Dodaj do ulubionych

Rozpaczliwie szukam tematów!!!

14.07.04, 19:02
Szukam tematów (najchętniej bulwersujących), bo cierpię na posuchę. Proszę o
wpisy. Zajmę się problemami na łamach ZS.

pozdrawiam

em
Obserwuj wątek
    • Gość: Lokator Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 21:10
      Właściciel lub lokator mieszkamia w bloku ma obiecany zwrot kosztów koniecznych inwestycji(np. wymiana okien) dopiero po trzech latach. Bez odsetek!!!!
      Czy to jest zgodne z prawem?
      • razowiec Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 14.07.04, 23:43
        Kto i dlaczego postawił betonowy parkan na przyszłym przdłużeniu ul.Rynkowej
        w kierunku biblioteki AP?
        • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 15.07.04, 08:18
          razowiec napisał:

> Kto i dlaczego postawił betonowy parkan na przyszłym przdłużeniu ul.Rynkowej
          > w kierunku biblioteki AP?

Ten temat wydaje się być szczególnie interesujący...i taki pikantny...:-)))
      • Gość: Wacek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:29
        To się ciesz, że Ci obiecali zapłacić chociaż część za wymianę okien. Ja
        mieszkam we wspólnocie i muszę sam sobie naskładać, żeby okna wymienić. Jeżeli
        by mi coś zwracali to bym chwalił tych co zwrócą pod niebiosa.
      • Gość: elly Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 11:18
        Ja wymieniłam na własny koszt i choćbym chciała to nikt mi nie zwróci ani centa. A jak by się znalazł ktoś, kto by zwrócił, to poczekam nawet i 5 lat. Kasiora zawsze się przyda. Tak więc nie narzekaj.
    • Gość: ale jaja Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:41
      Szukam tematów (najchętniej bulwersujących), bo cierpię na posuchę. Proszę o
      > wpisy. Zajmę się problemami na łamach ZS.

Mistrzostwo Świata!!!
      Ale mamy dziennikarzy!!
      Yeah!!!!!
      szkoda że nie można przekazać wybuchu śmiechu
      • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 16.07.04, 02:11
        Tego jeszcze nie grali, ale z nazywaniem tego "dziennikarstwem" to lekka
        przesada...
        • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 16.07.04, 23:38
          też tak uważam, 100 proc racji
          • Gość: synoptyk Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.04, 11:01
            W odróżnieniu od Pawełka wydaje mi się, że z tym parkanem musi być jakiś numer.
            No bo jeżeli zaplanowana jest ulica i ktoś w tym miejscu coś buduje tzn., że
            dostał na to pozwolenie. W grę wchodzi więc ew. korupcja, przekupienie
            urzędników lub absolutna samowolka. Tak czy siak, pachnie mi to sporymi
            pieniądzerami.
            • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 17.07.04, 16:21
              To stara sprawa - prywatny właściciel ogrodzonego terenu nie miał ochoty
              sprzedać miastu działki pod drogę. Stąd przedłużenie Rynkowej jest...
              nieprzedłużone
              • Gość: Gość Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 22:05
                Taka jest wersja oficjalna.Bardzo wygodna dla niektórych
                urzędników.Problem w tym,że zanim rozpoczęto budowę ulicy
                wiadome było że jeden z właścicieli terenu nie sprzeda.
                No cóż,była kasa do wydania,(o ile mnie pamięć nie myli,
                to i wybory jakoś blisko były)więc ją wydano,jakaś firma
                zarobiła....
                • Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:11
                  Z tą ulicą wszystko jest OK. Ulica mieści się pomiędzy nowozbudowanym płotem
                  betonowym, a starym. Tam zostało 12m i przedłużeniu ul. Popiełuszki do
                  Sokołowskiej (róg Rynkowej) nic nie zagraża.
                  • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 16:03
                    Hej ma rację.

pozdr
                    • no_login Re: Rynkowa 23.07.04, 21:08
                      IMHO 12 metrów na ulicę to za mało.
                      Rynkowa ma ok.7-7.5m(jezdnii)+chodniki,
                      ledwo,ledwo zmieści się między płotami.
                      Trzeba jeszcze zrobić mały zygzak aby
                      ominąć ogrodzenie.
                      Gdyby można było przeprowadzić tamtędy
                      ulicę, miłościwie nam panujące
                      władze miasta,zrobiłyby to.
                      P.S.Ten wpis to chyba trochę OT
                      • Gość: Wacek Re: Rynkowa IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 22:13
                        Witam! Nie prawda, wystarczy te 12m. Idź zmierz ul. Popiełuszki. Niedawno jedna
                        z lokalnych gazet - nie pamietam która, pisała, że sprawa o wywłaszczenie jest
                        w NSA, bo właścicielka chciała po 400euro za m2 - zgłupiała.
                        • no_login Re: Rynkowa 23.07.04, 22:21
                          Rynkową pokonuję codziennie.
                          Popiełuszki za daleko.Leniwy jestem...
                          Inna sprawa,co da to połączenie?
                          Korki na skrzyżowaniu Warszawszkiej
                          i 10 Lutego?
        • Gość: Słuchacz Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 15:08
          Jacy "dziennikarze" taki szmatławiec
          • krzysztoplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 18.07.04, 15:46
            Gość portalu: Słuchacz napisał(a):

> Jacy "dziennikarze" taki szmatławiec
            100% racji!!!
            • emenemki Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 19.07.04, 07:41
              Czego się czepiacie Państwo wszystkowiedzący? To chyba normalne, że dziennikarz
              czerpie tematy od swoich czytelników. Dla mnie nie ma w tym nic nienormalnego.
              Spójrzcie sobie do TS, ile materiałów idzie po interwencji czytelników. A że
              dziennikarz potrafi się przyznać do faktu, że poszukuje natchnienia - może
              lepiej tak, niż miałby coś na siłę wymyślać...
            • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 19.07.04, 12:14
              > Jacy "dziennikarze" taki szmatławiec
              > 100% racji!!! - pisze pan krzysztoplebs nota bene gryzipiórek z
              mińskiego "Co słychać". Panie Krzysztofie, jak tam ostatnie sprawy sądowe Pana
              szefa? Znowu przegrał?
              • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 19.07.04, 23:07
                baaad napisał:

> > Jacy "dziennikarze" taki szmatławiec
                > > 100% racji!!! - pisze pan krzysztoplebs nota bene gryzipiórek z
                > mińskiego "Co słychać". Panie Krzysztofie, jak tam ostatnie sprawy sądowe
                Pana
                > szefa? Znowu przegrał?
                Jak kiedyś mawiali: nie są ważne przegrane bitwy, tylko wygrane wojny. A Kazio
                Górski mawia: dopóki piłka w grze... Co zaś do "gryzipiórka", to radzę spojrzeć
                w lustro. Tak się składa, że w ja w zawodzie jestem od 1972 i do 1994 roku
                pracowałem w prasie centralnej. Poza raczej trudnym do zdobycia
                tytułem "starszy publicysta" udało mi się w "Przeglądzie Sportowym" podczas
                wakacyjnych praktyk zrobić dziennikarzy z kilku adeptów. Niestety na praktykach
                zjawiali się też tacy, którym trzeba było wymyślać tematy. Oni kariery nie
                zrobili...
                • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 20.07.04, 10:06
                  Kiedy przeglądam "Co słychać", to rzeczywiście, nie widzę tematów wymyślonych -
                  widzę wymyślone całe problemy, jak choćby opisana na tych łamach (krytycznie
                  zresztą) obecność mojego byłego szefa na pewnej oficjalce, na której... wcale
                  go nie było. Niezwykle błyskotliwe było również dopatrywanie się "kary bożej" w
                  chorobie członka rodziny z konkurencji. Także podziw budzi "nowa tradycja" jaka
                  narodziła się w wyżaj wymienionym tytule, mianowicie tradycja niezamieszczania
                  sprostowań. Jak w związku z tym (a to jeszcze nie wszystko) radzi sobie Pan
                  Krzysztof z własnym zwierciadełkiem, mimo tytułów szumnych?
                  Mi też nikt nie wymyśla tematów, niemniej jak ktoś przyjdzie do redakcji z
                  własnym problemem, to zawsze staram się mu pomóc - to chyba naturalne w tym
                  zawodzie? Dlaczego więc drażliwych spraw nie zgłaszać za pośrednictwem
                  internetu?
                  • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 20.07.04, 23:07
                    Był, był szefunio ( na szczęście już odszedł tam, gdzie jego miejsce - w
                    niebyt). Może nie pamięta, bo głowa słabiutka, taka zupełnie nie
                    dziennikarska...Co do zwierciadełka - nie narzekam. A "mi" nie przystoi
                    puryście językowemu, mieniącemu się dziennikarzem...
                    • Gość: luzak Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 23:23
                      Człowieku, weź ty się w dekiel stuknij. Może jeszcze nie jest za późno...
                      • krzysztoplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 21.07.04, 02:38
                        A Ty człowieku masz w ogóle dekiel?!
                        • red_pen Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 21.07.04, 09:22
                          mam alu, wiec dekla nie potrzebuje
                    • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 21.07.04, 13:05
                      krzysztofplebs napisał: > Był, był szefunio ( na szczęście już odszedł tam,
                      gdzie jego miejsce - w niebyt). Może nie pamięta, bo głowa słabiutka, taka
                      zupełnie nie dziennikarska... <
                      Ho, ho! A o którym szefuniu plebs tak pisze? Czyżbym jakieś zmiany w Co słychać
                      przegapił? Bo chyba nie o Kowalskim, nota bene jedynym w promieniu 100 km
                      dziennikarzu, który może pochwalić się I nagrodą Stowarzyszenia Dziennikarzy
                      Polskich (w kategorii tekstów społecznych) - zwaną również polskim Pulitzerem.
                      JWK zresztą w żaden niebyt nie odszedł - nowy siedlecki tytuł prasowy pojawi
                      się już jesienią.
                      A puryści językowi niech sprawdzają dzieciom klasówki - tam ich miejsce. Od
                      biedy, jeśli mają prasowe ambicje, to może... korekta? Zapraszam więc do ZS, bo
                      ze mną sobie jakoś korektorzy nie radzą ;)
                      • Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 21.07.04, 20:09
                        Ciekawe co wymyśli pan JWK> Czyżby chciał "zniszczyć" ŻS? Jeżeli tak to
                        gratuluję pomysł. Może będzie to prawdziwie siedlecka gazeta, a nie warszawska.
                        Tylko żeby mu nie przyszło do głowy współpracować z niektórymi "dziennikarzami"
                        Życia Siedleckiego takimi jak np. Lucjan P, "badyl" dyslektyk czy obecny
                        naczelny. Odnośnie nagrody o której piszesz to nie tylko JWK ja otrzymał, znam
                        jeszcze innego siedlczanina.
                        • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 22.07.04, 11:51
                          Nie "dyslektyk" tylko "dysortografik" - nim rzeczywiście jestem.
                        • krzysztoplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 22.07.04, 11:53
                          JWK w ŻS, a ściślej w ŻMM nie błyszczał i jestem dziwnie spokojny, że ta nowa
                          gaeta też mu nie wyjdzie...Każdemu się może wydawać, że jest dziennikarzem,
                          zwłaszcza dziś, gdy praktycznie nie ma żadnych kryteriów ( np. wyższe
                          wykształcenie)
                          • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 22.07.04, 12:20
                            W ŻMM praktycznie go... nie było. Był przede wszystkim naczelnym ŻS, zaś ŻMM i
                            Życie Garwolina jedynie nadzorował.
                            • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 22.07.04, 18:23
                              baaad napisał:

> W ŻMM praktycznie go... nie było. Był przede wszystkim naczelnym ŻS, zaś ŻMM
                              i
                              > Życie Garwolina jedynie nadzorował.
                              Słabiutki to nadzór....
                          • Gość: Miś Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 11:13
                            A jaki problem dziś z wyższym wykształceniem? Masz kasę, masz wykształcenie. Niedawno współpracowałem z takim jednym co to ma licencjat (teraz robi magisterkę) i większego tumana nie widziałem. Na szczęście szefowa już go pogoniła.
                            • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 15:25
                              Co racja, to racja

pozdrowienia dla Misia
                            • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 21:46
                              Gość portalu: Miś napisał(a):

> A jaki problem dziś z wyższym wykształceniem? Masz kasę, masz wykształcenie.
                              Ni
                              > edawno współpracowałem z takim jednym co to ma licencjat (teraz robi
                              magisterkę
                              > ) i większego tumana nie widziałem. Na szczęście szefowa już go pogoniła.
                              I chwała jej za to !!!
                      • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 21.07.04, 21:34
                        baaad napisał:

> krzysztofplebs napisał: > Był, był szefunio ( na szczęście już odszedł tam
                        > ,
                        > gdzie jego miejsce - w niebyt). Może nie pamięta, bo głowa słabiutka, taka
                        > zupełnie nie dziennikarska... <
                        > Ho, ho! A o którym szefuniu plebs tak pisze? Czyżbym jakieś zmiany w Co
                        słychać
                        >
                        > przegapił? Bo chyba nie o Kowalskim, nota bene jedynym w promieniu 100 km
                        > dziennikarzu, który może pochwalić się I nagrodą Stowarzyszenia Dziennikarzy
                        > Polskich (w kategorii tekstów społecznych) - zwaną również polskim
                        Pulitzerem.
                        > JWK zresztą w żaden niebyt nie odszedł - nowy siedlecki tytuł prasowy pojawi
                        > się już jesienią.
                        > A puryści językowi niech sprawdzają dzieciom klasówki - tam ich miejsce. Od
                        > biedy, jeśli mają prasowe ambicje, to może... korekta? Zapraszam więc do ZS,
                        bo
                        >
                        > ze mną sobie jakoś korektorzy nie radzą ;)
                        Nagrody bywaja różne, kiedyś św.pamięci Lech Cergowski napisał co najmniej
                        3 "Złote Pióra" Witoldowi Duńskiemu i jeszcze innym...A o Kowalskim mam swoje
                        zdanie i nie zamierzam go zmienić nawet gdyby w Siedlcach powstała jakaś
                        prasowa bomba ( w co akurat wątpię)
                      • Gość: antka Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 21:01
                        >A puryści językowi niech sprawdzają dzieciom klasówki - tam ich miejsce. Od
                        > biedy, jeśli mają prasowe ambicje, to może... korekta? Zapraszam więc do ZS,
                        bo ze mną sobie jakoś korektorzy nie radzą ;)
                        Nie jestem purystką językową, nigdy nie myślałam o sprawdzaniu dzieciom
                        klasówek (mimo iż tradycje rodzinne ku temu były dwupokoleniowe), ambicji
                        prasowych też nie mam, może bardziej wydawnicze. Jestem językoznawcą,
                        szczególne lubię badać... epistalografię (np. Modyfikacje związków
                        frazeologicznych w korespondencji Haliny Poświatowskiej), niemniej jednak radzę
                        sobie ze wszystkimi "dużymi dziećmi", których prace - domowe, gazetowe,
                        książkowe, magisterskie, doktorskie i jakie tylko kto sobie życzy - miałam
                        okazję czytać (może to przez te geny..). Lubię swoją pracę, nawet bardzo, nie
                        traktuję jej jednak jako wyżywania się na cudzych tekstach czy polowania na
                        byki ze szkiełkiem, okiem, encyklopedią i toną słowników pod bokiem. Pytana o
                        zawód wykonywany, odpowiadam: błędziara - co wychwycę, to poprawię, czego nie
                        zauważę, to idzie...
                        Gdzie zatem jest moje miejsce? Bardziej w bibliotece, czy bardziej w
                        księgarnii? A może w archiwum lub muzeum?
                        • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 27.07.04, 11:02
                          Jeżeli Cię uraziłem - przepraszam. Niepotrzebnie bierzesz mą złośliwość do
                          siebie, bo generalnie adresowałem ją "pod daszek" tych, dla których
                          niepoprawność pisowni adwersarza jest w zasadzie jedyną okazją do zabrania
                          głosu w dyskusji. Pozdrowionka!
                          • Gość: antka Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 14:20
                            Nie gniewam się - wszystko przechodzi, przeszło mi przez myśl ;)
                            Pozdrawiam również!
                  • Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:42
                    Ciekawe czy "baaad" to ten od błędów ortograficznych w Życiu Siedleckim
                    (badyl). Jeżeli tak, to Ty człowieku nie mów o dziennikarstwie, Ty się weź za
                    naukę i naucz się po polsku pisać. Jeden ze znanych polskich językoznawców
                    powiedział "wśród dyslektyków co najmniej połowa to matoły, którzy nie potrafią
                    nauczyć się na pamięć reguł, których do tego, aby poprawnie pisać, jest aż
                    nadtto. A jeżeli nie potrafią to nie tylko orografia, ale i pamięć u nich
                    szwankuje". Mnie z dysleksji (na papierze) "wyleczyli" w latach 89-93 w LO im.
                    Prusa w Siedlcach. Jeżeli więc to Ty jesteś ten "badyl" to najpierw nauka a
                    potem dziennikarstwo - taka jest kolejność, kolego.
                    • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 22.07.04, 12:04
                      Ten sam! Tyle, że nie dyslektyk (partrz poprzedni mój wpis). Z dysleksji )na
                      papierze) wyleczyć łatwo - wystarczy podrzeć papier i wziąć się do roboty.
                      Skoro kończyłeś Prusa, to liczę, że interpunkcję w swoim wpisie poprawisz
                      sam ;) I jak byś mógł podać nazwisko tego "znanego językoznawcy", byłbym
                      wdzięczny. A daltoniści, to Twoim zdaniem zapewne również są idioci, bo
                      przecież... nie potrafią zapamiętać kolorów!
                      • Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:30
                        To był prof. Bralczyk, a było to na spotkaniu ze studentami UW w latach 90-
                        tych. Interpunkcji poprawiał nie będę, bo nie jestem dziennikarzem i nie muszę.
                        Odnośnie mojego nazwiska to nic Ci to nie da, bo jestem zwykłym obywatelem nie
                        dającym powodów do pisania o mnie. Ale jak spojrzysz ze swojego mieszkania, to
                        prawie zobaczysz moje okna. Widzę Cię prawie codziennie. Ty zresztą też, może
                        nie codziennie, ale często. Różnica wieku niewielka, a wzrostu wcale. Nie noszę
                        tylko warkocza. Pozdrawiam, ale dysortografię (jak wolisz) też można pokonać.
                        Wiem to z praktyki, trzeba tylko chcieć.
                        • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 22.07.04, 12:44
                          Cóż, najwyraźniej Bralczyk zmienił swą opinię na ten temat, lub na wykładzie do
                          percepcji zabrakło Ci zdolności abstrakcyjnego myślenia. Bywa. Poza tym
                          zakładam w oknach rolety!!!!!
                          • Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 22.07.04, 14:09
                            Zbędny wydatek. Nie marnuj kasy na rolety. Lepiej wydaj na wakacje. Ja nie mam
                            nawyku zaglądania w cudze życie, tak jak to robią to niektórzy "dziennikarze" -
                            zapominając o słowach piosenki Niemena "że ktoś słowem złym zabija tak jak
                            nożem". Pamiętaj o tym!.
                            • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 22.07.04, 14:31
                              A konkretnie do czego pijesz?
                              • Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 18:52
                                Tak ogólnie - np. sprawa Górniak. hej!
                        • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 22.07.04, 14:03
                          Gość portalu: hej napisał(a):
                          Interpunkcji poprawiał nie będę, bo nie jestem dziennikarzem i nie muszę.

Przepraszam, że się wtrącam (wiem, że mam paskudny charakter ;-) ), ale bardzo
                          kontrowersyjne jest to co powiedziałeś, bo zapewne chirurgiem też nie jesteś,
                          zatem rąk myć również nie musisz...:-))))

PS. Proponuję "stukać się" czasem w głowę.

• Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 11:26
                            A po co ma myć ręce, przecież zakłada sterylne rękawice hihihi. No nie, umyć musi, masz rację. Ale to złe porównanie w stosunku do interpunkcji. Jeśli ktoś pisze artykuł prasowy, to nie robi tego w kilka sekund (może poprawić) tak jak to jest na forum.
                      • Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:54
                        Sprostowanie do poprzedniej wypowiedzi. W związku z tym, że nie byłem pewien
                        nazwiska, to zadzwoniłem do kolegi ze studiów i ustaliliśmy, że nie prof.
                        Bralczyk, a w obecności profesora powiedział to - jak dobrze zapamiętaliśmy,
                        doc. Jastrzębski na spotkaniu ze studentami drugiego lub trzeciego roku
                        filologii polskiej. Odnośnie daltonisty, to całkiem inna sprawa.
                    • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 22.07.04, 12:29
                      Gość portalu: hej napisał(a):

> Ciekawe czy "baaad" to ten od błędów ortograficznych w Życiu Siedleckim
                      > (badyl). Jeżeli tak, to Ty człowieku nie mów o dziennikarstwie, Ty się weź za
                      > naukę i naucz się po polsku pisać. Jeden ze znanych polskich językoznawców
                      > powiedział "wśród dyslektyków co najmniej połowa to matoły, którzy nie
                      potrafią
                      >
                      > nauczyć się na pamięć reguł, których do tego, aby poprawnie pisać, jest aż
                      > nadtto. A jeżeli nie potrafią to nie tylko orografia, ale i pamięć u nich
                      > szwankuje". Mnie z dysleksji (na papierze) "wyleczyli" w latach 89-93 w LO
                      im.
                      > Prusa w Siedlcach. Jeżeli więc to Ty jesteś ten "badyl" to najpierw nauka a
                      > potem dziennikarstwo - taka jest kolejność, kolego.

Nie tylko Prus, ale i wiele szkół z zaściankowych grodów potrafiło "wyleczyć" z
                      dysleksji, czy też z dysortografii :-) Powodem tego nie jest jednak skuteczność
                      w rozwiązywaniu problemów, a raczej tępota i niedouczenie zaściankowych
                      nauczycieli, którzy o dysleksji ciągle wiedzą mniej więcej tyle, ile ja o
                      fizyce kwantowej. W 89 roku ciemnogród w tej kwestii w Prusie i innych
                      siedleckich szkołach był jeszcze większy, więc krzywy uśmiech mam na twarzy
                      czytając komentarze niejakiego hej-a :-)
                      Gwoli wyjaśnienia, nie mam zamiaru bronić Badyla, bo sam się dziwię (ale tylko
                      trochę), że profesją jaką jest dziennikarstwo zajął sie dysortograf, chociaż z
                      drugiej strony od czego są korektorzy...:-) Z drugiej strony wolę, gdy
                      dziennikarz ma trochę oleju w głowie, choćby kosztem błędów ortograficznych...:-
                      )
                      • Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 22.07.04, 14:18
                        Witam. Masz rację Pawełku, olej jest najważniejszy. A wyobraź sobie, że w
                        Prusie też mogli nauczyć. Po tej "budzie" na studiach nie miałem żadnego
                        problemu. Zresztą do dziś go (odpukać) nie mam. Gorzej natomiast jak i
                        korekta "puszcza byki"
          • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 20:16
            A skąd drogi słuchaczu wiesz, że szmatławiec? Czyżbyś kiedyś czytał?
          • Gość: Rozalia666 Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.itpp.pl 20.08.04, 21:16
            Dokladnie!!!Zgadzam sie z moim przedmowca!!TS to jest dopiero super
            gazeta...najbardziej to lubie Naj , a Pan?
      • marianeq Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 21.07.04, 15:04
        Gość portalu: ale jaja napisał(a):
        > Mistrzostwo Świata!!!
        > Ale mamy dziennikarzy!!
        > Yeah!!!!!
        > szkoda że nie można przekazać wybuchu śmiechu

Tym którzy się czepiają radzę żeby czepili się Tygodnika Siedleckiego:
        tygodnik.siedlecki.pl/forum/ a szczególnie działu "Propozycje".

Tym z krótką pamięcią przypomnę tylko, że zaraz po założeniu siedleckiego forum
        na gazeta.pl z podobną prośbą wyszedł p. Pawłowski.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=2365238&a=2365238
        Tak w ogóle to wszystkie gazety powinny zrezygnować z odbierania telefonów od
        czytelników oraz reagowania na wszelkie zgłaszane problemy. Jeżeli problem jest
        ważny to i tak wcześniej czy później PRAWDZIWY dziennikarz się tym zajmie.
        NIE? ;)

PA!wel
    • Gość: artur m Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 17:07
      Cóz to? wszakże wątek Trwoga w parafii zawiera ich az nadto!
      a tak serio proponuje sprawdzić wątek supermarket w Łukowie. Ciekawostki
      1. radny T. jest członkiem PiS, które oficjalnie zaczyna blokować budowe innych
      supermarketow w Łukowie.
      2. Pierwotnym włascicielelm działki było miasto, które zbyło ją w trybie
      bezprzetargowym radnemu.
      3. Brat radnego odpowiada za rozwój sieci Kaufland.
      4. Tematu doknęło niestety tylko dotknęło KRP, a i tak radny próbuje zablokowac
      wszelkie inne publikacje na swój temat.
      5. Łuków juz nie ma miejskicjh działek na sprzedaż. Wszytkie zostały zbyte w
      trybie bezprzetargowym radnym lub innym wichrzycielom za gwarancję nie
      czepiania się. Jak nie działki to stanwoiska w radach nadzorczych miejskuich
      spółek. Korumpowanie zbuntowanych to metoda posła K., którego interesy na styku
      klubn Orlęta Łmeat (gdzie pracowała mamusia) też są ciekawe. Nierozliczone
      transfery, placenie za reklame w klubowej gazetce.
      Wystarczy?
      • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 19.07.04, 21:52
        Przepraszam, że tak późno odpowiadam. Temat rzeczywiście wydaje się należeć,
        jak to prokuratura nazywa, do rozwojowych. Jeśli dałoby się odrobinę więcej
        szczegółów to zapraszam na gg, jeśli nie to i tak dziękuję. Ciekawa rzecz.
        NRGG 8874081

pozdrawiam
        • Gość: Wacek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 11:34
          Witam Panie Emilu. To co z Niemirką do sądu? Ja bym się go bała.
          • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 15:28
            Ja tam boję się tylko żony:)) I tego, że niebo zwali mi się na głowę:))

pozdrówka

• Gość: marta Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 16:29
              żony sie boisz Kochanie? No wroć tylko do domku, to ja Ci pokarzę...Kotku:))
              • Gość: marta Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 18:14
                pokaże - autokorekta, tak w nawiązaniu do wątku:)
              • Gość: Siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 18:34
                Pokazać to pokażę a nie pokarzę koleżanko
                • Gość: Siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 19:06
                  Zwracam honor, zauważyłaś pierwsza.
    • Gość: zoś_ka Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 22:10
      łapówy w AP ( załączniki w indeksach) moze bliżej sesji
      • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 27.07.04, 11:05
        Pisałem już o tym w 2002 roku. Ale widzę, że temat... wiecznie zielony.
    • red_pen Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 21.07.04, 00:02
      pisales juz o akcjach nad zalewem?
      Wiesz, co tam sie dzieje wieczorami. Zjezdzaja sie dzieciaki, muzyka gra nie za
      cicho, zielona trawka wsrod papieroskow...
      Policja nie podjezdza tam, bo w sumie po co
    • Gość: jojo Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 09:46
      To się zinteresuj gdzie "poszedł" piasek, który w zeszłym roku był przywieziony
      znad morza na turniej siatkówki plażowej organizowany przez prezydenta miasta.
      Woziła go firma z Karowej (ok 30ton).
    • Gość: Wacek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:34
      Kiedyś było głośno o domu Dzieci Zamojszczyzny i panu ..... nie pamiętam
      nazwiska. on jest w tym domu szefem. Podobno stowarzyszenie któremu ten pan
      dowodzi uwłaszcyło się majątkiem czyli tym domem na który wszyscy płaciliśmy.
      Teraz cały majątek to prywatna własność stowarzyszenia.
      • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 31.07.04, 14:16
        Gość portalu: Wacek napisał(a):

> Kiedyś było głośno o domu Dzieci Zamojszczyzny i panu ..... nie pamiętam
        > nazwiska. on jest w tym domu szefem. Podobno stowarzyszenie któremu ten pan
        > dowodzi uwłaszcyło się majątkiem czyli tym domem na który wszyscy płaciliśmy.
        > Teraz cały majątek to prywatna własność stowarzyszenia.

Pan się zwie Wiechetek i też już wielokrotnie było o nim na łamach ŻS. Zresztą
        właśnie Emil o tym pisał. Andrzej też.
    • Gość: siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:41
      Po co prowadzicie wojnę z Tygodnikiem Siedleckim i innymi mediami, przecież
      nigdy nie wyjdzie Wam to na zdrowie. Dziwię się, że wam nie wytykają np błędów
      ortograficznych w których celuje szczególnie pan podpisujący się - oj nie
      pamiętam, ale jakoś na "B"
      • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 22.07.04, 15:05
        Może Brudny Harry?:) A tak poważnie, to z tym wytykaniem błędów ortograficznych
        to właśnie TS przoduje (choć przyznaję, że nie tylko takie wpadki się w ŻS
        zdarzają). Jednak TS mimo swej (czasami głupawej) uszczypliwości też robi od
        cholery i ciut, ciut błędów językowych, a my się z tego raczej na łamach nie
        śmiejemy. I, uwaga, TS też ma korektorki, chyba za trzy nawet.

pozdrówka

ps. Poza tym, zdrowa konkurencja jest jak najbardziej porządana. Od złośliwych
        plotek się odcinam, jak tylko mogę i to w równym stopniu w stosunku do
        wszystkich lokalnych mediów.
        • Gość: ony Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 22.07.04, 22:08
          Pokaż warszawskie gazety i warszawskich dziennikarzy (poza polsatowskim
          Bumerangiem}, którzy się nawzajem wyśmiewają? Mam trochę kontaktów z nimi, gdyż
          pracuję w biurze rzecznika prasowego jednej z dużych w-wskich firm.
          • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 00:25
            Gorzej, że tych "rozpaczliwie poszukiwanych tematów" nie ma na łamach "ŻS"... i
            pewnie nie będzie. Pewien młody dziennikarz zapytał kiedys trenera kazimierza
            Górskiego:
            - Panie trenerze, co trzeba zrobić żeby wygrać mecz?
            - Młody człowieku, trzeba strzelić o jedną bramkę więcej...
            • Gość: Jaro Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 09:35
              Może i będą, tylko będą i sprawy sądowe. W dzisiejszym ŻS kolejna zapowiedź. A tak przy okazji poradźcie gdzie jechać na wakacje, tylko w Polsce, bo jestem biedny student.
              • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 23.07.04, 11:02
                Gość portalu: Jaro napisał(a):

> tak przy okazji poradźcie gdzie jechać na wakacje, tylko w Polsce, bo jestem
                bi
                > edny student.

Jedź w Bieszczady
            • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 16:02
              Panie Krzysztofie!

Zazwyczaj nie biorę udziału w dyskusji, w której rozmówcy nie słuchają siebie
              nawzajem. Zachowanie takich osób świadczy bowiem zazwyczaj o braku kultury i
              zbyt wybujałych wyobrażeniach o samym sobie lub kompleksach.
              Nie sposób jednak przejść obojętnie wobec niektórych pana sformułowań. Otóż nie
              chciałem nikogo obrażać, ale teraz muszę to jednak powiedzieć: wątek założyłem
              dla czystego żartu. Myślałem, że nikt się nie wpisze. Znalazło się jednak parę
              osób, które potraktowały go poważnie i tym serdecznie dziękuję.
              Wydaje mi się również, że jest pan dość inteligentnym i spostrzegawczym
              człowiekiem. Tym bardziej dziwi mnie pana złośliwość. Dlatego pozwolę sobie
              zwrócić panu uwagę, że leczenie przez pana swoich, najpewniej urażonych ambicji
              i niespełnionych marzeń, na siedleckim forum nie jest najbardziej trafnym
              miejscem. Słyszałem o lepszych.
              Pana twierdzenia, że w ŻS nie ma w miarę przyzwoitego dziennikarstwa można
              sobie o kant dupy potłuc. Zazwyczaj nie lubię o tym mówić, ale w zawodzie
              pracuję już blisko 10 lat (z małymi przerwami). Zaczynałem od dużych redakcji i
              w końcu, z powodów osobistych, zacząłem pracę w piśmie lokalnym. I powiem panu
              jedno: praca w mediach ogólnokrajowych to bułka z masłem w porównaniu z
              lokalnym kurwidołkiem. Gwoli ścisłości: kierunkowego wykształcenia też trochę
              liznąłem, choć, przyznaję, studiów nie skończyłem.
              I jeszcze z zupełnie innej beczki. Zapewniam pana, że większość dziennikarzy
              nie kończyła dziennikarstwa, a sam tytuł magistra ma się dzisiaj do
              inetligencji jak piernik do wiatraka.

Pozdrawiam serdecznie

PS. Za ewentualne błędy przeparszam.
              • Gość: Wacek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 18:18
                Szczególnie dyplom mgr zdobyty w ostatnich latach. A to łatwo poznać, bo
                większość tych mgr pisze ten tytuł z kropką. (mgr.- zauważ)
                • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 21:51
                  Miecio Świderski - fotoreporter "Przeglądu Sportowego" zwykł mawiać, gdy ktoś
                  mu się przedstawiał "doktor Kowalski jestem..." : co to k... za doktor, który
                  nie umie zrobić zastrzyku...
              • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 21:43
                Ale tytulik magistra czasem się przydaje, a bez niego jeszcze 15 lat temu nie
                mógłby Pan w ogóle pisać do gazety - chyba że listy...
                • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 24.07.04, 10:31
                  Ciężko jest mi dopiec w związku z brakiem przed nazwiskiem skrótu mgr i
                  zapewniam, że mam gdzieś to, czy ktoś taki posiada czy też nie. A co do pisania
                  15 lat temu, to pewne jest, że coś się panu pomyliło. Chyba, że chodzi o pisma
                  słuszne, w których pracę można było podjąć pod warunkiem godzenia się na pewne
                  rzeczy lub przynależności do jedynie słusznych. Ale z tego co się orientuję, to
                  było chyba trochę wcześniej niż 15 lat temu.
                  • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 24.07.04, 14:24
                    emektb napisał:

> Ciężko jest mi dopiec w związku z brakiem przed nazwiskiem skrótu mgr i
                    > zapewniam, że mam gdzieś to, czy ktoś taki posiada czy też nie. A co do
                    pisania
                    >
                    > 15 lat temu, to pewne jest, że coś się panu pomyliło. Chyba, że chodzi o
                    pisma
                    > słuszne, w których pracę można było podjąć pod warunkiem godzenia się na
                    pewne
                    > rzeczy lub przynależności do jedynie słusznych. Ale z tego co się orientuję,
                    to
                    >
                    > było chyba trochę wcześniej niż 15 lat temu.
                    Generalnie słabo się Pan orientuje. Były też inne pisma "słuszne" -
                    przykościelne, ale akurat w drugą stronę...
                    • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 26.07.04, 12:42
                      krzysztofplebs napisał:

> Generalnie słabo się Pan orientuje. Były też inne pisma "słuszne" -
                      > przykościelne, ale akurat w drugą stronę...

Drogi Panie Krzysztofie,

jeżeli upiera się Pan przy swojej teorii o konieczności posiadania tytułu mgr,
                      aby móc wykonywać zawód dziennikarza 10, 15, 20 czy 50 lat temu, to z wielkim
                      smutkiem muszę stwierdzić, że nie wiem co chce Pan osiągnąć wypisując takie
                      totalne bzdety...
                • Gość: jaro Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 24.07.04, 15:08
                  Ej mińszczanin, dlaczego to a forum nie ma Mińska Maz.(w spisie miast) jak
                  jeste taki mocny to załatw żeby był.
                  • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 26.07.04, 08:54
                    Po pierwsze nie mińszczanin ( w Mińsku tylko pracuję od 1995 roku. Po drugie
                    forum mińskie właśnie zaczęło raczkować, ostatnio było chyba z 6 wpisów - w
                    forum regionalne ( pozostałe)
                    • hejj1 Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 26.07.04, 20:55
                      To szkoda myślałem, że jesteś mińszczanin, to byśmy podyskutowali, a że na
                      forum prywatnym pojawił się MM to widziałem, a i nawet tam byłem
                • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 26.07.04, 12:32
                  krzysztofplebs napisał:

> Ale tytulik magistra czasem się przydaje, a bez niego jeszcze 15 lat temu nie
                  > mógłby Pan w ogóle pisać do gazety - chyba że listy...

Chyba coś sie Panu pomyliło Panie Krzysztofie...:-)
            • Gość: jaro Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 24.07.04, 15:17
              Pewnie maturę robiłeś w LO im. Marchlewskiego?
              • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 26.07.04, 08:55
                Akurat w LO w Sulejówku im. Ignacego Jana Paderewskiego...
        • Gość: Siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 18:22
          Panie em "porzadana" pisze się perzez ż!
          • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 20:27
            Panie Siedlczanin! Pan to strasznie się musi męczyć. Czyżby jakaś nerwica
            natręctw? Błędy rzecz ludzka. A tak nawiasem rzecz biorąc to z góry za nie
            przepraszałem w ps. I do żony się pan jeszcze mojej kochanej przywalasz. Wstydź
            się pan!

pozdrówka :))

PS. Idąc pana śladem: pisze się "przez", a nie "perzez". Rozumie pan teraz
            bezsens takich prztyczków?
            • Gość: Siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 22:31
              Rozumię, ale to była literówka (pośpiech) A tak na poważnie, Panie Emilu tu nie
              chodzi przecież o błędy, ale ten z MM udaje, ze ich nie robi. Pozdrawiam.
              PS. żonę przecież przeprosiłem.
              • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 24.07.04, 10:42
                Co racja, to racja. Ja się nie gniewam, trudno mnie z równowagi wyprowadzić:))
                Ale pożartować bardzo lubię. Z tymi błędami też sobie dworowałem:) A co do
                niektórych osób na forum, to mogę powiedzieć, że niestety są ludzie, których
                można czegoś nauczyć tylko regularnym biciem, a najgorzej jest z tymi
                zadufanymi, przekonanymi o własnej nieomylnośći, i takimi malkontentami co to
                mówią: przed wojną to były jabłka.

pozdrawiam
            • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 26.07.04, 13:03
              emektb napisał:

> Panie Siedlczanin! Pan to strasznie się musi męczyć. Czyżby jakaś nerwica
              > natręctw? Błędy rzecz ludzka. A tak nawiasem rzecz biorąc to z góry za nie
              > przepraszałem

Oho, chyba zabolało :-))) Nie dziw się Pan, że się czepiają, bo z racji zawodu
              zawsze będziesz pod lupą. Czym innym jest literówka, a czym
              innym "ortograf"....:-)

w ps. I do żony się pan jeszcze mojej kochanej przywalasz. Wstydź
              >
              > się pan!

Tego bym nie darował :-)))
            • Gość: marta Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 15:31
              mój ty rycerzu...
    • Gość: ony. Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 21.07.04, 16:01
      Zainteresuj się gdzie będą obiecywane (w planie) parkingi pod nowobudującym się
      pawilonem pana Strusa (stadion) - czy będzie tak samo jak pod Milenium?
      Obszedłem budowany obiekt dookoła i nigdzie nie widać wjazdu do podziemi.
      Kolejna lipa pana S.
    • Gość: "czysta broszka" Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 18:57
      Zainteresuj się szpitalem woj. Pani dyr nie chce rozmawiać ze związkami
      branżowymi tylko z tymi, które sama utworzyła.
      • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 23.07.04, 20:30
        Ta "czysta broszka" trochę mnie rozwaliła. Nie przypuszczałem, że ludzie
        jeszcze to pamiętają ;p

coś sie w temacie popatrzy
        • Gość: "czysta broszka" Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 23.07.04, 22:44
          to jeszcze podpowiem. Pani dyr prowadzi rozmowy z tzw. załogą, ale osoby, które
          należą do zw.zaw. pielęgniarek, gdzie przew. jest osoba, której pani dyr nie
          uznaje, nie mogą dostąpić "zaszczytu" uczestniczenia w tych rozmowach. Są
          drugie związki istniejące od niedawna i te tylko się liczą (należy do nich
          kilkanaście osób). Odnośnie "czystej broszki" to zostawiłam na pamiątkę, zeby
          pokazać jak ktoś ma wątpliwości hahahaha. Ja tam jestem.
          • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 24.07.04, 10:53
            Dobrze, że ktoś się z tego śmieje:)) Głupia sprawa to była. Wypadek przy pracy.
            Żarty se robiliśmy, no i nikt nie zauważył, że poszła nie ta wersja do
            drukarni, cholera.
            Przypomniałem sobie, niestety, jedną rzecz. Otóż ostatnio mój synek był w
            krytycznym stanie i leżał w szpitalu wojewódzkim no i pani dyr. się postarała.
            Więc teraz jest mi trochę nie na miejscu pisać o niej. Proszę o wyrozumiałość
            dla mnie. Bardzo proszę.

pozdrawiam
            • Gość: "Czysta broszka" Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 24.07.04, 11:06
              Ok. Wszystko jasne. Czsem tak bywa, że siła wyższa na coś nie pozwala.
              Pozdrawiam.
              • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 24.07.04, 12:12
                Dziękuję za zrozumienie. Głupio mi bo z jednej strony zawód, a z drugiej jakieś
                takie psychiczne zobowiązanie. Nie mogę inaczej. papa
                • Gość: Mjr Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 13:59
                  Trochę rozumiem bo sam mam dzieci,ale lekarze
                  zrobili tylko to co do nich należało.
                  A Twoje psychiczne zobowiązanie stało się
                  swego rodzaju kagańcem i smyczą,
                  której drugi koniec trzyma pani dyrektor.
                  Mam nadzieję że inni nie mają takich zahamowań,
                  bo służba zdrowia,nie tylko w Siedlcach,
                  to wdzięczny temay i dużo można zdziałać.
                  Przynajmniej spróbować.
                  • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 26.07.04, 15:17
                    Rację przyznaję w 100 procentach. Niestety prawie wszystko w tym kraju, również
                    w Siedlcach, jest chore. Co gorsze nie zmieni się to jeszcze długo. Potrzeba
                    nam, Polakom, zmiany mentalności. I takiej powtórki z pozytywistycznej pracy u
                    podstaw.

pozdr
                    • Gość: Co jest do.... Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 19:58
                      Proszę na temat. Przekupki na targ z jajkami.
                    • Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 26.07.04, 20:23
                      zainteresuj się kto z siedleckich ważnych ludzi miał w sobotę 2,8 promila we
                      krwi
                      • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 27.07.04, 00:55
                        Alo, a w którą sobotę? poproszę przynajmniej o inicjały, bo inaczej to takie
                        latanie po cimaku:)) chyba nie jego eminencja?:)) bardzo proszę o kontakt gg
                        jest w jednym z poprzednich postów ew. mail: emil@siedlce.net

pozdrawiam
                        • Gość: hej Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 27.07.04, 17:03
                          oj ciepło!
                        • hejj1 Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 28.07.04, 21:10
                          No i co ? - nic?
                        • adamwest Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 02.08.04, 16:28
                          i zbadaj jeszcze kto zabił Laurę Palmer
                      • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 27.07.04, 07:49
                        Stawiam na Romana
                        • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 27.07.04, 09:22
                          A ja na Tolka Banana...
                          • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 28.07.04, 22:05
                            I jeszcze nie znalazłeś?! Pora pomyśleć o zmianie zawodu...
                            • no_login Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 28.07.04, 22:23
                              po 14 dniach od założenia wątku,
                              po zamieszczeniu 17 wpisów,
                              krzysztofplebs napisał:
                              > I jeszcze nie znalazłeś?! Pora pomyśleć o zmianie zawodu...
                              porada godna refleksu
                              • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 29.07.04, 01:39
                                To nie "refleks szachisty", tylko chęć przyjrzenia się tym
                                jękom "dziennikarza"...
                                • hejj1 Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 29.07.04, 16:56
                                  krzysztofplebs Ty idz do Sulejówka, czy tam do Wesołej i nie przynoś obciachu
                                  mińszczanom.
                                  • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 31.07.04, 09:13
                                    Nie Ty mi bedziesz mówił, gdzie ja mam iść. A obciach robią sobie sami
                                    mińszczanie ze swym "nieomylnym" burmistrzem w roli głównej i kilkoma innymi
                                    drobniejszymi wujkami i ciotkami, jak mawiał Janusz Atlas...Zanim jednak
                                    sporządzisz "pop listę" mińskich notabli, spójrz dokładnie w lustro!
                                    • hejj1 Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 31.07.04, 11:24
                                      W lustro nie boję się spojrzeć, burmistrza nie popieram, ale takich co dużo
                                      mówią, a mało robią - nienawidzę. Robisz tylko dużo krzyku - i to wszystko na
                                      co Cię stać. Jako mińszczanin takie mam zdanie na ten temat. Pozdrawiam.
                                      • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 31.07.04, 14:51
                                        hejj1 napisał:

> W lustro nie boję się spojrzeć, burmistrza nie popieram, ale takich co dużo
                                        > mówią, a mało robią - nienawidzę. Robisz tylko dużo krzyku - i to wszystko na
                                        > co Cię stać. Jako mińszczanin takie mam zdanie na ten temat. Pozdrawiam.
                                        Całe szczęście, że świat wybrukowany jest takimi "pracusiami" jak Ty!
                        • jwk1 Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 03.08.04, 14:54
                          ile w tobie jadu - nczłowieku!!!!!!!!!?
                          jwk
                          • adamwest Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 03.08.04, 15:01
                            jwk1 napisał:
                            > ile w tobie jadu - nczłowieku!!!!!!!!!?
                            > jwk
                            jad u krzysztofaplebsa, podobnie zresztą jak i u wielu innych PŁAZÓW jest
                            elementem... wrodzonym. "Trudno, co robić?" - jak mawiał bohater Barejowego
                            Misia ;)
                            pozdr. dla JWK
                            • Gość: Pawełek do Adamwest-a IP: *.bci.net.pl 03.08.04, 15:47
                              adamwest napisał:

> jwk1 napisał:
                              > > ile w tobie jadu - nczłowieku!!!!!!!!!?
                              > > jwk
                              > jad u krzysztofaplebsa, podobnie zresztą jak i u wielu innych PŁAZÓW jest
                              > elementem... wrodzonym. "Trudno, co robić?" - jak mawiał bohater Barejowego
                              > Misia ;)
                              > pozdr. dla JWK

Ja trochę z innej beczki. Męczy mnie ten temat od jakiegoś czasu, ale czy pod
                              nickiem Adamwest ukrywa się Adaś T.? Bardzo proszę o odpowiedź. Jeżeli to nie
                              Ty Adasiu to zamykam szybciutko usta i do tematu nie powracam :-)))

pozdrawiam
                              • adamwest Re: do Adamwest-a 03.08.04, 16:03
                                Adaś T. również tu zagląda, choć akurat nie pod moim nickiem :) Pozdrawiam Was
                                obu! A ust nie zamykaj, bo akurat Twoje wpisy należą do tych rozsądniejszych.
                                • adamwest Re: do Adamwest-a 03.08.04, 16:05
                                  A i trochę się znamy... z koncercików z lat 90 - tych, no i z Prusa (matura 96)
                                  • Gość: Pawełek Re: do Adamwest-a IP: *.bci.net.pl 03.08.04, 17:04
                                    adamwest napisał:

> A i trochę się znamy... z koncercików z lat 90 - tych, no i z Prusa (matura
                                    96)

Nie wykluczam, że się znamy, chociażby ze względu na owe koncerciki :-) Już nie
                                    wielu pamięta Scenę Promocji :-)
                                    Nie kończyłem jednak Prusa...chociaż od "Prusaków" na tym forum aż się roi :-)))
                                    Maturę pisałem w 95.

pozdrawiam

• Gość: Pawełek Re: do Adamwest-a IP: *.bci.net.pl 03.08.04, 16:56
                                  adamwest napisał:

> Adaś T. również tu zagląda, choć akurat nie pod moim nickiem :) Pozdrawiam
                                  Was
                                  > obu! A ust nie zamykaj, bo akurat Twoje wpisy należą do tych rozsądniejszych.

Ech, miód na moje próżne serce lejesz :-)))
                  • Gość: zoś_ka Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:34
                    Napisz o pracy w szacownych instytucjach, bankami zwanych...
                    Pogadaj z "szeregowymi" pracownikami ( tymi, których stać na szczerość) -
                    powstanie całkiem ciekawy obrazek...
    • Gość: Żelków Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:18
      Zrób wywiad z dziewczynami z obwodnicy . Napewno niejednego by zbulwersował
      • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 31.07.04, 14:14
        Gość portalu: Żelków napisał(a):

> Zrób wywiad z dziewczynami z obwodnicy . Napewno niejednego by zbulwersował

Eeee, już dwa razy robiliśmy
        • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 31.07.04, 14:50
          baaad napisał:

> Gość portalu: Żelków napisał(a):
          >
          > > Zrób wywiad z dziewczynami z obwodnicy . Napewno niejednego by zbulwersow
          > ał
          >
          > Eeee, już dwa razy robiliśmy
          A przy okazji nie złapałeś czegoś, bo dziwnie wyglądasz " mistrzu pióra"...
          • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 31.07.04, 16:11
            To tak od wielkopomnych wzlotów pańskiego pióra na łamach "Co Słychać" mi się
            zrobiło. Ale odpuściłem już tę lekturę i powoli wracam do siebie. Proszę się
            więc mną zbytnio nie frapować.
            A swoją drogą, zapewne dalej płaca wam tam od centymetra kwadratowego tekstu -
            to wyjaśnia wiele w kwestii frustracji pana plebsa wylewanej na niniejszym
            forum.
            • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 01.08.04, 17:05
              Akurat mam co robić i mam gdzie zarabiać prawdziwe pieniądze, bo jestem także
              prawnikiem. Tobie bym nie zapłacił nawet złotówki od centymentra kwadratowego,
              bo głównie zżynasz teksty z innych gazet. Za moich czasów środowisko
              dziennikarskie po prostu brzydziło się takimi typami (w dodatku na okrągło
              ululanymi...,ale dla ciebie nawet szkoda śliny ( i dużych liter). Tylko dziś
              takie indywidua - jak ty - mogą się nazywać bezkarnie "dziennikarzami". Żal
              mi "TS", że skazany jest na takich autorów- ściągaczy. Zanim będzie za późno
              wszyj sobie esperal!
              • baaad Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 01.08.04, 17:42
                To poważne oskarżenie, i jako "prawnik" zapewne zdaje sobie pan, panie Maciąg,
                z tego sprawę! Forum GW jest również miejscem publicznym i publikowanie na nim
                oszczerstw podlega takim samym sankcjom, jak ma to miejsce w tradycyjnej
                prasie. Zarzuca mi pan "zżynanie tekstów z innych gazet" - czekam na dowody (i
                dziwnie spokojny jestem, że ich nie będzie). Zaś esperal przyda się raczej
                panu, sam z alkoholem nie mam problemów. Może dzięki niemu uratuje pan nieco z
                topniejącego rozsądku własnego. Zaś, gwoli ścisłości - żal pana względem TS
                jest bezpodstawny. Nigdy tam nie pracowałem - jestem dziennikarzem Domu
                Prasowego i publikuję w wydawanych przez niego tytułach. Żądam satysfakcji!
                Oczywiście, jeśli zostały w panu jeszcze jakieś popłuczyny po honorze, w co
                ośmielam się mocno wątpić.
                Przemysław Badowski
                • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 01.08.04, 18:59
                  Sorry, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na "czołowe pióro" TS i co
                  do pana S. wszystko się zgadza co do joty, a pana przepraszam - Krzysztof Plebs
                  • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 02.08.04, 17:16
                    krzysztofplebs napisał:

> Sorry, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na "czołowe pióro" TS i
                    co
                    > do pana S. wszystko się zgadza co do joty, a pana przepraszam - Krzysztof
                    Plebs

Ech, tak dziennikarzyna brykała, rzucała się, "profesjonalizmem" świeciła, a w
                    tak banalny sposób swoją tępotę i ignorancję pokazała. Mało
                    wiarygodnym "dziennikarzem" Pan Plebs się okazał. Właśnie w ten sposób Pan
                    pracuje i sprawdza informację? Nic dziwnego, że tak "uzdolniony" dziennikarz w
                    Co słychac? wylądował. Właściwie, to powienien Pan w najlepszym wypadku pisać
                    do gazetek ściennych :-)))

• krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 03.08.04, 00:42
                      Nawet do ściennych Pan się nie nadajesz, a pomylić się - zwłaszcza gdy ktoś
                      ukrywa się za pseudonimem to nie grzech. Poza tym faktem jest ściąganie tego
                      drugiego "dziennikarza" i może by tak o tym "geniuszu". On też się do ściennych
                      nawet nie nadaje...
                      • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 03.08.04, 08:45
                        krzysztofplebs napisał:

> Nawet do ściennych Pan się nie nadajesz, a pomylić się - zwłaszcza gdy ktoś
                        > ukrywa się za pseudonimem to nie grzech. Poza tym faktem jest ściąganie tego
                        > drugiego "dziennikarza" i może by tak o tym "geniuszu". On też się do
                        ściennych
                        >
                        > nawet nie nadaje...

ale ja nawet do ściennych nie aspiruje, bo, w moim mniemaniu, mało poważny to
                        zawód, w którym, jak widać, o pomyłkę zbyt łatwo. Nie lubię pienić i krzyczeć,
                        a na końcu na idiotę wychodzić ;-)))
                        Szanowny Panie Krzysztofie, mam nadzieję, że prawnikiem jest Pan lepszym niż
                        dziennikarzem, chociaż w prawie też można się POMYLIĆ, tylko, że konsekwencję
                        mogą być większe.

PS. Co do "geniusza" z TS to się zgadzam. Należy tępić takiech orłów.
                        • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 03.08.04, 22:16
                          Nazywanie powszechnie obśmiewanego "geniusza" z "TS" orłem jest policzkiem dla
                          ptactwa...
              • adamwest Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 01.08.04, 18:34
                krzysztofplebs napisał:
                > Akurat mam co robić i mam gdzie zarabiać prawdziwe pieniądze, bo jestem także
                > prawnikiem. <
                Najwyraźniej masz je też gdzie wydawać - dobry psychiatra nie jest dziś tani. I
                odwiedź go > Zanim będzie za późno <

Badowski z ZS czy Sadowski z TS? Pomyłka jednej literki może cię sporo
                kosztować ;) baranie!
                • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 01.08.04, 19:00
                  Drugi strzał celny, a "barana" zostaw dla siebie...
    • Gość: Jest wam głupio? Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 02:51
      Ciekaw jestem kiedy ten, w gruncie rzeczy idiotyczny wątek przekroczy magiczną
      liczbę 1000 wpisów? Co do treści, to rewelacji się nie spodziewam.
      krzysztofplebs jeszcze ze sto razy powie komuś, że jest zerem i za jego czasów
      to by na sucho nie uszło (przy okazji pomyli kolejnych paręnaście osób i
      obrzuca je łajnem). potem ktośtam drugie tyle razy nawyzywa tegoż i jeszcze
      paru innych. W końcu wszyscy nawzajem zaczną się opierniczać za błędy
      ortograficzne i zarzucać sobie braki wykształcenia. Ktośtam machał będzie
      papierami, że jest dys... cośtam i to wina korekty. Ktoś kolejny zaproponuje
      mu: lekarza, polonistę, psychiatrę etc. I to pewnie będzie tyle. A ja coraz
      bardziej skłaniam się do słow Lema, który swego czasu stwierdził, że nie
      wiedział, iż jest na ziemi tylu idiotów... dopóki nie skorzystał z internetu.
      Jak macie ochotę kogoś skopać - grajcie w QUAKA!!!!!
      ps/ A żeby było jeszcze śmieszniej, to przedwczoraj nad Bugiem widziałem
      autora, który cały ten wątek stworzył. Od tygodnia z okładem w najlepsze
      wyleguje się z rodziną na kocyku i pewnie niezły ma ubaw z was wszystkich. I za
      to wielkie brawka dla niego!
      • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 03.08.04, 03:22
        Akurat udało mi się pomylić tylko jednego człowieka, ale nie pomyliłem za to
        faktów dotyczących drugiego "autora" ogłupiającego Siedlczan i okolice...
        Poprzednikowi na Forum dedykuję znaną piosenkę : "Mniej ni z zero!". Natomiast
        zgadzam się z nim, że generalnie ten wątek - mam nadzieję - był idiotyczny!Na
        pewno nie przebije ( ilościowo) zażartej - ale nie na tym Forum - dyskusji czy
        gdański księżulo jest pedofilem czy nie ...
      • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 03.08.04, 08:50
        Gość portalu: Jest wam głupio? napisał(a):

> ps/ A żeby było jeszcze śmieszniej, to przedwczoraj nad Bugiem widziałem
        > autora, który cały ten wątek stworzył. Od tygodnia z okładem w najlepsze
        > wyleguje się z rodziną na kocyku i pewnie niezły ma ubaw z was wszystkich. I
        za
        >
        > to wielkie brawka dla niego!

Nie może być, widziałe(a)ś go nad Bugiem? Miał ubaw?
        Poczytaj więcej :-)
        Mówiąc poważniej, trochę masz racji, ale tylko trochę. Najwięcej racji miał
        jednak Lem.

• Gość: zygmunt Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:16
          do "pawełka"...Michale jesli tak dalej bedziesz komentowal to ujawnie Twoje
          dane personalne (i nie tylko :) ( i Twej dziewczyny)
          • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 04.08.04, 10:29
            Gość portalu: zygmunt napisał(a):

> do "pawełka"...Michale jesli tak dalej bedziesz komentowal to ujawnie Twoje
            > dane personalne (i nie tylko :) ( i Twej dziewczyny)

czekam na to z niecierpliwością ;-) Szczególnie na ujawnienie tego "i nie
            tylko"?

PS. Bardzo mi przykro, ale to również pomyłka :-)

PS2. Zdrówka dla Pana Michała :-)

PS3. Czy to w Ogniem i Mieczem było: "Panie Michale koń mi ustał" ? :-)))

narka
            • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 08.08.04, 10:29
              Coś mu to "rozpaczliwe szukanie tematów" coraz gorzej idzie...
              • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 08.08.04, 14:15
                I pomyśleć, że ten wątek dla jaj był... Panie Krzysztofie darzę pana szczególną
                estymą. Proszę tylko powiedzieć, bo trochę mnie to ciekawi, skąd taka pana
                nienawiść i zjadliwość wobec mojej skromnej osoby. Wydaje mi się bowiem, że się
                nie znamy.

PS> a nad Bugiem faktycznie, nawet ładnie było:)
                • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 08.08.04, 15:50
                  Bug znam, bo się nad nim wychowywałem, Pana znam z publikacji...
                  • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 09.08.04, 11:57
                    No to znaczy, że mnie Pan nie zna:))

pozdr
                    • hejj1 Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 10.08.04, 21:54
                      Cześć. Wróciłem z urlopu. Fajnie było, ale troche za krótko. Ledwie po 48 godz
                      podróży patrzę na oczy ale nie wiem czy jakiś temat z sygnalizowanych na forum
                      pokazał się w "ŻS". A wogóle to czytam, że ten "lewy" mińszczanin "plebes"
                      dalej udaje "mądrego" i bredzi. - Wiecie gdzie najłatwiej spotkać siedlczanina
                      (kę) - w Hiszpanii.
                      • Gość: Pawełek Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.bci.net.pl 16.08.04, 10:30
                        hejj1 napisał:

> Cześć. Wróciłem z urlopu. Fajnie było, ale troche za krótko. Ledwie po 48
                        godz
                        > podróży patrzę na oczy ale nie wiem czy jakiś temat z sygnalizowanych na
                        forum
                        > pokazał się w "ŻS". A wogóle to czytam, że ten "lewy" mińszczanin "plebes"
                        > dalej udaje "mądrego" i bredzi. - Wiecie gdzie najłatwiej spotkać siedlczanina
                        > (kę) - w Hiszpanii.

czyżbyś Fafików spotkał :-)
                    • Gość: Siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 11.08.04, 11:17
                      Mam nowy temat dla Ciebie. Rozejrzyj się i popytaj ile zadłużeni są siedleccy
                      radni. Komu (co prawda bezprawnie) np komornik zajął nawet diety radnego.
                      • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 11.08.04, 23:12
                        Akurat część diety radnego można zająć. Poza radnymi zadłużeni są też ci wyżej,
                        m.inn. senator...
                        • Gość: Siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 11.08.04, 23:21
                          Kiepski z Ciebie prawnik. Odnosnie tych wyżej to można ich pożyczki
                          tłumaczyć "dietą" ponad sto starch baniek - "kudy" do tego radnym.
                          • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 12.08.04, 04:03
                            Poszperaj w przepisach, zanim napiszesz jeszcze raz "kiepski z ciebie
                            prawnik"... "Piszę do Ciebie powoli bo wiem, że czytasz powoli..."
                            • Gość: Siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 12.08.04, 09:26
                              Nie dziwię się, że piszesz powoli - bo jak można szybko pisać o godz 4 rano? Lepiej się wyśpij, to pogadamy. Miłych snów.
                              • krzysztofplebs Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 13.08.04, 02:43
                                W brydża też grywa się o 4 rano... a za życzenia dziekuję. Mimo Twojej
                                bystrości umysłu nie raczyłeś zauważyć, że "piszę powoli", bo "ktoś czyta
                                powoli"....
                                • Gość: Siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 13.08.04, 12:01
                                  To tylko Ci się wydaje. Ale nie będę Cię wyprowadzał z błędu.
                                • Gość: Siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 13.08.04, 12:04
                                  A odnośnie brydża, to można grać całą dobę. Zależy od towarzystwa. Ostatnio na Kościuszki graliśmy 32 godz. Pozdrawiam i życzę samych szlemów w BA
                    • Gość: Siedlczanin I Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 12.08.04, 12:27
                      Czy to prawda, że "Badyl" ucieka z "ŻS" - jeżeli tak to szkoda.
                      • emektb Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 13.08.04, 13:17
                        Cholera go wie. Już tak z półtorej roku się odgraża. Jednak jest chyba coraz
                        bardziej zdeterminowany. Freelance bodajże mu się marzy.

pozdr
                        • hejj1 Re: Rozpaczliwie szukam tematów!!! 13.08.04, 16:11
                          Cześć. To pewnie lipa. Gdzie będzie miał lepiej?. Panie Emilu, czego
                          nie "widać" Pana na "Gadu Gadu"?
                          • krzysztofplebs Re: Jeszcze nie znalazłeś?! 30.08.04, 21:50
                            Jeszcze nie znalazłeś?!Pospiesz się...
                            • adamwest Re: Jeszcze nie znalazłeś?! 31.08.04, 08:20
                              krzysztofplebs napisał:

> Jeszcze nie znalazłeś?!Pospiesz się...

Jeszcze tu straszysz?!
                              • krzysztofplebs Re: Szukaj, szukaj?! 01.09.04, 05:05
                                Szukaj ze wszystkich sił! Cos ty nagle taki bojaźliwy?
                                • adamwest Re: Szukaj, szukaj?! 01.09.04, 13:23
                                  A na cholerę mam szukać, kiedy ja wcale dziennikarzem nie jestem? Jedynie
                                  konsumentem, ale wybrednym! I podobnie jak autor Buntu mas... plebsem wszelakim
                                  gardzę ;)
                                  • krzysztofplebs Re: Szukaj, szukaj?! 02.09.04, 02:23
                                    I vice versa - jeżeli to rozumiesz ?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka