widzieć swojej porażki (kolejnej, sic!) i dalej "ambitnie" dąży do jej zdobycia? Trochę to chore. Panie Korecki - albo Pan zapanuje nad tą grupą i pokaże swój autorytet jako przewodniczącego albo czas obrać nowe władze - może M. Sosnowska?

Pozwolę sobie jeszcze przytoczyć pierwszy komentarz, który ukazał się na spin.siedlce.pl:
Mam krótkie pytanie i po co to komu potrzebne, wygląda na to że Pan Kordecki to się nie nadaje na przewodniczącego w takim razie, bo mi tutaj samowolką pachnie- oj nieładnie panowie i proszę przestańcie się ośmieszać takimi posunięciami.

Partia, która jeszcze narazie ma ogromne poparcie społeczeństwa w strukturach krajowych, tu na szczeblu lokalnym wykończy się sama. A te rozgrywki na pewno ją nie wzmacniają.
Obserwuj wątek
    • neutron6 Re: Choroba w siedleckim PO 10.12.10, 15:01
      "najpierw powinniśmy rozliczyć wynik wyborów i druzgocącą porażkę naszego kandydata na prezydenta" - Oj nie ładnie panie Kordecki, proponuję najpierw rozliczyć tych którzy przyczynili się do tej druzgocącej porażki. Niech pan zgadnie kto będzie pierwszy na tej liście?
      • kerac32 Re: Choroba w siedleckim PO 10.12.10, 15:06
        proponuję najpierw rozliczy
        > ć tych którzy przyczynili się do tej druzgocącej porażki.

Wyborców? ;)
    • jkfoo Re zaraza w siedleckim PiSie 10.12.10, 18:33
      A ja czekam na zarazę w siedleckim PiSie.Odszedł nie kto inny jak Tomasz Marciniuk,Mariusz Orzełowski jest bez posady ,a już podobno ma propozycje z innych ugrupowań.Z roskoszą bym zobaczył jak ten bajkowy pałac bez tak znaczących filarów runie.
    • hejj2 Re: Choroba w siedleckim PO 10.12.10, 21:49
      Koredecki to niech lepiej od razu przepisze się do PiS a nie "bruździ" w PO - ten "autorytet"
      • efaster Re: Choroba w siedleckim PO 11.12.10, 01:21
        Dajmy spokój Platformie, minie trochę czasu emocje opadną, będzie czas na przemyślania, co poszło nie tak w kampanii samorządowej. Niestety wschodnia polska to tzw. bastion pis-u, i tu zawsze Platformie będzie ciężko wygrywać. Bieda rodzi agresje :( Sory, ale taka prawda im biedniejszy region tym poglądy ludzi są bardziej radykalne/konserwatywne. Ale spokojnie powoli idzie fala zmian światopoglądowych zobaczcie miasto Płock, tam mieszkańcy mieli odwagę "podziękować" obecnemu prezydentowi z pis-u. My też mamy szansę na taką zmianę tylko trzeba w to uwierzyć. PO prostu Siedlczanom zabrakło wiary w zmianę. Wielu Siedlczan pracuje w Warszawie, zobaczcie tam obecna pani prezydent wygrała w cuglach, a miasto rozwija się w tempie wprost kosmicznym, mimo iż musi płacić horrendalne janosikowe. My też mamy szansę na taki rozwój tylko musimy uwierzyć, że władzę w Siedlcach można zmienić. Nawet w Lublinie, gdzie wieszczono przegraną Platformie, prezydentem został kandydat PO. W dużych miastach po za Radomiem nie ma chyba prezydenta z pis-u ?? Przypadek chyba nie !
        • doberek4 Re: Choroba w siedleckim PO 13.12.10, 17:14
          Efaster nie siej propagandy na rzecz PO. Jak będzie - zobaczymy. Swoją drogą to naiwne, jeśli myślisz, że prezydent z PO spowoduje rozkwit Siedlec.
          • press_siedlce Re: Choroba w siedleckim PO 13.12.10, 17:41
            Tym bardziej to dziwne i trochę naiwne, kiedy czytasz słowa przewodniczącego PO w Siedlcach: "(...) Od 10 lat Platforma nie zrobiła niczego dla mieszkańców w Siedlcach. (...)"

Swoją drogą jestem bardzo zaciekawiony jak poradzą sobie sami ze sobą - niektórzy bowiem tam w środku uznają, że kampania PO i kandydata tej partii na prezydenta Siedlec była udana, strategia słuszna, a sama wygrana przeszła obok nosa. Gratuluję samokrytyki Panowie :)
            • press_siedlce Re: Choroba w siedleckim PO 13.12.10, 17:48
              > Tym bardziej to dziwne i trochę naiwne, kiedy czytasz słowa przewodniczącego PO
              > w Siedlcach: "(...) Od 10 lat Platforma nie zrobiła niczego dla mieszkańców
              > w Siedlcach. (...)"

Oczywiście słowa te wypowiedziane też częściowo odnośnie pomysłu wspólnego odśnieżania miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka