Dodaj do ulubionych

Kościelne dzwony

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 21:51
Jestem katolikiem a mimo to skrytykuję Kościół. No może nie Kościół ale nasze siedleckie parafie . Mianowicie denerwuje mnie bicie dzwonów zwłaszcza o 6 rano. A denerwuje mnie dlatego że nie widzę racjonalnego uzasadnienia, poza budzeniem ludzi chcących dłużej pospać. Szczególnie dokuczliwe jest to latem kiedy okna są pootwierane.
No może to tylko ja jestem na to uczulony? . Może innym nie przeszkadza?
Proszę o opinię i ewentualne sposoby przyciszenia dzwonów które umarłego mogłyby obudzić
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewka Re: Kościelne dzwony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 22:07
      A mnie te dzwony wcale nie budzą, więc nie ma mowy o jakimkolwiek
      przeszkadzaniu ;)

> No może to tylko ja jestem na to uczulony?
      Chyba tak...
      • Gość: 11/15 Re: Kościelne dzwony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 12:47
        A czy mieszkasz na Wyszyńskiego?
        • Gość: Pawełek Re: Kościelne dzwony IP: *.bci.net.pl 19.07.04, 09:51
          Gość portalu: 11/15 napisał(a):

> A czy mieszkasz na Wyszyńskiego?

A czy Ewka, Parafianin i 11/15 piszą z tego samego komputera?
    • no_login Re: Kościelne dzwony 16.07.04, 22:20
      >i ewentualne sposoby przyciszenia dzwonów które umarłego mogły
      > by obudzić
      A próbowałeś najpierw wyguglować.
      ag.bocznica.org/
      Jesli nie to olecam lekturę np:
      www.longar.com.pl/adaptacja.htm
      www.abcsoundlab.pl/abc_pl_fi_1.htm
      www.ecophon.se/default____5251.asp
      • Gość: synoptyk Re: Kościelne dzwony IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.04, 11:08
        Może to być pewien kłopot dla ludzi nader wrażliwych lub małych dzieci.
        Chociaż z drugiej strony do wszystkiego można przywyknąć. Moi znajomi mają w
        mieszkaniu duży stary szafowy zegar, który bije co godzinę głośno i dostojnie
        przez całą dobę. I co ? Ano nic, śpią jak susły przez całą noc i twierdzą, że
        nic nie słyszą.
      • Gość: Parafianin Re: Kościelne dzwony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 13:01
        ag.bocznica.org/. Dzięki że się przedstawiłeś, ale widzę że nauka poszła w las. Napisz 100 razy- Pisze się polecam a nie olecam. I żeby mi to było ostatni raz.I nie używaj już inteligencji, bo masz tego mało
        • no_login Re: Kościelne dzwony 17.07.04, 17:15
          >>widzę że nauka poszła w las.
          Uczyłeś mnie czegoś?
          >>Pisze się polecam a nie olecam
          Czepiasz się literówek a sam olewsz
          (bez-p-) przecinki.
          >>I żeby mi to było ostatni raz.
          Nie jest to ostatni raz,zgłoś to więc
          do swojego proboszcza,mojego proboszcza,
          dzielnicowego i abuse
          >>Dzięki że się przedstawiłeś
          Może Ty też się przedstawisz?
          >>I nie używaj już inteligencji
          OK,przestanę jak Ty zaczniesz
          >>masz tego mało
          Sprawdzałeś?
          >>Napisz 100 razy-
          [----] [Ustawa z dn. 31 VII 81r., o kontroli
          publikacji i widowisk; art. 2, pkt. 1 (Dz.U. nr 20, poz. 99)] ...
          • Gość: Parafianin Re: Kościelne dzwony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 19:43
            Zinterpretowałem Twoją wypowiedż następująco. Jakiś szczylek siedzący całymi godzinami i przez to nie znający "życia" postanowił używając medialnej inteligencji zabłysnąć. Zabłysnąć -kpiąc sobie z kogoś pozostając anonimowym. Gdy zobaczyłem South Park , pomyślałem że tak właśnie wyglądasz. I uczący się poprzez powtarzanie w kółko tych samych zwrotów.I dlatego odpisałem w wiadomy Ci sposób.
            "Dzięki że się przedstawiłeś " ... itd.
            Na marginesie" Nie pytaj komu bije dzwon, bije on Tobie" zgadnij kto to napisał
            • no_login Re: Kościelne dzwony 18.07.04, 09:18
              Sorry,nie wiedziałem że problem jest tak poważny.
              Może jeśli zaczniesz staranniej dobierać filmy
              jakie oglądzasz,rozwiążesz problem dzwonów?
              >Na marginesie" Nie pytaj komu bije dzwon, bije on Tobie"
              Nie rozumiesz i szukasz pomocy?
              >zgadnij kto to napisał
              ag.bocznica.org/
              Jeśli chcesz kontynuować rozmowę,pisz na priva,
              nie ma sensu zaśmiecać forum.
              • Gość: Dobry Samarytanin Re: Kościelne dzwony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 19:50
                O.K .Wybaczam Ci . Tylko " idż i nie grzesz więcej.
            • emenemki Re: Kościelne dzwony 19.07.04, 07:57
              Gość portalu: Parafianin napisał(a):

> Zinterpretowałem Twoją wypowiedż następująco. Jakiś szczylek siedzący całymi go
              > dzinami i przez to nie znający "życia" postanowił używając medialnej inteligenc
              > ji zabłysnąć. Zabłysnąć -kpiąc sobie z kogoś pozostając anonimowym.

Nad interpretacją to na Twoim miejscu popracowałbym jeszcze, zwłaszcza biorąc
              pod uwagę ostatni argument - pozostawanie anonimowym. Trochę głupio brzmią te
              słowa w ustach kogoś, kto się nie loguje.
              A co do tematu - 6-ta, o ile się nie mylę jest już po ciszy nocnej. Jak
              przeszkadzają Ci dźwięki cywilizacji, to pomyśl może o przeprowadzce na jakąś
              pustynię. I wszystkim będzie lżej :)
              • Gość: Pawełek Re: Kościelne dzwony IP: *.bci.net.pl 19.07.04, 10:00
                emenemki napisał:
                >
                > Nad interpretacją to na Twoim miejscu popracowałbym jeszcze, zwłaszcza biorąc
                > pod uwagę ostatni argument - pozostawanie anonimowym. Trochę głupio brzmią te
                > słowa w ustach kogoś, kto się nie loguje.

Ja też się nie loguję i anonimowym się nie czuję. W przypadku Parafianina
                (nawet nie wiem, czy mogę go tak nazwać, bo za chwilę będzie zupełnie kimś
                innym) widzę inny problem, gdyż co chwila wypowiada się pod nowym nickiem, a
                najlepsze jest to, że często w ten sposób dyskutuje sam ze sobą...:-)))
                • emenemki Re: Kościelne dzwony 19.07.04, 10:53
                  Gość portalu: Pawełek napisał(a):
                  > Ja też się nie loguję i anonimowym się nie czuję. W przypadku Parafianina
                  > (nawet nie wiem, czy mogę go tak nazwać, bo za chwilę będzie zupełnie kimś
                  > innym) widzę inny problem, gdyż co chwila wypowiada się pod nowym nickiem, a
                  > najlepsze jest to, że często w ten sposób dyskutuje sam ze sobą...:-)))
                  Właśnie o tak pojmowaną anonimowość mi chodziło. Nie czepiam się, jeżeli ktoś
                  używa jednego nicka (obojętnie zalogowany czy nie).
              • Gość: Parafianin Re: Kościelne dzwony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 12:13
                Dobra ,dobra już wynoszę się z tego zaściankowego grajdołka . Spytałem o opinie na interesujący mnie temat, a tu zaraz zrobiła się karczemna awantura. A tak na koniec- kto lubi chodzić na smyczy to niech się loguje.Uważam że logowanie to ograniczanie (canzurowanie) wypowiedzi.ADIOS.
    • Gość: wera Re: Kościelne dzwony IP: *.pool80180.interbusiness.it 17.07.04, 17:21
      No i poklocilo sie dwoch,a dzwony dalej bija......
      • Gość: Westwind Re: Kościelne dzwony IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.04, 11:19
        Chłopaki, nie róbcie draki, bo temat nie taki.
        Mowa o DZWONACH, a nie o dzwonach!
        Czyli inaczej mówiąc - koń jaki jest, każdy widzi (a w tym przypadku:dzwony jak
        dzwonią, każdy słyszy).
    • Gość: Ola Re: Kościelne dzwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:45
      Mi tez sie niepodobają te dzwony. Mój proboszcz jakies 3 lata temu kupił jakiś
      zestaw nagłasniający. Na początku było to wycie co 15minut. Ludzie zaczeli sie
      skarżyć i troche przyciszył, oraz zmiejszył częstość tych "melodii". Kościół
      jest pośrodku osiedla, gdzie jest echo. Ja akurat mieszkam dwie ulice za
      kościołem. Co rano słysze wycie. Mieszkam na poddaszu więc muszę otworzyć okno
      na noc. A dzwony zawsze mnie budzą. Akurat do tego proboszcza mam tyle
      zarzutów, że dzwony to pryszcz...
      Pozdrawiam.
      • singleman Re: Kościelne dzwony 19.07.04, 20:41
        hmm. Jakby mnie tak budzily te dzwony, Toby Mr proboszcz mnial ze mna
        przeprawe. Nie lubie jak ktos mi spokoj burzy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka