Dodaj do ulubionych

Strus sprzedał Galerię S?

23.08.13, 09:01
Jak w temacie - czy ktoś potwierdzi plotkę, że Strus sprzedał Galerię S Hiszpanowi?
Obserwuj wątek
    • pogus Re: Strus sprzedał Galerię S? 23.08.13, 10:23
      Jakieś detale tej plotki?
      • efaster Re: Strus sprzedał Galerię S? 23.08.13, 15:19
        plotkowanie, to najgorsza rzecz jaką ludzie się zajmują.

A nawet jakby, to co, kupił (miał notarialny akt własności) to i może sprzedać, ba 3/4 centr handlowych należy do kapitału zagranicznego, z prostej przyczyny mają większe pieniądze. Jakoś np. w Łomży, Zamościu, Suwałkach, Sieradzu, Kutnie (czyli w miejscowościach o zbliżonych proporcjach do S.) tego typu obiekty finansują zagraniczne fundusze inwestycyjne i nikt z tego nie robi problemu. Może po prostu koszty Go przerosły, a kredyt cóż trzeba spłacić z odsetkami, ba czym go trzeba poręczyć (zastaw hipoteczny), a tak jest zastrzyk "żywej" gotówki.

No i jak mówi przysłowie pieniądze nie mają narodowości i nie śmierdzą :)
        • crvq Re: Strus sprzedał Galerię S? 23.08.13, 22:04
          To tłumaczyło by ślamazarne tempo budowy galerii, która od zawieszenia wiechy niewiele się zmieniła. Ciekawe czy zdążą na marzec z otwarciem.
          • miguelcristobal80 Re: Strus sprzedał Galerię S? 24.08.13, 09:53
            Przecieki ostatnie od podwykonawców były takie, że marzec o już na pewno nie, raczej sierpień. Gdyby sprzedał (a o tym chyba myśli z powodów rodzinnych), może byłoby i lepiej dla samej galerii
            • z_siedlec Re: Strus sprzedał Galerię S? 24.08.13, 18:09
              Wydawało się że to taka forma pokazania swojej klasy "siły" w mieście ( duża kubatura ) i dziwne że dochodzi do sprzedaży - cieszą się kupcy.
              • ibzor Re: Strus sprzedał Galerię S? 24.08.13, 22:06
                Oby tylko budowa się skończyła i to z powodzeniem - bo w przeciwnym wypadku wyjścia są dwa.

Albo galeria będzie straszyła pustką... jak w wielu miejscach na świecie gdzie są galerie widma a ruchome schody wożą powietrze.

Albo o zgrozo - zostanie niedokończona budowa w centrum miasta - tak jak ta przy Sokołowskiej którą mają rozbierać :)
                --
                • lakistrajk66 Re: Strus sprzedał Galerię S? 25.08.13, 00:08
                  Dla mnie, odwiedzającego miasto przy okazji Galeria się buduje aż miło. A jeśli ktoś ją kupił to czy to cos zmienia? Będą sklepy i tyle.
                  • krzycho18 Re: Strus sprzedał Galerię S? 25.08.13, 10:40
                    Ktoś puścił niczym nie potwierdzoną plotę, a wszyscy od razu uwierzyli... Poczekajmy na jakieś oficjalne info, ale ja osobiście w to nie wierzę.
                    • kerac32 Re: Strus sprzedał Galerię S? 26.08.13, 12:46
                      Może to niepotwierdzona plota, ale jakieś ziarno prawdy w niej chyba tkwi. Właśnie dowiedziałem się od osoby zbliżonej do inwestorów, że, jak twierdzi mój rozmówca, sprawa jest jak najbardziej prawdziwa. Tym tajemniczym kupcem ma być wg. niego Miasto Siedlce, a wielkość odkupionych udziałów to ok. połowa. Przyczyną tego przetasowania jest ponoć fakt, że p.Strus przeinwestował z budowami mieszkań Warszawie, na które nie bardzo widać chętnych. I wynikł problem płynności finansowej. Tyle najnowsza plotka ;) Czy ktoś zna inn,e lub może tę potwierdzić?
                      • vader2010 A więc to jednak na pewno plotka 26.08.13, 12:53
                        miasto nie ma na wypłaty dla urzędasów to skąd by miało kilkadziesiąt melonów na GS? (30 kosztowała Strusa sama działka)
    • philipfc Re: Strus sprzedał Galerię S? 25.08.13, 12:59
      Ciekawe ile w tym prawdy.
      • neutron6 Re: Strus sprzedał Galerię S? 26.08.13, 18:26
        Jeżeli ta plotka z miastem jest prawdą to byłaby kolejna inwestycja w coś co nigdy nie przyniesie zysku. Przecież ta galeria z tak ogromną powierzchnią nie ma szans utrzymania się. Takie jest moje zdanie.
        • mpppm Re: Strus sprzedał Galerię S? 26.08.13, 19:19
          "Jeżeli ta plotka z miastem jest prawdą .........."
          Pamiętam taką plotkę.
          "Należność za stadion została rozłożona nabywcy na 20 lat."
          • z_siedlec Re: Strus sprzedał Galerię S? 27.08.13, 08:17
            Z całym szacunkiem ale też uważam że to trochę "kosmiczna teoria" z tym UM. Ze wtopa z mieszkaniami w Wawie jak najbardziej ale takie sa uroki wolnego rynku, ale żeby z publicznymi pieniędzmi się ratować - ejj to prokurator z urzędu - bez przesady...Nie bardzo wierze wybacz...
            • pawelpap Re: Strus sprzedał Galerię S? 27.08.13, 09:15
              Tak to się plotki roznoszą... przejeżdżam codziennie obok galerii i widzę codziennie kupę ludzi tam pracujących wewnątrz i na zewnątrz tak więc nie widzę żadnej podstawy do takich teorii... coś mi tu śmierdzi puszczaniem plot przez konkurencję które obok budują trochę mniejsze galerie i na rękę było by jak by się noga podwinęła... ja tam czekam z niecierpliwością ... do warszawy już nie będę musiał nadrabiać kilometrów ;)
              • v3esta Re: Strus sprzedał Galerię S? 27.08.13, 14:09
                pawelpap napisał:
                > ja tam czekam z niecierpliwością ... do warszawy już nie będę
                > musiał nadrabiać kilometrów ;)

oj ja bym się z takimi stwierdzeniami wstrzymał... Bo powierzchnia to nie wszystko...
            • kerac32 Re: Strus sprzedał Galerię S? 27.08.13, 09:23
              Ej, tam... nie obrażam się w Twój brak wiary w to co napisałem :) Sam podchodzę, do "rewelacji" z dystansem, nazywając ją plotą, chociaż mój informator zaklinał się, że to "święta" prawda. Pożyjemy, zobczymy... :)
              • zula51 Re: Strus sprzedał Galerię S? 27.08.13, 16:28
                Gdy wychodziłam dzisiaj ze Stokrotki to widziałam że już schody ruchome już są (zapakowane)

Pożyjemy zobaczymy...

Przesunięcie terminu otwarcia to raczej plotka,, wiążą umowy z najemcami
            • efaster Re: Strus sprzedał Galerię S? 27.08.13, 16:24
              ale dlaczego, C.H. Złote Tarasy UG Wa-Wa Centrum (późnej UM) miał do niedawna udziały w spółce, która była inwestorem ów galerii, miasto dało aportem grunt miejski.
              • endru098 Re: Strus sprzedał Galerię S? 27.08.13, 21:25
                Bo był właścicielem gruntu, który aportem został wniesiony do spólki budującej CH,
                a nie odkupił udziały w galerii od właściciela jak sugeruje plotka.
              • n_l off topic- "ów galerii" 28.08.13, 15:17
                A cóż to za twór "ów"???
                Może - ufff?
                Bo jeżeli jednak z "ó" na początku to tak jak
                już ci pisałem, to słowo się odmienia!!!!
                Poznałeś je zacząłeś stosować , naucz się teraz odmiany.
                Do zapamiętania- łopatologicznie:
                -ów twór (językowy np)
                -owej galerii
                itd...
                • brytanbrytan Re: off topic- "ów galerii" 28.08.13, 16:02
                  Uważaj, n_l, na tym forum ludzi, według których zasady poprawnej polszczyzny są po to, by je przestrzegać, uznaje się za trolli.
                  • n_l Re: off topic- "ów galerii" 28.08.13, 17:16
                    wiem, wiem, wiem... :-)
                    ale warto próbować tym bardziej
                    że Efaster jednak rokuje pewne nadzieje
                    • kerac32 Re: off topic- "ów galerii" 28.08.13, 17:50
                      Podziwiam Twój optymizm ;)
                      • brytanbrytan Re: off topic- "ów galerii" 29.08.13, 12:43
                        > Podziwiam Twój optymizm ;)
                        Ja też. Wpisy pana Efastera zbyt jednoznacznie podkreślają, że ów całym swoim jestestwem wierzy w to, iż jego polszczyzna jest nienaganna, a myśl przejrzysta:)
                        • efaster Re: off topic- "ów galerii" 29.08.13, 13:23
                          kiedy ja lubię pisać "ów" :))

wiem, wiem, że to nie gramatycznie :)
                          • kerac32 Re: off topic- "ów galerii" 29.08.13, 14:07
                            A nie mówiłem? ;)))
                        • emektb Re: off topic- "ów galerii" 05.09.13, 09:32
                          Hmm, sam nie przepadam za bykami :), ale , na kosmos, język służy porozumiewaniu i skoro zrozumieliście o co panu/pani chodziło, to chyba szysko ok?
                          • n_l Re: off topic- "ów galerii" 05.09.13, 10:32
                            > język służy porozumiewaniu
                            > i skoro zrozumieliście o co panu/pani chodziło, to chyba szysko ok?

Nie, nie O.K..
                            Język służy porozumiewaniu a gacie do noszenia na czterech literach.
                            Założysz na tyłek brudne, podarte gacie?
                            Jeśli tak, to proszę bardzo, pisz "ów galerii" :-)
                    • jwkowalski Re: off topic- "ów galerii" 29.08.13, 22:37
                      a co z przecinkami mundralo
                      • kerac32 Re: off topic- "ów galerii" 30.08.13, 00:21
                        Albo zaczynaniem zdania z dużej litery :)
                        • erendilek Re: off topic- "ów galerii" 12.09.13, 12:59
                          Chyba z wielkiej. ;)
                          • z_siedlec Re: off topic- "ów galerii" 12.04.14, 15:53
                            ???
                      • n_l Re: off topic- "ów galerii" 03.09.13, 12:50
                        To samo co twoją umiejętnością odpowiadania
                        na proste, zamknięte pytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka