Dodaj do ulubionych

Zielonka Marecka

20.02.11, 17:46
Ja też chciałem wyrazić swoją opinię na temat Mareckiej niestety wątek do którego zamierzałem się odnieść został usunięty dla czego?
Obserwuj wątek
    • maxx745i Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 17:55
      maxx745i napisał:

> Ja też chciałem wyrazić swoją opinię na temat Mareckiej niestety wątek do które
      > go zamierzałem się odnieść został usunięty dla czego?

Ostatnio przejeżdżając przez to miasteczko odniosłem wrażenie że nie ma ono gospodarza
      Ulice w stanie agonalnym a na Mareckiej urwałem osłonę pod samochodem bo wystają jakieś studzienki z ulicy to karygodne zaniedbanie !!!!!!!!!!!!!!! nawet znaku nie było że wjazd na własne ryzyko .
      • baseciq Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 17:59
        Są znaki ograniczenia do 30km/h i informacja o robotach drogowych na ulicy. W takiej sytuacji za urwanie tej osłony nawet się niestety nie dostanie odszkodowania. Zresztą, chyba lepiej, że teraz się męczymy, a docelowo będzie okej, niżeli mieliby w listopadzie w mrozy wylać ostatnią warstwę i patrzeć jak na wiosnę wszystko się rozsypuje.
        • waran3 Re: Zielonka Marecka 22.02.11, 10:41
          baseciq napisał:

> Są znaki ograniczenia do 30km/h i informacja o robotach drogowych na ulicy.
          *** Najlepiej postawić znak "brak nawierzchni" , ograniczenia prędkości, policję i można jeszcze na dziurach coś wyciągnąć od kierowców :-)
        • golamur Re: Zielonka Marecka 27.05.11, 11:30
          Cytat z dnia 20.02.2011r.
          "Są znaki ograniczenia do 30km/h i informacja o robotach drogowych na ulicy. W takiej sytuacji za urwanie tej osłony nawet się niestety nie dostanie odszkodowania. Zresztą, chyba lepiej, że teraz się męczymy, a docelowo będzie okej, niżeli mieliby w listopadzie w mrozy wylać ostatnią warstwę i patrzeć jak na wiosnę wszystko się rozsypuje."

Okej mamy już dobry miesiąc jeżeli nie dwa pogodę i nic się nie dzieje - o co chodzi... Czy ktoś coś na ten temat wie ???
          • sportif Re: Zielonka Marecka 27.05.11, 12:12
            wygląda na to, że jak zrobią ostatni brakujący fragment chodnika na rogu Marecka/Ogrodowa przy hurtowni Elekta to nic nie stoi na przeszkodzie żeby wylać wreszcie asfalt
    • wojtek_d80 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 17:55
      nigdzie nie ma żadnych informacji na temat kiedy będą lać asfalt na Mareckiej - miałem tylko propozycje żebym nie zapieprzał to będzie wszystko dobrze ! chamstwo !
    • baseciq Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 17:56
      Bo:

1) istniał już wątek o Mareckiej
      2) bo dyskusja nie wnosiła nic do tego forum, a ograniczała się do podjazdówek
      3) bo jego autor rozpoczął wycieczki osobiste i kazał swoim dyskutantom, cytuję, "idźcie poganiajcie kota syberyjskiego", więc i cały wątek został wygoniony na oślą ławkę

A wątek nie został usunięty tylko przeniesiony tam gdzie jego miejsce - na Oślą ławkę.

forum.gazeta.pl/forum/w,396,122306242,122306242,kiedy_zaleja_asfalt_na_Mareckiej_.html
      • maxx745i Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 18:25
        Chyba baseciq przesadzasz jako moderator powinieneś sie powstrzymać od takich wypowiedzi
        kto kim jest, a ideą forum jest wolność wypowiedzi i opinii

baseciq napisał:

> Bo:
        >
        > 1) istniał już wątek o Mareckiej
        > 2) bo dyskusja nie wnosiła nic do tego forum, a ograniczała się do podjazdówek
        > 3) bo jego autor rozpoczął wycieczki osobiste i kazał swoim dyskutantom, cytuję
        > , "idźcie poganiajcie kota syberyjskiego", więc i cały wątek został wygoniony n
        > a oślą ławkę
        >
        > A wątek nie został usunięty tylko przeniesiony tam gdzie jego miejsce - na Oślą
        > ławkę.
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/w,396,122306242,122306242,kiedy_zaleja_asfalt_na_Mareckiej_.html
    • wojtek_d80 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 19:48
      od 28 do 8 lutego - temperatura powyżej 5 na plusie - pogoda długoterminowa -
      • baseciq Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 19:55
        Nie, kompletnie mi nie zależy. Fajnie będzie skoczyć do kumpla bez konieczności uważania na te studzienki. A sama perspektywa temperatury otoczenia >5 stopni bardzo mi się podoba.
        • golamur Zielonka Marecka 20.02.11, 20:21
          Uważać na studzienki - śmieszne - ta droga jest niebezpieczna dla pojazdów. Powinni ją albo zamknąć albo wylać na niej asfalt. Sam znak ograniczający prędkość to za mało są przecież różne pojazdy z różnym zawieszeniem wyższym lub niższym (sportowym). Ja należę do tej drugiej grupy i jadąc przepisowo 30 km zawadzam zawieszeniem o studzienki - nie zawsze można je wyminąć. A więc powinien być jeszcze znak wjazd na własną odpowiedzialność.
          • wojtek_d80 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 20:30
            golamur napisał:

> Uważać na studzienki - śmieszne - ta droga jest niebezpieczna dla pojazdów. Pow
            > inni ją albo zamknąć albo wylać na niej asfalt. Sam znak ograniczający prędkość
            > to za mało są przecież różne pojazdy z różnym zawieszeniem wyższym lub niższym
            > (sportowym). Ja należę do tej drugiej grupy i jadąc przepisowo 30 km zawadzam
            > zawieszeniem o studzienki - nie zawsze można je wyminąć. A więc powinien być je
            > szcze znak wjazd na własną odpowiedzialność.

golamur ja w passacie na Mareckiej przytarłem sobie miche olejową w automacie - zabuliłem 1500zyla - więc ile można słuchac tych bredni że w Zielonce mam jeździć slalomem po chodnikach ! jest niebezpiecznie bo wszyscy jeżdżą środkiem przez te garby ! każdy na każdego - paranoja !
        • kama2201 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 20:22
          Do Wojtek_d80.Jeżeli ktoś w samochodzie poczuł ciepło (bo świeciło słońce) to nie znaczy że grunt pod jezdnią był tak samo ciepły.Żeby grunt osiągnął dodatnią temperaturę potrzeba więcej niż kilka dni.PozdKM.
          • wojtek_d80 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 20:39
            kama2201 napisał:

> Do Wojtek_d80.Jeżeli ktoś w samochodzie poczuł ciepło (bo świeciło słońce) to n
            > ie znaczy że grunt pod jezdnią był tak samo ciepły.Żeby grunt osiągnął dodatnią
            > temperaturę potrzeba więcej niż kilka dni.PozdKM.
            >

prace gruntowe to się już dawno zakończyły !
            • kama2201 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 20:45
              Czy wylewanie asfaltu to nie prace gruntowe?.PozdKM.
              • wojtek_d80 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 21:19
                kama2201 napisał:

> Czy wylewanie asfaltu to nie prace gruntowe?.PozdKM.

wylewanie wierzchniej warstwy asfaltu to są robotami wykończeniowe - niwelacja, korytowanie, odpływy to są roboty gruntowe :) - ściąga z budowlanki :)
        • wojtek_d80 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 20:38
          baseciq napisał:

> Nie, kompletnie mi nie zależy. Fajnie będzie skoczyć do kumpla bez konieczności
          > uważania na te studzienki. A sama perspektywa temperatury otoczenia >5 sto
          > pni bardzo mi się podoba.

zaznaczyłeś wątek do zdjęcia - czy coś innego ? lepiej jakbyś dał się ludziom swobodnie wypowiedzieć - bo możemy znowu pobawić się - tylko po co !
          • golamur Zielonka Marecka 20.02.11, 21:33
            Hm ledwo wątek zaczął istnieć a już zaznaczony do zdjęcia - szkoda. A może prawda w oczy kole i najłatwiej zdjąć wątek. Mam nadzieję, że tak się nie stanie i jeszcze parę osób się wypowie w sprawie stanu ulicy, ulic w Zielonce - to może być jeszcze ciekawy wątek...
            • kama2201 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 21:38
              Koniec.PozdKM.
              • golamur Zielonka Marecka 21.02.11, 09:16
                Cóż mogę powiedzieć Mazurska póki co obraz nędzy i rozpaczy, Marecka rozkopana - dziury wszędzie dziury. Wydaję mi się, że na inwestycje drogowe idzie za mało pieniędzy. Mam nadzieję, że nowe władze Zielonki coś zmienią w tej kwestii. Jadąc na przykład do Radzymina widzę normalny asfalt dziury łatane na bierząco - dlaczego w Zielonce tak być nie może ???
            • wojtek_d80 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 22:14
              golamur napisał:

> Hm ledwo wątek zaczął istnieć a już zaznaczony do zdjęcia - szkoda. A może praw
              > da w oczy kole i najłatwiej zdjąć wątek. Mam nadzieję, że tak się nie stanie i
              > jeszcze parę osób się wypowie w sprawie stanu ulicy, ulic w Zielonce - to może
              > być jeszcze ciekawy wątek...

nie dostałem odpowiedzi - ale znaczek już powiesili więc co znowu brak merytorycznej dyskusji ? więc nasuwa się pytanie czy wszelkie pytania do naszych włodarzy są nie wygodne i sterowane po przez usuwanie wątków poprzez moderatora - tak więc kto steruje tym forum ? a ponoć na forum jak napisał maxx745i- " na forum jest wolność wypowiedzi i opinii "
              na wszelki wypadek robię kopie tego wątku !

• baseciq Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 22:31
                Rób rób. Jak już kilka razy napisałem, prywatnych wycieczek na forum nie będzie. Czy będą one wymierzone we mnie, czy w kogokolwiek innego, nawet w Ciebie.
                • wojtek_d80 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 22:47
                  baseciq napisał:

> Rób rób. Jak już kilka razy napisałem, prywatnych wycieczek na forum nie będzie
                  > . Czy będą one wymierzone we mnie, czy w kogokolwiek innego, nawet w Ciebie.

chłopie co ty pitolisz idź spać i daj ludziom pisać !
                  • dabrowa51 [...] 23.02.11, 09:03
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • wojtek_d80 Re: Zielonka Marecka 20.02.11, 23:27
                  baseciq napisał:

> Rób rób. Jak już kilka razy napisałem, prywatnych wycieczek na forum nie będzie
                  > . Czy będą one wymierzone we mnie, czy w kogokolwiek innego, nawet w Ciebie.

po pierwsze mylisz się nikt tu na ciebie nie poluje - lecz to jest jakiś Twój wymysł i chyba jest to dziwne skoro wywalasz wątek drugi raz nie podając żadnej sensownej przyczyny ?

bo historię tych wątków to my znamy obaj najlepiej (nie będę jej wklejał eny raz ) więc mam nadzieję że zlikwidujesz ten znaczek - bo poco te przepychanki ! mnie też chodzi o dobro tego miasta !

• baseciq Re: Zielonka Marecka 21.02.11, 00:02
                    Po pierwsze, wcale nie sugeruję że ktoś tutaj na mnie poluję. Ot, przedstawiłem to co inni forumowicze wiedzą od dawna - nie ma pyskówek i prywatnych wycieczek. Takie wypowiedzi czy wątki lądują od razu albo w koszu albo na oślej łące.

Po drugie, przykro mi że nawet nie przeczytałeś o tym jak działa forum. Wiedziałbyś co oznacza czerwony ptaszek przy wątku czy wypowiedzi.
                  • sportif Re: Zielonka Marecka 21.02.11, 01:27
                    "mnie też chodzi o dobro tego miasta !"
                    od kiedy? od wczoraj? a może zacząłeś się interesować tym miastem jak urwałeś miskę olejową w swoim pasacie za 1500zł?
                    • wojtek_d80 Re: Zielonka Marecka 21.02.11, 09:03
                      sportif napisał:

> "mnie też chodzi o dobro tego miasta !"
                      > od kiedy? od wczoraj? a może zacząłeś się interesować tym miastem jak urwałeś m
                      > iskę olejową w swoim pasacie za 1500zł?

przypominam temat brzmi "Zielonka Marecka" a ty znowu szukasz zaczepek - to już było - i przestań w końcu kasztanić ! - możesz sobie pisać i pisać na każdego nawet na mnie - baseciq już pisał o wędrowaniu kilka tematów wstecz więc sobie poczytaj ! a najlepiej pisz na temat ! tu chodzi o drogę a nie o mnie !

• golamur Re: Zielonka Marecka 21.02.11, 09:17
                        Cóż mogę powiedzieć Mazurska póki co obraz nędzy i rozpaczy, Marecka rozkopana - dziury wszędzie dziury. Wydaję mi się, że na inwestycje drogowe idzie za mało pieniędzy. Mam nadzieję, że nowe władze Zielonki coś zmienią w tej kwestii. Jadąc na przykład do Radzymina widzę normalny asfalt dziury łatane na bierząco - dlaczego w Zielonce tak być nie może ???
                    • dabrowa51 Re: Zielonka Marecka 21.02.11, 15:50
                      A to ciekawe,co sportif napisał. Żeby pisać coś na temat otaczającej rzeczywistości trzeba być .... kombatantem. A jeśli dobro miasta zaczęło mnie interesować przed 15 minutami,to co,to nie mam prawa do udziału w dyskusji?Staż się liczy,a nie merytoryczna wypowiedź?A tak na marginesie to opiekun tego forum powinien kasować "sportifa" za umieszczane przez niego ksnefobiczne motto. XXI wiek, a tu człowiek reprezentuje taki zaścianek.
                      • sportif Re: Zielonka Marecka 21.02.11, 16:57
                        jestem xenofobem i co mi zrobisz.

"Żeby pisać coś na temat otaczającej rzeczywistości trzeba być .... kombatantem."
                        akurat ty jesteś kombatantem i to herbowym z rodowodem.

"A jeśli dobro miasta zaczęło mnie interesować przed 15 minutami,to co,to nie mam prawa do udziału w dyskusji?"
                        niektórych miasto zaczęło interesować zaraz po tym jak na remontowanej ulicy z ograniczeniem ruchu urwali miskę olejową w swoim pasacie za 1500zł - wtedy dopiero koło musiał zasięgnąć informacji gdzie jest i gdzie się zgłosić z reklamacją.
                        • waran3 Re: Zielonka Marecka 22.02.11, 10:38
                          Tak na marginesie...podobno 40% dochodu narodowego pochodzi od kierowców.
                          Tylko 10% z tej kwoty idzie na łatanie dziur w jezdniach.
                          Nie pamiętam kiedy drogi były w tak opłakanym stanie jak obecnie.
                          • sportif Re: Zielonka Marecka 22.02.11, 11:10
                            jeśli chodzi o drogi w Zielonce, to nie prędko coś się polepszy. Dla poprawy nastroju można pojechać do Marek - tam drogi jeszcze gorsze.
                          • anj74 Re: Zielonka Marecka 22.02.11, 14:18
                            > Tak na marginesie...podobno 40% dochodu narodowego pochodzi od kierowców.

Tak na marginesie... Koszty transportu samochodowego w Polsce to 12% PKB. Za 2009 rok wynosi to 161 mld złotych, akcyza od paliw 22 mld.
                        • dabrowa51 Re: Zielonka Marecka 22.02.11, 11:04
                          Jakie znaczenie ma akurat w tym wątku wartość samochodu? Czy cena samochodu jest dla Ciebie równoznaczna z wartością jego właściciela?.Niekiedy odnoszę wrażenie,że ten "pusty garaż" z Twojego motta, to jest ... stan Twojego umysłu.
                          • sportif Re: Zielonka Marecka 22.02.11, 11:21
                            ciekawy wywód, pisz do mnie jeszcze

Pusty garaż to jest (był) z piosenki hip-hop.
                            • maxx745i Re: Zielonka Marecka 22.02.11, 13:27
                              sportif napisał:

> ciekawy wywód, pisz do mnie jeszcze
                              >
                              > Pusty garaż to jest (był) z piosenki hip-hop.

śmiesznie i wesoło !
                              ale mnie już nie jest tak wesoło - dlatego założyłem ten temat -
                              stan ulic w Markach jak ktoś się powołał też nie jest żadnym wykładnikiem dla nas mieszkańców Zielonki i co gorsza nasz nowy burmistrz to przecież były pracownik urzędu w Marekach :(

• sportif Re: Zielonka Marecka 22.02.11, 13:38
                                my tak mamy, że nawet jak u nas jest kiepsko a u sąsiada jeszcze gorzej - to od razu czujemy się lepiej

"nasz nowy burmistrz to przecież były pracownik urzędu w Marekach" - pracował również w Wołominie i co? - jak wygląda Wołomin? Ale dobre chęci i 5 fakultetów to nie wszystko, z pustego i Salomon nie naleje.
                                • maxx745i Re: Zielonka Marecka 22.02.11, 13:52
                                  sportif napisał:

> my tak mamy, że nawet jak u nas jest kiepsko a u sąsiada jeszcze gorzej - to od
                                  > razu czujemy się lepiej
                                  >
                                  > "nasz nowy burmistrz to przecież były pracownik urzędu w Marekach" - pracował r
                                  > ównież w Wołominie i co? - jak wygląda Wołomin? Ale dobre chęci i 5 fakultetów
                                  > to nie wszystko, z pustego i Salomon nie naleje.

widzę masz dostęp do tajnych informacji - ten wywód z Salomonem jest ciekawy - więc może nas uświadomisz ! jak to z tym jest ! no i poco zaczyna się inwestycje skoro jest puste ?
                                  • kama2201 Re: Wylewają asfalt? 03.06.11, 16:43
                                    Od 6 do 12 czerwca zamykają Marecką.Aby wylać asfalt?.Chyba tak.Wiadomość ze strony UM Zielonka.PozdKM.
                                    • dabrowa51 Re: Wylewają asfalt? 03.06.11, 20:26
                                      Tydzień będą wylewać asfalt na kawałku ulicy? ! ! ! .Nie mogą tego robić na 2 zmiany?!.
                                      • kama2201 Re: Wylewają asfalt? 03.06.11, 21:17
                                        Tak ,,długi"odcinek ulicy (z frezowaniem) to się robi w dwie doby.Może zamknęli na tak długo żeby po dwóch dniach ogłosić sukces skócenia remontu.I czekać na oklaski.PozdKM.
                                      • jonn1 Re: Wylewają asfalt? 03.06.11, 22:33
                                        Tydzień będą wylewać asfalt na kawałku ulicy? ! ! ! .Nie mogą tego robić na 2 zmiany?!.
                                        • sportif Re: Wylewają asfalt? 03.06.11, 23:52
                                          dobrze piszesz dżon
                                        • dabrowa51 Re: Wylewają asfalt? 04.06.11, 16:24
                                          W swoim życiu zawodowym pracowałem nawet na .... 3 zmiany.Prace związane z modernizacja dróg czy ulic wykonywane na 2 zmiany to niemalże ... norma.Ulica w centrum miasta powinna być remontowana bardzo sprawnie!. To powinien być jeden z warunków przetargu !.Rozgrzebana w roku ubiegłym ulica doczekała się połowy roku następnego .... .Co do warunków pogodowych ..... jesli będą pracować tylko po kilka godzin dziennie to pewnie doczekaja sięi niekorzystnych warunków pogodowych!.Czego ja chcę?Powiem czego nie chcę ... .Nie chcę jeździć slalomem przez niemal rok z powodu źle zaplanowanego remontu ! ! ! .Byłem w ubiegłym tygodniu na przeglądzie..... zawieszenie do naprawy.Chyba Marecka ma w tym swój udział !.
                                          • sportif Re: Wylewają asfalt? 04.06.11, 22:13
                                            "Nie chcę jeździć slalomem przez niemal rok z powodu źle zaplanowanego remontu"
                                            po co jeździć slalomem - ja jeżdżę 30 km/h i nie mam żadnych problemów z zawieszeniem
                                            • mieszkanieczielonki Re: Wylewają asfalt? 05.06.11, 00:59
                                              Sportif, zapomniałeś, że kiedyś podałeś na tym forum iż nie masz samochodu, a jeździsz wyłącznie rowerem! Więc nie bujaj!
                                              • sportif Re: Wylewają asfalt? 05.06.11, 10:53
                                                tak, napisałem, samochód jest na brata, ja korzystam z niego raz w miesiącu robię 10km robiąc większe zakupy.
                                                • dabrowa51 Re: Wylewają asfalt? 05.06.11, 11:20
                                                  Raz w miesiącu 10 km ? ! .I się chełpisz,że zawieszenie całe?!.Czy takie śladowe ilości przejechanych km uprawniają Ciebie do dyskusji w tym wątku? !.
                                                  • sportif Re: Wylewają asfalt? 05.06.11, 11:40
                                                    no może 12km
                                                    chełpię się i jestem hepi, że zawieszenie całe
                                                    "Czy takie śladowe ilości przejechanych km uprawniają Ciebie do dyskusji w tym wątku?"
                                                    myślę, że jak byś jeździł z dozwoloną prędkością, to nie musiałbyś co chwilę robić remontu zawieszenia i nie musiałbyś jeździć Marecką slalomem stwarzając zagrożenie dla wszystkich użytkowników
                                                    --
                                                    Lubię to i tamto
                                                  • kama2201 Re: Wylewają asfalt? 05.06.11, 13:55
                                                    Lubię wypowiedzi Sportifa na każdy temat.PozdKM.
                                                  • dabrowa51 Re: Wylewają asfalt? 06.06.11, 08:33
                                                    Sportif , samochodem jeżdżę mniej więcej tyle lat ile Ty "liczysz wiosen"/od 1978/.Mam maksymalne zniżki w Warcie .... jeśli Ci coś to mówi .W moim wpisie nie ma o tym,że "CO CHWILĘ" muszę robić zawieszenie !.Nadinterpretacja!.
                                                  • sportif Re: Wylewają asfalt? 06.06.11, 08:53
                                                    ile Ty "liczysz wiosen"/od 1978

ba, chciałbym być tak młody, ale "to se ne vrati, Pane Havranek" dobrowa51

"jeśli Ci coś to mówi"

nie, ale mów do mnie jeszcze
                                                    --
                                                    Lubię to
                                                  • dabrowa51 Re: Wylewają asfalt? 06.06.11, 10:07
                                                    Ale mi się "dyskutant" trafił !.Nawet tekstu pisanego nie jesteś w stanie zrozumieć ?. Jestem kierowcą od 1978 roku to nie to samo co urodziłem się w 1978 rok? Poniał?.
                                                  • serchow Re: Wylewają asfalt? 07.06.11, 16:24
                                                    No i znowu brak informacji tak jak za Łossana. Mieszkający przy Mareckiej mogą tylko domyślać się kiedy nie dojadą do domu albo z niego nie wyjadą.
                                                    Czy to STARE czasy wróciły. I nie ważne czy to droga powiatowa czy inna. Jest w Zielonce.
                                                    Coś mi się zdaje, że znowu śpimy. A może ktoś obudzi naszych włodarzy.
                                                    Za nasze pieniądze budowana jest przecież ta droga.
                                                  • sportif Re: Wylewają asfalt? 07.06.11, 18:41
                                                    informacja była, że od 6 do 12 będzie nieczynna dla ruchu. Remont trwał wiele miesięcy i trudno było go nie zauważyć. Zielonka to taka Polska w pigułce, wiele rzeczy jest robione na odpie... ale idzie się do tego przyzwyczaić.
                                                  • jonn1 Re: Wylewają asfalt? 08.06.11, 01:01
                                                    sportif napisał:

> informacja była, że od 6 do 12 będzie nieczynna dla ruchu. Remont trwał wiele m
                                                    > iesięcy i trudno było go nie zauważyć. Zielonka to taka Polska w pigułce, wiele
                                                    > rzeczy jest robione na odpie... ale idzie się do tego przyzwyczaić.

Czy robimy to na odpie... jak to zauważyłeś czy też poważnie na poważnie, jeżeli mieliśmy obiekcje co do wykonania poprzedniej części ul. Mareckiej bo nie były odpowiednie warunki to mysle że dobrze że wykonawca poczekał do czasu odpowiednich warunków i teraz to zrobi. Mając na mysli szybkośc działań co do czasu decyzji i czasu wykonania takich prac to osoby bardzo zainteresowane aby sie wypowiedzieć obiektywnie powinny sie troszke zapoznac z przepisami zelcania i zawierania umów a potem dyskutować dlaczego tak długo, dlaczego tak a nie inaczej. Decydenci napewno by wykonali to w czasie takiem jakim sobie życzymy, ale własnie mamy do tego instrumenty administracyjne które skutecznie nas rozczarowuja i odwrotnie zabezpieczaja nas przed skutkami abyśmy za szybko nie zrobili tych prac. Kto troszeczke obserwuje nasze skromne inwestycje odniesie się również do dużych pozdr. j
                                                  • anj74 Re: Wylewają asfalt? 08.06.11, 10:10
                                                    Zielonka to taka Polska w pigułce, wiele rzeczy jest robione na odpie... ale idzie się do tego przyzwyczaić.

Może i tak, ale ten remont Mareckiej to jakieś kuriozum. Remontów polegających na wymianie nawierzchni to się w Warszawie praktycznie nie zauważa - droga zamknięta na 2-3 dni i koniec.
                                                  • sportif Re: Wylewają asfalt? 08.06.11, 11:35
                                                    skoro remont trwa tak długo, to niech wylewają asfalt 6 dni zamiast 3. Te 3 dni nas nie zbawią, ale niech to zrobią dobrze, dokładnie i niech starczy na wiele lat.
                                                  • arek27 Re: Wylewają asfalt? 08.06.11, 15:23
                                                    a kto się ze mną założy, że i tak ta Marecka to będzie "bubel"? To już widać gołym okiem, że się starali (bo to już ponad rok) ale wyszło jak zawsze :) Po pierwszych opadach intensywnego deszczu woda będzie stała na zakrętach. Zwłaszcza przed światłami koło kościoła....
                                                    Ach te nasze realia :)
                                                  • keszelm Re: Wylewają asfalt? 08.06.11, 21:08
                                                    Sportif: nie wiem czy tak byś mówił, gdybyś miał codziennie wątpliwości: wyjadę czy nie wyjadę, dojadę czy nie dojadę dziś do domu. Bo może już leją lub zagrodzili Ci wyjazd. Bo ich i urząd to widocznie nie interesuje. Oni pracują.....
                                                  • sportif Re: Wylewają asfalt? 08.06.11, 22:16
                                                    @keszelm
                                                    akurat dla mnie auto nie jest kwestią być albo nie być,
                                                    dziennie robię więcej kilometrów rowerem niż miesięcznie samochodem i nie jestem trendy jeśli chodzi o motoryzację.
    • serchow Re: Zielonka Marecka 09.06.11, 09:45
      Dziś nie mogłem wyjechać samochodem z domu. Oczywiście nikogo to nie interesuje. Jest remont. Nawet nie miałem z kim rozmawiać dlaczego nikt nie uprzedził. Pan inspektor z UM pewno jeszcze spał.
      Pan burmistrz miał ważniejsze sprawy jak to czy mieszkaniec wie czy wyjedzie z domu.
      Ot Zielonka......
      • blawatek33 Re: Zielonka Marecka 09.06.11, 13:03
        współczuję! No ale leją juz ten asfalt, czy nie?
      • blawatek33 Re: Zielonka Marecka 13.06.11, 09:13
        Ja dzisiaj rano jechałem Marecką (własnie ją otwierali). Jakość nowej nawierzchni oceniam na piątkę! Szkoda tylko, ze pasy są wymalowane a nie wyklejone taśmą odblaskową - tak jak to się robi w Wa-wie, która nie ściera się tak szybko jak farba (wide odcinek Mareckiej na północ od ronda "Harleya")
    • piotrwyszynski2010 [...] 11.06.11, 22:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kama2201 Otwarcie Mareckiej 12.06.11, 16:24
        Pan W. trochę pospieszył się z otwarciem ulicy Mareckiej.W niedzielę o 9 rano Marecka była zamknięta.Widać było wymalowane pasy.To może w poniedziałek da się przejechać.Teraz czekamy na remont ulic Lipowej i Wolności.PozdKM.
      • sportif . 12.06.11, 20:16
        Marecka wcale nie jest gotowa. To kolejna wiadomość z dupy wzięta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka