wacek41.2 13.04.12, 17:48 Dziś dowiedziałem się, że powinienem wpisać się na polską listę hańby bo nie wierzę w smoleński zamach. - Niniejszym to czynię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efaster Re: Lista hańby 14.04.12, 01:34 ja też się dopisuje :) ostanie w co uwierzę to zamach na samolot Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: Lista hańby 14.04.12, 10:13 O polityce na regionalnym forum? Tu też nam potrzeba kłótni i niesmaku? Może warto takie tematy trzymać z dala od wspólnego forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Lista hańby 14.04.12, 10:28 Popieram:). Tzn precyzując to popieram zamknięcie tematu, polityka to nie jest najprzyjemniejszy temat, a zwłaszcza w naszym kraju. Nie sądzę aby ciągnięcie tematu tutaj na forum było dobrym pomysłem... Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Lista hańby 14.04.12, 11:45 Też popieram zakończenie tego wątku. Może przecież odezwać się "znawca" politycznych "faktów" i świeżości podkoszulek osób mających odmienne niż jego poglądy. Wtedy dopiero się zacznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Lista hańby 14.04.12, 12:27 Przypadkiem znalazłem informację, że znany polski badacz teorii spiskowych właśnie zdemaskował jeszcze jedno kłamstwo, tym razem w sprawie najsłynniejszej katastrofy morskiej - zatonięcia przed wiekiem słynnego Titanic'a ;) Wygląda na to, że przedstawiciele ówczesnego brytyjskiego rządu i komisji badającej przyczyny katastrofy również zapewniły sobie poczesne miejsce na liście hańby ;) Szczegóły tutaj: wyborcza.pl/1,95892,11533632,Kaczynski_o_Titanicu___cala_prawda_o_katastrofie__.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Lista hańby 14.04.12, 13:18 Nie no wiesz, teoretycznie to wszystko jest możliwe i w przypadku Smoleńska i Titanica, ale w co wierzymy i co jest w miarę chociaż sensowne to zupełnie inna bajka:) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Lista hańby 14.04.12, 14:25 Dla mnie cudza wiara, nawet ta fałszywa, nie stanowi problemu, dopóki nie próbuje się mnie na nią, na siłę nawracać :) Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Lista hańby 14.04.12, 19:50 Jak zaczales to usłyszysz. Jesli ktos nie wierzy w zamach to jego prawo i nikt nie ma tu pretensji. A jesli ocene faktow opierasz na wierze to coz tez twoje prawo. Ja wole spokojnie i powoli analizowac fakty. A zarzut dotyczyl ludzi ktory nie wykonuja swoich obowiazkow. Wymienie kilka zaniechan - brak przez prawie 2 lata jakichkolwiek sekcji zwlok - brak wlasnych profesjonalnych fotografii na miejscu katastrofy - brak oficjalnej reakcji na raport MAK - pisanie prawie dwa lata o naciskach i wplywie gen. Błasika choć nie bylo dowodow na jego obecnosc, opieranie na tym "fakcie" wersji katastrofy, gdy ta wersja sie zawalila to stwierdzenie jakze odkrywcz przeciez to nie ma znaczenia Przypominam ze gen. Błasik ma rodzinę która przez 2 lata musiala sluchac tych bzdur, przypominam ze byl to general Wojska Polskiego - przypominam ze rzad nic nie robi od 2 lat a plecie bzdury np o kopaniu na metr o dodskonalej wspolpracy z Rosjanami (slyszalem wielokrotnie) - przypominam ze awansowano p. kpoacz (to ta od kopania na metr) pana generala z BOR itd. A zarzuty padly gdy widac wyraznie ze cos sie dzieje z wrakiem i rzad znowu nic nie robi. Przypominam ze wladza nie odpowiedziala na zadne z pytan ktore kraza po kraju, nie podejmowana jest merytoryczna dyskusja z tezami naukowcow od Macierewicza. PS Przypominam ze J. Kaczynski stracil w Smolensku brata blizniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek41.2 Re: Lista hańby 14.04.12, 21:33 gin. nie ulega wątpliwości, że należą się wyrazy współczucia nie tylko za stratę brata, ale wszystkim którzy stracili swoich bliskich również. Zgoda. Ale to nie upoważnia nikogo do mówienia że kto nie wierzy że "zostali zdradzeni o świcie" to jest na liście hańby, tak samo jak ten który mówi że L. Kaczyński był złym prezydentem "to jest łajdakiem" Czy to wolno mówić J. Kaczyńskiemu tylko dlatego że stracił brata? Dlaczego nie zastanowisz się nad słowami z czarnej skrzynki "prezydent nie podjął jeszcze decyzji"? dlaczego twierdzisz że kogoś tam nie było w kokpicie skoro nie zidentyfikowano wszystkich głosów. A obecność jakiegoś generała w kokpicie wynika z nagranych wypowiedzi pilotów "witamy generała". Odnośnie wraku to nie ulega wątpliwości że powinien już być w Polsce, tylko nie wiem jak to załatwić. Przecież Gromu nie wyślemy. Odnośnie Macierewicza to nie rozśmieszaj ludzi.A jeszcze odnośnie zdjęć. Przecież byli tam dwa tygodnie nasi prokuratorzy wojskowi i zrobili wszystko co potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Lista hańby 14.04.12, 22:49 1. O czym swiadcza slowa prezydent nie podjal jeszcze decyzji? To przyczyna katastrofy wersja nowa MAK lub Miller. Juz wam nic nie zostalo? Zrerszta wcale nie jestem pewien czy te slowa to nie kolejna produkcja MAK. I te slowa to przyczyna kaatastrofy? Twoja teza jest smieszna w kontekscie slow pilota o odejsciu na drugi krag. Oni po prostu probowali odleciec a lecieli zgodnie z procedurami. 2. Witamy generalato piekne to odpowiedz mi gdzie general byl w tym kokpicie? A tak w ogole stal w trakcie ladowania na byle jakim lotnisku doswiadczoony general. I jak juz nie ma wypowieedzi generala (to mial byc nacisk) to dorabiacie nowe slowa. A przeciez obecna wersja mowi ze nie ma znaczenia czy byl czy nie byl? Z polozenia cial wynika ze go tam nie bylo, nie leekcewaz komisji Macierewicza tylko poczytaj uwaznie. A zreszta probowali pilocvi odleciec. 3. Fotografie poszukaj wypowiedz doswiadczonego fotografa na komisji sejmowej, on ogladal te fotografie, bez oznacznikow bez podania parametrow aparatu, kompromitacja. 4. A jesli komisja Macierewicza pieprzy to nic trudniejszego aby ekspert z komisji Millera wyszedl i osmieszyl w debacie tezy ludzi Macierewicza. Nie widzialem aby sie ktorys odwazyl. Klich (nie minister gada jak potluczony) wypoweidzi bez sensu ladu i skladu, brak debaty naukowej, przeciez to twoim zdaniem obaliloby tezy Macierewicza (profesorow). 5. Panstwo ma narzedzia pieniadze ludzi i nie potrafi przekonywujaco obalic teezy oszolomow. Nie zastanawiasz sie dlaczego? Dlaczego eksperci rzadowi nie podejmuja debaty? Nie zastanawia cie to? 6. Niech ktos poda realny powod dlaczego Macierewicza nie nalezy sluchac? Ja wiem ze oszolomem zostal gdy podal liste agentow. I w 100% sie potwierdizla. 7. A Gromu raczej nie wyslemy, ale nikt tego nie zada. Trzeba zrobic cokowliek. Pomiedzy nic nie robieniem a wysylaniem wojska istnieje miliony rozwiazan. Ale moze warto jednak zrobic cokolwiek. Cokolwiek cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek41.2 Re: Lista hańby 15.04.12, 13:00 gin, ale dlaczego pomijasz odpowiedzi na postawione pytania które postawiłem. odnośnie listy hańby, zdradzonych o świcie czy łajdakach. Ja wiem co nie wygodne to PiS też pomija. Odnośnie listy Macierewicza i jej 100% wiarygodności to coś niestety nie doczytałeś. I na koniec mnie nie interesuje raport pani generał, bo znam polski raport. I na koniec. Przestańcie grać tragedią wielu ludzi w celach politycznych. To należy się tym wszystkim którzy w tym tragicznym wypadku zginęli. Dla wielu którzy wierzą w zamach nawet niebiańska komisja, która nie potwierdziła by wersji zamachu też byłaby niewiarygodna. - koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Lista hańby 15.04.12, 22:32 Odpowiedziałem ci ze lissta hanby nie dotyczy ludzi ktorzy mysla sobie jak mysla tylko tych co nie wykonuja swoich panstwowych obowiazkow za ktore biora piniadze. A co do grania tragedia, owszem apeluje aby nie grac i nalokalnym forum nie zaczynac tematow ogolnopolitycznych bo to chyba polityczna gra. Zaczales polityke dostales odpowiedz merytroczna i jeszcze probujesz mi zarzucac ze ja jestem politycznym graczeem. Nie jestem i nie bede, ale jak bdziecie zaczynac liczacc na cisze na forum to odpowiem. Twoi koledzy slusznie wyczuli ze wkrczasz na niebezpieczny grunt, bo z argumentami moze byc problem. Probowali cie uciszyc, ale ty lubisz dyskusje. Mozemy dalej dyskutowac? Co np myslisz o face liftingu wraku? Bo chyba od tego sie zaczela obecna polityczna dyskussja. Czyzbys akceptowal takie face liftingi? Co myslisz o panstwowej komisji ktora wklada w oficjalnym panstwowym komunikacie w usta generala Błasika tekst ktory ypowiedzial kto inny. Czy twoim zdaniem to dowod profesjonalizmu? I czy tak kompetentnej komisji mozna twoim zdaniem wierzyc? Komisji ktora kreuje nieistniejace fakty. Co myslisz o wypowiedzi szef PAN prof. Kleibera na lamach GW zeby w zwiazku z watpliowsciami powierzyc badanie komisji skladajacej sie z zagranicznych naukowcow czy autorytetow? Skoro twierdzisz ze ja nie odpowiadam no pytania to moze w swojej laskawosci odpowiesz chocby na jedno moje. Bo do tej pory ni zauwazylem abys to robil. A na koniec czy nie wypadaoby aby ktos kto plótł bzdury przeprosil rodzine śp. generała? To wg ciebie przekracza mozliwosci fachowcow z komisji i polityków. PS Pogadamy dalej, czy juz odpuszczas? Odpowiedz Link Zgłoś
pol_lop Re: Lista hańby 15.04.12, 02:00 wacek41.2 napisał: > Dziś dowiedziałem się, że powinienem wpisać się na polską listę hańby bo nie wi > erzę w smoleński zamach. - Niniejszym to czynię. A ja mam na to tylko jedną odpowiedź. Są nią te dwa francuskie filmy dokumentalne: Rosja - długie ręce władzy - www.youtube.com/watch?v=aYEMfYE86jk System Putina - www.youtube.com/watch?v=A0T-hRNS9Q8 I możemy gadać po tym gdy je rzeczywiście obejrzysz (co jest skrótową esencją współczesnej rzeczywistości w dzisiejszej Rosji - a o niej więcej wyczytamy w szczegółowej literaturze, którą z resztą mogę polecić) Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Lista hańby 16.04.12, 08:32 Chłopaki skończcie dyskusję bo to bez sensu. Niech każdy ma własne zdanie ale niech je zatrzyma dla siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kts10 Re: Lista hańby 16.04.12, 20:42 i w koło to samo! Smoleńsk, Smoleńsk, Tusk, matka Madzi... Odpowiedz Link Zgłoś
xaveri Re: Lista hańby 16.04.12, 20:57 Ktoś Ci każe czytać / słuchać? Nie pasuje - zmień kanał! Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate.rece Re: Lista hańby 16.04.12, 22:27 co tu wiele rozważać tylko Bóg wie jak było tak naprawdę możliwe że w 100% nigdy nie będziemy wiedzieli jak było więc po co się kłócić, ci którzy chcą próbują znaleźć odpowiedź na nurtujące ich pytania, a nie każdy musi wierzyć w teorie Kaczyńskiego czy innych proste Odpowiedz Link Zgłoś
selena1225 Re: Lista hańby 17.04.12, 16:26 popieram, takie gadanie rzeczywiście nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
kruszyna814 Re: Lista hańby 25.04.12, 12:18 Spisek i zamach, zamach i spisek... błągam...dajcie juz spokój... Szkoda ze kazdy WYPADEK nie jest rozpatrywany tak jak Smolensk... Odpowiedz Link Zgłoś