Dodaj do ulubionych

Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy

26.05.04, 11:47
Niewygodnie gadać na wątkach powyżej 100 postów. KRP jest dla nas ważne przy
wszystkich zastrzeżeniach, jakie możemy do niego mieć. Chodzi o to by było
coraz lepsze i cieszyło możliwie szerokie spektrum słuchaczy w regionie. A
region, co jest ważne, to Siedlce, Łuków, Biała Podlaska, Międzyrzecz
Podlaski, Węgrów, Łosice, Radzyń Podlaski, Włodawa (może?), Drohiczyn,
Sokołów Podlaski, Siemiatycze (może?), Mińsk Mazowiecki, Stoczek Łukowski,
Żelechów, Garwolin i może jeszcze więcej powiatów, miast i gmin.
Jakie jest to nasze KRP?
Obserwuj wątek
    • tramwajsiedlecki Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 26.05.04, 22:09
      Zawsze się zastawiałem nad tym, czy słychać KRP w Lublinie i Białymstoku,
      w najbliższych metropoliach regionalnych?
      • Gość: simply Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 00:29
        Przez Białystok ostatnio przejeżdżałem i na pewno tam KRP nie słychać. Z kolei
        w Lublinie mam trochę znajomych, którzy mówią, że muszą słuchać RLublin, bo
        KRP "nie dochodzi"...

I nie wiem czy wiecie, ale w RLublin też są audycje religijne ;) Ściślej rzecz
        ujmując - dla młodych !!!
        • Gość: lukasz Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 08:46
          Tak, w Radiu Lublin są audycje religijne, a właściwie jest jedna. W soboty po
          15 "Spojrzenia" - audycja KSM. Ten program na antenie Radia Lublin jest już od
          bardzo dawna, odkąd pamiętam zawsze był. Ale to jednyna audycja religijna,
          szkoda, ze w Radiu Lublin nie ma listy przebojów prowadzonej przez Darka
          Tureckiego, bardzo ją lubiłem. A teraz jest tylko "Najlepsza 10".
          Jak jade do Warszawy, to KRP zanika za Mińskiem Mazowieckim w Stojadłach, tak
          mi się wydaje. W Warszawie juz nie slychac, czasami da się jeszcze w stolicy
          udaje mi sie Radio Lublin zlapac, ale to chyba dlatego, ze mieszkam na 13
          pietrze na Grochowie :-)
          • Gość: kuba Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.nestle.pl 27.05.04, 09:02
            sluchanie KRPS w Wwie to tylko kwestia anteny w samochodzie...
            Polecam taka wtapiana w szybe i polaczona z ogrzewaniem szyby...
            Dzieki temu nawet we Wlochach sluchalem, a juz Mokotow, Grochow to z palcem :)
      • Gość: Kuba Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.nestle.pl 27.05.04, 07:18
        W Bialymstoku sa stali sluchacze najlepszej 10, nie wiem jak innych audycji.
        Nie sadze, zeby oszukiwali, ze wlasnei stamtad dzwonia i pisza
        • klemens.klemens Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 27.05.04, 10:49
          Wczoraj wieczorem odbierałem KRP w radiu samochodowym ze zwykłą antena w W-wie
          na Kabatach, zupełnie dobrze było słychac.
    • brat_szczepana Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 27.05.04, 11:24
      Ja mam pytanie z innej beczki. Dlaczego KRP nie emituje sygnału rds?
      Praktycznie wszystkie rozgłośnie wysyłają swoją nazwę + inne komunikaty
      tekstowe, a KRP nic. Wyświetla się tylko sama częstotliwość 101,7 .
      • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 27.05.04, 11:58
        brat_szczepana napisał:

> Ja mam pytanie z innej beczki. Dlaczego KRP nie emituje sygnału rds?
        > Praktycznie wszystkie rozgłośnie wysyłają swoją nazwę + inne komunikaty
        > tekstowe, a KRP nic. Wyświetla się tylko sama częstotliwość 101,7 .
        Z przyczyn technicznych.Używana przez KRPS radiolinia uniemożliwia
        przesyłanie sygnału RDS do nadajnika,postawienie kodera RDS przy nadajniku
        nie rozwiązuje sprawy,bo pojawia sie problem sterowania nim(znowu radiolinia),
        inne sposoby łączności koder-studio są zbyt kosztowne,ale pracujemy nad tym.
        Ścislej mówiąc lubelski Emitel nad tym pracuje od roku(do nich należy tor
        przesyłowy Siedle-Chotycze i urzadzenia pracujące na tym torze).Mam nadzieję że
        w niedalekiej przyszłości(wakacje?)zaczniemy nadawać RDS,ale początkowo będzie
        to RDS statyczny,co będzie później,zobaczymy.
        • brat_szczepana Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 27.05.04, 13:33
          Na początek dobrze by było nawet statycznie. W końcu nie mamy się czego
          wstydzić. KRP to jest to!
        • Gość: Agnes de Basel Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.public.unibas.ch 27.05.04, 18:14
          A jak to jest ze niektore radia mozna sluchac przez internet? (Tzn przez
          sluchawki albo glosniki, ale wejscie znajdziesz na stronach.)
          • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 27.05.04, 19:43
            Jest to tak,że niektóre radia wpuszczają swój sygnał w internet.
            Co do tego jest potrzebne:
            wskazane jest używanie specjalnego procesora dzwięku(co wymaga kasy),
            trzeba mieć porządny serwer(c.w.k.),przy serwerze jakiegoś firewalla(cwk),
            porzadne łącze(SDI nie nadaje się,z DSL można zaryzykować ale przy większej
            liczbie słuchających może rwać(wieksza jest pojeciem względnym)),najlepiej
            mieć POLPAK(cwk),do tego wszystkiego jakiś ludź co zadba o bezpieczeństwo
            tego wszystkiego(cwk),no i na koniec należy wynegocjować rozsądną stawkę
            z instytucjami takimi jak:ZAiKS,ZPAV,STOART(i perę innych,roszczących sobie
            prawo do reprezentowania praw artystów,TFUrców i wszystkich osób robiących kawę,
            sprzątających ,etc) co wymaga bdk(bardzo dużej kasy).
            Ale z czasem,kto wie,kto wie,na razie pracujemy nad tym tzn.szukamy bdk.
            Pozdrowienia dla całego University of Basel,bo czasmi chyba stamtąd piszesz.
            ----
            PRAWA MURPHY'EGO
            1. Jeżeli coś może się popsuć, to z pewnoscią się popsuje
            • Gość: lukasz Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 08:44
              Ja polecam Abradio.pl - firma, dzieki ktorej TRR bedzie nadawalo sygnal do
              interenetu, bardzo dobre warunki umowy i nic praktycznie was nie obchodzi,
              • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 28.05.04, 10:12
                > Ja polecam Abradio.pl - firma, dzieki ktorej TRR bedzie nadawalo sygnal do
                > interenetu, bardzo dobre warunki umowy i nic praktycznie was nie obchodzi,
                Hmm,nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem,czy naprawdę uważasz że wystarczy
                włozyć kawałek kabla z jakims wtykiem w odpowiednie gniazdo i to już koniec?
                A jakie parametry łącza oferuje twój dostawca,w jaki sposób dostarczysz sygnał
                do jego serwera,jak zrobisz żeby nikt niepowołany nie wszedł do Twojej sieci,
                czy sygnał internetowy będziesz obrabiał tym samym procesorem co radiowy?
                To są dwa różne przesyły,po obróbce sygnału na procesorze emisyjnym,musisz
                go jeszcze skompresować,a jest to kompresja stratna.
                Teoria jest prosta,jedno,drugie urządzenie,podłączyć,i nie działa!
                Zresztą,przeczytaj kilka innych praw Murphy`go,one naprawdę się sprawdzaja!

3. Jeżeli przewidziałeś cztery możliwe awarie i zabezpieczyłeś się przed
                nimi, to natychmiast wydarzy się piąta, na ktorą nie byłeś przygotowany.

11. Konieczność znaczących zmian w projekcie jest odwrotnie propor-
                cjonalną do czasu pozostającego do oddania tego projektu.

13. Jeżeli zakres bezpieczeństwa jest ustalony na podstawie doświadczenia
                twórców i obsługi naprawiającej, to dowolny użytkownik natychmiast
                znajdzie sposób, aby go przekroczyć.

-----
                PRAWA MURPHY'EGO
                2. Jeżeli coś może się popsuć w wielu miejscach, to pierwsze uszkodzenie
                wystąpi tam, gdzie wyrządzi najwięcej szkody.
                • Gość: lukasz Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 10:21
                  Żeby nadawać sygnał przez Ab radio wystarczy posiadać:
                  1. jeden odbiornik radiowy - moze byc malutki, najlepiej cyfrowy,
                  2. odbiornik powyzszy podlaczony do waszego PC komputera kablem.
                  3. wasz komputer - zwyczajny, biurowy ale z karta dzwiekowa typu SOUNDBLASTER
                  PCI 128
                  4. wasza karta dzwiekowa przetwarza w komputerze dzwiek z radia na pliki
                  5. w waszym komputerze jest oprogramowanie Windows Media Encoder 9,0, ktore
                  sobie za darmo sciagacie z internetu (podam adres)
                  6. nabyty "Encoder" konfigurujecie tak, aby kontaktowal sie z Serwerem
                  Medialnym w Pradze (chodzi o podanie waszego adresu strumienia) - nic
                  skomplikowanego, kilka danych wbic i tyle.
                  7. Komputer z ktorego bedziecie wysylac na serwer medialny dzwiek z waszego
                  radia musi miec swoje wlasne, oficjalne IP – port : tzn.nie moze go dzielic z
                  innymi komputerami w firmie.Jego przepustosc nie powinna byc mniejsza niz 64kb,
                  a wasz operator sieciowy powinien zostac poinformowany i wyrazic zgode na
                  publiczne IP (formalnosc) – inaczej wasz sygnal nie wyjdzie w swiat i bedziecie
                  go akurat emitowali w obiegu zamknietym w waszej firmie.

Odbiorca internetowo- radiowy nie musi niczego pobierac - program do
                  odsluchiwania WMP ma automatycznie w ramach podstawowego opakietowania Windows
                  w swoim komputerze
                  • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 28.05.04, 10:40
                    > 1. jeden odbiornik radiowy - moze byc malutki, najlepiej cyfrowy,
                    W przypadku TRR tylko cyfrowy,w przypadku KRPS mam wyjscie sygnału liniowego
                    ze stołu i z niego biorę sygnał
                    > 2. odbiornik powyzszy podlaczony do waszego PC komputera kablem.
                    Wyjście ze stołu łączę odpowiednim przewodem,stosując wysokiej jakości końcówki
                    np.Neutrik,z wejściem procesora internetowego
                    > 3. wasz komputer - zwyczajny, biurowy ale z karta dzwiekowa typu SOUNDBLASTER
                    > PCI 128
                    Prawidłowa nazwa tej karty dźwiękowej to"SZUM BLASTER"
                    > 4.....idt,itp,etc.....
                    podałeś sposób na puszczenie domowego,amatorskiego radia w sieć,
                    zapeleńcy mogą z tego korzystać
                    > odsluchiwania WMP ma automatycznie w ramach podstawowego opakietowania Windows
                    > w swoim komputerze
                    Sa tacy co trzymają się z dala od windy,wingrozy (czyli tzw.Windows),
                    i takich bardzo cenię
                    • Gość: lukasz Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 11:55
                      System Windows jest najpopularniejszym systeme nie tylko w Polsce, ale i na
                      świecie.
                      Co do sposobu robienia radia w internecie, to myślę, że pomimo, że to sposob
                      troche amatorski to jednak sprawdza sie. Z systemu Ab radio korzysta Radio Plus
                      i Eska z Krakowa. Dlatego polecam Ab radio i wam.
                      • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 28.05.04, 12:03
                        > System Windows jest najpopularniejszym systeme nie tylko w Polsce, ale i na
                        > świecie.
                        NIESTETY
                        Dołączam się do zaproszenia na kawę.Pogadamy.
            • Gość: Agnes de Basel Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.unibas.ch / *.urz.unibas.ch 29.05.04, 17:19
              Wlasciwie to rzeczywiscie czesto stad pisze. Pozdrowienia dla Ciebie i
              Murphy^ego.
              • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 20:46
                Uuups,małą fopę popełniłem.Z trzymiesięcznym opóźnieniem[wolno czytam :-)],
                dziękuję za pozdrowienia.Dziękuję w imieniu swoim i Murphy`ego.Murphy
                powędrował do bazy sygnaturek,czeka na lepsze czasy.Szkoda że na forum
                nie można wstawiać losowo sygnaturek,tak jak na grupach dyskusyjnych.
                Efekty czasami są ciekawe....
    • klemens.klemens Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 28.05.04, 11:01
      Czy jest w KRP jakaś audycja dla tzw. wątpiących lub poszukujących?
      • Gość: Baxter Dla wątpiących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 11:19
        Jest dla trzeźwiejących alkoholików (sic!)
        • klemens.klemens Re: Dla wątpiących 28.05.04, 11:42
          To wiem, chyba nawet wczoraj wieczorem leciała "spowiedź" jednego takiego pana
          w eter.
          Mnie chodzi o audycje traktujące o istocie wiary, dyskusji z "niedowiarkami",
          mocowaniu się z różnej natury rozdarciami moralnymi w świetle wiary.
    • muchawka Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 28.05.04, 18:08
      Jest chyba taka audycja, ale nie mogę sobie w tej chwili dobrze przypomnieć.
      Może to są pogadanki ks.Miszczuka?
      • Gość: lukasz Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: 195.94.216.* 29.05.04, 09:44
        To moze chodzi o audycje biskupa, nie sluchalem, ale wydaje mi sie, ze ta
        audycja jest dla wątpiących i poszukujących. A czy są w KRP jakieś audycje dla
        młodzieży - religijne? Bo nigdy się z taką niespotkałem :-(
        • gaziarz Łukasz, zadziwiasz mnie 29.05.04, 11:54
          Jak to jest, ze nawet prosty inzynier widzi bledy ortograficzne i nie tylko w
          kazdym Twoim poscie.
          Niezly z Ciebie dziennikarz.
          Ale zeby nie czepiac sie tylko dla czepiania odpowiem Ci, ze mimo nieobecnosci
          w Siedlcach wiem, ze sa audycje w piatek wieczorem i jakos w niedziele. Drogami
          Mlodosci i Lista Przebojow Drogami Mlodosci.
          A ze jestes wnikliwy i umiesz poszukiwac informacji, to zostawi Ci znalezienie
          tej audycji w sieci (bo chyba ma oddzielna strone).
          pzdr
          • Gość: lukasz Re: Łukasz, zadziwiasz mnie IP: 195.94.216.* 29.05.04, 15:29
            Posty na tym forum zwykle są wpisywane pod wplywem chwili i z zawrotną
            szybkością, a więc mogą pojawić się i błędy ortograficzne, za co przepraszam,
            Co do audycji, dziekuje adres juz znalazlem: www.drogami.kdm.pl
          • no_login Re: Łukasz, zadziwiasz mnie 29.05.04, 16:44
            A Szanowny Kolega Gaziarz nie zauważył ze szable do pochew juz schowane,
            tomahawki głęboko zakopane i że szykujemy sie do wypalenia fajki pokoju,
            tylko nie wiem czym ją napełnić,zwykłą trawą czy jakimś zacnym tytoniem?
            ------
            PRAWA MURPHY'EGO
            2. Jeżeli coś może się popsuć w wielu miejscach, to pierwsze uszkodzenie
            wystąpi tam, gdzie wyrządzi najwięcej szkody.
            • gaziarz Re: Łukasz, zadziwiasz mnie 29.05.04, 17:26
              najprawdziwsza gandzia.. to i ja chetnie wypale te fajke
              • Gość: GrzeS Re: Łukasz, zadziwiasz mnie IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 17:41
                Zważywszy na ostanie oświadczenie Gaziarza, zaczynam kumać jego obiekcje do JJ.
                • gaziarz Re: Łukasz, zadziwiasz mnie 29.05.04, 23:33
                  Jak szanowny redaktor na antenie wklada w usta swych wspanialych realizatorow
                  slowa, ktorych mniemam, nie wypowiedzieli, to trudno.
                  Ale o co chodzi z oswiadczeniem Gaziarza?
              • no_login Re: Gaziarz, zadziwiasz mnie 29.05.04, 17:41
                Przecież ty nie palisz!?
                • gaziarz Re: Gaziarz, zadziwiasz mnie 29.05.04, 23:29
                  zalezy czego i kiedy :)
    • Gość: Westwind Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 14:49
      W jakie dni i o której godzinie jest audycja biskupa siedleckiego?
      • Gość: simply Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 00:06
        Zacytuję po prostu stronę KRP:

W każdy wtorek, o 21.40 polecamy Państwu audycję "Wokół małżeństwa i rodziny
        chrześcijańskiej". W rozmowach z udziałem Księdza Biskupa Zbigniewa
        Kiernikowskiego, Grzegorza Skwarka i zaproszonych do studia gości najważniejsze
        jest uchwycenie istoty rodziny chrześcijańskiej w codziennym życiu.
        "Bardzo zależy mi na tym - podkreśla autor i pomysłodawca audycji, Ksiądz
        Biskup Zbigniew Kiernikowski - byśmy mogli patrzeć na życie małżeństwa i
        rodziny chrześcijańskiej w sposób bliski życiu, a jednocześnie byśmy mogli
        odróżniać to, co jest tylko patrzeniem ludzkim od tego, co jest spojrzeniem w
        świetle Słowa Bożego i pod natchnieniem Boga, zgodnie z nauką
        Kościoła."

Podczas trwania audycji czynny jest telefon do studia Katolickiego Radia
        Podlasie - 0 25 644 65 55.
        Można też pisać listy na adres:
        Katolickie Radio Podlasie
        ul. Biskupa Ignacego Świrskiego 56
        08 110 Siedlce
        z dopiskiem „Wokół małżeństwa i rodziny chrześcijańskiej”
        Drogą listowną prowadzący audycję przyjmują także zgłoszenia od małżeństw
        zainteresowanych bezpośrednim udziałem w rozmowach w studio.

Osoby zainteresowane otrzymaniem audycji "Wokół małżeństwa i rodziny
        chrześcijańskiej" w formie dźwiękowej prosimy o kontakt mailowy:
        g.skwarek@radiopodlasie.pl
        =========

chyba wszystko jasne, ? ;) pzdr2all
    • muchawka Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 01.06.04, 08:00
      Jeżeli mi się uda, to dziś posłucham. Bardzi ciekawy jestem, jak wychofdzi
      "w praniu".
      Takie pytanie: wczoraj w wiadomosciach KRP informowano o nadawaniu imion Jana
      Pawła II i kardynała Wyszyńskiego. Imię papieża ma otrzymać szkoła gdzieś w K.
      Bądź tu mądry i domyśl się gdzie to jest. Diecezja rozległa, a nazwa
      miejscowosci znana pewnie w najblizszej okolicy. CZy nie mozna powiedzieć np. :
      w miejscowości K. koło Łukowa, Włodawy czy Mokobodów?
      Podobnie gimnazjum nr 4 w Siedlcach - 4 kojarzy się z ul. 10 lutego, ale na
      pewno to nie ten adres. Właściwej ulicy nie podano. Skąd mam wiedzieć gdzie
      miesci sie owo gimnazjum nr 4?
      Jeżeli już informować, to dlaczego nie dokładnie?
      • brat_szczepana Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 03.06.04, 12:11
        Nie wiem, dlaczego tak jest, ale tak samo jest napisane w wersji elektronicznej
        www.radiopodlasie.pl/index.php?show_sdnews=441
        Czy to takie ważne?
    • razowiec Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 26.08.04, 11:24
      Jakoś latem temat radia przycichł. Co nowego pod nową kapitańską batutą?
      • izaza Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 26.08.04, 11:38
        wystarczy posluchac:) muzyka...
        • razowiec Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 26.08.04, 11:43
          Rano słyszałem krótko w samochodzie "Z pierwszych stron gazet" i zastanowił
          mnie jeden komentarz do artykułu w Naszym Dzienniku o braku jednosci wśród
          polskich polityków, jakby wśród niemieckich czy innych panowała wyłącznie
          niezamącona harmonia.
        • krzysztofplebs Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 30.08.04, 21:53
          Swego czasu nadawała na falach tego "Katolickiego" autentyczna, skazana
          prawomocnie złodziejka i oszustka bawiąca się w lekarza...i dziennikarza
          • razowiec Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 31.08.04, 10:39
            Skoro "nadawała", to znaczy, że już nie nadaje. A poza tym, co ma piernik do
            wiatraka?
          • Gość: jaro Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 31.08.04, 22:24
            ale ona była pewnie z SLD
            • krzysztofplebs Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 01.09.04, 05:03
              z korzeniami w Izraelu
              • adamwest Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 01.09.04, 13:27
                ot, argument na miarę plebsu. Widać, że złodziejka miała jakieś koligacje z
                Jezusem
                • krzysztofplebs Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 02:22
                  Ostatnio podobno sprząta w RFM...
                  • Gość: jaro Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 02.09.04, 15:17
                    Krzysztofplebs, mam dla Ciebie propozycję. W piątek na fortach przy ul.
                    Racławickiej w W-wie zapłonie wielki stos, na którym każdy artysta, dziennikarz
                    i inny twórca będzie mógł spalić "swojego wstyda". - Patrz Życie Warszawy
                    02.09.04 str.8. Proponuję abyś wszystkie swoje teksty tam zaniósł i spalił. Z
                    Sulejówka tam niedaleko. Ty rano wstajesz, to zdążysz.
                    • Gość: Pawełek Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.bci.net.pl 02.09.04, 15:35
                      Gość portalu: jaro napisał(a):

> Krzysztofplebs, mam dla Ciebie propozycję. W piątek na fortach przy ul.
                      > Racławickiej w W-wie zapłonie wielki stos, na którym każdy artysta,
                      dziennikarz
                      >
                      > i inny twórca będzie mógł spalić "swojego wstyda". - Patrz Życie Warszawy
                      > 02.09.04 str.8. Proponuję abyś wszystkie swoje teksty tam zaniósł i spalił. Z
                      > Sulejówka tam niedaleko. Ty rano wstajesz, to zdążysz.

No tak, tylko, że spal wstyda dotyczy raczej prac fotografików, grafików i
                      ludzi z pogranicza sztuki i kreacji agencji reklamowych (taki jest (pierwotnie
                      był) zamysł Betleja), ale cóż zapewne gryzipiórkowe twory też tego dnia licznie
                      spłoną...:-)

PS. Prawdopodobnie tam będę, więc może poznam Pana Krzysztofa :-)
                    • krzysztofplebs Re: Sam sie spal 03.09.04, 05:26

> Krzysztofplebs, mam dla Ciebie propozycję. W piątek na fortach przy ul.
                      > Racławickiej w W-wie zapłonie wielki stos, na którym każdy artysta,
                      dziennikarz
                      >
                      > i inny twórca będzie mógł spalić "swojego wstyda". - Patrz Życie Warszawy
                      > 02.09.04 str.8. Proponuję abyś wszystkie swoje teksty tam zaniósł i spalił. Z
                      > Sulejówka tam niedaleko. Ty rano wstajesz, to zdążysz.
                      Sam się spal! Chociaż może lepiej nie, bo będzie straszny smród...!
                      • Gość: jaro Re: Sam sie spal IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 03.09.04, 22:44
                        musiał bym nazywać się M....g i mieć dużo, tak jak Ty "wstydów"
                • Gość: jaro Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:37
                  Niedługo KRP będzie miało konkurenta - Radio Siedlce. Co prawda o mniejszym
                  zasięgu, ale jednak.
                  • emenemki Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 17:39

> Niedługo KRP będzie miało konkurenta - Radio Siedlce. Co prawda o mniejszym
                    > zasięgu, ale jednak.

A skąd takie informacje, no i oczywiście kiedy? Tak z czystej ciekawości pytam.
                    • Gość: jaro Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 02.09.04, 17:46
                      Jak wszystko dobrze pójdzie to w styczniu 2005 usłyszysz.
                      • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 17:58

> Jak wszystko dobrze pójdzie to w styczniu 2005 usłyszysz.

PRAWA MURPHY'EGO

1. Jeżeli coś może się popsuć, to z pewnoscią się popsuje
      • Gość: jaro Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 31.08.04, 22:22
        pod jaką kapitańską - kapłańską.
        • Gość: Westwind Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.04, 12:55
          O ile się nie mylę, to dyrektor radia nazywa się ks. Kapitan.

Nowość: na moim wyswietlaczu radiowym pojawił się napis PODLASIE.
          Gratulacje!
          • tramwajsiedlecki Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 20:15
            Też dziś to zauważyłem. Napis jest nieruchomy, może tylko u mnie?
            • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 20:36
              Niestety,RDS jest statyczny tzn.może wyświetlać jeden nieruchomy
              osimioznakowy text.Dynamiczny RDS w planach.Na razie poprawki wymaga
              RT i godzina.BTW w niektórych krajach ,między innymi u zachodnich
              sąsiadów,dynamiczny RDS jest zabroniony.
              • tramwajsiedlecki Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 20:43
                Ja się cieszę nawet z tego statycznego. Lepszy taki niż żaden.
                • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 20:49
                  Moja natura wiecznego malkontenta nie pozwala mi zgodzić
                  się z Twoim zdaniem.
                  • tramwajsiedlecki Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 20:49
                    OK, to znaczy, że będzie tylko lepiej i więcej.
                    • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 20:52
                      :-))))) ,to natura znowu się odezwała
                      • tramwajsiedlecki Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 20:55
                        Tego Ci zazdroszczę: będąc malkontentem jesteś upartym optymistą.
                        • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 21:18
                          A moim ulubionym powiedzeniem jest:
                          Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być jeszcze gorzej.
                          Nie wiedziałem że tak wygląda optymizm ;-)
                          • tramwajsiedlecki Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 21:28
                            Czyli jesteś ostoją w morzu desperacji i kotwicą dla panikarzy.
                            Przekładając na polski tekst ten brzmi - panowie, o co chodzi, nie takie byki
                            brało się za rogi i ... nie ze mną te numery Brunner!
                            Dobrze jest mieć takiego szefa, nie mówiąc już że kumpla.
                            • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 02.09.04, 21:45
                              Miód Waćpan lejesz na mą nikczemną duszę.
          • krzysztofplebs Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 03.09.04, 05:28
            Albo "święta" Alicja...
      • Gość: ????? Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 12:13
        www.mleczko.pl/index.jsp?menu=10&actual=13
        • gaziarz Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 12.09.04, 13:37
          jednoznaczne mam skojarzenia, kim jest osoba w srodku...
          • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 12.09.04, 14:28
            ???????????????????
    • brat_szczepana Katolickie Radio Podlasie - przerwa w emisji 15.09.04, 15:19
      16 września w godzinach od 7.00 do 14.00 nastąpi przerwa w emisji programu
      Radia Podlasie.
      Przewrwa spowodowana jest koniecznością konserwacji urządzeń nadawczych w
      Chotyczach.
      Zapraszamy do słuchania programu od godziny 14.00.
      www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=968&news_cat=1&PHPSESSID=174eb53a131c1273947fe2e626ecf3fe

Swoją drogą napis PODLASIE też zgasł. Dlaczego?
      • no_login Re: Katolickie Radio Podlasie - przerwa w emisji 15.09.04, 16:46
        15 września ok godz.5.30 nastąpiła awaria nadajnika Radia Podlasie :-(
        Ponieważ program nadawany jest z nadajnika awaryjnego,nastapiło
        pogorszenie sygnału i nie jest nadawany RDS>
    • razowiec Re: Katolickie Radio Podlasie - podyskutujmy 28.09.04, 20:36
      Na wyświetlaczu widać PODLASIE. Działa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka